Mommy Wannabe

Mad til baby - Hvilke farver først?

22 indlæg i dette emne

Jeg har set nogle programmer fra England og USA omkring graviditet og små børn. I den forbindelse hørte jeg om et koncept jeg ikke er støt på i Danmark. Om man ikke bruger det herhjemme eller at det bare er mig der ikke har set noget med det ved jeg ikke. Jeg har ikke researchet så meget på det endnu.

Det det handler om er babymad. Pointen er at når baby begynder at spise andet end modermælk skal man introducere maden i farveorden/rækkefølge. Mener det er grønt først, så gult og så rødt, men er ikke sikker kan ikke huske det præcist. Håbede lidt at nogen af jer kendte til det og kunne fortælle mere om det?

Pointen er at man minimere risikoen for madallergi hvis man introducerer madvarerne i den rigtige rækkefølge i forhold til farve opdelingen. Tænker at hvis man har mulighed for at undgå at ens barn får madallergi og det er så forholdsvis nemt som at vælge mad af en bestemt farve så vil jeg da klart gøre det når det bliver aktuelt :)

Vil selv prøve om jeg kan finde mere info, men håber at i måske også kan hjælpe? Måske nogen af jer har afprøvet konceptet?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke hørt om det, men det lyder interessant. Jeg ved nu ikke rigtig om jeg tror på det.

Det er dog for sent for mig nu, vi har kørt med grød og mos i et par måneder nu og er ved at starte op med rugbrød og smagsprøver af vores mad

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det tror jeg simpelthen ikke på SORRY

Gabriella havde været hvedeallergiker om hun havde fået gul grøn blå lilla mad.. Det er ikke noget hun er blevet fordi vi gav den forkerte mad først.. Kan blive så gal over folk kan finde på at lave programer om den slags, stakkels de forældre som så indretter deres opstart efter det.. Hvis det var rigtigt så er jeg helt sikker på vi som er allergiforældre ville få det af vide, så vi kunne hjælpe næste barn (som naturligvis er i risiko for også at få allergi)

Allergi ligger som oftest i ens gener og generne ændre sig ikke ligefrem fordi man får maden i rigtig farvekombi...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vil lige tilføje det ikke er for at æde dig og det ikke er dig jeg bliver vred på, det er menneskerne bag programerne..

:kram2:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tror ikke det direkte handler om farven å mad, men måske mere hvilken type mad og hvilke ting det er.. ;)

Kan simpelthen ikke forestille mig at det kan have en betydning hvilken FARVE maden har.. Altså, i teorien kan du jo så komme rød frugtfarve i også er maden RØD.. ;) Så det må hænge sammen med hvilke ting det er - også kan det måske bruges osm en slags huskeregel ;)

Meeen.. Ej, jeg tror godt nok ikke på den med farverne.. Så skulle æblegrød fra grønne æbler være okay - mens æblemos fra røde æbler er fy fy? eller er det farven på maden? (For der er det meste da bare brunt/gult.. Du kan jo blende hvad som helst med en kartoffel også er det jo mildere i farven...

Ja, jeg tror godt nok ikke helt på det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det tror jeg simpelthen ikke på SORRY

Gabriella havde været hvedeallergiker om hun havde fået gul grøn blå lilla mad.. Det er ikke noget hun er blevet fordi vi gav den forkerte mad først.. Kan blive så gal over folk kan finde på at lave programer om den slags, stakkels de forældre som så indretter deres opstart efter det.. Hvis det var rigtigt så er jeg helt sikker på vi som er allergiforældre ville få det af vide, så vi kunne hjælpe næste barn (som naturligvis er i risiko for også at få allergi)

Allergi ligger som oftest i ens gener og generne ændre sig ikke ligefrem fordi man får maden i rigtig farvekombi...

Jeg er også skeptisk, men jeg ville ikke afskrive det bare fordi, I ikke har hørt om det som allergiforældre. Det kan jo være at det er så ny forskning, at man ikke er sikker på resultatet endnu :)

Og jeg er også lidt skeptisk for om allergi oftest ligger i generne... Jeg tror bestemt at generne er medvirkende, men jeg tror nu også at det har ret meget at sige, hvordan moderens vaner er under graviditeten og hvad for noget mad børnene får som små :)

Tror ikke det direkte handler om farven å mad, men måske mere hvilken type mad og hvilke ting det er.. ;)

Kan simpelthen ikke forestille mig at det kan have en betydning hvilken FARVE maden har.. Altså, i teorien kan du jo så komme rød frugtfarve i også er maden RØD.. ;) Så det må hænge sammen med hvilke ting det er - også kan det måske bruges osm en slags huskeregel ;)

Meeen.. Ej, jeg tror godt nok ikke på den med farverne.. Så skulle æblegrød fra grønne æbler være okay - mens æblemos fra røde æbler er fy fy? eller er det farven på maden? (For der er det meste da bare brunt/gult.. Du kan jo blende hvad som helst med en kartoffel også er det jo mildere i farven...

Ja, jeg tror godt nok ikke helt på det :)

Jeg tænker, at det med farven ikke skal tages så bogstaveligt... Jeg læste engang en artikel, der også fokuserede på farverne i mad og det var noget med, at de stoffer, der naturligt farvede f.eks. blåbær blå var nogle andre stoffer end dem, der farvede tomater røde - og at de her naturlige farvestoffer så også havde en eller anden sundshedseffekt.

Jeg ville ikke udelukke at det kunne have en betydning at "farvekoordinere" babyens første mad. Men jeg tænker lidt på, at det måske er en lidt for "usikker" målestok, i forhold til at man vel også skal sikre sig at babyen får varieret kost og de vitaminer som han/hun skal have :unsure

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Barbamamma: Men så vil jeg stadig påstå at det er selve TYPEN af mad, og ikke FARVEN der er afgørende..

Altså, hvis det er farven der er afgørende, så må fx grøn mad være godt: Ærter, grønne æbler, agurk osv osv..

Hvis det er selve "stoffet", så er det jo ikke ALT der er grønt, som er godt; Også kan der jo reelt være noget uden farve som er lige så godt, tænker jeg?

Men kan godt se, at der jo som du siger, nok er noget om at noget farvede mad, nok har noget til fælles som er godt.. Men vil stadigvæk så påstå, at det er TYPEN af mad, og ikke FARVEN der har betydningen så... :rolleyes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skal man ikke kende lidt mere til konceptet inden man skyder det ned? Og hvad hvis man skraeller aeblet - same/same, but different?

smile.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Barbamamma: Men så vil jeg stadig påstå at det er selve TYPEN af mad, og ikke FARVEN der er afgørende..

Altså, hvis det er farven der er afgørende, så må fx grøn mad være godt: Ærter, grønne æbler, agurk osv osv..

Hvis det er selve "stoffet", så er det jo ikke ALT der er grønt, som er godt; Også kan der jo reelt være noget uden farve som er lige så godt, tænker jeg?

Men kan godt se, at der jo som du siger, nok er noget om at noget farvede mad, nok har noget til fælles som er godt.. Men vil stadigvæk så påstå, at det er TYPEN af mad, og ikke FARVEN der har betydningen så... :rolleyes

Jamen helt sikkert! :) Det er det jeg mener med, at man nok ikke skal tage det så bogstaveligt... Altså jeg tænker, at man kan bruge det som en guideline (hvis det virker altså) at man noooooooogenlunde tager de grønne ting først, men at man selvfølgelig først og fremmest skal tænke over, HVAD det er (og ikke bare proppe grønne vingummibamser i bebsen :P)

Men det kunne jo godt være netop det stof, som farver maden grøn, der er det sunde, og at det dermed ikke ville fungere at spise noget med en anden farve...

Nu ved jeg ikke lige, hvad der gør ærter grønne, men jeg ved f.eks. at stoffet, der gør tomater røde hedder Lycopen. Lad os så lege at stoffet, der gør ærter grønne hedder GRØN. Så kunne det jo i teorien godt være, at babys mave havde bedst af først at vænne sig til GRØN inden den vænnede sig til Lycopen. Og at den lille mavse blev forvirret, hvis der bare var mega farvelade i mavesækken fra dag 1 af. :)

Så kan det godt være at enkelte grønne madvarer ikke havde GRØN i sig (men var grønne pga. andre naturlige farvestoffer) og at nogen måske endda havde en smule lycopen i sig (bare ikke nok til at de blev decideret røde...) - men at hvis man i høj grad tilpassede kosten efter farve, så ville det have en effekt. Altså på samme måde som at det er sundt for babyen ikke at få for meget sukker, selvom det næppe er muligt TOTALT at undgå sukker. :)

Jeg kender som sagt ikke til konceptet, og er også lidt skeptisk, men vil ikke udelukke at det kan have en effekt.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jamen helt sikkert! :) Det er det jeg mener med, at man nok ikke skal tage det så bogstaveligt... Altså jeg tænker, at man kan bruge det som en guideline (hvis det virker altså) at man noooooooogenlunde tager de grønne ting først, men at man selvfølgelig først og fremmest skal tænke over, HVAD det er (og ikke bare proppe grønne vingummibamser i bebsen :P)

Men det kunne jo godt være netop det stof, som farver maden grøn, der er det sunde, og at det dermed ikke ville fungere at spise noget med en anden farve...

Nu ved jeg ikke lige, hvad der gør ærter grønne, men jeg ved f.eks. at stoffet, der gør tomater røde hedder Lycopen. Lad os så lege at stoffet, der gør ærter grønne hedder GRØN. Så kunne det jo i teorien godt være, at babys mave havde bedst af først at vænne sig til GRØN inden den vænnede sig til Lycopen. Og at den lille mavse blev forvirret, hvis der bare var mega farvelade i mavesækken fra dag 1 af. :)

Så kan det godt være at enkelte grønne madvarer ikke havde GRØN i sig (men var grønne pga. andre naturlige farvestoffer) og at nogen måske endda havde en smule lycopen i sig (bare ikke nok til at de blev decideret røde...) - men at hvis man i høj grad tilpassede kosten efter farve, så ville det have en effekt. Altså på samme måde som at det er sundt for babyen ikke at få for meget sukker, selvom det næppe er muligt TOTALT at undgå sukker. :)

Jeg kender som sagt ikke til konceptet, og er også lidt skeptisk, men vil ikke udelukke at det kan have en effekt.

Jeg er enig i dette :) Jeg er skeptisk, men der kan være noget om at nogle ting, er bedre først og at det kan være at de ting har en bestemt farve af en grund.. Ej, du forkalrede det bedre!! JEG nøjes bare med at sige VI ER ENIGE :biglove

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er også skeptisk, men jeg ville ikke afskrive det bare fordi, I ikke har hørt om det som allergiforældre. Det kan jo være at det er så ny forskning, at man ikke er sikker på resultatet endnu :)

Og jeg er også lidt skeptisk for om allergi oftest ligger i generne... Jeg tror bestemt at generne er medvirkende, men jeg tror nu også at det har ret meget at sige, hvordan moderens vaner er under graviditeten og hvad for noget mad børnene får som små :)

Jeg tænker, at det med farven ikke skal tages så bogstaveligt... Jeg læste engang en artikel, der også fokuserede på farverne i mad og det var noget med, at de stoffer, der naturligt farvede f.eks. blåbær blå var nogle andre stoffer end dem, der farvede tomater røde - og at de her naturlige farvestoffer så også havde en eller anden sundshedseffekt.

Jeg ville ikke udelukke at det kunne have en betydning at "farvekoordinere" babyens første mad. Men jeg tænker lidt på, at det måske er en lidt for "usikker" målestok, i forhold til at man vel også skal sikre sig at babyen får varieret kost og de vitaminer som han/hun skal have :unsure

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg heller ikke tror på det med farverne. Men hvis man kan vise mig en undersøgelse, som viser noget andet er jeg da villig til at prøve.

Har markeret det du skriver omkring moderens vaner under graviditeten. Det reagerer jeg umiddelbart ret kraftigt på, da jeg også har et allergibarn, men inden jeg skriver noget, kunne jeg godt tænke mig at få uddybet, hvad du mener???

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg heller ikke tror på det med farverne. Men hvis man kan vise mig en undersøgelse, som viser noget andet er jeg da villig til at prøve.

Har markeret det du skriver omkring moderens vaner under graviditeten. Det reagerer jeg umiddelbart ret kraftigt på, da jeg også har et allergibarn, men inden jeg skriver noget, kunne jeg godt tænke mig at få uddybet, hvad du mener???

Åh, jeg overvejede godt nok om den kunne misforstås, sorry! :blush

Jeg mener IKKE at hvis man har et barn med allergi, så er det "ens egen skyld". Men jeg mener at både gener OG mors vaner OG hvad barnet får at spise når det er kommet til verden kan spille ind.

Altså at man kan gøre alting perfekt som gravid og som mor, men alligevel være uheldig pga. gener, men også at man kan have perfekte gener, og så få et allergibarn fordi man (måske helt uden at vide det) har spist/drukket noget, som kunne fremkalde allergi. Og at det kan være en kombination af de ting... Sagt med andre ord, så tror jeg, at man kan gøre rigtig meget selv, men samtidig tror jeg også på, at der desværre er nogen, der er uheldige uanset hvad. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tror virkelig også man som allergiforældre bliver rigtig ramt, for jeg ved ikke hvor tit, jeg har tænkt tanken, har jeg gjort noget forkert, er det min skyld og NEJ det er IKKE min skyld.. Jeg har fulgt Sundhedsstyrelsens anbefalinger som gravid og i forhold til G.. Jeg har drukket et halvt glas vin juleaften (den dag G er lavet i følge scanningerne) og det er nok det eneste jeg har gjort, som kan skyldes G er allergiker..

Jeg er sikker på, jeg ville se emnet mindre skeptisk, hvis ikke jeg havde et allergisk barn..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Åh, jeg overvejede godt nok om den kunne misforstås, sorry! :blush

Jeg mener IKKE at hvis man har et barn med allergi, så er det "ens egen skyld". Men jeg mener at både gener OG mors vaner OG hvad barnet får at spise når det er kommet til verden kan spille ind.

Altså at man kan gøre alting perfekt som gravid og som mor, men alligevel være uheldig pga. gener, men også at man kan have perfekte gener, og så få et allergibarn fordi man (måske helt uden at vide det) har spist/drukket noget, som kunne fremkalde allergi. Og at det kan være en kombination af de ting... Sagt med andre ord, så tror jeg, at man kan gøre rigtig meget selv, men samtidig tror jeg også på, at der desværre er nogen, der er uheldige uanset hvad. :)

Synes aldrig jeg er stødt på noget der tyder på at man selv kan fremkalde kommende allergi ved sit barn pga det man spiser under graviditeten. Jeg ville mene at det skulle barnet være disponeret for på en eller anden måde i gener eller på anden vis.

Det ville jo indebære at man skal være uberkritisk for ALT hvad man putter indenbords mens bebs er i maven.

Så den er jeg skeptisk overfor.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tror virkelig også man som allergiforældre bliver rigtig ramt, for jeg ved ikke hvor tit, jeg har tænkt tanken, har jeg gjort noget forkert, er det min skyld og NEJ det er IKKE min skyld.. Jeg har fulgt Sundhedsstyrelsens anbefalinger som gravid og i forhold til G.. Jeg har drukket et halvt glas vin juleaften (den dag G er lavet i følge scanningerne) og det er nok det eneste jeg har gjort, som kan skyldes G er allergiker..

Jeg er sikker på, jeg ville se emnet mindre skeptisk, hvis ikke jeg havde et allergisk barn..

Det kan jeg godt følge dig i.

Nu har jeg ikke et allergisk barn, men et barn med en slags gendefekt, i og med at hun er født med læbespalte. Der var jeg da også igennem et længere forløb for at tjekke hvad jeg havde indtaget i de første 12 uger af graviditeten, fordi ingen af vores nærmeste havde samme defekt.

Konklusionen var at det var i vores defekte gener

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tror virkelig også man som allergiforældre bliver rigtig ramt, for jeg ved ikke hvor tit, jeg har tænkt tanken, har jeg gjort noget forkert, er det min skyld og NEJ det er IKKE min skyld.. Jeg har fulgt Sundhedsstyrelsens anbefalinger som gravid og i forhold til G.. Jeg har drukket et halvt glas vin juleaften (den dag G er lavet i følge scanningerne) og det er nok det eneste jeg har gjort, som kan skyldes G er allergiker..

Jeg er sikker på, jeg ville se emnet mindre skeptisk, hvis ikke jeg havde et allergisk barn..

Det er dét jeg mener med at nogen desværre bare er uheldige at få allergi selvom moderen har gjort alt rigtigt. Men det betyder jo ikke, at fødevarer ikke kan have en effekt. Som jeg ser det, er det lidt "den omvendte" af når folk siger, at deres børn er helt ok, selvom de har røget - det ændre vel næppe på, at de fleste af os tror på, at rygning er skadeligt for de ufødte børn.

Der er jo ingen garantier uanset hvad. Man kan leve helt efter bogen og alligevel få en eller anden gene, og man kan drikke/ryge/æde p-piller/osv. hele vejen gennem graviditeten og være heldig at få et kernesundt barn. :)

Jeg synes aldrig det giver mening at tale om SKYLD når børn har en eller anden gene. Dels fordi det er ukonstruktivt og dels fordi jeg ikke tænker at man kan "gå tilbage" og finde den præcise grund.

Men i forhold til forebygning synes jeg at det giver mening at være åben overfor alle muligheder :)

Synes aldrig jeg er stødt på noget der tyder på at man selv kan fremkalde kommende allergi ved sit barn pga det man spiser under graviditeten. Jeg ville mene at det skulle barnet være disponeret for på en eller anden måde i gener eller på anden vis.

Det ville jo indebære at man skal være uberkritisk for ALT hvad man putter indenbords mens bebs er i maven.

Så den er jeg skeptisk overfor.

Som jeg har forstået det, så er der bare kommet flere og flere børn med tiden med allergi, og det kunne da godt få mig til at tænke, at det i nogle tilfælde kunne være noget i miljøet? Min jordemoder har iøvrigt sagt til mig at Coca Cola formodes at kunne fremkalde allergi, og jeg har også hørt om at farvestoffer i mad og makrel på dåse kan fremkalde allergi, så for mig er det ikke helt nyt :)

Og jeg synes ikke, at det betyder at man behøver være vildt kritisk. Som jeg skrev ovenover, så er der jo ingen garantier for hverken det ene eller det andet, og ingen pointe i at prøve at give nogen (eller noget) skylden. Men det er da super, hvis nogle kloge hoveder fandt ud af det, hvis nu at nogle fødevarer havde noget at sige, og så kan man jo som gravid leve efter det i det omfang man nu har lyst og overskud til. (Ligesom med parfume og hårfarve og alt muligt andet... :))

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er dét jeg mener med at nogen desværre bare er uheldige at få allergi selvom moderen har gjort alt rigtigt. Men det betyder jo ikke, at fødevarer ikke kan have en effekt. Som jeg ser det, er det lidt "den omvendte" af når folk siger, at deres børn er helt ok, selvom de har røget - det ændre vel næppe på, at de fleste af os tror på, at rygning er skadeligt for de ufødte børn.

Der er jo ingen garantier uanset hvad. Man kan leve helt efter bogen og alligevel få en eller anden gene, og man kan drikke/ryge/æde p-piller/osv. hele vejen gennem graviditeten og være heldig at få et kernesundt barn. :)

Jeg synes aldrig det giver mening at tale om SKYLD når børn har en eller anden gene. Dels fordi det er ukonstruktivt og dels fordi jeg ikke tænker at man kan "gå tilbage" og finde den præcise grund.

Men i forhold til forebygning synes jeg at det giver mening at være åben overfor alle muligheder :)

Som jeg har forstået det, så er der bare kommet flere og flere børn med tiden med allergi, og det kunne da godt få mig til at tænke, at det i nogle tilfælde kunne være noget i miljøet? Min jordemoder har iøvrigt sagt til mig at Coca Cola formodes at kunne fremkalde allergi, og jeg har også hørt om at farvestoffer i mad og makrel på dåse kan fremkalde allergi, så for mig er det ikke helt nyt :)

Og jeg synes ikke, at det betyder at man behøver være vildt kritisk. Som jeg skrev ovenover, så er der jo ingen garantier for hverken det ene eller det andet, og ingen pointe i at prøve at give nogen (eller noget) skylden. Men det er da super, hvis nogle kloge hoveder fandt ud af det, hvis nu at nogle fødevarer havde noget at sige, og så kan man jo som gravid leve efter det i det omfang man nu har lyst og overskud til. (Ligesom med parfume og hårfarve og alt muligt andet... :))

Det er nok fordi jeg har prøvet at være igennem cirkuset så at sige. Der kan sagtens være noget i miljøet. Jeg har hørt det med at vi er for sterile i vore moderne tider. så børn bliver ikke udsat for så mange bakterier som før. Men tror der nok skal være noget om det med miljø delen i arv og miljø.

Skulle coca cola fremkalde allergi ved udfødte børn? Tror på det sagtens kan give det ved os, men intet er jo afgjort så muligheden er der da :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er nok fordi jeg har prøvet at være igennem cirkuset så at sige. Der kan sagtens være noget i miljøet. Jeg har hørt det med at vi er for sterile i vore moderne tider. så børn bliver ikke udsat for så mange bakterier som før. Men tror der nok skal være noget om det med miljø delen i arv og miljø.

Skulle coca cola fremkalde allergi ved udfødte børn? Tror på det sagtens kan give det ved os, men intet er jo afgjort så muligheden er der da :)

Tjah, hun gav ikke et længere foredrag om det, men vi spurgte om der var noget, jeg helst skulle undgå at spise, i forhold til at vi gerne vil gøre alt hvad vi kan for at undgå at vores lille mand for allergi, og der nævnte hun ret prompte cola, og fortalte så at hun havde set nogle nye undersøgelser som tydede på at det kunne give allergi. Og så tilføjede hun farvestoffer bagefter.

Jeg har også hørt den med at børn er for sterile idag, men når jeg kigger mig omkring, så synes jeg faktisk ikke at børn virker specielt sterile :P Derimod har jeg indtrykket af at der er sneget en masse "smart" kemi ind i plejeprodukter og mad for at få det til at holde længere/dufte bedre/være mere effektivt osv., hvilket jeg tror giver mere allergi...

Man kan jo også sige, at de børn der er "sterile" de er vel blevet vasket rigtig meget, og hvis det så er med sæbe med masser af parfume og parabener osv, så giver "steril" og "for meget kemi" jo samme resultat = Flere allergitilfælde. Og så må det jo være op til den enkelte, hvad man tror på er den "egentlige" grund :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tjah, hun gav ikke et længere foredrag om det, men vi spurgte om der var noget, jeg helst skulle undgå at spise, i forhold til at vi gerne vil gøre alt hvad vi kan for at undgå at vores lille mand for allergi, og der nævnte hun ret prompte cola, og fortalte så at hun havde set nogle nye undersøgelser som tydede på at det kunne give allergi. Og så tilføjede hun farvestoffer bagefter.

Jeg har også hørt den med at børn er for sterile idag, men når jeg kigger mig omkring, så synes jeg faktisk ikke at børn virker specielt sterile :P Derimod har jeg indtrykket af at der er sneget en masse "smart" kemi ind i plejeprodukter og mad for at få det til at holde længere/dufte bedre/være mere effektivt osv., hvilket jeg tror giver mere allergi...

Man kan jo også sige, at de børn der er "sterile" de er vel blevet vasket rigtig meget, og hvis det så er med sæbe med masser af parfume og parabener osv, så giver "steril" og "for meget kemi" jo samme resultat = Flere allergitilfælde. Og så må det jo være op til den enkelte, hvad man tror på er den "egentlige" grund :)

farvestoffer er jeg helt med på, og de er også i cola ;)

Synes bare det er lidt sjovt med det cola der. Men hey, det kan jo nærmest afkalke toilettet, så noget helt godt er der jo ikke i det. :P

Sterile mener jeg med at vi er mere over dem med at de er beskidte og mange renser også sandkasser ovs.afspritning und alles :) Var i MG med en som var ved at dø af skræk over hende lille basse havde spist en nullermand. Sådanne tilfælde mener jeg :)

Men jo der har sneget sig meget kemi ind i vores daglige produkter, og det kan være en jungle af og til at hitte ud af.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

farvestoffer er jeg helt med på, og de er også i cola ;)

Synes bare det er lidt sjovt med det cola der. Men hey, det kan jo nærmest afkalke toilettet, så noget helt godt er der jo ikke i det. :P

Sterile mener jeg med at vi er mere over dem med at de er beskidte og mange renser også sandkasser ovs.afspritning und alles :) Var i MG med en som var ved at dø af skræk over hende lille basse havde spist en nullermand. Sådanne tilfælde mener jeg :)

Men jo der har sneget sig meget kemi ind i vores daglige produkter, og det kan være en jungle af og til at hitte ud af.

Jamen det er jeg helt med på og enig i. Min tanke er bare, at uanset hvor hys mødre er, så tænker jeg at de fleste børn nok skal få ædt deres andel nullermænd på den ene eller den anden måde :P Og om ikke andet, så får de bakterier i dp/vs, hvor der bliver byttet sutter og nyst og hostet og hvad ved jeg ;) Derfor tror jeg lidt mere på kemi-forklaringen end steril-forklaringen. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hold da op, det var et emne mange havde en mening om :) Men er da dejligt at i gider bruge tid på min tråd :)

For at gå tilbage til det jeg startede med at skrive mht. mad og farver. Det jeg tror det handler om er, lidt som Barbamamma er inde på, at det ikke er farven som sådan der er det afgørende. Farven giver en ide om hvad maden indeholder.

Det handler jo heller ikke om at noget er godt og noget andet er skidt. Det handler om at babys fordøjelses system faktisk er halvandet år om at udvikle sig. Til at starte med er det derfor langt fra alt baby kan fordøje og hvis man giver noget af det maven ikke er klar til at fordøje og/eller man giver for meget af den samme ting så kan det give allergi.

Der er jo i forvejen en masse info om hvilke ting man må starte med hvornår. f.eks. skal barnet være over 1 år før maven er klar til mælk, hvede, æg, peanuts, citrus frugter, soja, honning osv. Der er en lang liste af ting. Rosiner er en ting man også skal passe på med selv hos større børn, men det er pga de gærsvampe som rosinerne indeholder så det er en helt anden snak.

Man skal kun introducere een ting af gangen og vente 2-5 dage før man introducerer en ny ting. Og man må ikke blande tingene sammen før barnet er nået en hvis alder og man i forvejen har testen tingene af hver for sig.

Jeg har læst en masse om undersøgelser omkring det med at starte med fast føde og hvornår babys mave er udviklet nok til de forskellige slags fødevarer. Desværre er Danmark ikke helt opdateret med de ting, så man skal læse på engelsk hvis man vil have alle info.

JEG TROR PÅ at det har noget at sige hvilken mad man giver hvornår. Netop pga forklaringen om at fordøjelses systemet skal være klar til det. Det med farverne kan så være en ekstra guide til hvilke ting man skal starte med. Der er lidt forskellige meninger omkring om man skal starte med grøn eller gul mad. Men i den oprindelige sammenhæng som jeg startede denne tråd med, der var en helt klar rækkefølge. Arbejder som en gal på at skaffe udsendelsen så jeg kan genopfriske det de siger deri.

JEG TROR IKKE PÅ skyld, skam og skæld ud. Det er jo som Barbamamma skriver ikke meningen at give nogen skyld og skam! Men har man overskuddet og lysten skal man da have muligheden til at prøve ting af. Man er jo ikke nødvendigvis en dårlig mor fordi man ikke vidste noget om at nogle ting kunne være skadelige, eller at man ikke har haft overskud til at bage hjemmebagte speltboller til sine børn hver dag. Det er slet ikke der jeg ville hen med denne tråd. Meningen var at hvis man var interesseret i info om hvad nogle forskere mener er det bedste at gøre kan man læse med og prøve det af, og hvis man ikke magter det eller ikke tror det virker så lader man jo bare være med at følge rådene :)

Jeg ville bare dele min tilegnede viden på området samt meget gerne få råd tilbage fra nogle der ved mere om det end mig og måske endda har prøvet det af i praksis.

Jeg tror det med den voksende mængde af allergi ramte skyldes mange ting. F.eks. stress, kemi og hormonforstyrrende elementer. Alle de tilsætningsstoffer og sprøjtemidler man i de sidste generationer er begyndt at komme i alting har rigtigt meget med det at gøre tror jeg. Og så uden at fornærme nogen, for det gælder også mig selv, så er vi som samfund begyndt at redde mange syge mennesker og hjælpe barnløse til at få børn, så den naturlige oprydning i generne naturen før lavede eksisterer jo ikke på samme måde mere. Det har helt sikkert også en indvirkning om man vil være ved det eller ej. Men når det så er sagt så synes jeg ikke det egentligt har super meget med emnet at gøre, synes det er mere væsentligt hvad vi måske selv kan gøre f.eks. i form af maden eller hvilken kemi man omgiver kroppen med.

Jeg er selv meget allergisk overfor både mad, pollen og støv, plus jeg har ekstremt sart hud. Min mor er også virkelig slemt ramt af allergi. Derfor vil mine børn givetvis være genetisk disponerede for det også. Derfor vil jeg gerne gøre alt der står i min magt for at minimere den risiko. Så hvis jeg med så enkel en metode som at introducere maden i en bestemt rækkefølge, kan minimere risikoen for allergi, så vil jeg da gøre det :)

Om man som forældre skal tilberede banan- eller avocado-mos først kan jo være lige meget, men hvis det gør en stor forskel for barnet kan det da være det værd at tænke over det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det tror jeg simpelthen ikke på SORRY

Gabriella havde været hvedeallergiker om hun havde fået gul grøn blå lilla mad.. Det er ikke noget hun er blevet fordi vi gav den forkerte mad først.. Kan blive så gal over folk kan finde på at lave programer om den slags, stakkels de forældre som så indretter deres opstart efter det.. Hvis det var rigtigt så er jeg helt sikker på vi som er allergiforældre ville få det af vide, så vi kunne hjælpe næste barn (som naturligvis er i risiko for også at få allergi)

Allergi ligger som oftest i ens gener og generne ændre sig ikke ligefrem fordi man får maden i rigtig farvekombi...

Er nødt til lige at kommentere på dit indlæg :) Kan sagtens forstå at du som har et barn med allergi kan føle dig truffet og det er slet ikke meningen. Jeg tror ikke på skyld og skam. Hvad man ikke ved kan man ikke handle på og selvom man vidste noget man ikke gjorde vil man aldrig kunne gå tilbage og lave det om. Desuden er der nok af ting der kan få en til at tvivle på sig selv når man får børn, så det sidste man skal er da at føle man er skyld i noget ens barn fejler, det vil man jo aldrig kunne vide noget om. Er sikker på alle gør det bedste de kan for deres børn og så kan man jo ligesom ikke gøre mere vel :)

Mht det du skriver som jeg har markeret med rødt, så er det med mad og farve jeg skriver om ikke fra et program der kun handler om det eller om at slå forældre oven i hovedet og diktere ting man skal. Så du behøver ikke være gal :)

Det er bl.a. fra et program hvor en kvinde hjælper forældre der beder om hendes hjælp. I et af de programmer nævner en barnepige at hun går ind for konceptet med at introducere maden i rigtigt farve rækkefølge hvilket flere omkring hende inkl. den prof. bekræfter er det bedste. Derudover kan man læse om det andre steder også. Desværre ikke så mange steder som jeg havde håbet for ville gerne have mere info om det, også derfor jeg har lavet denne tråd i håb om at nogle af jer på BK kendte noget til det :) Ved ikke om det er kendt udenfor USA.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER