Nitzen1987

Gode og nemme suppeopskrifter søges

14 indlæg i dette emne

Jeg elsker suppe!!! Men kender desværre ikke ret mange opskrifter...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

løg steges (i små stykker) og der hældes karry i. Det svitses med. Så kommes der 1 liter eller mere bouillon i. Til sidst spædes op med lidt maizena.

Hæld kyllingestykker i (koges lidt længere) eller rejer

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

kyllingestykker koges i en time i vand med salt. Der kommes skårne forårsløg i og andre grøntsager, såsom peber.

Så tages kyllingestykkerne op og laves til mindre stykker og kommer tilbage i gryden, sammen med chili og evt. salt.

Lidt kartoffelmel og vand blandes og hældes i, så suppen bliver lidt tyk. Så har du en udemærket kinasuppe

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er også lidt opskrifter herinde:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

1 kg kartofler

2-3 porre

2-3 pastinakker

5-6 gulerødder

evt andre rødfrugter

Karry

Olivenolie

Vand

2 løg

5 fed hvidløg

Chili

Salt

Peber

Skræl og snit alle rodfrugterne i tern af ca 2x2 cm..

Pil løget og hvidløg og hak det relativt fint..

Kom et godt skvæt olie i en stor gryde som er varm og når olien er godt varm tager du 2-3 tsk karry og brænder den af i olien..

Dernæst tilsætter du løgene og hvidløget og svitser dem et par minutter..

Kartoflerne kommes i og der røres rundt inden de resterende rodfrugter tilsættes..

Rør rundt et par minutter og tilsæt vand til det hele er dækket til..

Kog til rodfrugterne er rigtig møre..

Fjern ca 1 liter af vandet (kan evt gemmes som boullion i fryseren) og blend suppen til den er helt jævn..

Tilsæt salt og peber samt chili.. Smagen skal være god og gennemtrængende, til sæt evt andre krydderier du kunne have lyst til..

Suppen skal være tyk, ikke tynd sjask..

Kan serveres med lækkert brød til eller spises uden noget til

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg afprøvede denne opskrift i sidste uge - og nøj hvor var den god :mam mand og børn var helt vilde med den :)

Porre-suppe med pikant-ost

Lækker og fyldig suppe...

Mængde/antal pers: 4-6 personer

Ingredienser:

4 porrer i skiver

2 spsk smør

1 liter vand

1 bouillonterning

100 g pikant-ost

2½ dl fløde

Salt, peber og evt. kødboller

Tilbehør: godt brød

Fremgangsmåde:

Steg porrerne gyldne i smør i en gryde, tilsæt vand og bouillonterning og lad suppen koge i 8 min. Rør osten ud i lidt vand og tilsæt den herefter sammen med fløden. Lad suppen koge i yderligere et par minutter og stil den koldt til næste dag.

Inden servering varmes suppen op, smages til med salt og peber og tilsættes evt. lidt kødboller.

I stedet for kødboller puttede jeg skinke i - og det var virkelig godt - og så var det unødvendigt at salte suppen :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har også en let opskrift.. Den tager lidt tid, fordi den skal simre, men der er ikke meget arbejde i.

Borch:

250 g rødbede (2 store)

1 løg

2 fed hvidløg

2 kartofler

1 pastinak

½ hvidkålshoved

1 liter bouillon

en lille dåse tomatpure

salt og peber

Til servering: Cremefraiche og revet peberrod

Hak alle grøntsagerne. Steg løg, hvidløg, pastinak, og rødbeder i lidt olie i ca. 4 min. Tilsæt derefter kartofler, hvidkål, bouillon og tomatpure. Simmer 1 time og purer. Smag til med salt og peber og tilsæt evt lidt væske hvis den er for tyk.

Server med cremefraiche smagt til med peberrod.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har også en let opskrift.. Den tager lidt tid, fordi den skal simre, men der er ikke meget arbejde i.

Borch:

250 g rødbede (2 store)

1 løg

2 fed hvidløg

2 kartofler

1 pastinak

½ hvidkålshoved

1 liter bouillon

en lille dåse tomatpure

salt og peber

Til servering: Cremefraiche og revet peberrod

Hak alle grøntsagerne. Steg løg, hvidløg, pastinak, og rødbeder i lidt olie i ca. 4 min. Tilsæt derefter kartofler, hvidkål, bouillon og tomatpure. Simmer 1 time og purer. Smag til med salt og peber og tilsæt evt lidt væske hvis den er for tyk.

Server med cremefraiche smagt til med peberrod.

Uhm den lyder lækker :) den skal vist prøves :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Gullashsuppe..

2 løg hakkes og svitses i en smule olie- 200 g skært oksekød kommes i. Halvdelen af ½ l oksebouillion kommes og ved sammen med lidt paprika, det simre i 45 min. Resten af bouillionen 250 g kartofler og en peberfrugt skåret i tern, salt, peber, lidt spidskommen og hvidløg kommes i, koges ydligere 20 min. Serveres med flute

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Græskarsuppe:

3 løg og 3 fed hvidløg hakkes fint og steges ved svag varme.

3/4 hokaidogræskar skrælles og skæres i tern. Svitses med.

1 liter bouillon og en kvist rosmarin tilsættes og det koger i 10 min.

Det hele blendes og smages til med salt og peber.

En lækker og nem suppe. Den bliver meget cremet, selvom der ikke er noget mælkeprodukt i.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kartoffel-gulerodssuppe

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Flødeost, gerne med krydderier
  • Bouillon
  • Hvidløg
  • Paprika
  • Salt og peber

Jeg tager ingredienserne på slump :)

  • Skræl kartofler og gulerødder.
  • Skær kartofler og gulerødder i små stykker og kog dem i en stor gryde med hvidløg og bouillon.
  • Når kartofler og gulerødder er møre, hældes de i en blender og blendes - dette skal muligvis gøres af flere omgange.
  • Den blendede suppe hældes tilbage i gryden, som sættes tilbage på komfuret på lavt blus.
  • Flødeosten og paprika tilsættes, og suppen koges op stille og roligt - vær opmærksom på, at den forholdsvis let brænder på, så der skal røres ofte.
  • Smag til med salt og peber.

Den bliver lidt tyk og cremet - mums! Ønsker man den tyndere, øges mængden af bouillon.

Skal det være kræs, toppes med en skefuld creme fraiche ved servering eller med lidt ristede bacontern - enjoy!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Græskarsuppe:

3 løg og 3 fed hvidløg hakkes fint og steges ved svag varme.

3/4 hokaidogræskar skrælles og skæres i tern. Svitses med.

1 liter bouillon og en kvist rosmarin tilsættes og det koger i 10 min.

Det hele blendes og smages til med salt og peber.

En lækker og nem suppe. Den bliver meget cremet, selvom der ikke er noget mælkeprodukt i.

Vorherre bevares for en tam omgang suppe!!!

Nej brug denne her istedet for:

5 store græskar udkernes og kødet moses med fingrene i en gryde.

Hæld 1 liter knoglefond i gryden, skal være lavet på rigtige menneskeben - ikke det der købe noget fra Knorr

Pil benene af 20 mellemstore fugleedderkopper og steg dem i 500 gram smør - kom herefter benene i gryden

Fang en flagermus og gør den så bange, at den skider af skræk - husk at gøre det over gryden

Rør rundt og server straks med flødeskum på

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vorherre bevares for en tam omgang suppe!!!

Nej brug denne her istedet for:

5 store græskar udkernes og kødet moses med fingrene i en gryde.

Hæld 1 liter knoglefond i gryden, skal være lavet på rigtige menneskeben - ikke det der købe noget fra Knorr

Pil benene af 20 mellemstore fugleedderkopper og steg dem i 500 gram smør - kom herefter benene i gryden

Fang en flagermus og gør den så bange, at den skider af skræk - husk at gøre det over gryden

Rør rundt og server straks med flødeskum på

Ok, den lyder lidt mere kraftfuld ;)

Jeg kan specielt godt lide detaljen med flagermusen. Der er ihvertfald udfordring i det :D

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jordskokkesuppe

Ingredienser:

• 50 g smør

• 1 hakket løg

• 450 g jordskokker, skrællede og skåret i tern

• 9 dl hønsebouillon

• 1,5 dl mælk

• 1,5 dl piskefløde

• evt. safran

• salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Smelt smørret i en stor tykbundet gryde, og sauter løgene i 5-8 min., til de er bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til.

2. Læg jordskokkerne i gryden, og rør rundt, indtil smørret har lagt sig om dem.

3. Læg låg på, og sauter langsomt i 10-15 minutter. Pas på, at jordskokkerne ikke bliver brune.

4. Tilsæt hønsebouillon og mælk, læg låg på, og lad simre i 15 minutter.

5. Lad suppen køle lidt af, inden du blender den, til konsistensen er lind.

6. Si suppen tilbage i gryden.

7. Tilsæt halvdelen af fløden, smag til, og genopvarm forsigtigt.

8. Resten af fløden piskes let sammen med safranen.

9. Øs suppen op i varme suppeskåle, og læg en skefuld safrancreme midt i suppen.

Den er såååååååååå god! :mam

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER