MumiMor

Medlemmer
 • Content count

  1,448
 • Joined

 • Last visited

About MumiMor

 • Rank
  Mens vi venter på...kagen

Profile Information

 • Status
  Er mamma - gravid igen
 • Terminsdato
  04-10-2014
 • Lokation
  Østjylland
 1. Sidder og prøver at vælge vinterstøvler til L, og synes som sædvanlig at det er en jungle. Havde egentlig forestillet mig at han skulle have de klassiske Angulus i mørkeblå, da hans VdT flyverdragt er mørkeblå. Men, måske er de for tunge til en dreng på knapt to år? Og så er der jo det der tilbud fra ByKier, indtil i morgen. Problemet er så bare at jeg ikke synes deres drenge vinterstøvler er så pæne... Og så er der Arauto Rap, og Bisgaard, og Bundgaard. Men hvad er bedst? Nogle af dem laver også både korte og lange vinterstøvler, skal man vælge korte til en to årig? Han har gået i ca et år, og er godt med motorisk. Sidste år havde han nogle meget lette støvler fra Superfit, jeg vil bare hellere have læderstøvler til ham... Kan I hjælpe med input?
 2. Det lyder godt nok af meget, når du sådan lister det op - og så x 2 ;) Men tror det passer meget godt med hvad vi havde til L sidste år, han er også novemberbarn. Vi havde også en jakke til ham, først en Mini A Ture anorak som overgangsjakke i det tidlige efterår, til brug ved indkøbsture, ture i barnevogn hvor han sad op med benene under dyne/i kørepose, og sidenhen en tyk vinterjakke (fra NameIt tror jeg) som vi igen brugte hvis det virkede for voldsomt med flyverdragt, f.eks. hvis vi skulle ud på besøg, eller han sad med benene i kørepose osv. Vi har også været glade for Reimas luffer, men min erfaring er, at de ofte blev taget af i VS, for selvom de var med tommelfinger, så giver de altså ikke særlig meget bevægelsesfrihed for sådan en lille størrelse... Så måske er det bedre med et par ekstra af lidt blødere, og knap så vandtætte, luffer eller handsker, så der er noget at skifte med når de bliver våde.
 3. Det er jo nemmest at finde "rigtigt" gym tøj til piger... Men, vi har brugt bløde bukser og en body til vores søn, f.eks. har Molo nogle lækre bukser, der ikke er for tykke: de her med stjerner er fine med en ensfarvet body http://www.molo.dk/baby-dreng/bukser/sidney/dark-melange-star/#offset=0#track-click=true#list=Product%20Group , men vi har også været glade for deres ensfarvede som kun koster 100kr.
 4. Ellers er der jo altid Brios klassiske komfur & vask/skab, som både fås i sort og hvid. Enkelt og old school ;)
 5. Det lyder også smart nok, men jeg vil gerne op i større format :)
 6. Tak :) Jeg prøver at se på sumopix.
 7. Er der nogle af jer, der har erfaring med print af foto på lærred? Altså af egne billeder, ikke fotograf billeder, for der ville jeg jo bare kunne gå til fotografen selv. Jeg vil have nogle store sort-hvid billeder af L, evt. lavet som en "barselsgave" til min mand, men kan ikke vurdere hvem der laver de bedste til en fornuftig pris. Håber I kan hjælpe :)
 8. Jeg gik til babysvømning med L da han var 4-7 mdr, og siden har vi vel været i svømmehallen med ham i gennemsnit hveranden uge. Når han bliver ældre vil jeg gerne have at han går til svømning så jeg ikke behøver være bange for at han ikke ville kunne klare sig hvis han faldt i vandet... Sidste sæson gik min mand og L til forældre-barn gymnnastik, men kun de sidste to mdr da L ikke var klar før. Det var super godt for vores lille aktive fyr, og nu hvor han er blevet ca ½ år ældre tror jeg at han får endnu mere ud af det - så han starter igen i næste uge. Jeg tror helt sikkert at det er godt for børns sociale og motoriske udviling at gå til aktiviteter hvor de interagerer med andre børn og bruger deres krop, men hvis det bringer unødig stress i hverdagen hos familien bør man nok undgå det, og i stedet stimulere sit barn på anden vis. De skal nok blive til små fornuftige mennesker, der kan finde ud af at være sammen med andre alligevel ;)
 9. Det er ikke lige min stil...og da slet ikke alt det der flæse-hejs, pandebånds-noget til piger! Men nu har jeg jo også en dreng ;)
 10. Vi brugte fleecedragter - Ver de Terre eller Reima, begge er tynde, bløde og lækre - og hvis det ikke var helt så koldt, eller vi skulle køre langt, en uldtrøje/cardigan og et uldtæppe. I år hvor L er større bliver det nok bare en trøje og et tæppe.
 11. Enig, man skal bare være døbt, men behøver ikke være medlem af folkekirken. Men, som flere allerede har sagt, prøv at tale med jeres præst om det - de plejer at være til at tale med :)
 12. Undskyld, nu blander jeg mig også lige i tråden... Hvorfor er det at du skal trappes helt ud af medicinen, OG være medicinfri i 6 mdr inden PB? Er det DIN holdning, eller din praktiserende læges? For fødselslægerne mener ikke nødvendigvis at det er nødvendigt... Der er lavet talrige undersøgelser på antidepressiv medicin, graviditet, og amning, og citalopram er et af de præparater, der godt kan anvendes i graviditeten dog udløser det nogle ekstra kontroller, og observation af barnet efter fødslen for at være sikker på at alt er som det skal være. Selvfølgelig skulle alle gravide, og de som forsøger at opnå graviditet, i den perfekte verden være medicinfri, sunde, raske, ikke-rygende, normalvægtige osv, men det er jo ikke sådan virkeligheden er! Der er kvinder, mange kvinder, der har brug for deres medicin, og som ikke bare kan trappes ud af f.eks. antidepressiv medicin. Og personligt er jeg heller ikke sikker på at det er det optimale at have en sårbar psyke, og så gå ind i det hormonelle stormvejr en graviditet er, uden medicin man måske har brug for - i hvert fald ikke uden at der har været en psykiater og/eller fødselslæge ind over som kan sige at det er det rigtige at gøre. Men det er nok bare min holdning.
 13. Jeg er normalt en 65-70H, og nu som gravid 75I. Og som ammende? who knows, sidste gang fandt jeg aldrig en str. der bare passede perfekt, men prøvede mig lidt frem i forskellige mærker. Change sad virkelig dårligt på mig (jeg er heller ikke fan af deres pasform som ikke gravid), men jeg fandt nogle stykker hos Lace, som har fysiske butikker, men ellers hovedsageligt fungerer som webshop. Ellers brugte jeg engelske webshops - barenecessities.co.uk eller figleaves.co.uk - de har et noget større udvalg. Og det der ikke passede blev sendt retur. Nå, ift. bøjle/uden bøjle, så havde jeg lidt af hvert, og satte pris på at have nogle ordentlige bøjle-amme-bher som både var praktiske og pæne. Jeg sov i ammetoppe fra bilka eller asos, men vil nok købe nogle i H&M denne gang, de skulle efter sigende være gode.
 14. Jeg fødte på Rigshospitalet første gang, og havde en super oplevelse. Pga forhøjet blodtryk blev jeg fulgt i svangreambulatoriet, og mødte kun kompetent og venligt personale. Jeg blev sat igang et par uger før tid, og synes også fødemodtagelsen (eller hvad det nu hedder) fungerede godt, bortset fra ventetid ;) Men jordemødrene var søde og effektive, de havde bare travlt den weekend. Selve fødegangen var fantastisk! De havde drøntravlt, hørte jeg bagefter, men det mærkede vi INTET til. Vores jordemoder var hos os, og var sød, dygtig og nærværende. Og afdelingsjordemoderen, som var med inde ved fødslen, var også super god. Grundet blodtrykket var jeg indlagt både under igangsættelsen og efter fødslen, dvs. på barselsgangen. Som udgangspunkt er der ikke plads til fædre, og de to første nætter inden jeg fødte lå jeg på en firesengs stue. Det var egentlig okay, men jeg var glad for at komme på en tosengs stue efter fødslen - ikke mindst fordi der lige netop den nat var ledigt, så den anden på stuen var min mand :glad Jeg er selv indenfor faget, og ville til hver en tid anbefale Rigshospitalet - også selv om det er et travlt sted, og fædrene som udgangspunkt ikke kan overnatte på barselsgangen. Det er det mest specialiserede sted, dvs. de er gearet til alle komplikationer, men samtidig er det også muligt at få en helt naturlig fødsel der. Og skulle der være brug for det har de børnelæger få meter fra fødegangen, det synes jeg er betryggende.
 15. Well said! I øvrigt er det da underligt at det eneste sted disse "nye resultater" har været fremme er i Dagens.dk? Jeg har i hvert fald ikke set dem i nogle af de gængse lægefaglige tidsskrifter eller bare i almindelige aviser hen over sommeren.