tsecret

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    2,641
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    1

About tsecret

  • Status
    Mor til tumling

Profile Information

  • Status
    Er mamma - gravid igen
  • Terminsdato
    06-07-2016

Recent Profile Visitors

4,116 profil visninger
  1. Jeg tror kirken har nogle gode børnebøger om døden hvis i ikke har noget imod det kristne perspektiv. Vi har ikke selv prøvet at læse dem dog.
  2. Jeg vil klart anbefale at lade hende komme med til begravelsen. Det er en fin måde at få sagt farvel på, også selvom hun ikke forstår det hele. Men lad din mand være hendes primære voksne undervejs, så du kan være ked af det. Vi havde min søn på 14 måneder med til min mors begravelse, og det gik helt fint. I dag er han 3,5 og vi ville have haft ham med igen. Det giver selvfølgelig nogle andre spørgsmål at svare på, men de kommer uanset. Min søn ved godt at mormor er død, ligger i en skattekiste og at man kan fortælle hende ting når man besøger graven. Jeg var selv med til min oldemors begravelse da jeg var 3,5 og det var gået fint - jeg kan ikke rigtigt huske det
  3. Såvidt jeg har forstået kan enæggede tvillinger dele sig helt op til 11 dage efter befrugtning, så det kan jo godt lade sig gøre. Men det skulle være lidt sjældnere ved IVF end almindelig, netop fordi man undgår de helt tidlige delinger. Jo senere ægget deler sig, jo mere vil tvillingerne ligne hinanden - så det er da superspændende om der stadig er to næste gang, for så kan i godt få to der virkelig ser ens ud
  4. Man er i særlig risiko hvis man får rigtigt mange follikler tømt. De indeholder væske, som kroppen så forsøger at erstatte - og så er der så et eller andet der går galt som jeg ikke helt har forstået Jeg er ikke blevet overstimuleret selv om jeg fik mange æg ud alle tre gange. Jeg ved ikke hvorfor jeg er sluppet udenom, mens andre bliver ramt. Jeg er normalvægtig, ikke-ryger, dyrker moderat med motion - men har ingen anelse om det kan være nogle af de ting der påvirker. Den ene gang fik jeg meget meget mild begyndelse af overstimulering, og der tog jeg vist 2-3 kg på som primært sad i maveregionen.
  5. Det står meget fint beskrevet her: https://www.dr.dk/levnu/boern/hvem-skal-have-dine-boern-hvis-du-doer Så som udgangspunkt kommer det an på hvem der gerne vil - og hvis de søger, så får de ofte lov.
  6. Min søn på godt 3 år vågnede i morges i smerter og med feber. En tur forbi lægen viste mellemørebetændelse - igen. Han havde det nogle gange som lille, men det er lang tid siden sidst. Han har været meget syg denne vinter med to gange skarlagensfeber i træk (altså uden at blive ordentlig rask i mellemtiden) og dermed to gange 10 dages penicillinkure. Lægen (som stadig er under uddannelse) skyndte sig at udskrive en fem dages penicillinkur mere i dag. Men nu hører jeg at det ikke er så normalt med penicillin mod mellemørebetændelse - eller i hvert fald at man venter to dage og ser om kroppen klarer at bekæmpe det selv først? Og især fordi han allerede har fået så meget penicillin i år bliver jeg lidt i tvivl?
  7. Hmm, det har du ret i. Undersøgte det lige, og det er 2,11 som er standard med 2,9 som forslag. Deresbørnehave kørte så med 2,9 så hun har alligevel været 2,8 så. Beklager jeg roder rundt i det. Tja, det med resurse er så som så ved os. Dem der sover lur kommer over i vuggestuen der, så det tror jeg fungerer fint. Bleskift kører de meget efter tidspunkter, så tager de alle blebørn 3-4 gange om dagen. Jeg har hentet ham med lort i bleen nogle gange fordi han har lavet efter sidste skift. Men han lyver også om det... Jeg synes at skiftet fra vuggestue til børnehaven er stort, måske især for mig men jeg tror ikke nogle måneder fra eller til havde gjort den store forskel.
  8. Det er rigtigt... Jeg er også for kønsselektion hvis der f.eks. er en meget arvelig sygdom hos alle piger i familien, og man derfor vil vælge kun at sætte drenge til verden - eller omvendt. Jeg ved bare ikke hvor grænsen skal gå og hvad der skal være gode nok grunde. Er family balance f.eks. en god nok grund? Og hvor mange børn af et bestemt køn skulle man have før det var "lov" at få et sidste af modsat køn? Og hvad vil det gøre ved samfundet på sigt, at de "rige" vil kunne vælge, mens de "fattige" må "nøjes" med det naturen bringer? (men ok, den kan man også bruge ved at kun behandling til første barn bliver betalt af staten...) Alt i alt tror jeg bare jeg skal konkludere at jeg virkelig er glad for det ikke er mig der skal sidde og tage den slags beslutninger
  9. Tak Ja, embryo nr. 1 og 4 blev til babyer - nr 2 og 3 fik chancen men blev ikke til noget. Forunderlig in deed!
  10. To fra min første mødregruppe går i integreret institution sammen. Den ene har fødselsdag i oktober og den anden i november. I vores kommune er 2,8 år standard for at starte i børnehave. Da den ældste af de to skulle starte, spurgte de om den yngste ikke også ville, så de kunne starte sammen. Hun var derfor kun 2,7 år da hun startede, og det er gået så fint. Min dreng har gået i børnehave et stykke tid og bruger altså stadig ble, så det tror jeg ikke du skal bekymre dig over. Der er også flere i hans børnehave der stadig sover lur (den droppede min søn for laaang tid siden og altså ikke i forbindelse med børnehavestart). De anbefalede ved os lidt kortere dage de første par uger efter opstart. Samtidig anbefaler eksperter at lade storebror være så meget med som muligt ved nyt barn, så der ikke opstår jalousi. Så hvis du tror i kan overskue det, så kunne det måske passe godt sammen det hele?
  11. Det er godt nok en vild historie! Jeg overvejede næsten undervejs om det var en snydehistorie på en eller anden måde, men det virker jo meget reelt til sidst. Jeg er selv den lykkelige indehaver af en dreng og en pige lavet ved fertilitetsbehandling. Lillesøster er et fryseæg, så da storebror blev lagt tilbage blev han jo vurderet til at være i bedre kvalitet end de resterende æg - mens lillesøster faktisk kun blev vurderet til nummer fire i rækken. Det er jo egentlig lidt vildt at tænke på lige nu, for nu hvor de begge er her, så kan man jo overhovedet ikke se eller mærke på hende at hun ikke var ligeså god kvalitet på dag 5 Blandt andet pga min egen situation synes jeg det er helt fint med fertilitetsbehandling, screening for visse sygdomme (som f.eks. kan gøre at man alligevel ville abortere) og hvad der ellers kan gøres for at hjælpe folk til at få deres dejlige ønskebørn. Og så alligevel sidder jeg lidt og tygger på det angående kønsselektion. Jeg kan ikke lide det, men synes ikke mine argumenter for hvorfor holder helt vand. Det er nok frygten for designerbabyer. Jeg havde f.eks. ikke selv det store behov for en pige (som der ellers bliver argumenteret for at alle kvinder åbenbart har lyst til i den tråd der bliver linket til), og ville være blevet lykkelig for to drenge. Men nu hvor jeg har en pige, så synes jeg det er utroligt heldigt at få lov til at opleve en af hver. Og jeg må indrømme at jeg inderst inde drømmer om at hun får langt, lyst hår - ligesom jeg havde som lille. Selvfølgelig er det fuldstændig ligegyldig om hun får brunt eller blondt hår, men tænk nu hvis jeg havde været supermangemillionær, og nu hvor jeg alligevel var igennem fertilitetsbehandling, så kunne man måske blive fristet ved barn nr 2 at se om der skulle gemme sig en pige med blonde gener blandt de æg der alligevel var der. Og så er vi ved at få designerbabyer... Jeg kender i øvrigt nogle der rigtigt gerne ville have en dreng. De startede med 6 piger, og fik til sidst en dreng. Så tog de ligeså godt et barn mere nu de var i gang, og fik en dreng mere Ingen tvillinger!
  12. Thorvald er (for mig) forbundet med stolthed og styrke. Jeg tror det er langt fra toplisterne lige nu, så det er et "sikkert" valg, når du gerne vil have noget som er "upopulært". Sigfred er også et flot navn. Det kunne godt være et navn vi havde overvejet, men et af vores krav er netop også at det skal kunne bruges internationalt - og når nu i nærmest vil det modsatte tænker jeg ikke nødvendigvis det er jeres navn. Har i også overvejet navnene som er rimelig tæt på? Der er Sigvald Thorleif Sigmund Thormod Sigvard og sikkert mange flere
  13. Hvilken lufthavn skal i flyve fra? Paraplyklapvogne skal man som udgangspunkt kunne have med til gaten. Vi har dog oplevet at en del lufthavne forsøger at få den sendt i stedet (især København). Men de lufthavne har så til gengæld gode låne klapvogne. Jeg foretrækker helt klart at sende klapvognen og bruge låneklapvogn hvis der er sådan i lufthavnen. Klapvognen skal igennem røntgen i security, og det at først hive barnet ud af klapvognen, slå den sammen, folde den ud igen og sætte barnet i det - det er altså lidt besværligt. Til vores første barn havde vi en paraplyklapvogn til at rejse med, nu har vi lige flottet os og købt en babyjogger mini gt til at rejse med til barn nr 2 Så sender vi den, klarer security i vikle/bæresele og bruger så låne klapvogn bagefter.
  14. Jeg kan se jeg har formuleret mig forkert! Man må gerne løfte sin baby alt det man vil efter kejsersnit det var min 15 kg tunge tumling jeg ikke måtte løfte i 6 uger.
  15. Det er rigtigt det kan give færre æg, men hvis de er af bedre kvalitet så Hvis vi sammenligner mine to ICSI forsøg så gav det lange ca 26 æg ud, hvor vi endte med et op og fem på frys. Det korte gav ca 18 æg ud, som endte med et op og fem på frys. Det lange gav ingen blivende graviditeter, mens det korte gav to børn og stadig to æg i fryseren.