miag

Medlemmer
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

About miag

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Status
  Er gravid
 • Terminsdato
  17-10-2014
 1. Hvis du har det ok med at være væk hjemmefra et par dage, er det ikke ensbetydende med at amning behøver at stoppe. Det vil sandsynligvis kræve at du malker ud et par gange mens du er afsted, (både for at holde produktionen oppe og for at undgå en brystbetændelse). Og så vil amningen nok intensiveres i dagene efter du er kommet hjem - både for at øge produktionen til "normalt" niveau og for optankning på tryghed. Amning er MEGET andet end mad, især jo ældre barnet er. Og behovet kommer også helt an på barnet. Jeg ammer stadig min søn på 15mdr, rigtig mage gange i døgnet på trods af at jeg har arbejdet siden han var 7mdr. Han har aldrig rigtig været interesseret i "rigtig" mad, og har fundet meget trykhed og ro ved brystet. Så længe amning stadig er mit bedste redskab til en glad og tryg dreng, tror jeg at jeg bliver ved.
 2. "Drop opdragelsen" af Fie Hørby er et godt sted at starte. Med mange fine eksempler på hvordan man kan takle hverdags konflikter uden skæld ud.
 3. Jeg tænker at du måske vil have gavn af at læse lidt på ammenet's hjemmeside. Når du nu gerne vil forberede dig. Især disse wiki'er tænker jeg er gode at have læst inden: http://www.ammenet.dk/wiki/nyfødt-sutter-ikke-endnu http://www.ammenet.dk/wiki/sår-og-revner http://www.ammenet.dk/wiki/myter-om-amning
 4. Nej løbet er ikke kørt mht. Amning. Slet ikke!
 5. Ammenet
 6. Hvis du er interesseret i at læse lidt, står der meget nyttigt viden her:
 7. Helt enig med Emilie!!!! Det er ganske simpelt noget pjat at sige at der ikke er næring nok i mælken! Kvinderne fra La Leche Leauge driver også ammenet og de er super dygtige til at give ammevejledning der virker!
 8. Jeg ved at du spørg til ammebrikker, men et råd jeg synes bedre om er at få hjælp fra en ammevejleder til at få styr på amningen fra start
 9. Stortset som Mette A. Omkring 3-4mdr alderen indførte vi konsekvent at vores søn puttes med en bestemt nussekluds-bamse. Ikke fordi den har haft nogen effekt så tidligt, men i håb om at han med tiden vil forbinde den med tryghed og at nu skal han sove. Et rigtigt putteritual og fast rutine har vi først indført nu efter han er blevet 6mdr og vi er begyndt at introducere mad. Amning er en del af putteritualet herhjemme - ellers er det helt umuligt at få vores søn til at finde tilstrækkelig ro til at falde i søvn.
 10. Herhjemme fungere det stadig bedst at køre efter hvornår vores søn er træt. Han er 6måneder nu. Jeg synes rytmen (eller manglen på rytme) skifter hele tiden, så hvis jeg fokusere på "godnat-tid og putteritual" ender jeg med at blive mere frustreret over at det der virkede i sidste uge ikke virker optimalt i denne uge. Det er ingen af os tjent med. De først par måneder sov han på os, og havde vågentid mellem 21.30-23.30 stort set hver aften. Derefter er vi faktisk alle gået i seng på samme tid alle samme herhjemme - han sover ved os. Og vi er trætte ;) Nu er han i en periode hvor han for det meste er træt ved 21-tiden, men det afhænger virkelig meget af hvordan resten af dagen er forløbet. til gengæld er han klar til at stå op omkring kl 7 hver dag og er glad og i godt humør, så jeg tror vi er på rette spor - selv om jeg godt ved det ikke er det der står i bøgerne som alle "eksperterne" skriver.
 11. Hvis man taler med de ammevejledere der er mest opdateret på ny viden, så anbefaler man ikke at strække amningerne til hver 3.time. Jeg ved godt at der er mange der får de info på sygehuset men hvis man snakker med uddannede ammevejledere så er det ikke det den nyeste forskning anbefaler. Man kan ikke amme for meget og især i starten er hyppig amning (mindst 10-12 gange i døgnet) vigtigt for etableringen af en vellykket ammeforløb. Din dreng er kun 4,5uge. Han er stadig ganske ny :) Og så er det altså helt normalt at de ikke sover længere af gangen og at de skal ammes hver time. Min søn er først begyndt at sove 2-3timer i stræk (sjældent 3timer) da han var omkring 4måneder gammel. Og først nu som 5-6måneders går der mere end to timer mellem han skal ammes. (dag OG nat!) Nu vil jeg ikke komme med en laaaaang forklaring hvis du alligevel ikke er interesseret, men henvise til artiklerne på ammenet.dk og anbefale dig deres gruppe på Facebook. :)
 12. Nogen gange er de der smarte "cover-up"-ting altså mere i vejen end til gavn når man ammer. især i starten hvor man lige skal lære at samarbejde med den lille ny om måltidet. For mig fungere løs bluse med amme-BH og amme-top under bedst. Det er let at amme diskret og jeg kan klare tøjet med den ene hånd mens jeg holder min søn med den anden. BH og ammetop åbnes under den løse bluse, som lige trækkes op idet baby lægges til brystet. En stof-ble over skulderen kan jeg heller ikke finde ud af :rolleyes Men et tørklæde bundet sammen i den ene ende og så hen over skulderen, det virker som alletiders simple og billige ammecover Hvis jeg skulle være kommet af sted i en mindre ammevenlig trøje ;)
 13. Eneste præcise måde at måle på er i endetarmen. Og jeg synes overhovedet slet ikke at det er slemt eller et overgreb. :rolleyes Men søn basker gladeligt videre med armene mens han får målt temp i rumpen - han bliver mere sur når han skal have en trøje på end når jeg vil tjekke hans temp. Uddrag fra sundhed.dk: Pandetermometer Er en ny målemetode, hvor kernetemperaturen beregnes ud fra hudtemperaturen ved arteria temporalis Metoden har betydelig usikkerhed 4, 5 https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/undersoegelser-og-proever/kliniske-procedurer/generelt-og-pleje/temperaturmaaling/
 14. Hi hi det er da en klog lille dreng i har jer - han vil ikke nøjes med det der i hans verden er det næstbedste :lol Jeg har desværre ikke fundet en løsning. :angry Her har jeg accepteret at sådan en periode har vi lige nu, og så må jeg forsøge at indrette natten så jeg får så meget søvn som muligt. Jeg har valgt at fortsætte amningen og ikke spekulere i at ændre den del lige nu. Han kan for det meste beroliges med et bryst og jeg kan amme liggende (og næsten i søvne) så jeg behøver ikke stå ud af sengen. Han sover ved os om natten, for så falder han hurtigst til ro og vi behøver ikke stå op for at se til ham. Han sover enten i sin egen seng der står helt op ad min uden den ene side på - eller ved siden af mig med hovedet helt oppe i min armhule, eller en pat i munden - eller på maven af mig. Det er forskelligt fra nat til nat, og time til time hvor han finder mest ro :wacko Så længe det ikke er sult men mere noget der sker inde i hans lille hjerne, tror jeg at det er svært at gøre noget der hjælper effektivt. Jeg glæder mig dog over at han (endnu) ikke vågner så meget at han synes vi skal holde en fest og lege midt om natten. Og så har jeg læst lidt inde på den side der hedder netsundhedsplejesken.dk og det at vide at det er helt normal adfærd i den alder, og at det ikke nødvendigvis betyder at der er noget galt, gør også at jeg kan tage den del helt afslappet.