tville1978

Opskrift på sund ret med hvidkål

18 indlæg i dette emne

Er der nogen af jer, der ligger inde med en sund opskrift på en ret med hvidkål.

I så fald vil jeg gerne bede om den :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Uhh ja, jeg mener jeg har en i skabet... kigger lige efter :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvidkål, hakket oksekød, flåede tomater, bouillon, løg og en masse krydderier.

Svits løgene i en lille smule olie, steg kødet med. Tilsæt det hakkede hvidkål, de flåede tomater + diverse krydderier og bouillon til det dækker. Så har du efter ca 40 minutters kogning en LÆKKER suppe. Og hvis du tilsætter ris undervejs, har du en super god mættende ret!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

ja det gør jeg. Skær det i strimler og kog det i 5 min i salt vand. Kom det ned i et ovfast fad. Knus hvidløg hen over (så meget som du har lyst til) og kom klatter af cremefraiche på (Evt. prøv en fedtfattig udgave) Drys med paprika og evt. chili. I ovnen i ca. 20 min.

MUMS!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jep.... Den var der... :)

Vi har fået den flere gange, og synes den er super-god :)

Ild i røret:

300 gram fedtfattig hk.oksekød (alternativt hk. kylling)

300 gram løg, pillet vægt

150 gram gulerødder

500 gram hvidkål

1,5 spsk karry (eller efter smag, hvis retten ønskes mindre stærk)

1 ds. hakkede tomater

3. dl vand

2 dl. ris

salt og peber

Løg og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler.

Løgene svitses på panden (evt. i en smule olie).

Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand.

Retten koger til kålen er mør. ca 45 - 60 min.

Serveres med groft brød og evt ris hvis man synes :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mums tak for opskrifterne. Dem skal jeg helt bestemt prøve.

:kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder som nogle opskrifter, de skal da prøves i næste uge.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jep.... Den var der... :)

Vi har fået den flere gange, og synes den er super-god :)

Ild i røret:

300 gram fedtfattig hk.oksekød (alternativt hk. kylling)

300 gram løg, pillet vægt

150 gram gulerødder

500 gram hvidkål

1,5 spsk karry (eller efter smag, hvis retten ønskes mindre stærk)

1 ds. hakkede tomater

3. dl vand

2 dl. ris

salt og peber

Løg og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler.

Løgene svitses på panden (evt. i en smule olie).

Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand.

Retten koger til kålen er mør. ca 45 - 60 min.

Serveres med groft brød og evt ris hvis man synes :)

og den opskrift indeholder lige præcist alt det jeg har i køleskabet i dag og skal have brugt :) Tak :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

og den opskrift indeholder lige præcist alt det jeg har i køleskabet i dag og skal have brugt :) Tak :)

Hehe... sådan kan man være så heldig ;)

Håber i kan lide den :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hehe... sådan kan man være så heldig ;)

Håber i kan lide den :)

jamen det tror jeg helt sikkert vi kan, for jeg synes jeg husker at nogen engang har lavet noget lignende til mig og det smagte vildt godt :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jep.... Den var der... :)

Vi har fået den flere gange, og synes den er super-god :)

Ild i røret:

300 gram fedtfattig hk.oksekød (alternativt hk. kylling)

300 gram løg, pillet vægt

150 gram gulerødder

500 gram hvidkål

1,5 spsk karry (eller efter smag, hvis retten ønskes mindre stærk)

1 ds. hakkede tomater

3. dl vand

2 dl. ris

salt og peber

Løg og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler.

Løgene svitses på panden (evt. i en smule olie).

Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand.

Retten koger til kålen er mør. ca 45 - 60 min.

Serveres med groft brød og evt ris hvis man synes :)

Mums! Det lyder lækkert!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Troldemor, det var en stor success herhjemme :) Jeg kom dog lige lidt flere grøntsager i,og det gjorde ikke noget. Det smagte super godt og det var endog med hakket kyllingekød :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Troldemor, det var en stor success herhjemme :) Jeg kom dog lige lidt flere grøntsager i,og det gjorde ikke noget. Det smagte super godt og det var endog med hakket kyllingekød :)

Dejligt at høre :)

Jeg har også altid svært ved at lade være med at modificere en smule på opskrifterne... :P

Vi har selv fået hvidkåls-mad i dag... Skulle prøve en ny ret af... "Gisou" hedder det.... Og det var mindst lige så lækkert :mam

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejligt at høre :)

Jeg har også altid svært ved at lade være med at modificere en smule på opskrifterne... :P

Vi har selv fået hvidkåls-mad i dag... Skulle prøve en ny ret af... "Gisou" hedder det.... Og det var mindst lige så lækkert :mam

I så fald vil jeg gerne se opskriften. For sund mad og hvidkål er lige mig :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg laver tit Karrykål og det er altså bare god vintermad:

Karrykål – en vinterret med nosser!

Jeg har denne gang brugt kalvekød – en kalvesteg på ca. 1.5 kg. der er skåret i mundrette stykker – der derefter er svitset af i olie med en pk. bacon i tern, nogle fed hvidløg og en skefuld karry.

Har tilsat et par groft skårne løg & gulerødder + porretop + hele peberkorn.

Derefter fyldes der vand på indtil det dækker, og så simrer det ellers indtil kødet er næsten mørt – Ca. 1-1½ time!

Når kødet er mørt, fjernes løg/gulerødder/porretop, der kasseres – kødet kommes i en skål og suppen sies over i en anden skål.

Imens kødet har simret, har du skåret et par løg i strimler og grovhakket en 4-5 fed hvidløg. Svits ved go’ varme, sammen med et par skefulde karry og en teskefuld sukker – når det tager farve, tilsættes den snittede hvidkål under omrøring – Det vendes rundt indtil kålen også har tage farve, fra varmen og karry’en.

Du har, naturligvis, også skåret nogle kartofler, gulerødder & porrer i mundrette stykker, som du nu tilsætter, sammen med en go’ håndfuld grønne linser. Vend det hele rundt et par gange og tilsæt så suppen - Spæd eventuelt efter med vand, så det knapt dækker.

Læg et låg på, og kog indtil kål og de øvrige grønsager er møre – Rør rundt en gang imellem så det ikke brænde på! Smag til med salt, peber & karry, indtil smagen passer til dine smagsløg!

Overstående opskrift bruger jeg når jeg i weekenden har masser af tid, og når det skal gå lidt hurtigere bruger jeg denne opskrift:

Karrykål

fedtfattig og billig mad.

Mængde/antal pers: 6 pers.

Ingredienser:

1 stort hvidkåls hoved

1 Kg. gulerødder

½ Kg. oksefars

1 Spsk. karry

Lidt fedtstof til stegning af kødet

Ca. 1-2 dl vand.

Evt. Salt og Peber

Fremgangsmå:de:

Start med at skære hvikålen i små stykker.

Skræl og riv eller snit gulerødderne.

Smelt fedtstoffet, tilføj karryen.(ønskes stærkere smag må man prøve sig frem)

Brun farsen og tillsæt hvidkålen og gulerødderne.

Steg videre et par min. hvorefter vandet hældes ved og retten koges færdig, Ca. 30- 45 min. alt efter hvor sprød man ønsker kålen.

Tilsæt evt. mere vand under kogningen.

Smag til med salt og peber.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

I så fald vil jeg gerne se opskriften. For sund mad og hvidkål er lige mig :)

Det skal du få :)

Gisou:

200 gram Ris

600 gram Oksekød, hakket

100 gram Løg

4 dl. Oksebouillon

400 gram Gulerødder

600 gram Hvidkål

2 Rød peberfrugt

4 spsk.Tomatketchup

Karry

Chili, stødt

Salt

Peber

Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint.

Løgene koges klare i bouillonen.

Tilsæt kød, ris og krydderier, og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i.

Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør.

Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i.

(ekstra vand kan tilsættes efter behov)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lækkert! Heg synes tit vi har overskud fordi jeg ikke kan finde på noget at lave med det!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det skal du få :)

Gisou:

200 gram Ris

600 gram Oksekød, hakket

100 gram Løg

4 dl. Oksebouillon

400 gram Gulerødder

600 gram Hvidkål

2 Rød peberfrugt

4 spsk.Tomatketchup

Karry

Chili, stødt

Salt

Peber

Løgene hakkes, gulerødderne skæres i skiver, hvidkål og peberfrugt snittes fint.

Løgene koges klare i bouillonen.

Tilsæt kød, ris og krydderier, og til sidst kommes gulerødder, hvidkål og peberfrugt i.

Retten koger under låg i ca. 40-45 minutter eller til kålen er mør.

Lige inden retten serveres kan man evt. røre ketchup i.

(ekstra vand kan tilsættes efter behov)

Tusind tak :) Den vil jeg prøve at lave en dag :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER