Klitgaard1990

Jordbærmousse UDEN husblas (til kage) HJÆLP

15 indlæg i dette emne

Jeg skal bruge en opskrift på jordbærmousse med friske jordbær men uden husblas. Den skal være i en kage.

Nogen der kan hjælpe?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hmm måske kan du bruge den her, der er fra jordbær-cheesecaken fra Jane Faerbers "Mæt og Glad":

300 g jordbær

1 tsk vaniljepulver

5 spsk sukrinmelis

Saft og skal af 1/2 citron

250 g mascarpone

250 gram græsk yoghurt 10%

2 spsk lecithin granulat (kan udelades)

Lav opkog af bær, vaniljepulver, sukrinmelis og citron og lad det afkøle helt. Blend til ensartet masse. Rør mascarpone med græsk yoghurt og rør jordbærmassen i. Tilsæt evt lecithin granulat.

Der står så, at den skal på frost, men det er jo fordi det i en cheesecake er meningen, at den skal være skærefast :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Du kan erstatte husblas med Agar Agar, som er noget naturligt. Min mand bruger det til hans desserter i vores restaurant og det virker saa fint og giver ikke smag. 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og jeg kan spoerge ham, om han er en opskrift - hvornaar skal du bruge den?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg skal bruge den imorgen formiddag :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

http://www.dipastaimpasta.it/2013/06/mousse-di-fragole-con-agar-agar-vegana.html

 

Her er en italiensk vegansk, min mand siger god for. Agar agar skal varmes op for at virke, saa det er det princip, der skal bruges. Jeg har ikke overskud til at oversaette, men google oversaet er ikke saa ringe endda. Spoerg, hvis noget er maerkeligt.  

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ellers kan du maaske lave en jordbaerfloedeskum alla denne her:) 

 

"Hindbærmousse.

150 gram frosne hindbær
75 gram sukker
½ dl vand
Maizena eller kartoffelmel
1 tsk vanille
150 ml fløde

Tø hindbærrene op og varm dem i en lille gryde med sukker, vanille og vand så det bliver til grød. Jævn grøden med maizena eller kartoffelmel efter anvisningerne på pakken. Det skal være rimelig tykt. Husk at smage på det og tilsæt evt mere sukker eller vanille. Lad det køle af i køleskab til det er helt koldt. Pisk fløden meget stiv og vend grøden i flødeskummet."

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ville nok bare vende en omgang flødeskum med jordbær, citronskal og evt sukker. Hvis det bare får lov at stå på køl i en god rum tid, skal det nok bliver rigtig fast.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tusind tak :) jeg må prøve mig lidt frem så

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ville nok bare vende en omgang flødeskum med jordbær, citronskal og evt sukker. Hvis det bare får lov at stå på køl i en god rum tid, skal det nok bliver rigtig fast.

 

Det er jo det, naar det skal ind i en kage :) 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ville nok bare vende en omgang flødeskum med jordbær, citronskal og evt sukker. Hvis det bare får lov at stå på køl i en god rum tid, skal det nok bliver rigtig fast.

Hvor længe skal det stå på køl?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvor længe skal det stå på køl?

Natten over vil være optimalt.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er jo det, naar det skal ind i en kage :)

Det har aldrig været et problem for mig :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det har aldrig været et problem for mig :)

 

faar helt lyst til lagkage  :balloon

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jordbærmoussen endte med at blive helt perfekt, men bananmoussen og daimcremen ville slet ikke samarbejde.. Men hva faen. Lagkagerne smagte skønt og folk kunne lide dem og det er jo det vigtigste :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER