kategeorina

Gode råd til 5 årig der skal gå med briller

8 indlæg i dette emne

Hej med jer,

Vores 5 årige søn har lige netop fået briller (+4!) men vil ikke rigtig gå med dem. Nogen der har erfaring med det og har nogle gode råd?? Han fik dem i går og har ikke presset alt for meget på, da jeg ikke fra start vil gøre det til et problem ...

Ser frem til at høre fra jer :-)

Kategeorina

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

ej, det er måske sådan lidt en farlig sti - men så en i de unge mødre, som gav hendes søn vingummier(han var så godt nok kun 1-2 år). Men man kunne måske godt lave et "bonus" system i starten? :) "Hvis du går med brillerne i en time, får du lov at spille computer bagefter" TOTALT upædagogisk, og jeg KAN ikke sige om det er en dårlig sti.. Men tror det hjælper bedre end at tvinge dem..

Men det er noget med de skal vænne sig til dem over en længere periode ikke?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ja, det tager lidt tid at vænne sig til ... helst skulle han tage dem på fra morgenstunden inden hans øjne begynder at kompensere ... vi afprøver den med nintendoen ... han har brugt dem lidt indimellem i dag ... så satser på det går fremad ...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvorfor vil han ikke have dem på? Og kan han selv mærke han ser bedre med dem på?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Et barn på 5 år kan sagtens se uden sine briller, når de er langsynet (+), derfor kan man desværre ikke forvente, at han selv synes, at han ser bedre med dem på. Ofte opdager man ikke børn, som er langsynet, før de begynder at skele. Hans øjne slapper mere af med brillerne, men han ser ikke nødvendigvis bedre (medmindre han er store bygningsfejl også). Det er noget andet for os voksne, da vores øjne ikke er så fleksible som børns. Nå men undskyld hvis det blev for teknisk :) (er optiker).

Jeg vil anbefale, at man på ingen måde anvender tvang, for så forbinder barnet brillerne med noget negativt. Prøv at finde en aktivitet, som barnet bliver opslugt i (f.eks sæt en film på fjernsynet, som barnet er rigtig glad for), imens barnet er opslugt af sin aktivitet sniger man brillerne på - uden at kommentere det, bare sæt dem på (ingen drama). De fleste børn lægger så ikke mærke til brillerne, og når de har siddet der en rum tid, så glemmer de dem. Det samme i børnehaven - bed pædagogerne om at sætte dem på barnet, når de laver noget spændende, hvor barnet ikke har fokus på brillerne. Så glemmer de dem. Lad barnet bestemme i starten hvor længe de vil have dem på - så er de med i processen, og det hele bliver afdramatiseret.

Held og lykke :biglove

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Åhhh hvor jeg kender det. Vores ene datter fik briller lige da hun fyldte tre år. Hun er målt til +6 og +8. Hun ville hellere ikke have dem på særlig lang tid af gangen i starten. Hun følte jo ikke at hun havde brug for dem, så hvorfor gå med dem???

Vi har aldrig tvunget hende til at gå med dem,hvis hun virkelig ikke ville, men opfordret hende til det og også sagt at det skal hun altså. I dag, snart 5 år efter er hun så afhængig af dem, at hun har dem på altid.

Men vi har fundet hendes briller de mest mærkelige steder; på gulvet i børnehaven, i sofaen, bag et skrivebord i børnehaven. Så små børn passer jo ikke så godt på tingene.

Du skal nok bare give det noget tid, og opfordre ham til at gå med dem så meget som muligt. Så skal det nok komme med tiden.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for jeres svar og Hyrzkov - jeg kan sagtens følge det du skriver ... også det vi har fået at vide ... det går faktisk ok. Han har dem nok på halvdelen af tiden og vi forsøger at starte med at han får dem på om morgenen og har sagt at han gerne må tage dem af hvis han vil ... så der ikke er noget pres. Han kan godt se de hjælper til at se de småting, men har svært ved at vende sig til at se de store ting ... men tænker det kommer :-)

KAtegeorina

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Bare en lille update her 4 måneder senere! Det går bare rigtig godt med brillerne. Er meget mere interesseret i at tegne, skrive og alle sådanne ting ;-) og ingen problemer med at have brillerne på.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER