Myliona

Store søvnproblemer..

21 indlæg i dette emne

Jeg kan ikke putte Camille. Det er simpelthen umuligt.. Synes vi har prøvet alt...

Hun fylder to i næste måned.

Hun vil IKKE sove i junior sengen- kommer hun derover går hun ud af den.

Hun SKRIGER så snart jeg forlader rummet.

Hun kan holde sig vågen i flere timer - fx kørte vi fra Århus i går kl 21, og hun faldt først i søvn kl 24, på trods af hun bare sad og kiggede i bilen, havde været oppe kl lidt i 8 og kun fået en times lur...

Hun hiver sig i håret, prikker sig i øjnene for at holde sig vågen.. Hvis jeg tager hende op spræller hun, og vrider sig for at holde sig vågen...

Nå, må derind igen.. Kom gerne med ideer.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Nå, tilbage igen.

 

Jeg har prøvet at lade hende skrige, og gå derind hvert 2. min.. Har endda været oppe på 4 min - men det er max, for der begynder hun at skrige panisk også er hun umulig at få ned igen.

 

Jeg har prøvet at blive derinde, og være kedelig. Så hopper hun rundt, og leger. Hvis jeg går... skriger hun.

Jeg har prøvet at holde i hånd, og synge.. Så kan jeg gøre det i flere timer.. Her er det største problem egentlig, at jeg bliver irriteret over jeg kan se hun holder sig vågen, og at det bare ikke kan fungere med at hun først falder i søvn mellem 22 og 23!

 

De her søvnproblemer har stået på i snart 6 måneder.. Det er kun når jeg er der. Ved hendes far og ved farmor og farfar er der intet.

 

Jeg kan til NØD få hende til at falde i søvn, uden problemer hvis jeg skipper hendes lur og putter hende kl. 21! Men 9-10 timers søvn om dagen, er bare ikke meget..

 

Hendes middagslur har umiddelbart ingen indflydelse, da jeg også har skåret i middagsluren..

 

Jeg har prøvet at putte i juniorsengen - heller ingen succes. Hun opfører sig på samme måde, dog kan hun nu gå ud af sengen.. Så tilbage i tremmesengen! - efter eget ønske, da hun fik valget.

 

 

Jeg er helt drænet.. Jeg er så ked af det.. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre! Hvis det blot var perioder, kunne jeg måske overleve.. Men 6 måneder :( Kun afbrudt af en uge eller to hvor det virkede :( ØV!

 

Jeg er virkelig "ude og skide".. Og min sidste løsning er at sætte tv op på hendes værelse. Tror ikke det får hende til at falde tidligere i søvn - men så "slipper jeg/vi" for skrigeriet, som hverken er rart for mig eller Camille (eller naboerne!!!)

Men jeg føler virkelig det er en faliterklæring..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Min eneste tanke er:

Mon ikke hun har det hårdt din lille skat?

Du er hjemmet og trygheden og det er derfor hun reagerer ved dig, det er pisse hårdt at være modtager af alt det hårde, men det er sku nok fordi hun elsker dig allerhøjst og er allermest tryg ved dig.

Det hjælper dig ikke, jeg er der selv så jeg ved hvor pisse lorte møg hårdt det er.

et råd: find 1 plan og HOLD DIG TIL DEN UDEN AT TØVE.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ja, det er nok grunden.. Ved at ude ved farmor og farfar, putter de hende først når hun går kold.. Som i at hun oftest er oppe til kl 21-23 stykker...

 

Jeg kan bare ikke finde ud af hvad den plan skal være.. Jeg kan ikke få hende til at "forstå".. Hun vil ikke bare ligge sig og sove, eller putte.. I dag prøvede jeg endda at lægge mig med hende, i den nye seng.. Det var bare et no-go ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvis hun først bliver puttet kl. 21-23 normalt, altså hos far og farmor/farfar, så er det jo egentlig ikke så underligt, at hun ikke vil sove før hos dig, tænker jeg.. Og dermed får du en :numse putning, fordi hun "kommer for tidligt i seng" :unsure

Var det muligt at I allesammen etablerede faste tidspunkter og samme ritualer, uanset hvor hun er? (Ved godt det nok bliver svært :kiss)

Tøver du ift. At hun skal sove? Jeg kan mærke, at hvis M. Mærker på mig, at jeg ikke er sikker på, at hun er klar, Eks. Hvis vi har haft en skæv dag, altså med tidspunkterne ;) så er hun nærmest umulig at putte.. Jeg tror det er fordi hun tester idet hun mærker min usikkerhed ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jamen, forskellen er så at der står hun først op når hun vågner ved 8-9 tiden, og ved mig står hun op kl 7 (når jeg vækker hende...) Så tænker at hun jo burde, som minimum efter et par dage, have vendt rytmen...? :(

 

 

Jeg er slet ikke i tvivl når jeg putter hende.. For hun får "soveøjne", og hun gnider dem osv.. I dag var jeg endda ekstra sikker på det gik, men nej :(

 

Ville sådan ønske hun var et barn som kunne falde i søvn nemt eller hvad man skal sige..

 

Har fjernet ALT fra hendes seng, så det eneste der er er hendes sovedyr, puden og hendes dyne - da hun ellers bruger tingene til at holde sig vågen...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg skal lige være med - vil hun godt falde i søvn i hendes gamle seng, bare ikke den nye??

 

Ellers - har du prøvet at rykke rundt på hendes værelse? Det har jeg engang hørt en børne specialist sige at det kunne hjælp at placere sengen et andet sted i værelset..?? Desperate situationer kræver desperate handlinger?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hun vil ikke falde i søvn nogen som helst steder...

Barnevognen er det letteste, men det er kun til middag det går nogenlunde smertefrit (under 30 min).

 

Jeg vil prøve at flytte rundt på hendes værelse i morgen.. Det kunne da om ikke andet, være dejligt at få en stol ind, når jeg nu skal sidde derinde og glo ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er enig med Stephi i, at hun reagerer. :kram2

Derudover tænker jeg, at det må være hårdt for sådan en størrelse at ændre rytme hver gang hun skifter fra far til mor :unsure Det kan måske være svært at aftale sådan noget med en eks, men mit bud ville være, at I i fællesskab fik aftalt en nogenlunde fast sengetid og stå-op-tid som følger samme rytme begge steder. Sådan at hun ikke er træt hos dig kl 20 fordi hun har været tidligt oppe, men fordi det føles naturligt at gå i seng kl 20 (eller hvornår I nu aftaler, at hendes sengetid skal være).

Det tror jeg vil være det bedste for hende (og det nemmeste for dig). Jeg har det personligt også sådan at uanset hvor tidligt jeg har været oppe og hvor aktiv jeg har været i løbet af dagen, så sover jeg ca samme tidspunkt. Det er sjældent jeg kan finde ud af at få tidligt i seng fordi jeg har været tidligt oppe. Oftest er jeg bare kamp smadret dagen efter i stedet. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ja.. Jeg må vist have hevet fat i hendes far.. Han er totalt ubrugelig i de her situationer ellers.. Han siger bare han lægger hende, også leger hun til hun sover. når jeg spørger hvornår han lægger hende får jeg et "når hun er træt"..

 

et af problemerne er også at hans forældre er SÅ dårlige til at planlægge.. og de har hende jo meget.. Fx, da dagplejemoren sagde at Camille skulle være der senest kl 8.30 tirsdag og fredag i denne uge, fordi de skulle på tur, var det udelukket at hans forældre kunne have hende, for han turde ikke tage chancen at de kunne være der inden kl 8.30... Så når ikke engang Christian tror de kan holde et morgenklokkeslet, tror jeg ikke på de kan holde et om aften :( Og igen er problemet at hun NEMT kan være oppe til kl 22-23, uden så meget som at blive pylret.. hun gnider øjne, og gaber men er ellers bare i super humør jo!

 

Men tager fat i christian i morgen, og høre ham ad.. Han skal til eksamen, så må hellere vente til bagefter...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

God idé at vente til hans eksamen ;)

Årh det nå være så svært, at blive enige om sådan noget med svigerforældre og eks :wacko :kram Men jeg tror det er dér, skoen trykker, så håber at du kan nå ind til dem :goodluck

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

God idé at vente til hans eksamen ;)

Årh det nå være så svært, at blive enige om sådan noget med svigerforældre og eks :wacko :kram Men jeg tror det er dér, skoen trykker, så håber at du kan nå ind til dem :goodluck

Helt enig- jeg tror også Camille mangler faste rammer, underforstået en hverdag det er ens i tidspunkterne :) Pinsen var et godt eksempel her, hvor M. Ikke kom i seng til vanlig tid mellem 19-19.30, men istedet som det nu passede ind fordi vi var i byen mm. Det har taget 3 hverdage at rette ind ;) Så jeg tror ikke det bare kommer af sig selv.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tænker også at det ville være en god idé at aftale fast puttetidspunkt, for det må være svært at finde ud af at hun skal tidligere i seng hos mor, end hos far/farmor og farfar.

 

Vi har lige haft en lang periode hvor Lucas har været umulig at putte, og først gik omkuld omkring kl 22, hvor han ellers var vant til at blive puttet kl 19, og så gik der måske 5 min før han sov. Vi kæmpede længe, hvor han bare blev bundulykkelig, og hold nu op hvor var det altså hårdt! Vi prøvede alverdens forskellige ting, og intet virkede.

Det der virkede her, var at vi først startede putningen kl 21, for jeg tror simpelthen han havde vænnet sig til, at det "skal" tage lang tid fra man bliver puttet til man sover, og at man "skal" græde, og at mor eller far skal blive på værelset. Så vi startede først putningen når han virkelig virkelig var træt. Så lavede vi nyt putteritual, for ligesom at starte på en frisk. Han får lov at lege lidt når han har været i bad, og når han så virker meget træt, får han sin sut og så sætter vi os i sofaen og læser en bog. Jeg fortæller ham, at når bogen er slut skal han ind i sin seng og putte. Når bogen så er slut og han skal ind i seng protesterer han tit med gråd, men når han får sine sovebamser og putter han sig ind til os, og vi går stille ind på værelset. Her står vi så og vugger fra side til side mens vi krammer, og det gør vi faktisk nogle minutter, hvis han har brug for det. Så synger vi godnatsang, og når den er slut kommer han ned i sin seng. Så synger jeg evt godnatsangen igen, hvis han gerne vil have det. Så kysser jeg ham, siger godnat og sov godt skat, mor elsker dig, og så går jeg ud. Kalder/græder han går jeg derind med det samme, jeg forsøger at virke rolig, smiler (også selvom det måske er 20. gang jeg går derind), siger igen godnat skat, sov godt, mor elsker dig, krammer ham (mens han står i sengen), lægger ham stille ned, giver ham bamserne, og går ud igen. I starten kunne jeg gå derind måske 30 gange, og det var SÅ frustrerende at han ikke bare kunne putte sig, men det blev bedre og bedre, og efter en uge var det måske 5 gange jeg skulle derind. Nu kalder han sjældent, og putter sig ofte med det samme, af og til ligger han og snakker et kvarters tid, men det er også ok :)

Da han stille og roligt havde vænnet sig til den nye rutine, rykkede vi puttetidspunktet et kvarter hver dag, indtil det passede det tidspunkt vi synes er passende :)

Nå ja, vi snakker faktisk også hans dag igennem, enten når vi sidder i sofaen, når vi krammer eller når han ligger i sengen. Jeg fortæller stille og roligt hvad han har lavet i løbet af dagen, både de gode ting, men også de dårlige, fx "Så slog du hovedet ind i bordet, av, det gjorde rigtig ondt på dig og så blev du ked af det. men bagefter så..." eller hvad det nu kan være. Det kan nemlig godt give dem uro hvis de ligger i sengen og har tankestrøm, og ikke rigtig kan give slip på dagen, og så er det en god idé at gennemgå dagen med dem :)

 

Hvad der virker for Camille er svært at sige, men det her var i hvert fald vendepunktet for os, og nu er putningerne faktisk hyggelige, fremfor frustrerende :)

Jeg håber snart det vender for jer, for det ér pisse hårdt med lorteputninger! :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Er meget enig med de andre.. Jeg tror virkelig også at det er de forskellige rytmer hun har.. :(

Og hvor må det være frustrerende for dig, at du ikke har det bedste samarbejde med din ex..

Men altså det bedste er tryghed og en fast base. Altså at når hun er hos dig, at der er meget stramme rammer.

Min pige er kun lige 1, men når vi er ude hos folk putter vi altid til normal tid, dvs at jeg ville have puttet hende hos dem/eller kørt tidligt hjem, så hun kunne komme hjem i egen seng.

Men det er op af bakke for dig, når din ex+forældre ikke kan finde ud af det. Men jeg ville indkalde til et "familiemøde" og få talt sådanne ting igennem. Altså hvor vigtigt det er med faste og klare rammer begge sted for din lille skat.

(Og så kan det godt være at hun ikke har flip hos dem, men det er jo netop fordi hun får lov til at dejse om af træthed, hvilket jeg synes er synd!) det er jo ikke normalt at et barn skal så sent i seng.

Kan du evt ikke låne en bog på bib om opdragelse/søvn eller lign og så tale ud fra den? For din ex+forældre vil måske modsige dig, men det er jo svært at modsige "eksperter"?

Jeg håber du kan få ændret nogle vaner (få ens vaner) hos begge steder. For må indrømme, har lidt ondt af Camille, altså at hendes hverdag er så ustruktureret.. (Det er ikke en kritik af dig, for ved at du også er frustreret over det og har en ex-familie at kæmpe med :kiss )

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej

Jeg har ikke læst de andres råd - men jeg giver lige mit besyv med her.

Vores datter brugte vi mellem 1-3 timer på at putte da hun var på samme alder som Camille, og hun kunne også snildt holde sig vågen på meget lange strækninger i bilen.

Jeg er slet ikke i tvivl, om at hun lige netop der manglede noget ekstra tryghed. Vi havde været en familie i et års tid, og hun var helt sikkert inde i en periode hvor hun var bange for at vi forsvandt, og derfor ville "holde øje" med om Vi blev.

Jeg tænker det er meget naturligt hvis Camille føler det samme ved dig. Som jeg kan forstå, så har hun ikke en decideret fast base, hvor hun kan føle sig 100% hjemme (Måske jeg misforstår). Men børn er bare så følsomme, og jeg tror virkelig på st hun reagerer således fordi at hun savner dig, og ikke ved om du er der imorgen.

Hos os løste det sig ved, at vi puttede helt tæt med vores datter til hun sov - vi gør det faktisk stadig selv om hun snart fylder 4. Men det tager ingen tid for hende at falde i søvn længere, og vi vælger at prioritere hendes tryghed højere, end det kvarter mere foran flimmerkassen.

Jeg håber det gav mening - har selv lidt svært ved at finde rundt i det når det er skrevet fra mobil

Hilsen Ulla

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej

Jeg har ikke læst de andres råd - men jeg giver lige mit besyv med her.

Vores datter brugte vi mellem 1-3 timer på at putte da hun var på samme alder som Camille, og hun kunne også snildt holde sig vågen på meget lange strækninger i bilen.

Jeg er slet ikke i tvivl, om at hun lige netop der manglede noget ekstra tryghed. Vi havde været en familie i et års tid, og hun var helt sikkert inde i en periode hvor hun var bange for at vi forsvandt, og derfor ville "holde øje" med om Vi blev.

Jeg tænker det er meget naturligt hvis Camille føler det samme ved dig. Som jeg kan forstå, så har hun ikke en decideret fast base, hvor hun kan føle sig 100% hjemme (Måske jeg misforstår). Men børn er bare så følsomme, og jeg tror virkelig på st hun reagerer således fordi at hun savner dig, og ikke ved om du er der imorgen.

Hos os løste det sig ved, at vi puttede helt tæt med vores datter til hun sov - vi gør det faktisk stadig selv om hun snart fylder 4. Men det tager ingen tid for hende at falde i søvn længere, og vi vælger at prioritere hendes tryghed højere, end det kvarter mere foran flimmerkassen.

Jeg håber det gav mening - har selv lidt svært ved at finde rundt i det når det er skrevet fra mobil

Hilsen Ulla

Jeg synes Ulla kommer med nogle kloge ord her! :super

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi putter også med vores datter om aftenen... hvis man forsøger at putte hende resulterer det i et hysterisk anfald  :boo

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Desværre hjælper det ikke at putte.. Hun hr aldrig rigtig gider putte, og kan kun putte hvis man fx ser film..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej. Vil bare lige sige at vi har kæmpet og kæmpet og kæmpet.... Med samme problem med vores søn på 2 er halvt. Vi har uanset alle gode råd, ikke kunnet få ham til at sove i egen seng eller på eget værelse. Det har været krop umuligt og har oftest resulteret i mellem 2-5 timers gråd og trodsighed om aftenen.

Vi orkede simpelthen ikke mere til sidst pga træthed på arbejde osv. Så jeg vidste at han er vild med at se børne apps på min telefon. Derfor købte vi en iPad og downloadede min bio og sagde til ham at han måtte vælge mellem 1-2 afsnit selv og derefter ville vi tage iPad og så skulle han lægge sig til at sove i vores seng. Selvfølgelig så han det sammen med sin putte bamse. Dette virkede ski

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan da lige opdatere hvordan det går med Camilles søvn :)

Vi har stadigvæk LANG vej... Men det er faktisk blevet bedre. Hun ser lidt på min mobil inden hun skal sove, og når jeg tager den og siger hun skal sove, siger hun jeg skal synge :) også synger jeg - mellem 5 minutter og op til 30... Jeg ligger mig i juniorsengen, og gør ikkeandet end at nynne og synge, så hun kan høre jeg er der :)

Men fremskridteg er at hun falder i søvn helt uden gråd, og at jeg selv kan "bestemme" hvor længe jeg vil bruge på putning, da hun jo ser iphone først :)

Man kan cirkelig mærke hun trænger til trygheden så den giver jeg hende:)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvor er det godt at hører :) så går det jo klart den rigtige vej :)

Og så længe du holder fast så skal det nok komme stille og roligt.

Held og lykke med det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER