Pandamoren

Medlemmer
 • Content count

  6,842
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Pandamoren

 • Rank
  Bedste medlem
 • Birthday 08/06/1984

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 • Lokation
  Midtjylland

Recent Profile Visitors

1,697 profile views
 1. Jeg har ikke følt mig deprimeret søde Maria, men jeg orkede ikke rigtig at være gravid, da jeg led af kvalme og opkast. Jeg sagde endda til E, da jeg var syg med influenza, at jeg ønskede, jeg aldrig var blevet gravid! Dårligdom kan overskygge meget glæde! Kram til dig - det skal nok gå over igen :kram (Men godt du er opmærksom på det)
 2. :loveshower :loveshower :kiss :kiss
 3. Ok, jamen det er også mit indtryk :)
 4. 2 kg. i uge 33 er da (mig bekendt) meget normalt - måske liiiidt under gm. Jeg blev scannet i 32 + 0 og der vejede Lea 2,02 kg. og hun lå lige over gm-kurven - det så jeg selv. Til jordemoder i uge 35 blev hun skønnet til 2,5 kg - også helt normalt. De skal jo tage rigtig meget på de sidste par måneder :)
 5. Ja netop. Søvnmangel og dårligt helbred duer ikke. Og jeg skrev det med ingen evidens fordi, der var een der sammenlignede med rygning, og det mener jeg bestemt ikke man kan, da der findes masser af evidens for at rygning er skadeligt for fosteret/barnet.
 6. Der er ingen evidens for at otrivin/zymelin skader fosteret/barnet. Men da man ved at stoffet xylometazolinhydrochlorid indvirker på alle slimhinder i kroppen, så fraråder man brugen af disse produkter under en graviditet. Derfor er det nok mere som at gå med livrem og seler. Ovenstående er også grund til at du hører forskellige holdninger hos lægerne og de gravide. Jeg vil sige, at man altid bør forsøge sig med andre naturlige medikamenter først, men er din nattesøvn og dit helbred så påvirket af at være tilstoppet, så kan det godt være en midlertidig løsning, uden at du skal frygte for dit barns helbred.
 7. Jeg har også døjet med svimmelhed og deraf kvalme i denne graviditet. Jeg har både spist jern, vitaminer og sund varieret kost, så det har i mit tilfælde intet med det at gøre. Jeg har ofte haft det om morgenen, og det kommer promte hvis jeg lige bliver lidt presset med tid osv - i forhold til at aflevere Anna eller andre aftaler. Så har stået med hovedet mellem benene både ved puslebordet, over køkkenbordet og i butikker mv. Så det må være nogle forskellige årsager der tricker det hos gravide, men umiddelbart et tegn på "at man skal slappe af", tror jeg :)
 8. Ja, hvis hun selv vil, så er det da bare rigtig fint! Der hvor det stritter lidt på mig, er hvor børnene skal "have pligter" for at blive hjælpsomme og fordi "at det har børn godt af", ellers bliver de dovne. Hvis man ønsker oprigtigt hjælpsomme børn, og børn der føler, de har værdi for familien, så skal gerninger osv. være noget børnene selv tilbyder, fordi de kan se det giver værdi til familien. Jeg er godt klar over, at mange tænker nu, at større børn da aldrig vil tilbyde sin hjælp af egen fri vilje, men så er det fordi de ikke kan se meningen med at hjælpe og bidrage - det er der forældrene skal være gode forbilleder - dvs. hjælpe hinanden og udtrykke taknemmelighed og glæde ved andre familiemedlemmers hjælp. Så vil det komme af sig selv. Men i alt for mange familier bliver der mere kritiseret over andres velmenende hjælp end der bliver rost og smilt. Der bliver hakket mere end der bliver holdt sammen, og derfor viger børn væk fra husgerninger og alt hvad der normalt giver anledning til en utryg stemning. At Ida hjælper allerede nu af egen fri vilje, er blot et kado til dig/jer, for hun føler sig værdifuld, når hun hjælper, og kan se du bliver glad for hendes hjælp, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt. Så snart man skal tvinge/tvinger, anvende trusler mv. så er vi allerede så langt fra udvikling og socialisering, som vi kan være...så nej, pligter er jeg ikke fan af, men hjælpsomhed derimod er jo altid berigende for en familie :) Nå, det blev en længere smøre ;)
 9. Ja, her er FROST også et stort stort hit. Anna kan mange af sangene og replikkerne. Hun har figurer, udklædning og andre accessories med FROST. Derudover så elsker hun alle klokkeblomst-filmene. Hun er vild med feer! Gummitarzan, My Lttle Ponys og Prinssesse Lillefe er også rigtig gode børnfilm til deres alder - dog ikke Disneyfilm. Legofriends er også et hit og er ikke så lange (til de børn der endnu ikke er helt klar på en hel film).
 10. Der er ingen sammenhæng, da natlig renlighed handler om hormonudskillelse som skal være tilstede for at nedsætte urinproduktionen om natten, og den kan variere helt individuelt, og hos en del børn sker denne udskillelse først sent :) Men man kan vurdere det på om bleen er tør om morgenen i nogle uger i itræk og man kan hjælpe på vej ved at nedsætte væskemængder lige inden sengetid :)
 11. Tusind tak for jeres svar! :)
 12. Hej piger Jeg er nu der, hvor jeg har fået skaffet mig det meste til Lea. Nu fødte jeg jo Anna om sommeren, og der var der selvfølgelig hverken brug for jakke eller det der minder om. Men nu er jeg så blevet lidt i tvivl, om jeg behøver en heldragt eller en uldjakke til foråret. Det er jo ganske uvist om det er 10 grader eller 20 grader gennemsnitligt. Vi har jo haft varme april-måneder. Grunden til at jeg spørger jer er fordi, at hun jo vil kunne blive pakket ind, når hun ligger i barnevognen. Ergo behøver jeg nok ikke uldheldragt dertil. Jeg tænker mere på bilture ect., hvor det er så besværligt at have en dyne over autostolen...selvom det er nemmest at regulere temperatur med en dyne... :rolleyes Okay! Det korte af det lange er: Havde i en uldjakke/heldragt ect. til jeres spædbørn født i marts og april? Og mest vigtigt: Var der et behov for at bruge den?
 13. Yes :) og så bare en uldtrøje indenunder på kølige dage
 14. Det værste er næsten at de ikke er ærlige omkring deres manglende kommunikation i forbindelse med at der startede en ny dreng i vuggestuen. Selvfølgelig har de vidst det. Der kommer jo ikke bare et barn fra den ene dag til den anden! Stor medfølelse herfra. Hvor det bare uretfærdigt at det skal gå ud over Mads.
 15. Lyder super fornuftugt. Jeg ville vælge termojakke fra Wheat hvis i planlægger at købe en forårsjakke. Ellers ville jeg vælge softshell :)