sunqueen

Medlemmer
 • Content count

  44
 • Joined

 • Last visited

About sunqueen

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 • Lokation
  Sønderjylland
 1. Hej Piger Min søn og hans klasse har lavet en film til fyrværkerikampagnen der foreslår at man spreder budskabet og at klassen bruger nettet til at samle stemmer. Det ville derfor være super dejligt hvis i gad gå ind på www.fyrvaerkeri.dk og stemme på deres film "R.i.P Asger 2016" i kategorien 0.-3. klasse. På forhånd tusind tak for hjælpen!
 2. Milas og Adea
 3. Kian (3 år) er blevet rigtig dygtig til at snakke dansk efterhånden, men hvergang han siger "er du fjærdig" eller "jeg er fjørst fjærdig" er jeg ved at dø af grin - det lyder super sødt :) Rigtig med tryk på j.
 4. Vi har altid kaldt det "prut farcie" til stor morskab for begge drenge - farseret prut :)
 5. Godt i har fundet en loesning :) Luka var saa ogsaa ca. 3 1/2 da vi stoppede med middagsluren men Kian var faktisk kun ca. 2 1/2 (han er 2 aar og 8 maaneder nu) - baade daginstitutionen og mig selv syntes godt nok ogsaa det var tidligt at droppe luren men efter en uge var han kommet ind i rytmen og vi slap for en dreng der foerst sov kl. 22h00 og holdt sin bror vaagen (de deler vaerelse). Kian har saa heller aldrig - heller ikke som baby - sovet meget om dagen.
 6. Nu ved jeg ikke hvor gammel din datter eller om hun stadig sover til middag? Vi havde lignende problem med begge drenge men hos os hjalp det at vi droppede middagsluren.
 7. Mine drenge er tre sprogede - spansk, dansk og fransk og vi er faktisk "naboer" da jeg bor i La Paz, Bolivia :) Hvor i Chile er du? Vi har ikke lavet specielle oevelser med boernene. De er begge foedt her saa deres modersmaal er spansk, jeg taler dansk til dem og vi snakker fransk hjemme da min mand er fransk. De snakker altid foerst og fremmest spansk men forstaar alt paa dansk og fransk. Vi er ikke i Danmark ofte (2 gange paa 8 aar) med da vi var hjemme sidst hvor Luka var 5 snakkede han rigtig fint dansk - naar han blev noed til det :) Mht om det tager laengere tid med at snakke for to eller tre sprogede boern kommer det ogsaa an paa barnet. For Luka tog det helt klart laengere tid men Kian er begyndt med at snakke meget tidligere....endda tidligere end hans et-sprogede venner. Det har sikkert ogsaa noget at goere med at han laerer af Luka.
 8. The King’s Speech og Intouchables.
 9. Toast
 10. Vi har personer i zebra kostumer til at hjælpe folk over vejen her (de er så langt bagefter at det ikke engang er lovpligtig at bruge sikkerhedssele men der er et andet tema), som Luka altid har været helt vilde med. Da han var mindre kunne han dog ikke sige zebra så det blev til fiega....som jo overhovedet ikke minder om zebra. For noget tid siden havde vi en hund på besøg der hedder Cappuchino. Kian kunne ikke udtale det så det blev til cacachino - caca er afføring på spansk. Måske mindre sjovt på dansk men vi bor i et spansktalende land :-)
 11. Her (Bolivia) er det anbefalet og begge mine har fået. Men hvad mener de med midlertidigt? Her gives den af tre gange så det ville jo da være spildt hvis de har fået den anden vaccine tilbage som ikke indeholder næste gang.
 12. Det eneste vi købte nyt var madras til tremmesengen.
 13. Mit svar kan du ikke bruge til noget overhovedet men jeg vil da svare alligevel da jeg lige har læst i nyhederne Danmark er det 5. dyreste land i verdenen. Jeg bor i Bolivia så det er til sammenligning :-) Per måned 200m2, hus, 2 voksne og 2 børn, kontor hjemme. Vand: ca. 18 kr El: ca. 300 kr Gas: ca. 19 kr (madlavning) Centralvarme findes ikke så i vintermånederne bruger vi lidt mere på gas til et gas varmeapperat, men det er kun omkring 3-4 måneder. Vi bor i ca. 3300 meters højde men om vinteren er det mindste jeg har målt indenfor 11 grader celsius (om morgenen) og klimaet et meget tørt så det føles ikke så koldt. Vi tænder faktisk kun op om aftenen når solen er væk.
 14. Vi har aldrig vaeret saa strikse med at overholde rutiner/rytmer og de har ogsaa begge proevet at sove i klapvogn flere gange. Det har aldrig medfoert problemer for nogen af dem, eller for os :) .
 15. Luka og Kian har delt værelse siden Luka var lige over 5 og Kian 1 år gammel. De første par måneder sov de i hver sin seng, men meget hurtigt fandt Kian ud af hvordan han kom ud af tremmesengen og over til Luka (dobbelt seng) så vi pakkede tremmesengen sammen :-) Kian er nu 2 år og 3 1/2 måned og Luka 6 1/2 og de deler stadig seng. At de deler seng er mere deres valg end vores, men værelse skal de uanset dele da vi ikke har andre muligheder. Deres soveværelse er mindre end vores så deres bliver hovedsagligt brugt som soveværelse, og vores har vi lavet om til "familierum". Det eneste problem jeg kan komme på er at Kian ikke vil sove uden Luka. Indtil videre er det kun sket en gang men det kommer jo nok til at ske oftere efterhånden.