Frøen

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    392
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af Frøen

  1. Vi bor i Luxembourg hvor de officielle sprog er fransk tysk og luxembourgsk. Jeg er dansk min mand er fransk/italiensk så hjemme snakker jeg dansk med Eigil hans far snakker fransk med ham og når vi er sammen alle tre snakker vi engelsk, hans farmor snakker fransk og italiensk med ham. Jeg er leder i en fransk børnehave hvor 98% af børnene er minimum tosprogede og de fleste 3 eller 4 sprogede. Så længe det er tydeligt hvilke personer eller hvor man snakker hvad er det min erfaring der INGEN problemer er, højst at det kan tage lidt længere tid for barnet at snakke men det kommer hurtigt efter det. Mine niecer har fra en alder af 3-4 år snakket flydende/alderssvarende tysk, fransk, luxembourgsk, portugisisk og forstået italiensk og de begynder nu begge 7 og 11 år at forstå og snakke engelsk så nej det er ikke noget problem.
  2. Ih hvor er det fedt lige at falde over dit indlæg det vidste jeg ikke fandtes - men har kæart oplevet det har ellers været så glad for at ungen ikke gider amme mere for jeg har altid syntes det var noget bøvl.nu ammer jeg kun om morgenen i ca 10 min så det kan jeg overkomme :) men har haft en periode præcis som du beskriver og har faktisk overvejet om jeg var på vej ud i depression eller hvad men syntes samtidig ikke jeg havde nogen grund. Nu ved jeg det! TAK
  3. Duften af bananmuffins i ovnen, Lars lilholt på anlægget der giver gode minder om varme somre på Bornholm.
  4. Mandelolie mandelolie mandelolie det reddede mig og blev brugt til hele kroppen i rigelige mængder.
  5. Jeg er selv sensitive og har derfor overvejet det meget i forhold til Eigil. Jeg ved endnu ikke om han er særligt sensitiv eller bare følsom men kan klart mærke når der skal ro omkring ham. Men ellers er jeg også ret på bar bund i forhold til ham. (Han "kradser" også i madrassen? !) Jeg har selv haft rigtig meget glæde af at læse Elaine Arons bøger om særlig sensitive der er også en om børn og en specielt om drenge jeg venter på at få i fødselsdags gave så jeg kan læse dem. Indtil da har jeg bare de samme overvejelser som dig.
  6. Haha ja det HAR jeg fattet. ..men den har jeg desværre ikke :D
  7. Altså nu er jeg endnu ikke på det med fast føde men jeg syntes det lyder af meget hun spiser! Det er jo næsten mere end mig! :D men så længe hun trives så er det jo den rette mængde til hende. Det jeg egentlig ville sige var i forhold til natamningen. ..Min lille gut på knapt 3 mdr ammer sidste gang kl ca 19 og sover et sted mellem kl 20-21 og vågner så et sted mellem 6.30-8.30 om morgenen. Så hvis han kan klare en nat mon så ikke din prinsesse kan? Altså i forhold til næring... hygge og trøst og vane er jo så en anden ting. Min læge sagde at så længe han trives og vokser er der intet problem i at lade ham sove så det Gør jeg :D. Han ammer så til gengæld hver 2. Time om dagen for at få nok til om natten. Han drikker ca 200-240ml pr gang kan jeg se når jeg malker ud og far giver flaske.
  8. Et alternativ der blev lavet til vores bryllup. Brud udstyres med lagen over kjolen (beskyttelse)og hver gæst udstyres med et lille lys. Lyset dæmpes og gæsterne synger og nynner så sangen: Mel o tannenbaum/mon beau sapin For ...og for. ... (navne) Vi tænder ønske flammen Gid jeres kærlighed må gro Uendelig og altid tro. For...og for ... Vi tænder ønske flammen. Gæsterne går så i kæde a la lucia optog rundt om parret sætter lyset i et stort hjerte med huller til hvert lys foran brudeparret. de giver evt et ønske og kys på kinden samtidig og sætter sig igen. Verset gentages syngende eller nynnende til alle har sat deres lys. Det var så smuk en oplevelse at se alle gæsterne med så meget kærlighed til os komme og give et lys. Det tager noget tid (alt efter antal gæster) men for brudeparret et kærkomment øjeblik til at trække vejret nyde og tage det hele ind. Virkelig en magisk stemning!
  9. Eigil gider heller ikke det der putte noget undtagen når han spiser (han er vel en mand haha hvem siger ikke ja tak til lidt ekstra tid mellem babserne) Men han elsker at lege og pludre i sin kravlegård så det lader jeg ham og han siger jo selv til når han vil have lidt msk underholdning eller vil holdes om. Nogle dage er da også bare putte dage hvor slyngen er hans bedste ven. Og så tager vi en slappe dag på baby præmisser uden vasketøj. Jeg tror det er sundt for dem at lære at lege selv og godt for deres udvikling ex kan man jo ikke lære at gribe og rulle eller mærke sin krop hvis man sidder i armene hele tiden. Og so Du siger det er da klart nemmere at få lavet noget. Jeg har kendt børn i 2-3 mdr alderen der ikke ville ligge ned fordi de aldrig havde prøvet det og så bliver verden jo pludselig stor uden arme omkring. Og fordi de aldrig har mærket deres egen krop/ben bliver de bange når de mærker dem røre underlaget. En god fingerregel er at kigger hun væk eller ikke er aktiv med så har hun fået nok og siger stop.
  10. Jeg blev godt nok sat i gang (40+1) men nåede kun at få livmoderhalsmodner så gik det hele i gang selv=var altså på sygehuset Men har slet ikke fået fortalt noget om at skulle ligge mig ned. min søn stod heller ikke fast før presse veerne men jeg stod op eller var i badekarret under det meste af fødslen til trods for vandet var gået? ??? Og hørte aldrig noget om det skulle være farligt. Men ok fødte heller ikke i dk men i Luxembourg? De har nogle andre fokus punkter.
  11. Her har vi en morgen snak en times tid efter han er stået op hvor han pludre og pludre og griner og leger række tunge leg og derefter kommer han i kravlegård hvor han så snakker ufortrødent videre med legetøjet deri og leger række tunge leg. Efter ça to timer vågen er han træt. Nu efter han sover igennem om natten (kl 20-07) sover han kun ca 1/2 time lur af gangen x 3 resten af tiden når han ikke ammes (hvilket er hver 2. Time når han sover igennem -everything has a price) er han i sin kravlegård og leger selv ellers er et hit række tunge leg og synge sange evt en gåtur i barnevognen. Egentligt aktivering bruger vi ikke.
  12. Tilslutter mig det med at spise samtidig. ..Min dreng har en helt fantastisk evne til ALTID at være vågen ved næsten alle måltider og det er selvom vi prøver at tage højde for det og kalkulere men det virker langt fra altid :( og så at kunne drikke din te mens den er varm samme princip som med maden. Anden gratis glæde. ..at tisse mm alene uden baby på skulder eller liggende på tæppe :D Ellers syntes jeg faktisk det har været super nemme 6 uger hvor jeg har kunnet gøre næsten alt som før bare lidt mere kalkuleret tiden. selv hans skrap bog var up to date 4 uger efter fødslen så et råd er at livet efter ikke behøver være så forfærdeligt meget anderledes. Vi er pt på ferie 1000km køretur 11 timer med 4 stop det klarede han også fint i liften. Vi kørte igennem når han sov og stoppede når han var vågen. Og i nat er 3 gang han sover 7 timer i stræk(om natten), får mad og sover derefter 3-5 timer igen, 6 uger gammel.
  13. ...

    Jeg så serier på nettet kunne ikke koncentrere mig om en hel film. Hvis det har interesse kan jeg finde links men kan ikke lige huske dem nu og besværligt at finde på mobilen. Ellers bagte jeg. Og lavede scrap bog både om det forgangne år og til baby om graviditeten.
  14. Tillykke jeg spurgte min jordemoder (fungerer som sp hernede)i går da jeg stadig har lidt ved amning (fødte den 22.2.13) hun sagde det var normalt i op til seks uger efter fødslen og det samme mht blødning der kommer og går og kan have alle farver fra frisk blod. Brun. Gul.hvid.lyserød. lad os ikke håbe det varer så længe :)
  15. Havde spiral i noget tid for nogle år siden uden succes. Det gjorde vildt ondt at få sat den op og især at få den taget ud hvor jeg også var lige ved at besvime på briksen som en af de andre nævnte. Kæresten kunne mærke snoren og jeg følte jeg kunne mærke den indeni mig hele tiden (nok mest psykisk men det føltes virkeligt nok) og det tog mig laaang tid (år) at vænne mig til ikke at have kontrollen over menstruationen (need I say kontrol freak? ) nu efter fødsel ved jeg virkelig ikke hvad jeg skal bruge efter flere år på "passe på" metoden. Men det er nu alligevel for usikkert Nr 2 må gerne liige vente lidt. Har ikke lyst til hormoner da jeg endelig føler jeg rigtig kan mærke min krop. På den anden side syntes jeg det er skide smart at kunne regulere menstruationen, men uanset bliver det ikke spiral!
  16. Vi blev forlovet på vores 1års dag og gift 11 år senere (vi havde dog ca to år hvor vi ikke var sammen i mellemtiden) jeg var lige fyldt 19 da jeg mødte ham og han var 25 så tja efter 8-9år havde vi lige brug for at være sikre på at græsset ikke var grønnere på den anden side. -det var det ikke! ;) jeg var lige knap 3 mdr henne da vi blev gift (et hæld det ikke var mere så havde jeg ikke kunne lukke kjolen) vores søn kom til verden for ca 3 uger siden og vi har papir bryllup til august.
  17. Hvis jeg forstår rigtig vil den uges ferie du så evt tager i uge 42 blive modregnet i modsatte ende og du derfor skal starte i uge 43 frem for 44? I så fald syntes jeg helt klart (både som ny mor og professionel er pædagog/leder i institution) det er modellen hvor der er en uges indkøring frem for to uger og så ferie og så lige på. De små størrelser kan nå at glemme meget på sådan en uge så for dem er det at starte forfra på indkøring. Held og lykke :)
  18. Nu bor jeg godt nok ikke i dk men blander mig lige alligevel :) og uden at kende nogen statistikker vil jeg våge at påatå at der bliver sat flere i gang hernede og lavet langt flere ks end i dk hvor det at føde stadig betragtes som en naturlig del af det at skulle have et barn modsat hernede ;)jeg blev betragtet som noget af en særling fordi jeg gerne ville have en naturlig fødsel dvs uden smertelindring (det blev til varmepude og karbad) akupunktur, bistik, lattergas og ilt bruges ikke. Det hedder varmepude eller epidural! jeg blev sat i gang på terminsdato pga blodtryk vi skulle komme ind kl 15 men det viste sig jeg først skulle have stikpille kl 23.30 men jeg blev indlagt alligevel??? dvs jeg holdt på at jeg gerne ville hjem og så komme igen om aftenen. Kl 23.30 fik jeg så lagt stikpille og skulle sove på hospitalet og kl 06 skulle jeg så gå ned på fødegangen. Da lagde de en gel op for at modne livmoderhalsen yderligere og fik at vide at virkede det ikke var det vedrop! Der gik 20 min så kom der veer og knapt 2 timer efter så gik vandet og veerne fulgte for alvor trop. 5 timer senere lå jeg med min lille dreng i armene en hurtig førstegangsfødsel. Efter ca 2 timer alene i vores ny-familie-bobbel kom de for at måle og veje og give tøj på osv. Og vi blev fulgt hen på vores stue (jeg nægtede at blive kørt i kørestol men gik hvilket udløste en del kommentarer om "viking") på barselsgangen hvor vi blev 5 dage med hjælp til amning og spørgsmål ved at hive i en snor 24/7 og det sødeste personale der virkelig arbejdede DER fordi de kunne lide det!!! En fantastisk oplevelse jeg ville ønske for enhver. Nr 2 bliver helt klart også født hernede! Undfangelsen kan diskuteres ;) Jeg blev ikke oplyst om bivirkninger andet end at pga mit blodtryk var det bedst for barnet at komme ud nu og jeg var SÅ meget klar til ikke at være gravid mere at jeg var klar til at betale mig fra en igangsættelse ;) så det blev modtaget med kyshånd. De gennemgik kort forløbet med først stikpille og gel evt en gentagelse af dette og så ellers vedrop og så garanterede han mig at jeg senest ville have min baby i armene dagen efter. ..fik ikke spurgt men tror at det ville betyde ks hvis ikke piller og gel virkede. Det blev jo heldigvis ikke aktuelt.
  19. Jeg var svimmel on off I den sidste uge inden termin og det viste sig at være for højt blodtryk så jeg blev sat i gang på terminsdato. Jeg ville helt sikkert få det tjekket.
  20. Jeg syntes også det er rigtig svært det der med at aflæse signalerne, det bliver da bedre men jeg troede ærlig talt det ville være en af de der magiske-mor ting "de ved alt" men nej. Det har hjulpet mig rigtig meget som nogle også nævner at skrive ned for os har det hovedsageligt været måltider/amning det startede fordi jeg ikke kunne huske om jeg skulle starte med højre eller venstre og det med en klips i bh'en virkede ikke for mig. Og så også for at sikre at han får min. 5 amninger i døgnet. Men det har hjulpet til at se hans rytme og derved afkode nogle af de gange han har grædt ved enten at vise han var sulten eller ikke og det har hjulpet mig til at kunne planlægge dagen og kunne sige nu har jeg efter stor sandsynlighed så og så længe inden han er sulten. Jeg tænker det kunne være det samme for søvn. Og hold i mente at nogle børn har behov for at græde inden de sover for at bearbejde dagen ikke nødvendigvis FOR mange stimuli men stimuli i det hele taget. Jeg håber du finder ud af noget der virker. Man føler sig så lausi når man ikke engang forstår sit eget barn :(
  21. Det lyder jo super. ..jeg håber det fortsætter i den rigtige retning.
  22. åh nej dog min lille fyr på 20 dage får helt koldsved fordi han har mavekneb :( lille stakkel
  23. 22!!! så klap lige dig selv på skulderen hvis du stadig kan vær smilende efter DET og nøjes med et par lure i løbet af dagen pyha jeg var blevet skør. :kram til dig jeg håber snart det bliver bedre.
  24. nogle gange er han også kun vågen i 10-20 min af gangen eller lige nok til at spise, og så bøvse bagefter og så sover han videre.... det er noget med de har behov for at sove ca 18 timer i døgnet mener jeg. Falder han ikke selv i søvn når han er træt? eller hvad er det din bekymring/overvejelse går på? kan se han bliver overtræt - så er der måske for meget stimuli der hvor han skal sove eller i hans vågentid? det kunne vi i hvert fald mærke her at efter Eigil havde været i stuen hvor der var musik og måske et par nye arme i en times tid så græd han når han skulle sove og havde svært ved at finde ro med mindre der var dæmpet belysning og KUN mor eller far der var der. NU er det lidt bedre, han kan bruge mere tid i fremmede arme og græder ikke om aftenen men vi kan godt se når det bliver for meget og han trænger til ro. Og det er jo kun jer der kan give ham det. jeg tror det er meget forskelligt hvor meget stimuli sådanne størrelser kan klare. jeg kender også babyer der næsten ikke sover og er klar til "fest" hele tiden.?? og ligeledes tror jeg der er stor forskel især nu her i starten, jeg kan i hvert fald se at der sker ændringer dag for dag og i hvert fald uge for uge. i sidste uge kunne han slet ikke håndtere andre arme end mine, denne uge har han næsten konstant været i andres arme (min far og hans kone har boet hos os i 3 dage) og det har været fint for ham.
  25. Nu efter vi må følge Eigils egen rytme (vi skulle vække ham hver 3 time i starten så han kunne få spist) sover han bare når han sover og er vågen når han er vågen, og så ser vi lidt på om han er klar på underholdning eller virker træt og om vi lige har tid/overskud til at have ham i armene eller om han ligger i sin seng/barnevogn. Men det er stadig hans rytme der diktere. Han begynder nu at være vågen mere og mere (han er 19 dage)han har ca 2-3 vågenperioder på mellem 1.5 og 3 timers varighed i løbet af dagen/natten og ellers spiser og sover han. han er begyndt at vågne efter 1.5-2.5 timer og græde lidt fordi han har mavekneb, så får han sut eller en lillefinger og lidt tryghed og mavemassage og så falder han i søvn igen (eller får mad hvis det er mere end 2 timer siden sidst og han virker sulten)og sover endnu 1.5-3 timer og så får han mad og så er han vågen eller sover bagefer. om natten ligger jeg ham også selvom han er vågen efter han har spist, der er mørkt i vores soveværelse, men han ligger og kigger lidt og så falder han selv i søvn når han er træt. de sidste to dage har rytmen heddet: amning 02-02.50 (hver amning er med 1 bryst så skiftning og så 2. bryst, 06-06.30,9.30-10, 12.30-13, 15-15.25, 20-20.30, 23-23.30. om natten er der ingen snak og mørkt i soveværelset og han bliver lagt til at sove selvom han er vågen med mindre han bliver ked. om dagen sover han lyst i soveværelset eller for det meste i barnevognen der står i stuen så der er lys og lyd omkring ham. 03-03.30, 05.30-06, 08.30-09, 11.30-12, 15.30-16, 19-19.30, 23.30-24 i morges vågnede han så kl 05 og spiste til 05.30, 8.30-09 og nu her kl 12.30-13