Heidi0601

Gæstemad

18 indlæg i dette emne

Til inspiration for alle:

- Hvis du skulle have gæster (feks. i weekenden) til god mad... Hvad ville du så servere for dem?

Og smid gerne en opskrift med, hvis du vil dele!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Sikke dog en god idé med sådan en tråd..... :sc

Herhjemme ser menu'en sådan ud hvis jeg vil være sikker på succes hos gæsterne:

Steg af oksekød

Fyldte bagte kartofler

Bønnesalat med fetaost

Græsk Tzaziki

Hvidløgsflutes

Og til dessert:

En brownie med to kugler god vanille-is, flødeskum og varm chokolade-sauce (evt lidt skåret frugt)

Opskrift på Fyldte Bagte Kartofler (til 4 pers)

4 store bage kartofler

½ L cremefraice

2 fed hvidløg

1 hakket løg

1 pk bacon i tern

salt

peber

Bagekartoflerne stilles i en forvarmet ovn på 180 grader i ca 1 time.

Alle ingredienserne blandes i cremefraichen til en dressing.

Når kartoflerne er færdige, udskrabes de og skallen gemmes.

"kartoffelkødet" puttes i en skål og moses sammen med cremefraicen til en lækker mos.

Fyldet kommes tilbage i kartoffelskallen og stiles tilbage i ovnen i ca 10-15 min.

Opskrift på bønnesalat med fetaost

300 g grønne bønner

1 rødløg

2 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

2 tsk tabasco

1 bundt persille

½ dl vand

salt og peber

75 g fetaost

Bønnerne koges i letsaltet vand i 4.-5 min., til de er møre, men stadig har bid.

Lad dem afdryppe i en sigte. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien i 2 min.

Tilsæt bønner, tabasco, hakket persille og vand.

Lad salaten simre i 3 min. og smag til med salt og peber.

Skær fetaosten i tern og vend den i salaten før den serveres.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Uhh god ide!

Carpaccio er jo en klassiker! Sidst lavede jeg dog en forret i en udhulet citron, det så knald godt ud på tallerkenen:

Udhulet økologisk citron. Gem citronkødet.

Laske'mousse' - jeg skar laks ud fint, ikke sådan at det blev smattet sammen med et kvart rødløg, lidt kapers, en smule bredbladet persille, salt og peber og så noget pikantost med urter. Det er lidt på slump så har svært ved at sige hvor meget jeg brugte. jeg fyldte det i citroner'ne og serverede godt grøft brød til :)

Resten af citronkødet brugte jeg i en hel kylling sammen med bredbladet persille og hvidløg - gned den med salt og satte den på weberen. I den der kyllinge-holder til weberen fyldte jeg et halvt glas hvidvin i.

Dertil lavede jeg ovnkartofler - kartofler skåret i både med lidt olie, rosmarin, hvidløgspeber, timian og salt...

En god blandet salat til - og en kold 'sauce' lavet af græsk yoghurt, friske krydderurter og lidt hvidløg :)

Til dessert serverede jeg en mini-muffin (ala typer virker) i et Martiniglas med lidt hakkede nødder og god is til :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg mangler et par indbydelser kan jeg godt se :sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg får jo gæster her til weekenden og det bliver en forret med kammuslinger og så en hovedret med torsk. Desserten bliver min mors hjemmelavede nougatis, mums!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Laver I altid flere retter når I får gæster??

Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Laver I altid flere retter når I får gæster??

Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken

For os kommer det an på i hvor god tid middagen er planlagt. Nogle gange kan nogle venner godt ringe kl. 17 og spørge hvad vi skal om aften, nogle gang spørger vi om de ikke vil komme og spise. Så bliver det bare det mad vi nu en gang skulle have haft. Men har vi aftalt noget med nogle et godt stykke tid i forvejen, så kan vi også godt finde på at lave det du kalder fancy middag :) Synes det er hyggeligt at gå i køkkenet og lave noget mad, som vi ikke får til hverdag,

Sidst vi havde gæster fik de:

Bruschetta med avocada, mozzarella og cherrytomater

Svinemørbrad med pikantost og bacon

Tortelinisalat

Hjemmelavet is

og så en masse rødvin til ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er vild med DENNE kage.. chokolade kage med flydende indre.. server som regel også is og frugt til.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er vild med DENNE kage.. chokolade kage med flydende indre.. server som regel også is og frugt til.

:o Tror jeg skal prøve den næste gang vi har gæster :glad Den ser da lækker ud :sandie

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

:o Tror jeg skal prøve den næste gang vi har gæster :glad Den ser da lækker ud :sandie

Det er den også.. pas på med at give for meget i ovnen ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er den også.. pas på med at give for meget i ovnen ;)

Skal jeg huske :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

svinemørbrad i fløde paprikasovs med ris og en lækker salat buffet til og flytes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Laver I altid flere retter når I får gæster??

Og jeg synes det lyder vildt fancy det i servere.. Måske er jeg bare dødkedelig i et køkken

ja altid!

Men nu er det jo 40 års fødselsdag jeg inviterer til :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan godt finde på at lave lakseroulade til forret og saltbagt oksemørdbrad med timian kartoffler og bønnesalat...

Eller krabbesalat på salat og så baconindpakket mørdbrad med frisk pasta vendt i svampe sovs og noget grønt til

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan godt finde på at lave lakseroulade til forret og saltbagt oksemørdbrad med timian kartoffler og bønnesalat...

Eller krabbesalat på salat og så baconindpakket mørdbrad med frisk pasta vendt i svampe sovs og noget grønt til

Står du så og piller krabberne, eller køber du på dåse?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Står du så og piller krabberne, eller køber du på dåse?

Nej er du gal mand...

Nej køber dem i lage ligesom rejer i lage

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nej er du gal mand...

Nej køber dem i lage ligesom rejer i lage

Kan man det? Altså ægte krabbe?! hvor får du det henne?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan man det? Altså ægte krabbe?! hvor får du det henne?

Jep ægte krabber- skulle lige tjekke med den jeg har i køleskabet ;)

Netto har dem i perioder og ellers føtex ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER