Planlæg et babyshower

Den amerikanske tradition, hvor veninder afholder et babyshower for deres gravide veninde, har for alvor fundet vej ind hos danskerne. Har du også en veninde eller et familiemedlem, som er gravid? Så husk at afholde et babyshower for hende.

Du kan herunder læse nogle gode ideer til, hvordan du kan holde det bedste babyshower for din veninde.

Hvad er et babyshower egentlig

Et babyshower er en amerikansk tradition, hvor veninder og kvindelige familiemedlemmer holder en fest for at fejre, at deres veninde er gravid. Babyshoweret afholdes typisk 1-2 måneder før fødslen og arrangeres af den gravides bedste veninder eller nærmeste familie.

Det er normalt, at gæsterne medbringer en gave til den gravide.

Hvis det er muligt, så er det sjovest, hvis babyshowers kan forblive en hemmelighed lige indtil det starter for at overraske den kommende mor. En af deltagerne kan fx lave en aftale med den gravide, så I er sikre på, at hun ikke har andre planer den dag.

Annonce ♥

Hvad laver man til et babyshower

Man spiser en masse herligheder, dejlig mad og/eller fx en kagebuffet og drikker fx bobler til. Husk alkoholfrie alternativer.

Da gæsterne traditionelt set udelukkende er af hunkøn, vil festen jo selvfølgelig være en dag fyldt med pigesnak, som selvfølgelig også bliver præget af babysnak og alt omkring babyens snarlige ankomst til verden.

Der kan også være planlagt nogle sjove aktiviteter, som ikke er for krævende for den gravide.

Annonce ♥

kagebuffet babyshower

Gå amok med en fantastisk kagebuffet

Planlæg babyshower

Som med alt andet, foreslår vi at I starter planlægningen i så god tid som muligt, da der ofte opstår nogle uventede situationer og dilemmaer, som måske kræver tid at løse. Find ud af hvem der skal lægge hus til og fordel opgaverne imellem jer.

Annonce ♥

Selvom I er flere der planlægger sammen, så kan det være smart at vælge en person, som er  ”hovedansvarlig” som sørger for at holde overblikket og som sørger for at alle færdiggør deres opgaver.

I skal også finde ud af, hvem der betaler for festen. Traditionelt set så er det værtinden, altså hende som lægger hus til, som betaler gildet. Men det er helt ok at spørge nogle af de andre allernærmeste, om de vil være med-værtinder og deles om udgiften.

Men det er ikke normalt, at alle spytter i kassen som det fx er til en polterabend, hvor alle deltagere betaler sin andel.

Annonce ♥


Fordel opgaverne

Når I har udvalgt en hovedansvarlig for babyshoweret, så del de forskellige opgaver ud og gerne i hold, så man ikke er alene om en opgave. Det er sjovere at arrangere og planlægge, hvis man er flere om det, og det kan måske også bidrage til sjovere og mere kreative idéer, hvis man kan sidde og brainstorme sammen.

Her kan I dele opgaverne ud som fx pynt, aktiviteter, mad, drikkevarer osv.

Ideer til gaver

Når I har fået selve babyshoweret på plads og aftalt hvornår og hvordan det hele skal foregå, så skal I selvfølgelig også finde nogle gaver til den kommende mor. I kan vælge at købe fælles gaver eller lade hver gæst komme med en egen gave. Nogle ideer til gaver kunne eksempelvis være:

Annonce ♥

Massage og velvære

I kan give et gavekort til den kommende mor, så hun kan få noget massage efter hun har født. Hvem ville ikke blive glad for det? I kan fx købe et gavekort til massage hos body-sds.dk.

Det kunne også være et gavekort til et spa ophold eller lækre cremer. Sådan noget man aldrig får købt til sig selv.

Annonce ♥

Køb nogle lækre tekstiler 

I kan også købe nogle lækre luksusprodukter til den lille ny, der kommer til verden. Fx har Georg Jensen Damask nogle fine ting. Så hvis I vil finde nogle lækre ting, så baby kommer til at sove som i den syvende himmel, så kan I her finde det perfekte sengetøj til børn.

rosa baby sengetøj

Annonce ♥

Ovenfor: Sengetøj fra Georg Jensen Damask

Babytøj er en sikker vinder

Tøj til den lille er et sikkert hit og på enhver kommende mors ønskeliste. Et godt tip er at køre tøjet, så det passer fra baby er i hvert fald nogle måneder gammel. At købe det i str. nyfødt kan være risikabelt, da man aldrig ved, om det er en meget stor baby, som ikke kommer til at kunne passe det fra start.

Annonce ♥

Legetøj og bamser

Baby legetøj er også populære gaver. Man kan få så meget fint til de små, måske noget med lyde og musik og noget der stimulerer babys sanser. Og bamser – hvem kan få nok bamser?

lamaze orm

Lamaze laver de fineste ting som er sjove og stimulerende for baby. Her en lille sød orm.

Gavekort til børnepasning

Giv et klippekort til børnepasning sammen med nogle biograf billetter. Som nybagte forældre er det svært at finde overskud til at komme ud selv. Men på denne måde kan det være nemmere at komme ud et par timer, og det har man også behov for.

Det behøver jo ikke være når baby er lillebitte, men når man fx ikke ammer længere, så er det nemt for andre at passe baby.

”For-sjov-gave” fra veninderne

I kan også købe en ”for-sjov-gave”, som I kan grine over over, når hun åbner den. Dette kunne fx være en lille vibrator, “fordi der nok ikke bliver tid til meget lagengymnastik med manden den første tid med ny baby”.

Men det skal selvfølgelig kun være, hvis det falder naturligt, og det må jo ikke give mormor, som måske også deltager så stort et chok, at hun falder ned af stolen.