smilogblink

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    28
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    1

Alle besvarelser af smilogblink

  1. min pige har fået børneorm - har ellers ikke kunne se noget liv - orme- i hendes afføring - men hun sagde at hun havde ondt i numsen - såjeg kiggede - og der sad en tråd - orm. Vi har alle fået kur. >>H vornår er de væk - og plejer der ikke at være orme i afføringen - er det ikke normalt sådan man opdager det.
  2. Så er det snart fødselsdag i vores kære hjem - 3 år. Næste måned. Jeg er i tvivl om hvilke gaver, da jeg har svært ved at vælge. Jeg har forelsket mig i et skønt teater, vil rigtig gerne købe det i gave, men er lidt i tvivl. Er det bare mig der synes det er skønt, vil min 3 årige også synes det? Og så lige et luksus problem, øj der er i forvejen meget legetøj på værelset + stor seng fra Hoppe - den med rusjebane. Så hvad med pladsen. Men jeg synes bare det er så underskønt. Jeg har prøvet at sætte foto ind, den ville ikke helt som jeg ville, men her er et link til mit drømme teater - ej mit. Til mit barn. Teater Hvad siger I - kan man evt. have det stående i stuen? Jeg har også set mig lun på et eventyr slot - følg link, men hun har et dukkehus, som morfaren har lavet til hende, så det synes jeg er unik og har en charme over sig. Jeg vil helst give hende noget andet legetøj, end noget som minder om det hun i forvejen har. Men det er svært. Jeg er ret vild med både slottet og teateret. Faren er i helt andre baner - han tænker en løbecykel - helt præcist denne her. Jeg kan godt se det praktiske - især fordi foråret snart kommer, den passer til hendes alder, og så vil den jo ikke fylde på værelset - meen jeg ved ikke - nogle der bare har det bedste råd, som kan give mig en ide til at vælge
  3. Tak for jeres svar - godt nok i tvivl. Cykel med støttehjul, men er pointen ikke med de løbecykler at de springer den fase over?
  4. Jeg drikker slet ikke sodavand - og jeg tilbyder det heller ikke til mine børn. De får det kun til særlige begivenheder, hvor jeg ligesom ikke gider at være karen kedelig. Men det er bestemt ikke hverdag herhjemme - det gælder også saftevand. Vi slukker tørsten i postevand. Så får jeg heller ikke helt så dårlig samvitighed når de spiser fredagsslik, fordi til hverdag er de ikke de store sukkerindtager.
  5. Ja smølfer er blevet ret så populære igen - og barbappa - men igen min pige elsker også at samle figur. Jeg tænkte også på smart tøj. En oplevelse - er dit barn særlig interesseret i noget - måske dyr - så årskort til Zoo Eller årskort til tivoli. Noget kreativt - blomsterpresse - eller de der insekter man kan købe og 'dyrke' - myreturer og sommerfuglelarver? Hvad med en sæbekassebil - til dig med drengen.
  6. Min har både dukkehus( dog ikke lundby) og sylvaniens - men hun leger kun i perioder, mest hvis hun leger sammen med nogen. Men hun er også en samler, så hun elsker sine sættekasser.
  7. øh er hun da for stor til en løbecykel - jeg har nemlig også hørt at de lærer hurtigere at cykle uden støttehjul med sådan en. Jeg troede altså at dem i træ var mere holdbare. havde en veninde der sidste år købte en i bilka til små 300 kr. da hendes pige faldt med den, var styret gået i stykker - hun anbefalet at man købte en i en god kvalitet. Når du siger cykel er det så en trehjulet - det har hun nemlig.
  8. 1000 - tak for svar, vi - især faren kan godt li´ designet, men hva´´ så med de andre løbecykler, dem kunne jeg nemlig bedst li´
  9. Man kan altså også blive knæsat her i Danmark - det er ifølge Asetroen at barnet bliver knæsat. Navngivningfest eller barndåb. Længe leve traditionerne, for det er vel i mange tilfælde derfor børn døbes og konfirmeres. Jeg elsker vores danske traditioner - men kristne er de langt fra. Vidste I at konfirmationen faktisk blev afskaffet i 1539 i forbindelse med den danske reformation. Men så blev den igen indført i 1736 sammen med en form for eksam, som skulle beståes inden man blev 19 år, eller blev man straffet ved fængsel. Igen en 'fin' måde at opdrage det danske folk gennem loven til at være kristne. Og det gør man så stadig den dag i dag. Alle vores børn 'opdrages'til den kristne tro gennem samtlige skoleår med kristendomskundskab. Hvorfor ikke kalde det fag livssyn - og lærer lidt om livet - menneskesyn - religioner?
  10. ej det med strømpebukserne har jeg da ikke tænkt over - min datter hadder dem, hun har en hud der klør. Hun slår ikke vildt ud, men har over hele kroppen en ru hud, fordi der er bitte små knopper. Da hun var baby havde hun børneeksem, som hun var i behandling for. Vi bruger fedtcreamen locobase - ved godt at der er parabener i - men alt med måde.
  11. Jeg kender altså også det - min på 3 år - der skal ingen ting til så bliver hun vred, ked af det, det er hårdt som mor at opleve. Men jeg vælger at snakke med hende, få hende til at tænke på noget andet. Spørge ind til, hvad bliver du så vred på. Det med kødpølsen kender jeg godt, at det bare er små ting, så er balladen der. Men to minutter efter kan hun have stort smil på - især hvis hun har opnået et eller andet. Jeg tænker også lidt at hun prøver os af. Storesøster hopper jo også på den, når de leger, er der noget hun ikke må, så kaster hun tingene i vejret, kaster sig selv på gulvet, og lynhurtig er søde søster der med søde ord - og mange forsøg på overtalelse. Vi har sagt at hun skal bare lade hende være og lade mor og far være de voksne. Det er ikke hendes ansvar og opgave at hoppe og danse efter lillesøsters krav. Jeg siger nej til straf, men min piger løber gerne selv ind på værelset og ser det som hendes fristed når hun bliver sur. Mit bedste råd er at tage kontrol - ikke give sig, rette sig efter hende. Jeg har haft en sur skid, som synes mor var den dummeste, fordi hun skulle spise lidt mere aftensmad inden hun fik frugt( vi har altid frugtskål om aften - børnen elsker det) Hun var rigtig vred, men jeg snakkede med hende, fik hendes tanker over på noget andet, børnehaven, noget hun kunne se frem til - mormor ville komme på besøg. Så da hun var god igen, så legede hun lidt med storesøster. Så blev hun sulten og ville have frugt. Fint sagde jeg men du skal spise som aftalt lidt mere aftensmad. Her forstod hun, at jeg ikke gav mig, jeg behøvede ikke at skælde ud - som jeg sjældent gør. Hun fik spist sin mad, og var stolt. Så jeg ser det som grænsesøgende
  12. Det er bare så klamt - det myldre altså ikke i afføringen - har vi været heldige at opdage den inden det sådan udviklede sig til at der var mange i afføringen - nu skriver du at man ikke ville være i tvivl - jeg ville aldrig have opdaget det i hendes afføring eller have set efter hos os selv, da der ikke har været noget at se - uden den lille orme-tråd bag i numsen - som jo også er væk. Skal lige tjekke her til aften.
  13. hmm den er svær - hun har en selvdestruktiv adfærd - løsningen ligger måske i hvorfor - hvorfor gør hun de ting. Efterskolerne har nogle principper - som hun ikke vil kunne leve op til, så hun vil bare blive hjemsendt. Hun skal væk fra sin omgangskreds - sine 'venner' - mor har forældremyndigheden indtil de 18 år, så i teorien bestemmer hun, og det er nu der skal handles. Hvis mor har fælles forældremyndighed, så kan det blive et problem når de ikke sammenarbejder, men jeg vil foreslå psykolog med henblik på et behandlingshjem. For at det skal lykkedes skal hun se en fordel i det, hvorfor skal hun hjælpes, hun synes måske det går meget godt, hun skal måske have noget at se frem til. Det kan også være forklaringen på fars opdragelse, hvor han giver hende en gulerod - og håber at hun så vil ændre adfærd. Men kontakt skolens psykolog, og få hjælp den vej igennem.
  14. jeg kender ikke til følelsen af at hele livet at ønske sig børn - børn sagde mig ikke så meget. Men jeg var ikke af overbevisning om at det skulle jeg ikke - bare neutral. Da min kærste gav udtryk for at det ville han bare så gerne - han var klar - så passede det fint. Men det at blive mor var fantastisk, og jeg tror at de der vælger det fra, er fordi de ligesom mig er neutrale. <havde jeg fået en kærste som ikke ønskede det, er det ikke sikkert behovet var opstået. Jeg føler lidt man 'snyder' sig selv for en fantastisk gave. Jeg overvejer i øjeblikket nr. 3. Kunne ikke forestille mig et liv uden mine guldklumper.
  15. Jeg har fulgt debatten om mælk i et stykke tid. Debatten går på at mælk indeholder mange sunde ting, som er godt for kroppen eller også er mælk i virkelighed kræftfremkaldende og giver os kogleskørhed. Det er en interessant debat, fordi læger også udtaler sig, og der er endnu ikke noget veldokumenteret - men mange opstillede beviser. I norden - især i Danmark drikker vi mælk - meget mælk. Vi er et af de lande der drikker mest mælk på verdensplan - da vi siden vi har været små har vi lært at mælk er lig stærke knogler - så må Danmark også være det land med færest knogleskørhed. Det er bare ikke tilfældet - tværtigmod vi er et af de lande med flest tilfælde af denne sygdom? Hvordan hænger det sammen? Jeg har endda læst at hvis en kalv får den mælk vi drikker - dør den. Jeg læste et sted selv behandlingen af mælk - der stod også at selv om koen har brystbetændelse, tapper de stadig mælken. Prøv at læse det her link, jeg blev lidt skræmt(som sædvanligt):www.alun.dk/sund-kost/maelk-sundt-eller-skadeligt/ Og kom med i debatten er mælk sundt eller skadeligt? Jeg er i hvert fald i tvivl. Men jeg tør ikke lade vær med at mine børn mælk - vi er jo næsten flaskede op med ideen om at mælk er det sundeste du kan drikke.
  16. Det med japan og kina har jeg også læst - ikke alene lever de et langt liv. Brystkræftilfælde er meget lav. Så jeg har det også med måde. Spiser A38 til min havregryn - og bruger mælk i maden. Første gang jeg blev opmærksom på det, var da jeg så et indsalg i tv om det. Der blev en læge fra riget spurgt til råds - han havde den holdning at mælk skulle drikkes med måde. Han blev direkte spurgt om han selv drak mælk - og kunne han finde på at drikke søsmælk - han svarede at det kunne aldrig falde ham ind - og da slet ikke sødmælk.
  17. Hold da op jeg godt nok små børn har mange penge mellem hænderne i dag - når man tænker på hvad en DS koster;)Jeg er og har altid været modstander af legetøj som gør børn passive og ikke er aktive i legen, men kun bliver underhold. Men, men alligevel har en DS´er sneget sig ind i vores kære hjem. min pige slapper af til den, hun ser mindre tv, og hygger sig måske inde i vores seng mens jeg slapper af med en bog. der kan gå flere dage hvor hun slet ikke spiller. Så kan hun have en dag hvor hun er træt i hovedet efter en lang dag i skolen, så vil hun bare sidde lidt med den og slappe af - det kender vi vel godt, når vi trænger til bare at sidde om blive 'underholdt' af tv´et Sålænge man som forældre stadig opfordre til leg i den friske luft og selv laver udendørs aktiviteter sammen med dem, så er det skam ikke være end de ser lidt tv.
  18. Jeg kan heller ikke lade være med at give mælk til mine børn, men må indrømme at jeg har selv skåret ned på mit mælke forbrug. Jeg drak tit meget mælk og spiste tit ost. Det må jeg da indrømme at det er ikke så tit jeg spiser ost nu. Men mælk findes jo i rigtig mange produkter og især i madlavningen bruger man jo tit mælk. Så mere er der heller ikke i det.
  19. øj hvor kan man sælge mange ting på frygt, jeg frygter hele tiden nye ting. Da mit ældste barn var lille gik jeg ikke så meget op i kemi og indholdsstoffer. Men oplysning er meget stor idag. Og der har fx. været meget fokus på det blødgørende stof - phthalater i legetøj. Jeg er derfor begyndt at vægte legetøj i høj kvalitet - i sær af træ. Men faldt over den her side: kaninreklame Artikel diskutere hvorvidt det er farligt med phthalater i legetøj, og har en reference til dansk information om phthalater, hvor der også skrives at der ikke er nogle konkrete beviser på at det er skadeligt. Har jeg sovet i timen, jeg troede bare at det var veldokumenteret og yderst sundhedsskadeligt m.m nogle gange så tænker jeg hvorfor skal de sætte frygt i hovedet på os. Det er det samme med alle deres andre analyser og kræftfremkaldende stoffer. Vi er sku da skide bange for den sygdom, så selvfølgelig hører man efter - men hvor meget skal vi bekymre os? Læste i et forum, hvor de anbefalet at man fik sit hus radon undersøgt - fordi det var kræftfremkaldende(radon altså) der døede hvert år 300 mennesker pga. radon - mener man. Øh hallo hvor mange af os bliver skide bange og få frygt hvert år når der er influenza - den helt almindelig dræber hvert år ca. 1000 mennesker. Det er der da ingen af os der gør! Hvorfor vil folk tjene på at skabe frygt? Jeg synes bare vi hele tiden bliver oplyst om nye ting som kan gøre os syge, eller være direkte skadelige - eller på anden måde være en trussel - og hvis det bare er formodninger - gæt som ikke er veldokumenteret - hvorfor så ikke vente med at blæse i alarmklokkerne. Selvfølgelig vil jeg gerne vide hvis der er en risiko, men alt med forholdsregler, ellers bliver man sku´ bange - det kan godt være det bare er mig, men jeg er også let ved at tage ting til mig, og blive skræmt. Hvordan har I med alle de sundhedsskadelige stoffer - som måske er kræftfremkaldende eller giver allergi m.m.
  20. Tak for jeres tanker om alt det sundhedsskadelige - jeg ved godt man sammenligner med sig selv - og siger jeg har da ikke taget skade - men alligevel. I Danmark er vi et af de lande med flest mennesker der har kræft - især brystkræft ligger vi i toppen. Og det er jo netop vores forældre og vores egen generation som har udviklede de sygdomme så vi indtager en topplacering - hvor der er sammenlignet med alle lande - også USA. Jeg siger ikke at det er vores legetøjs skyld - det tror jeg nu ikke. Men måske kan man ikke sige at vi har da ikke taget skade og ikke gøre sig nogen forholdsregler. Jeg er ihvert fald glad for den opmærksomhed som rygning har fået i Danmark - så man kan vælge rygning fra - uden at blive udsat for passiv rygning på arbejde m.m Vidste I forresten at Danmark er forgangsland når det kommer til indtag af den skadelige transfedtsyre - vi har faktisk en lov der forbyder et hvis indhold af det(kan ikke huske det præcist) i forhold til andre land. Før dette forbud var vores børn sammen med USA i toppen på at indtage et stort indhold af den usunde olie. Den finde især i kiks, kager og chips. Jeg laver en ny tråd, med mælkedebat - så nye interesseret kan komme med i debatten!
  21. Husk at starte med grønsagsmos - starter man med frugtmos som fx. banan så bliver de forvante til den søde smag - og så er det lidt svære at 'overtale' dem til grønsagsmosen, som jo ikke er så sød i smagen.
  22. tør jeg mon skrive det indlæg - efter at læse at jeres børn så tidligt(kommer an på hvordan man ser på det - men for mig tidligt) sover i egen seng. Jeg ved godt som forældre skal man værne om sit privatliv(lad os bare kalde det, det) men min sov altså først i egen seng da hun var omk. 1 1/2 år. Jeg har haft det trygt sådan. Hun putter stadig hos os, hvis hun vågner om natten. Jeg har egentligt ikke gået ind for at 'smide' børnene ud af sengen så tidligt. Den symbiose som barn og mor lever i i den første tid, vil jeg gerne bibeholde, tror der er meget psykologisk godt for barnet. Tryghed og nærhed den første tid.
  23. Har ellers hørt at man skal vælge den store, fordi børnene hurtigt bliver for store til de små, og så er prisforsekllen på den lille og store ikke så meget. Det var noget med at man fik mere wheely bug for pengene med den store. Men det er da lidt øv hvis de så først bruger dem når de er to år. Den lille hvornår kan de begynde at bruge den?
  24. Stemmer klart for legekøkkener i træ - ja de koster mere end de billige i plastic, meen de er mere holdbare. De ser altså også pænere ud. Har købt et hos www.emmasverden.dk til jul. Vi havde ellers et som vi selv havde lavet, men det var flyttet ud i legehuset i sommers. Et lille sengebord i fyrtræ, blev malet svag lyserød, påsat glansbilleder. Skufferne blev taget ud, så der var et stort ovnrum. Så købte vi kogepladeskjuler i hvide. Dem limede vi på så der var to kogeplader. En sød tøjknage blev sat på i siden, her hængte vi små hæklede karklude og div. trækøkenredskaber. En sød og herlig måde at få sit eget unikke legekøkken. Et sengebord har også en god størrelse til de tre årige. Sengebordet gav vi små 100,- for i en gør det selv byggehandel. Men ellers kan man hurtigt forelske sig i de mange flotte modeller man kan finde på nettet, det gjorde vi jo også.
  25. Kan det være babykompagniet? Men synes ikke at se de har toppe, men hvis det er lang tid siden du har handlet, så kan de jo have valgt et nyt sortiment. Prøv i din mail at skrive kompaniet som søge ord - se om noget dukker frem.