Camillat

Fra to en en lur - er det tid og hvordan?

36 indlæg i dette emne

Noah er midt i noget tiger -_- Den maerker vi som en af de foerste igennem lang tid, men altsaa, det kunne vel vaere langt vaerre... Han er 14 maaneder.

Han har sprunget eftermiddagsluren over i 5 udaf de sidste 7 dage. Det kan jo vaere tigeren, men spoergsmaalet er, om han skal ned paa en lur dagligt nu? Noget siger mig, at det kan vaere tid, for han har foer det sengeroderi brugt laengere tid paa at falde i sovn baade eftermiddag og aften, end jeg egentlig synes burde vaere noedvendigt. formiddagsluren er god og lang, meget stabil.

Forhaabentlig falder det paa plads, saa han kan starte i en formiddagspasningsordning indenfor den naeste maaneds til til halvanden. Der vil det passe godt ind, hvis hun ikke skal til at putte ham, naar det kun er formiddag og uden frokost.

Ja, og saa.... I givet fald, hvis vi nu siger, at vi skal gaa fra dagsprogram 1 til dagsprogram 2, hvordan goer man saa det bedst? Det maa gerne tage vaere over tid, men laeser 15 min ad gangen og det kommer jo til at tage en hulens lang tid. Man kunne maaske sige, at man putter ham kl. 11 i en periode, saa 11:30, saa 12, osv., men saadan helt konkret fra nogen, der ved noget om det? :help

Dagsplan 1

7:00 – godmorgen

7:30 – frugt

9:00 – morgenmad

10:00 – formiddagslur, ca. 1,5 til 2 timer

12:00 – frokost

14:00 – eftermiddagslur

16:00 – eftermiddagsmad

18:00 – aftensmad

18:30 – bad og putte

19:00 – godnat

Dagsplan 2

7:00 – godmorge

7:30 – frugt

9:00 – morgenmad

12:00 – frokost

13:00 – eftermiddagslur

16:00 – eftermiddagsmad

18:00 – aftensmad

18:30 – bad og putte

19:00 – godnat

:balloons

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Kan altsaa ikke helt huske hvordan vi gjorde med Luka (min aeldste dreng) (og Kian (1.8 aar) har altid kun sovet én lur om dagen saa det var jo saa nemt med det :) ) men ville personligt bare traekke den saa laenge det kan lade sig goere om morgenen indtil han kommer i rytmen....altsaa ikke noget med 15 mins af gangen.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Zoey gik fra 2 til 1 lur efter hun var staret i dagpleje. så det hjalp meget på det at hun var optaget af de andre børn og så nemmere kunne holde sig vågen 1 time ekstra.

Jeg ville nok se hvor længe du kunne trække formiddagsluren. når hans formiddagslur alligevel ligger så sent burde det ikke tage så længe. du kan evt putte tidligere til nat

Det tog ca 3 uger før hun var helt inde i rytme.

sådan er Zoeys rytme nu :)

6:00 – godmorgen

6:30 – Morgenmad

8:00– snack

leg

11:00– frokost

11:45 - lur

sover 1-3 timer afhængig af natten

leg

17:00– aftensmad

17:30– bad

18:00 - babytv og banan

18:30 – godnat

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mads sover mange gange også kun en enkelt lur. Inden vi startede VS, sov han og jeg jo længe til kl. 8-9 (oh the good old days :rolleyes ), og så fik han en lur ca. middag.

Nu, hvor vi står op kl. 6ish er han bare fuldstændig smadret omkring 9-10, og der er også ca. der, de putter ham i VS.

Men det er langt fra altid, at han vil sove om eftermiddagen også. Så ligger han bare og snakker/griner/sparker dynen af i barnevognen eller sætter sig op og kigger... så det bliver ofte opgivet, og så må det bare være sådan. Mange gange synes jeg faktisk, at han er i bedre humør og har mere overskud, hvis han ikke har taget den anden lur :unsure

Så vi følger det fra dag til dag efter, hvad han selv har behov for/lyst til og prøver ikke at sige, at det skal være på en bestemt måde.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sophia er måske også ved at skippe morgenluren, som ligger ved 08.30/9 tiden, og sover ca 30-45 min. Hun har ikke sovet den de sidste par dage, og dagen ser derfor således ud.

7.00 stå op, pusling, morgenmad, lidt leg

8.00 afleveres i DP

Så er det forskelligt hvad der sker i løbet af formiddagen, men typisk er de ude af huset, de får lidt frugt eller lign

11.00 frokost

11.45 lur i ca 3 timer

15.00 eftermiddagssnack

16.15 hentes

17.00/17.30 aftensmad

18.30 er hun færdig

Maibritt (DPmor) siger hun er helt færdig der lidt i 12, så tænker at han vil være svær at holde kørende helt til kl 13?

Før Sophia startede i DP sov hun også lang formiddagslur og kort eftermiddags, men Maibritt fortalte at det ofte er en fordel at give dem i kort morgenlur, fordi der sker så meget for dem om morgenen, bare det at blive afleveret er jo en oplevelse i sig selv. Og så lade dem få den lange om eftermiddagen, hvor der er endnu flere indtryk fra dagen der skal bearbejdes. Så er det bedre at vække dem fra en kort morgenlur, end en sen eftermiddagslur som måske kan gå hen og lave rod i nattesøvnen.

Synes det giver god mening :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sofia er også ved at trappe ned på en lur. Vores Dp har anbefalet at hun får en kort lur tidligt på formiddagen inden hun bliver for træt. Hun bliver puttet 8.30 og vækket igen omkring 9.15 ( sker helt af sig selv når de andre dp-børn kommer udenfor). Så passer det med at hun er træt ca kl. 12.30-13 og bliver puttet sammen med de andre børn.

Der er dage hvor hun ikke længere sover når hun bliver puttet kl.8.30, men bare ligger og putter lidt og kalder så efter 20 min.

De dage hvor hun ikke falder i søvn formiddag, så er hun træt kl. 12 og bliver putter der.

Måske det også er en løsning at i prøver med en kort tidlig lur.

Ifølge vores Dp, vil børnene langsomt vænne sig fra at sove om formiddagen, ved at de kun får en lille lur.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Da vi rykkede Mie fra to til en lur trak jeg hende også "bare" - det var så ikke det store problem da hun jo er en der ikke sover meget om dagen, hun har ikke sovet 2 lure siden hun var 9,5 mdr. Så ved ikke om det er et svar du kan bruge til noget.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det passer vist meget godt med det også var omkring de 14 mdr. Anna skiftede til een lur :)

Hvis han sover første lur kl. 10 nu, så tror jeg ikke det vil være et problem at skubbe det. Jeg tror jeg ville lægge en formiddagssnack ind i stedet for, så han får lidt energi til at fortsætte og så ville jeg prøve bare at vente med at putte ham til kl. 11:30.Hvis du putter kl. 10:30, så kan eftermiddagen godt risikere at blive rigtig lang.

Jeg tror det er for sent at putte til middagslur kl. 13 - som de andres planer vidner om, så tror jeg det passer bedst med frokost kl. 11 og at falde i søvn til lur ml. 12 og 12:30. Det er også stadig det Anna gør.

Jeg ville satse på en dagsplan der ser sådan ud og minder om Sophias:

7.00 stå op, pusling, morgenmad

9-9:30: Formiddagssnack

11.00 frokost

11.30 lur

15.00 eftermiddagssnack

17.00/17.30 aftensmad

18.30-19:00 Putning

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Silke Elia har også skippet sine 2 lure, da hun simpelthen var for svær at putte til begge lure og natten ellers. Vi rykkede den lige så stille så middagsluren startede kl. 11. Nu hedder den 11.45. Hun blev også puttet kl. 10 til formiddagslur før.

Op ca. 7 (svinger ml. 6-7.15) Morgenmad, pusling

(Hvis hun står meget tidligt op/haft en elendig nat med megen vågentid sover hun fra 8-9, men det er et par uger siden)

8.30 afleveres i dagpleje, formiddagsmad

10.45 frokost

11.30 hentes

11.45 falder i søvn i barnevognen på vej hjem (sover oftes kun halvanden time, suk)

14.00 eftermiddagssnack

16.00 ekstra snack

17.30 aftensmad

19.00 amning og putning

Forsøger at gøre det samme, når hun ikke skal i dagpleje, men må nogle gange puttes før, da jeg er alene om at underholde hende.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tænker også at du kan gøre to ting:

1. Giv ham en kort formiddagslur, fx putning kl 9 og væk ham så kl. 9.45. Giv frokost ca kl 12 og put derefter nok ca kl 13.

2. Træk ham så langt du kan. Hold ham i gang til kl. 10.45-11 og giv frokost der og put ham derefter, nok ca 11.30-12. Så er han vågen igen kl. Ca 15 og bliver godt træt igen til aftenputningen.

Begge mine unger har også skippet de to lurer omkring de 12-15 mdr. Og når han nu begynder at skippe eftermiddagsluren så er det nok tid til kun en lur ellers bliver han vel også overtræt sidst på dagen?

Og han vise dig sikkert hvilken metode du skal bruge. Hvis han er et barn som er meget træt om formiddagen så metode 1. Vil han ikke sove så tidligt så skal I jo bruge metode 2.

Held og lykke!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Aah, tak!

Jeg har laest hvert svar igen og igen og I er altsaa guld vaerd :loveshower :lovebk :loveshower

Noah ER et barn, som er formiddagstraet, saa jeg har svaert ved at se, hvordan han skal kunne holde til kl. 13, ja :zzz

Jeg tror heller ikke, det vil vaer et problem at rykke luren frem til emsempelvis kl. 11. Men nu har vi jo en dagligdag, som hedder frokost kl. 12 i familierummet med hele familien og hvem der nu er med den dag(italostyle). Det er vigtigt for baade M og jeg, at Noah sidder med til bords og spiser frokost med os. Dels rent social, dels for at vaere sammen med ham om et maaltid som familie og dels for at undgaa, at han af en eller anden grund ikke kan sidde der(det kan hans 4-aarige kusine nemlig ikke finde ud af og se, det er en lang historie...). Saa det er os lidt imod at putte ham, saa han sover fra faelles frokost. Om aftenen ramler familiemaaltidet sammen med Noahs sengetid, saa der spiser han selv(hvor jeg sidder med ham, selvfoelgelig).

Det er afgjort en mulighed med en kort lur, og han kan faktisk godt puttes 9-9:30. Foer har jeg bevidst puttet ham 9:30-10, saa han sov laengere tid, men nu er han soevnbehov maaske det mindre, saa det giver god mening med en lille formidsagslur, som saa ligger tidligere. Idag blev han puttet 9:30 og vaagnede selv kl. 11. Kl. 14 var han virkelig traet og faldt hurtigt i soevn. BUM, det kunne vare modellen for en tid. jeg proever det igen imorgen, maaske endda kl. 9:15 og se, hvordan det gaar.

Tusind tak, darlings :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan godt forstå I gerne vil holde fast i den fælles frokost :)

Synes det lyder som en fin løsning med første lur 9/9.30, der bliver Sophia ofte også puttet i weekenden, fordi vi sover lidt længere og hun ikke er træt nok før :) så holder hun gerne til ved 12.30 tiden til næste lur :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her sover Anabella stadig to lurer, så ville egentlig blot tilføje, at hendes dag mht. søvn er:

Vågner selv 6.15-6.45

Formiddagslur 9-10.30

Eftermiddagslur 13.30-15/15.30

Nat mellem 19 og 20 (den arbejder vi lidt på for tiden) :)

Så jeg synes ikke den "nye" rytme lyder helt skidt ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lasse er 14 mdr i dag og sover stadig 2 lure. Han vågner ofte kl. 5-5.30 og afleveres i dp kl 6.45-7.00, hvor han er begyndende træt og blir puttet, når mor/far er kørt. Han sover maks en time.

2. Lur blir taget efter frokost kl 11.30 og her kan han sove fra en time til 2,5 timer. Det svinger meget.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak I to darlings! Nu har jeg talt med M, og vi proever modellen med tidlig og ikke lang formiddagslur, saa eftermiddagsluren bliver den lange(forhaabentligt!).

Det er det, der kan fungere bedst med vores dagligdag, saa den kaempe del af socialiseringen for os alle, frokosten, forbliver hellig ;)

Noah virkede virkelig tilpads med lurene idag og faldt hurtigt i soevn til aften. Nu proever jeg modellen igen imorgen. Skal jeg saa vaekke ham, hvis det bliver en lang formiddagslur? Altsaa tipo efter en times tid?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså jeg ville vække. Ellers sover Silke Elia hele formiddagen ;)

Lige i dag stod hun op 5.45, så kunne putte hende 8.15. Og så vækker jeg hende 9.15 hvis hun ikke selv er vågnet, så hun kan sove til middag også.

I dagplejen falder hun i søvn i vognen derover kl. 8, hvis hun er stået tidligt op og så vækker dp hende kl. 9, så hun kan få mad med de andre.

Så ja, jeg ville vække. Det er lidt hårdt i starten, men med tiden skulle de vende sig selv til hun at tage den lille time.

Pøj pøj med projektet i dag :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak I to darlings! Nu har jeg talt med M, og vi proever modellen med tidlig og ikke lang formiddagslur, saa eftermiddagsluren bliver den lange(forhaabentligt!).

Det er det, der kan fungere bedst med vores dagligdag, saa den kaempe del af socialiseringen for os alle, frokosten, forbliver hellig ;)

Noah virkede virkelig tilpads med lurene idag og faldt hurtigt i soevn til aften. Nu proever jeg modellen igen imorgen. Skal jeg saa vaekke ham, hvis det bliver en lang formiddagslur? Altsaa tipo efter en times tid?

Når Sophia er hjemme i weekenden får hun lov til at sove maks 1 times formiddagslur. For ellers bliver det typisk 2 lure af halvanden times varighed, hun har det bedre med en kort og en lang :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså jeg ville vække. Ellers sover Silke Elia hele formiddagen ;)

Lige i dag stod hun op 5.45, så kunne putte hende 8.15. Og så vækker jeg hende 9.15 hvis hun ikke selv er vågnet, så hun kan sove til middag også.

I dagplejen falder hun i søvn i vognen derover kl. 8, hvis hun er stået tidligt op og så vækker dp hende kl. 9, så hun kan få mad med de andre.

Så ja, jeg ville vække. Det er lidt hårdt i starten, men med tiden skulle de vende sig selv til hun at tage den lille time.

Pøj pøj med projektet i dag :)

Nu ar jeg puttet ham her 9:30 og han ligger og snakker. Alt efter hvronaar han falder i soevn, saa vil jeg idag proeve at vaekke ham efter en times tid :)

Når Sophia er hjemme i weekenden får hun lov til at sove maks 1 times formiddagslur. For ellers bliver det typisk 2 lure af halvanden times varighed, hun har det bedre med en kort og en lang :)

Ok... Noah har jo fungeret virkelig godt med to lure paa halvanden, men formiddagsluren er bare blevet laaang, ligefrem 2-2,5 time nogle gange. Det giver en lang eftermiddag, som Susanne siger. Eller en Noah, som bruger 45 min paa at falde i soevn om eftermiddagen og sover 45 min.

Jeg har fulgt planerne paa babysleepsite.co.uk, fordi det var saadan, Noah gjorde. Hun skriver at lure skal vare mindst en time. Saa nu proever jeg at vaekke, saa formiddagsluren ikke bliver alt, havd han kan faa sovet igennem dagen. M har nogle af de eftermiddagslurfrie dage ladet ham falde i soevn i klapvognen i 30 min, men det har vaeret for sent - det maerker han jo bare ikke, naar han foerst er gaaet paa arbejde om aftenen :rolleyes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Arghhhhh :shooter

Saa sover han ikke, men er stadig vaagen efter en halv time og er hysterisk idag - jeg siger op!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså hvis du ikke er styret af dagpleje og vuggestue, hvorfor så ikke bare lade ham få de to lure som han selv styrer?

Det ville jeg da til en hver tid gøre, hvis Anna ikke gik i dagpleje.

Da hun startede, sov hun hver dag to lure. Een kl. 9 og een kl. 14 - hun sov gerne to timer pr. gang.

Allerede efter 2 dage i dagpleje kunne jeg skippe morgenluren herhjemme og hun kunne snildt holde sig vågen til kl. 12.00 hvor de kommer ud og sove. Hun sover i mellem 1 1/2 til 2 1/2 time (utroligt nok).

Så er hun dog ofte så træt, at hun må puttes kl. 18, men vi arbejder på at forlænge luren til middag (nok fordi hun sover i mørke herhjemme).

1 lur er optimalt, når de går i DP/vuggestue, netop fordi der sker allermest om formiddagen. Men når du har Noah derhjemme, vil jeg faktisk tro at to lure er bedst indtil han selv siger fra :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Aah, jamen gid, det var saa nemt. Han har jo bare ikke villet sove til eftermiddag i 5 ud af de sidste 7 dage, saa det ser jeg som muligt tegn paa, at han ikke laengere har brug for al den soevn om dagen. Formiddagsluren er nogle gange blevet laengere og ligger ca. fra 10 til 12 eller ligefrem 12:30.

Saa er eftermiddagen meget lang for ham, synes jeg.

Men nu har vi dagen, hvor Noah har naegtet at sove til formiddag :blink Jeg tror paa tiger eller at han maerke, at jeg har et projet, det er faktisk ogsaa meget muligt.

Saa nu ser jeg, hvor spaendende dagen kan blive af ikke at sove til formiddag -_-

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Klokken 12:40 blev Noah puttet efter frokost og faldt i soevn med det samme :zzz

Spaendende, hvor lang tid, han sover.... Nu tager jeg mig en halv time paa den ene side ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er svært når de skal gå fra en rytme til en anden. Jeg har det sådan at hvis det tager længere end 30 min at putte, så tager jeg hende op. Så har hun ligget og slappet lidt af trods alt.

Håber han tager en god lur.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er svært når de skal gå fra en rytme til en anden. Jeg har det sådan at hvis det tager længere end 30 min at putte, så tager jeg hende op. Så har hun ligget og slappet lidt af trods alt.

Håber han tager en god lur.

Det er jo det... og det har altsaa paa det sidste taget lang tid for ham at sove om eftermiddagen. Jeg har bare syntes, at det ogsaa bliver en lang eftermiddag fra 12 til 19, nogle gange 11:30 til 19 - som Susanne ogsaa var inde paa.

Jeg skal nok heller ikke tage det for hoejtideligt, at der er ved at ske en forandring, men saadan er det jo at vaere sensitiv - indtil det punkt saa naas(idag over middag), hvor jeg indser, at jeg tager det alt for alvorligt :P

Stakkels lille Noah min forstaar jo heller ikke lige, hvad der foregaar maaske.... :huh Men jeg sidder og bliver enig med mig selv om nu og her, at vi proever skisme at se, om vi ikke kan faa modellen med en god eftermiddagslur indarbejdet over tid. Saa maa han faa en mindre formiddagslur de dage, hvor han har brug for det. Jeg vil bare ikke automatisk gaa ud fra, at det er tilfaeldet.... Faktisk har jeg glaedet mig til at naa dertil, fordi det er noget mere fleksibelt i forhold til at kunne tage ud af huset flere gange om ugen/dage i traek... Naa, men idag er det i hvert fald, som det er. Det er ude af mine haender, saa jeg vil laene mig tilbage :7himmel

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Enig. Det gør det så meget nemmere at planlægge og nå nogle ting ud af huset, når de kun sover over middag.

Jeg synes også eftermiddagene kan være lange. Men Silke Elia sover bare ikke så meget, så jeg er jo vandt til det. Så det er ikke unormalt at hun er stået op 12.30, dengang hun blev puttet ved 11-tiden. Så nu vil jeg helst strække den til 11.45 og så vågner hun oftest 13.15.

Jeg håber at dig og Noah hurtig forliges ved en ny rytme :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER