miag

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    25
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af miag

  1. Hvis du har det ok med at være væk hjemmefra et par dage, er det ikke ensbetydende med at amning behøver at stoppe. Det vil sandsynligvis kræve at du malker ud et par gange mens du er afsted, (både for at holde produktionen oppe og for at undgå en brystbetændelse). Og så vil amningen nok intensiveres i dagene efter du er kommet hjem - både for at øge produktionen til "normalt" niveau og for optankning på tryghed. Amning er MEGET andet end mad, især jo ældre barnet er. Og behovet kommer også helt an på barnet. Jeg ammer stadig min søn på 15mdr, rigtig mage gange i døgnet på trods af at jeg har arbejdet siden han var 7mdr. Han har aldrig rigtig været interesseret i "rigtig" mad, og har fundet meget trykhed og ro ved brystet. Så længe amning stadig er mit bedste redskab til en glad og tryg dreng, tror jeg at jeg bliver ved.
  2. "Drop opdragelsen" af Fie Hørby er et godt sted at starte. Med mange fine eksempler på hvordan man kan takle hverdags konflikter uden skæld ud.
  3. Jeg tænker at du måske vil have gavn af at læse lidt på ammenet's hjemmeside. Når du nu gerne vil forberede dig. Især disse wiki'er tænker jeg er gode at have læst inden: http://www.ammenet.dk/wiki/nyfødt-sutter-ikke-endnu http://www.ammenet.dk/wiki/sår-og-revner http://www.ammenet.dk/wiki/myter-om-amning
  4. Nej løbet er ikke kørt mht. Amning. Slet ikke!
  5. Ammenet
  6. Hvis du er interesseret i at læse lidt, står der meget nyttigt viden her:
  7. Helt enig med Emilie!!!! Det er ganske simpelt noget pjat at sige at der ikke er næring nok i mælken! Kvinderne fra La Leche Leauge driver også ammenet og de er super dygtige til at give ammevejledning der virker!
  8. Jeg ved at du spørg til ammebrikker, men et råd jeg synes bedre om er at få hjælp fra en ammevejleder til at få styr på amningen fra start
  9. Stortset som Mette A. Omkring 3-4mdr alderen indførte vi konsekvent at vores søn puttes med en bestemt nussekluds-bamse. Ikke fordi den har haft nogen effekt så tidligt, men i håb om at han med tiden vil forbinde den med tryghed og at nu skal han sove. Et rigtigt putteritual og fast rutine har vi først indført nu efter han er blevet 6mdr og vi er begyndt at introducere mad. Amning er en del af putteritualet herhjemme - ellers er det helt umuligt at få vores søn til at finde tilstrækkelig ro til at falde i søvn.
  10. Herhjemme fungere det stadig bedst at køre efter hvornår vores søn er træt. Han er 6måneder nu. Jeg synes rytmen (eller manglen på rytme) skifter hele tiden, så hvis jeg fokusere på "godnat-tid og putteritual" ender jeg med at blive mere frustreret over at det der virkede i sidste uge ikke virker optimalt i denne uge. Det er ingen af os tjent med. De først par måneder sov han på os, og havde vågentid mellem 21.30-23.30 stort set hver aften. Derefter er vi faktisk alle gået i seng på samme tid alle samme herhjemme - han sover ved os. Og vi er trætte ;) Nu er han i en periode hvor han for det meste er træt ved 21-tiden, men det afhænger virkelig meget af hvordan resten af dagen er forløbet. til gengæld er han klar til at stå op omkring kl 7 hver dag og er glad og i godt humør, så jeg tror vi er på rette spor - selv om jeg godt ved det ikke er det der står i bøgerne som alle "eksperterne" skriver.
  11. Hvis man taler med de ammevejledere der er mest opdateret på ny viden, så anbefaler man ikke at strække amningerne til hver 3.time. Jeg ved godt at der er mange der får de info på sygehuset men hvis man snakker med uddannede ammevejledere så er det ikke det den nyeste forskning anbefaler. Man kan ikke amme for meget og især i starten er hyppig amning (mindst 10-12 gange i døgnet) vigtigt for etableringen af en vellykket ammeforløb. Din dreng er kun 4,5uge. Han er stadig ganske ny :) Og så er det altså helt normalt at de ikke sover længere af gangen og at de skal ammes hver time. Min søn er først begyndt at sove 2-3timer i stræk (sjældent 3timer) da han var omkring 4måneder gammel. Og først nu som 5-6måneders går der mere end to timer mellem han skal ammes. (dag OG nat!) Nu vil jeg ikke komme med en laaaaang forklaring hvis du alligevel ikke er interesseret, men henvise til artiklerne på ammenet.dk og anbefale dig deres gruppe på Facebook. :)
  12. Nogen gange er de der smarte "cover-up"-ting altså mere i vejen end til gavn når man ammer. især i starten hvor man lige skal lære at samarbejde med den lille ny om måltidet. For mig fungere løs bluse med amme-BH og amme-top under bedst. Det er let at amme diskret og jeg kan klare tøjet med den ene hånd mens jeg holder min søn med den anden. BH og ammetop åbnes under den løse bluse, som lige trækkes op idet baby lægges til brystet. En stof-ble over skulderen kan jeg heller ikke finde ud af :rolleyes Men et tørklæde bundet sammen i den ene ende og så hen over skulderen, det virker som alletiders simple og billige ammecover Hvis jeg skulle være kommet af sted i en mindre ammevenlig trøje ;)
  13. Eneste præcise måde at måle på er i endetarmen. Og jeg synes overhovedet slet ikke at det er slemt eller et overgreb. :rolleyes Men søn basker gladeligt videre med armene mens han får målt temp i rumpen - han bliver mere sur når han skal have en trøje på end når jeg vil tjekke hans temp. Uddrag fra sundhed.dk: Pandetermometer Er en ny målemetode, hvor kernetemperaturen beregnes ud fra hudtemperaturen ved arteria temporalis Metoden har betydelig usikkerhed 4, 5 https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/undersoegelser-og-proever/kliniske-procedurer/generelt-og-pleje/temperaturmaaling/
  14. Hi hi det er da en klog lille dreng i har jer - han vil ikke nøjes med det der i hans verden er det næstbedste :lol Jeg har desværre ikke fundet en løsning. :angry Her har jeg accepteret at sådan en periode har vi lige nu, og så må jeg forsøge at indrette natten så jeg får så meget søvn som muligt. Jeg har valgt at fortsætte amningen og ikke spekulere i at ændre den del lige nu. Han kan for det meste beroliges med et bryst og jeg kan amme liggende (og næsten i søvne) så jeg behøver ikke stå ud af sengen. Han sover ved os om natten, for så falder han hurtigst til ro og vi behøver ikke stå op for at se til ham. Han sover enten i sin egen seng der står helt op ad min uden den ene side på - eller ved siden af mig med hovedet helt oppe i min armhule, eller en pat i munden - eller på maven af mig. Det er forskelligt fra nat til nat, og time til time hvor han finder mest ro :wacko Så længe det ikke er sult men mere noget der sker inde i hans lille hjerne, tror jeg at det er svært at gøre noget der hjælper effektivt. Jeg glæder mig dog over at han (endnu) ikke vågner så meget at han synes vi skal holde en fest og lege midt om natten. Og så har jeg læst lidt inde på den side der hedder netsundhedsplejesken.dk og det at vide at det er helt normal adfærd i den alder, og at det ikke nødvendigvis betyder at der er noget galt, gør også at jeg kan tage den del helt afslappet.
  15. Du må undskylde hvis jeg svarer på noget du ikke har spurgt om, men jeg læser det som om du egentlig har to forskellige udfordringer :) ét - han er ikke glad for MME to - han er begyndt at vågne om natten hvilket I ikke har været vant til. Det første spørgsmål har jeg ikke noget bud på. Og det andet oplever jeg KAN handle om så meget mere end bare sult. Min søn godt nok kun på næsten 5mdr, vågner i øjeblikket også mange gange om natten. Eller han vågner faktisk ikke rigtig men møver rundt og klynker og sparker med ben og basker med armene. Her tror jeg IKKE at det er sult. Det er nok nærmere en blanding af mange nye evner og indtryk der skal bearbejdes, og måske en ændret søvn og begyndende drømme. Selv om han får tilbudt brystet virker det mere som en hygge-trygheds-patten end et reelt måltid. Han har altid vågnet hver 2.time for at spise (amme-barn) men det virker til at være en anden grund nu. Og så er jeg nødt til at tilføje at det er da luksus at han trods alt sover 7,5time i streg først på natten. Det er mere end man faktisk skal forvente i den alder. Selvom det for forældrene er lidt upraktisk at det ligger fra 19.30-3.00 Andre grunde kan være: - uro i maven på grund af mad inden sengetid, der er svære at fordøje end modermælk. - At han nu er så optaget af at optage verden eller at spise anden mad så han ikke får spist nok i løbet af dagen og vil "indhente" det ved at spise om natten. (Hvilket er en helt naturlig adfærd for ammebørn) - Appetitspring, der ligger faktisk et ved de 6mdr.
  16. Vi har en Basson Nordic Lux. Er meget tilfreds med den.
  17. Hvor gammel er han? Det er jo bestemt mest sandsynligt at I ikke gør noget forkert ;)
  18. Hvis du er i tvivl om han er interesseret ... så er mit bud at det er han nok ikke endnu. :) Min søn på 4,5mdr er kun lige begyndt at lægge mærke til at vi spiser, men jeg kan mærke at han stadig ikke er helt klar. Det er sådan en mor-mave-fornæmmelse ;) I den bog der linkes til fra SST står der lidt om det på side 11. og ellers tal med din SP når hun kommer.
  19. Jeg synes at det lyder som for få måltider til en på 5mdr, i forhold til alle de vejledninger jeg har hørt/læst. Deri er det 6-8 måltider der anbefales. Ikke kun for at de får mad nok, men for at hjælpe til at holde et stabilt blodsukker. Den største del af ernæringen i 5-6mdr alderen skal stadig være flaske/bryst. Eksempel på "madplaner" er der blandt andet i denne folder: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2012200.pdf Hjemmesiden netsundhedsplejesken.dk har også mange gode råd og svar. Hendes eksempel til en dagsplan for en på 5mdr ser således ud: (kilde: http://www.netsundhedsplejerske.dk/brevkasse/index.php?option=laessvar&kat=KOST%20OG%20ERN%C6RING&id=24804 ) Tidlig morgen 06: Flaske og sover videre Formiddag 9-9.30: Flaske og puttes til formiddagslur Frokost 11: Grød, evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop. Flaske og puttes til middagslur ca kl 13 Eftermiddag 16: Flaske Sover en lille powernap Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop. Flask og puttes til natten ca 19.30-20 Sen aften 23-24: Flaske (drømmemåltid)
  20. Husk at MME i grød tæller også med. Hvis du giver komælk ville jeg også fortsætte med jern-dråberne. Ko-mælks protein hæmmer optagelse af jern, det er blandt anden en af grundende til at man nu kan undlade jern-dråber når man samtidig undlader ko-mælk.
  21. Det er bare så svært at forestille sig inden den lille kommer hvordan verden ser ud bagefter. :) Det allerbedste råd du kan få er nok, IKKE at forvente noget på forhånd, og acceptere at rytmen mere eller mindre styres af den lille, og så bare følge med og nyde det. Ret hurtigt finder I ud af hvordan I kan indrette jer for at I kan bruge tiden på det I finder vigtigt. Man kan have nok så mange forestillinger om hvordan det skal være - én ting er næsten 100% sikkert, det bliver ikke præcis sådan. Det første er ens egen krop - der var da ingen der havde fortalt mig at man kan have har så ondt forneden de første 2-3-4 uger efter fødsel. Så man har det bedst i sengen eller på sofaen :unsure Og jeg fik ikke en gang kejsersnit - for så er det 8uger uden store anstrængelser :blink Eller at det at gå en llle tur med barnevognen føles som et marton de første mange gange. Der var heller ingen der havde fortalt mig at amning skal læres, og er svært de første 2-3-4-5-6 uger ... og at nogen babyer spiser hver 2.time døgnet rundt.... sådan en har jeg fået. :wub Og hvis man gerne vil amme skal man virkelig overveje om man vil forsøge med flaske, da der er stor risiko for at ammeperioden afkortes væsentlig. Dels fordi mange babyer finder ud af at det er lettere med flaske og dermed aviser brystet, og fordi mælkeproduktionen ikke stimuleres godt nok og man så kommer til at opleve at man ikke har mælk nok. Det med at små børn sover meget ... tja... her var det nogen gange kun 30min af gangen, så hvordan man reagere på få timers søvn, det er jo også forskelligt. Eller hvis man som jeg har et barn der de første 2,5måneder stort set kun ville sove på armen - så er det også svært at foretage sig noget hvor baby ikke kan være med. ... Her har jeg faktisk ikke lyst til at skulle noget hvor jeg ikke har min søn med. Jo, jeg har været ude og handle 1,5time mens far passer og det er også alt. Tilgengæld er jeg ikke bleg for at undersøge hvordan jeg så bedst muligt kommer ud, selv om jeg har min søn med mig. (eks i barnevogn, slynge, bæresele eller på armen) Og jeg ammer, så har altid maden med til ham :rolleyes og har ammet på cafeer, restauranter, i bilen, på hotel, i kirken, ved lægen, på en seigthseeing-tur-kanal-båd etc. Men det hele er foregået med hensynstagen til hans behov.
  22. Herhjemme jubler jeg da over at kunne slippe for jerndråberne - hvilket så selvfølgelig kræver at vi ikke giver komælk og sørger for at give jernrig kost fra starten. Det hænger jo sammen og er vel egentlig det mest "revulotionerende" i de nye anbefalinger. ...nårh ja og så er BLW nu nævnt men ikke anbefalet... at man nu anbefaler letmælk fra 1år skyldes jo udelukkende at man anbefaler MM/MME indtil da.