stilletten

Medlemmer
 • Content count

  601
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About stilletten

 • Rank
  Afhængig
 • Birthday 12/26/1982

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 1. Det hvide stads bliver harsk og kommer til at lugte hvis det ikke fjernes. Vi var på sygehuset i tolv dage. Og det med at fosterfedtet ikke skulle fjernes men gnides ud var kun lige de første døgn. Så vask endelig væk. Min datter havde det også. Tror faktisk jeg fik atvvide det har nogetvatvgøre med de kvindelige hormoner hun har fået gennem navlestrengen fra dig og skal væk.
 2. Jeg foreslår også en plan B løsning, hvor I tager afsted til mormor og morfar, tager en overnatning der og de passer din datter under samtalen. Modermælkserstatning kan i tilfælde af at sutteflasker ikke accepteres, hældes i en lille kop, fx snapseglas, og så drikkes i bittesmå slurke.
 3. Som lærer bekymrer jeg mig meget omkring den understøttende undervisning. En af de lokalbestemte løsninger på skolerne kan være, at en anden end klassens lærer i det pågældende fag varetager den understøttende undervisning, der som ordet lægger op til på en eller anden måde arbejder med faget. Der gives ikke forberedelsestid til dend er skal have timerne, og ansvaret for planlægningen og udførelsen (!!) ligger alene hos læreren i faget. Dvs. Jeg skal fortælle en pædagog/falckredder/lokal sportsmand/præst/vikar/hvem som helst HVAD der skal ske, HVORDAN det skal foregå, HVILKET formål og sigte undervisningen har, og HAVE TILLID til at det er det der sker, fordi den falder tilbage på mig selv. Det mener jeg er urimeligt og utopisk at få til at blive en succes på een gang ;-) Skolereformens positive udbytte er at det bliver billigere på sigt at drive skole. Jeg er usikker på hvorvidt engelsk i 1. Klasse vil gavne alle, men så længe det er læring gennem leg og i mundtlig form er det ganske fint. Jeg er engelsk og dansklærer. Jeg bekymrer mig om skriftligheden i dansk, og jeg bekymrer mig om, om vores elever når til et punkt hvor vi skal terpe grammatik og spøjse engelske regler før de danske er på plads. En af de ting der har gjort mig vred ved reformen er, at bevægelse i undervisningen, lege og spil og aktiviteter, der giver breaks i røv til bænk arbejdet og gør det mere interessant at lære er en meget langvarig tradition i lærerfaget. Det billede undervisningsministeriet har givet på skolen i dag svarer til den skole jeg selv gik i, og som er meget langt fra den skole jeg arbejder i. I min seminarietid var læring gennem brug af sanser, gennem kroppen og æstetikken og lege, spil, småpauser, nye vinkler på samme emne er ganske simpelt gammel lærdom for de fleste lærere i dag. Faktum er at det er den undervisning der ofte kræver lidt ekstra praktisk forberedelse (producere materialer selv, hænge poster op, finde spil frem og dele ud, hente bolde i gymnastiksalen, gå i formning efer papir og farver, gå ud i naturen og finde noget i sin fritid etc) og måske derfor bliver det ikke implementeret i hver eneste time. Men især i de små klasser er det ofte et helt fast element i undervisningen og materialerne dertil fylder et par hylder i reolen derhjemme, og er naturligvis ofte produceret af mig selv. Men på trods af den mangeårige tradition på området, så præsenteres det som en ny ide og vi skæres i forberedelsestiden så det bliver endnu sværere at nå at levere god kvalitet i undervisningen. Jeg er glad for at jeg ikke er nyuddannet men trods alt har nået at opbygge et lille lager af erfaringer og aktiviteter. Jeg vil gerne være med til at lave en rigtig god skole. Men teori. Og praksis hænger ikke helt sammen :-)
 4. Hvis skrigene ikke er efterfulgt af en masse gråd, så er det som tidligere nævnt bare begejstring og træning af stemmebåndet :-) Og ja, trommehinderne kan blafre helt vildt... ;-) Min datter på 3,5 måned kan også skrige hvis hun har ondt. Fx da hun skulle have 3 måneders vaccinen. Der skreg hun højt og længe før det gik over i gråd. Det gjorde hun også pludselig mens hun lå i barnevognen og vi var på gåtur. Jeg tror hun blevutryg. Der var myggenet på, så hun blev i hvert fald ikke stukket af et dyr.
 5. Jeg ville da gerne aftage pigestørrelse 68-74 hvis det passer til sensommer/efterår ;-)
 6. Anly er udgået og erstattet af ganly
 7. Jeg købte ganly i går og tog mig selv i at tvivle om det var ægte læder alligevel på udseendet. Jeg kan godt mærke det ikkee r, men de har imiteret det ret godt.Jeg har flaskebarn, og jeg har lige prøvet at pakke den op. Der er lommer til det hele, så det kan få en fast plads, og jeg kan have det her i den: Termotaske til to sutteflasker med frostbrik, yderligere to sutteflasker, bøtte til mme, 0,5 l termoflaske til varmt vand, stofble til gylp, pusleclutch med plastposerulle, fuld vådserviettepakke, 5 bleer. Pusleunderlag, håndklæde 50*100, to stofbleer til at pusle med, et til to sæt tøj, min egen clutch, solbrille etui, nøgler, mobil, en legesag, to babyalarmer, en æske til en sut og så er det hele placeret så jeg kan se det fra oven og række direkte ned after det uden at løfte andre ting op pånær legesagen. Og så er der plads til at lægge en lilletøjpose ned hen over, eller et par stykker hvis legesagen ikke er der. En stor og rummelig taske, hvor jeg stadig ikke har brugt den ene yderlomme til noget. Me like!
 8. Arh okay, med hårvask på 4.-5.-6.-7. Dagen er det heller ikke en hel no poo I praktiserer. Så kan jeg godt være med på ideen, og er det sådan set halvt, med den forskel at mit hår filtrer for meget sammen ved en skylning, så det gør jeg ikke. Jeg har tørt hår. Fedtet hår har sjældent været et problem pånær i panden. Til gengæld har spidserne behov for ekstra pleje, og der dur hårets eget fedt ikke så godt som en kvalitetskur eller ren øko arganolie, som er mit foretrukne valg. Jeg vasker mit hår hver anden dag, og der er det ikke fedtet, men på 3. Dagen er det klasket sammen og svært at sætte. Min runde hovedform klæder overhovedet ikke stram hestehale, jeg ser simpelthen mærkelig ud med det, og mængden af temmeligt langt, tykt hår medfører øm hovedbund med stram hestehale, så jeg vil hellere vaske og sætte det så jeg ser bedre ud og ikke har gener. Held og lykke med projektet til jer!
 9. Jeg har ikke hørt om emnet før nu, så som sådan kender jeg ikke for og imod. Min yngste datters fødsel foregik sådan at hun lige da hun kom ud fik en hurtig klud omkring sig og så direkte op til mig. Hun har højst været 5 sekunder undervejs, før hun lå ved mig. Hun græd med det samme. Der lå hun så nogle minutter mens moderkagen skulle ud. Som jeg husker det blev strengen klippet over kort før moderkagen kom ud. På mig virkede det ikke ubehageligt at de lige måtte låne hende et enkelt minut. Det var som sådan også et atort øjeblik for min mand, og han fik chancen til lige at se hende og være på banen. Selve undersøgelsen, vægt, vejning og reflekser, foregik jo først nærmest halvanden time efter hun var født. Hun fik k-vitamin mens hun lå hos mig. Jeg har læst, at det ved hjemmefødsler eller hurtige fødsler hvor man ikke når at få fagligt personale med, er meget vigtigt at man sørger for at moderkagen er højere oppe end babyen, fordi den ellers kan tappe barnet for blod. Det kunne jo også have noget med det at gøre. Vi ligger jo trods alt med babyen på brystet og moderkagen lige en etage nedenunder. Men sen afnavling eller ej, emnet bevæger sig ind over jordemoderens faglige ekspertise. Jeg ville heller aldrig fortælle hjertekirurgen hvilken nål og tråd, klemmer, tænger og skalpeller, han skal bruge eller hvor snittet skal ligge selvom der så er flere forskellige procedurer.
 10. Jeg synes umiddelbart det virker lidt ekstremt aldrig at vaske det. Det kan jeg ikke forholde mig til. Jeg har jo altid vasket hår dagligt, og ikke haft problemer med fedtet hårbund eller hår, men derimod at jeg ikke har kunnet sætte det ordentligt. Min frisør mente så at jeg skulle skrue ned på hårvaskene for ikke at slide håret for meget, så nu vasker jeg hver anden dag. Enkelte gange hver tredje dag. Så passer det med at håret ikke er fedtet og kan sættes op med rimelig fylde og rent udseende. I modsætning til mange synes jeg nemlig godt jeg kan se at håret ikke ser velplejet ud i lang tids uvasket tilstand. Bare tænk på hvor ulækkert rasta fari hår er. For det lugter altså og der er ingen glans overhovedet. Man sveder jo af og til lidt mod hovedpuden eller i nakken i sommervarmen og så sætter der sig jo hudfedt og salte og i øvrigt også støv i håret. Visse frisurer behøver også stylingprodukter og dem kan man jo ikke hælde i håret dag efter dag uden at vaske ;-) Vi er sådan nogle, der bor på landet og selv bygger vores hus om med udgravning af gulv, støbning, vandskuring af vægge og den slags, og der harmonerer ingen hårvask i hvert fald ikke med hverdagen. Det gør støvet fra ridebanen, høet og foldene heller ikke.... Så ideen om at lade håret plejes af sin egen fedtproduktion og aldrig vaskee r god, men jeg tror ikked et fungerer fuldt ud for alle. I hvert fald ikke hvis man bruger hårlak, mousse, voks eller gele.
 11. Din baby supplerer maden fint med amning lyder det til. Jeg ville ikke holde efterspørgslen kunstigt høj. Det gør det bare endnu sværere når amningen slutter (ofte i løbet af et par måneder ved at barnet selv siger fra) Der skal nok være nok til ham. Trods alt er det jo naturligt at der skal mindre til når barnet også får fast føde. :-)
 12. Samtlige emmaljunga jeg har set på gaden under 9 måneders graviditet hang. Jeg kiggede efter det i måneder for at vælge mellem odder zip og big star supreme. Det er simpelthen en del af designety der gør at den vil hænge en smule. Der er noget med en hårdhedsjustering dog, men dens ophængsfunktion bevirker at de vil hænge lidt, ifølge forhandleren selv. Jeg har oplevet trille vognen fra negativ side. Allerede efter 5 måneder peb vognen, hjulene rustede osv. En i min mødregruppe havde den, og jeg tror næppe hun var tilfreds.
 13. Leger i med bamsen? Lader den kramme ham og snakke med ham? Ellers bliver børn generelt mindre knyttet til bamserne, hvis de ikke er "levende". Men altså, hvis han finder trøst og tryghed på anden vis er det joo gså fint.
 14. Er jeg den eneste der tænker en aktie?? Visse aktier er jo keepers, fx har vi en i en lokal skov ved vores bopæl nedarvet gennem 4-5 generationer nu. Et træ i haven. Vi har sat et japansk kirsebærtræ, fordi det vil blomstre omkring det tidspunkt vores datter har fødselsdag hvert år og så vil den minde os om hendes fødsel på den måde.
 15. Der er nogle der bløder når ægget sætter sig fast. Det hedder vist implantationsblødning og er ufarligt og normalt. Men to streger er to streger, hvis altså vi er ca. 14 dage efter ægløsning ;-) så et forsigtigt tillykke fra mig!