Pandamoren

Medlemmer
 • Content count

  6,842
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Pandamoren

 1. Jeg skal købe termotøj til Anna (1 år) Det skal være økologisk. Jeg har kigget på Celavi og Caretec. Farverne er bare ikke lige mig. Men findes der andre mærker? Tak :)
 2. Jeg har ikke følt mig deprimeret søde Maria, men jeg orkede ikke rigtig at være gravid, da jeg led af kvalme og opkast. Jeg sagde endda til E, da jeg var syg med influenza, at jeg ønskede, jeg aldrig var blevet gravid! Dårligdom kan overskygge meget glæde! Kram til dig - det skal nok gå over igen :kram (Men godt du er opmærksom på det)
 3. :loveshower :loveshower :kiss :kiss
 4. Ok, jamen det er også mit indtryk :)
 5. 2 kg. i uge 33 er da (mig bekendt) meget normalt - måske liiiidt under gm. Jeg blev scannet i 32 + 0 og der vejede Lea 2,02 kg. og hun lå lige over gm-kurven - det så jeg selv. Til jordemoder i uge 35 blev hun skønnet til 2,5 kg - også helt normalt. De skal jo tage rigtig meget på de sidste par måneder :)
 6. Ja netop. Søvnmangel og dårligt helbred duer ikke. Og jeg skrev det med ingen evidens fordi, der var een der sammenlignede med rygning, og det mener jeg bestemt ikke man kan, da der findes masser af evidens for at rygning er skadeligt for fosteret/barnet.
 7. Der er ingen evidens for at otrivin/zymelin skader fosteret/barnet. Men da man ved at stoffet xylometazolinhydrochlorid indvirker på alle slimhinder i kroppen, så fraråder man brugen af disse produkter under en graviditet. Derfor er det nok mere som at gå med livrem og seler. Ovenstående er også grund til at du hører forskellige holdninger hos lægerne og de gravide. Jeg vil sige, at man altid bør forsøge sig med andre naturlige medikamenter først, men er din nattesøvn og dit helbred så påvirket af at være tilstoppet, så kan det godt være en midlertidig løsning, uden at du skal frygte for dit barns helbred.
 8. Jeg har også døjet med svimmelhed og deraf kvalme i denne graviditet. Jeg har både spist jern, vitaminer og sund varieret kost, så det har i mit tilfælde intet med det at gøre. Jeg har ofte haft det om morgenen, og det kommer promte hvis jeg lige bliver lidt presset med tid osv - i forhold til at aflevere Anna eller andre aftaler. Så har stået med hovedet mellem benene både ved puslebordet, over køkkenbordet og i butikker mv. Så det må være nogle forskellige årsager der tricker det hos gravide, men umiddelbart et tegn på "at man skal slappe af", tror jeg :)
 9. Ja, hvis hun selv vil, så er det da bare rigtig fint! Der hvor det stritter lidt på mig, er hvor børnene skal "have pligter" for at blive hjælpsomme og fordi "at det har børn godt af", ellers bliver de dovne. Hvis man ønsker oprigtigt hjælpsomme børn, og børn der føler, de har værdi for familien, så skal gerninger osv. være noget børnene selv tilbyder, fordi de kan se det giver værdi til familien. Jeg er godt klar over, at mange tænker nu, at større børn da aldrig vil tilbyde sin hjælp af egen fri vilje, men så er det fordi de ikke kan se meningen med at hjælpe og bidrage - det er der forældrene skal være gode forbilleder - dvs. hjælpe hinanden og udtrykke taknemmelighed og glæde ved andre familiemedlemmers hjælp. Så vil det komme af sig selv. Men i alt for mange familier bliver der mere kritiseret over andres velmenende hjælp end der bliver rost og smilt. Der bliver hakket mere end der bliver holdt sammen, og derfor viger børn væk fra husgerninger og alt hvad der normalt giver anledning til en utryg stemning. At Ida hjælper allerede nu af egen fri vilje, er blot et kado til dig/jer, for hun føler sig værdifuld, når hun hjælper, og kan se du bliver glad for hendes hjælp, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt. Så snart man skal tvinge/tvinger, anvende trusler mv. så er vi allerede så langt fra udvikling og socialisering, som vi kan være...så nej, pligter er jeg ikke fan af, men hjælpsomhed derimod er jo altid berigende for en familie :) Nå, det blev en længere smøre ;)
 10. Ja, her er FROST også et stort stort hit. Anna kan mange af sangene og replikkerne. Hun har figurer, udklædning og andre accessories med FROST. Derudover så elsker hun alle klokkeblomst-filmene. Hun er vild med feer! Gummitarzan, My Lttle Ponys og Prinssesse Lillefe er også rigtig gode børnfilm til deres alder - dog ikke Disneyfilm. Legofriends er også et hit og er ikke så lange (til de børn der endnu ikke er helt klar på en hel film).
 11. Der er ingen sammenhæng, da natlig renlighed handler om hormonudskillelse som skal være tilstede for at nedsætte urinproduktionen om natten, og den kan variere helt individuelt, og hos en del børn sker denne udskillelse først sent :) Men man kan vurdere det på om bleen er tør om morgenen i nogle uger i itræk og man kan hjælpe på vej ved at nedsætte væskemængder lige inden sengetid :)
 12. Hej piger Jeg er nu der, hvor jeg har fået skaffet mig det meste til Lea. Nu fødte jeg jo Anna om sommeren, og der var der selvfølgelig hverken brug for jakke eller det der minder om. Men nu er jeg så blevet lidt i tvivl, om jeg behøver en heldragt eller en uldjakke til foråret. Det er jo ganske uvist om det er 10 grader eller 20 grader gennemsnitligt. Vi har jo haft varme april-måneder. Grunden til at jeg spørger jer er fordi, at hun jo vil kunne blive pakket ind, når hun ligger i barnevognen. Ergo behøver jeg nok ikke uldheldragt dertil. Jeg tænker mere på bilture ect., hvor det er så besværligt at have en dyne over autostolen...selvom det er nemmest at regulere temperatur med en dyne... :rolleyes Okay! Det korte af det lange er: Havde i en uldjakke/heldragt ect. til jeres spædbørn født i marts og april? Og mest vigtigt: Var der et behov for at bruge den?
 13. Tusind tak for jeres svar! :)
 14. Yes :) og så bare en uldtrøje indenunder på kølige dage
 15. Det værste er næsten at de ikke er ærlige omkring deres manglende kommunikation i forbindelse med at der startede en ny dreng i vuggestuen. Selvfølgelig har de vidst det. Der kommer jo ikke bare et barn fra den ene dag til den anden! Stor medfølelse herfra. Hvor det bare uretfærdigt at det skal gå ud over Mads.
 16. Lyder super fornuftugt. Jeg ville vælge termojakke fra Wheat hvis i planlægger at købe en forårsjakke. Ellers ville jeg vælge softshell :)
 17. Jeg ville vælge todelt. Så lidt :) Ja, hun er så kæmpelang
 18. hov jo sorry! Anna bruger 86/92 i pompdelux og 92 i Wheat. Det passer fint begge dele. Dog er bukserne lidt korte i begge modeller. Men hun bruger også str. 104 i mange bukser nu. Jeg ved ikke om vi springer helt til 98/104 til efteråret - det kunne jeg godt forestille mig :) Det skal jo bruges hele efteråret samt vinteren efter
 19. Anna bruger str. 92 i det hele nu. Det har passet perfekt. Jeg venter med at købe, til vi når næste efterår, for jeg ved simpelthen heller ikke om Anna skal have 98 eller 104 :) Hun er i 104 i en del tøj allerede. Men jeg vil tro, at Anna er een størrelse større end SE generelt.
 20. Vi har prøvet en del forskelligt herhjemme. Pompdelux softshell og shell er lækkert til billige penge. MEN softshell kan ikke tåle silende nedbør og vandpytter ect. Derfor skal man vurdere hvorvidt man er ude i den slags vejr ofte. Softshell er derimod lækkret, behageligt og åndbart og kan bruges som en forårsjakke uden supplering. Vi har haft softshelljakke og shell-bukser den sidste sæson. Jeg ville ikke vælge softshell-bukser eller en hel dragt i softshell. Ofte sidder børnene i våde sandkasser både, sommer, forår og efterår, og der er det vigtigt med et par shell-bukser med tapede sømme og i fuldstændig vandtæt materiale. Shell fungerer fuldt ud lige så godt som regntøj - dog er åndbarheden højere og kvaliteten bedre. Vi har været SÅ glad for shell-selebukser, og skal have dem igen! Jeg tror dog, vi køber shell-jakke også, da jeg alligevel skal have en forårsjakke der vil være vandafvisende som softshell. Vi har haft termotøj fra forskellige mærker - intet slår dog Wheat, men det kan tælles på een hånd hvor mange gange hun har brugt bukserne i år og sidste år, så dem køber vi ikke igen. Tværtimod er jakken nok det beklædningsstykke vi har brugt mest sammen med hendes tynde uldhue, så den er en fast del af hendes garderobe. Så det er om at kigge på de behov man har som familie og så købe ind efter det :)
 21. Hihi hvor var den sjov...og sikke et hjertesmeltende lille barn, der lå der i vognen.... :7himmel Med forståelse og kærlighed kommer man længst - det ved vi jo godt, men er ikke altid lige gode til at praktisere...:)
 22. Disse undersøgelsers validitet er vist ret omdiskuteret.... Det er jo nogle enkelte stående artikler, hvorfor der skal langt flere til, førend man kan sige noget omkring alle e-cigaretters indhold.
 23. Ja, og det kan jeg godt forstå! Men det er et kæmpe skridt at hun sover selv derinde natten igennem, og at du blot lige skal derind for at "vise", at du er der. Før du ved af det, sover hun trygt hele natten igennem!
 24. Hvordan er det gået søde?
 25. Men grunden til at jeg altid vil gå ind, er fordi vi har sagt til Anna at hun bare kan kalde - altid, og så kommer vi. Men hyggesnak i sengen er noget andet. Der går vi jo ikke op til hende. Nogle børn lærer jo så bare at udnytte at kalde på mor og far - dvs. for at få opmærksomhed - men så må man prøve at finde til kilden i hvorfor barnet føler behov for dette :)