Frøen

Medlemmer
 • Content count

  392
 • Joined

 • Last visited

About Frøen

 • Rank
  Meget aktiv
 • Birthday 05/19/1982

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 • Lokation
  Luxembourg

Recent Profile Visitors

1,143 profile views
 1. Vi bor i Luxembourg hvor de officielle sprog er fransk tysk og luxembourgsk. Jeg er dansk min mand er fransk/italiensk så hjemme snakker jeg dansk med Eigil hans far snakker fransk med ham og når vi er sammen alle tre snakker vi engelsk, hans farmor snakker fransk og italiensk med ham. Jeg er leder i en fransk børnehave hvor 98% af børnene er minimum tosprogede og de fleste 3 eller 4 sprogede. Så længe det er tydeligt hvilke personer eller hvor man snakker hvad er det min erfaring der INGEN problemer er, højst at det kan tage lidt længere tid for barnet at snakke men det kommer hurtigt efter det. Mine niecer har fra en alder af 3-4 år snakket flydende/alderssvarende tysk, fransk, luxembourgsk, portugisisk og forstået italiensk og de begynder nu begge 7 og 11 år at forstå og snakke engelsk så nej det er ikke noget problem.
 2. Ih hvor er det fedt lige at falde over dit indlæg det vidste jeg ikke fandtes - men har kæart oplevet det har ellers været så glad for at ungen ikke gider amme mere for jeg har altid syntes det var noget bøvl.nu ammer jeg kun om morgenen i ca 10 min så det kan jeg overkomme :) men har haft en periode præcis som du beskriver og har faktisk overvejet om jeg var på vej ud i depression eller hvad men syntes samtidig ikke jeg havde nogen grund. Nu ved jeg det! TAK
 3. Duften af bananmuffins i ovnen, Lars lilholt på anlægget der giver gode minder om varme somre på Bornholm.
 4. Mandelolie mandelolie mandelolie det reddede mig og blev brugt til hele kroppen i rigelige mængder.
 5. Jeg er selv sensitive og har derfor overvejet det meget i forhold til Eigil. Jeg ved endnu ikke om han er særligt sensitiv eller bare følsom men kan klart mærke når der skal ro omkring ham. Men ellers er jeg også ret på bar bund i forhold til ham. (Han "kradser" også i madrassen? !) Jeg har selv haft rigtig meget glæde af at læse Elaine Arons bøger om særlig sensitive der er også en om børn og en specielt om drenge jeg venter på at få i fødselsdags gave så jeg kan læse dem. Indtil da har jeg bare de samme overvejelser som dig.
 6. Haha ja det HAR jeg fattet. ..men den har jeg desværre ikke :D
 7. Altså nu er jeg endnu ikke på det med fast føde men jeg syntes det lyder af meget hun spiser! Det er jo næsten mere end mig! :D men så længe hun trives så er det jo den rette mængde til hende. Det jeg egentlig ville sige var i forhold til natamningen. ..Min lille gut på knapt 3 mdr ammer sidste gang kl ca 19 og sover et sted mellem kl 20-21 og vågner så et sted mellem 6.30-8.30 om morgenen. Så hvis han kan klare en nat mon så ikke din prinsesse kan? Altså i forhold til næring... hygge og trøst og vane er jo så en anden ting. Min læge sagde at så længe han trives og vokser er der intet problem i at lade ham sove så det Gør jeg :D. Han ammer så til gengæld hver 2. Time om dagen for at få nok til om natten. Han drikker ca 200-240ml pr gang kan jeg se når jeg malker ud og far giver flaske.
 8. Et alternativ der blev lavet til vores bryllup. Brud udstyres med lagen over kjolen (beskyttelse)og hver gæst udstyres med et lille lys. Lyset dæmpes og gæsterne synger og nynner så sangen: Mel o tannenbaum/mon beau sapin For ...og for. ... (navne) Vi tænder ønske flammen Gid jeres kærlighed må gro Uendelig og altid tro. For...og for ... Vi tænder ønske flammen. Gæsterne går så i kæde a la lucia optog rundt om parret sætter lyset i et stort hjerte med huller til hvert lys foran brudeparret. de giver evt et ønske og kys på kinden samtidig og sætter sig igen. Verset gentages syngende eller nynnende til alle har sat deres lys. Det var så smuk en oplevelse at se alle gæsterne med så meget kærlighed til os komme og give et lys. Det tager noget tid (alt efter antal gæster) men for brudeparret et kærkomment øjeblik til at trække vejret nyde og tage det hele ind. Virkelig en magisk stemning!
 9. Eigil gider heller ikke det der putte noget undtagen når han spiser (han er vel en mand haha hvem siger ikke ja tak til lidt ekstra tid mellem babserne) Men han elsker at lege og pludre i sin kravlegård så det lader jeg ham og han siger jo selv til når han vil have lidt msk underholdning eller vil holdes om. Nogle dage er da også bare putte dage hvor slyngen er hans bedste ven. Og så tager vi en slappe dag på baby præmisser uden vasketøj. Jeg tror det er sundt for dem at lære at lege selv og godt for deres udvikling ex kan man jo ikke lære at gribe og rulle eller mærke sin krop hvis man sidder i armene hele tiden. Og so Du siger det er da klart nemmere at få lavet noget. Jeg har kendt børn i 2-3 mdr alderen der ikke ville ligge ned fordi de aldrig havde prøvet det og så bliver verden jo pludselig stor uden arme omkring. Og fordi de aldrig har mærket deres egen krop/ben bliver de bange når de mærker dem røre underlaget. En god fingerregel er at kigger hun væk eller ikke er aktiv med så har hun fået nok og siger stop.
 10. Jeg blev godt nok sat i gang (40+1) men nåede kun at få livmoderhalsmodner så gik det hele i gang selv=var altså på sygehuset Men har slet ikke fået fortalt noget om at skulle ligge mig ned. min søn stod heller ikke fast før presse veerne men jeg stod op eller var i badekarret under det meste af fødslen til trods for vandet var gået? ??? Og hørte aldrig noget om det skulle være farligt. Men ok fødte heller ikke i dk men i Luxembourg? De har nogle andre fokus punkter.
 11. Her har vi en morgen snak en times tid efter han er stået op hvor han pludre og pludre og griner og leger række tunge leg og derefter kommer han i kravlegård hvor han så snakker ufortrødent videre med legetøjet deri og leger række tunge leg. Efter ça to timer vågen er han træt. Nu efter han sover igennem om natten (kl 20-07) sover han kun ca 1/2 time lur af gangen x 3 resten af tiden når han ikke ammes (hvilket er hver 2. Time når han sover igennem -everything has a price) er han i sin kravlegård og leger selv ellers er et hit række tunge leg og synge sange evt en gåtur i barnevognen. Egentligt aktivering bruger vi ikke.
 12. Tilslutter mig det med at spise samtidig. ..Min dreng har en helt fantastisk evne til ALTID at være vågen ved næsten alle måltider og det er selvom vi prøver at tage højde for det og kalkulere men det virker langt fra altid :( og så at kunne drikke din te mens den er varm samme princip som med maden. Anden gratis glæde. ..at tisse mm alene uden baby på skulder eller liggende på tæppe :D Ellers syntes jeg faktisk det har været super nemme 6 uger hvor jeg har kunnet gøre næsten alt som før bare lidt mere kalkuleret tiden. selv hans skrap bog var up to date 4 uger efter fødslen så et råd er at livet efter ikke behøver være så forfærdeligt meget anderledes. Vi er pt på ferie 1000km køretur 11 timer med 4 stop det klarede han også fint i liften. Vi kørte igennem når han sov og stoppede når han var vågen. Og i nat er 3 gang han sover 7 timer i stræk(om natten), får mad og sover derefter 3-5 timer igen, 6 uger gammel.
 13. ...

  Jeg så serier på nettet kunne ikke koncentrere mig om en hel film. Hvis det har interesse kan jeg finde links men kan ikke lige huske dem nu og besværligt at finde på mobilen. Ellers bagte jeg. Og lavede scrap bog både om det forgangne år og til baby om graviditeten.
 14. Tillykke jeg spurgte min jordemoder (fungerer som sp hernede)i går da jeg stadig har lidt ved amning (fødte den 22.2.13) hun sagde det var normalt i op til seks uger efter fødslen og det samme mht blødning der kommer og går og kan have alle farver fra frisk blod. Brun. Gul.hvid.lyserød. lad os ikke håbe det varer så længe :)
 15. Havde spiral i noget tid for nogle år siden uden succes. Det gjorde vildt ondt at få sat den op og især at få den taget ud hvor jeg også var lige ved at besvime på briksen som en af de andre nævnte. Kæresten kunne mærke snoren og jeg følte jeg kunne mærke den indeni mig hele tiden (nok mest psykisk men det føltes virkeligt nok) og det tog mig laaang tid (år) at vænne mig til ikke at have kontrollen over menstruationen (need I say kontrol freak? ) nu efter fødsel ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal bruge efter flere år på "passe på" metoden. Men det er nu alligevel for usikkert Nr 2 må gerne liige vente lidt. Har ikke lyst til hormoner da jeg endelig føler jeg rigtig kan mærke min krop. På den anden side syntes jeg det er skide smart at kunne regulere menstruationen, men uanset bliver det ikke spiral!