Malene84

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    276
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

About Malene84

  • Status
    Aktivt medlem
  • Fødselsdag 06/03/1984

Profile Information

  • Status
    Er mamma
  • Lokation
    Nord for hovedstaden
  1. Vi har forneden og foroven af vores trappe. Det er "påklistret" trappe, hvis man kan sige det...altså den er sat ind for sig selv, hvilket gør at den giver efter når man strammer og lukker lågerne. Det går for nu, men hvis Samuel bliver så stærk at han kan hive dem løs, så skal vi have nogle låger, der kan skrues ind i væggene
  2. Dejligt at høre, det er jo skønt :super
  3. Ok :) det var bare hvad vores kiro fortalte os... Samuel sidder ikke i W og han er også blevet markant "stivere" siden han lærte at gå, så jeg tror ikke han er hypermobil. Men man kan stadig se han står mere fast når han har sko på end ikke, der er stadig lidt gelé over hans bevægelser og f.eks. er hans håndled stadig meget svage, så han kan ikke tage fra med hænderne, hvis han falder forover...men det er mine faktisk også...
  4. Samuel har haft meget bløde led fra fødslen af, det fandt vi hurtigt ud af, da vi tog ham til kiropraktor da han var 5-6 uger. Det var fordi han kun ville ligge med hovedet den en vej når han lå ned og generelt skreg en del. Vi troede det var en følge af hans fødsel med sugekop, men kiropraktoren fortalte så om de bløde led. Det er for tidligt at sige om det er hypermobilitet, det kan man vist først fra 5-års alderen. Vi har haft ham til fysioterapeut også og der har været tilknyttet én til vuggestuen, for at sørge for at han fik den rigtige støtte og stimulering i hans udvikling. Vi fik også at vide at vi skulle holde ham ved hofterne, når han skulle skifte stillinger, så han fik trænet mave- og rygmuskler. Han har heller aldrig villet ligge på maven og han har ikke kravlet før han gik. Han har istedet numset rundt og lærte først at gå som 19 mdr. gl. Fyssen sagde også at han skulle gå i sandaler med god støtte indendørs (altså ingen bløde futter og lign.) og det hjalp rigtig meget. Men du kan jo prøve at tage ham til et tjek hos en kiropraktor eller fysioterapeut og se hvad de siger, det fik vi hvert fald rigtig meget ud af og han fik vist ca. 8 behandlinger á 2 omgange. Derudover er svømning godt til at træne musklerne omkring de bløde led :)
  5. BabySam har også tyvstartet, som de kalder det :) Og Name It starter udsalg på torsdag d. 13. kl. 9
  6. Vi har planlagt 2 uger i september hvor vi skal rejse med svigerfamilien. Jeg vil også gerne holde en uge for os selv i juli, men det er ikke planlagt endnu. Denne uge er Samuel alligevel hjemme pga skoldkopper, men han er frisk så det bliver en slags ferie hvis ikke han får det dårligere. Jeg går hjemme fordi jeg søger arbejde og derfor kan jeg også tage ham ud af VS nogle dage i sommerene hvis det er. F.eks. når min mor har ferie, så kan vi være lidt dér.
  7. Vi har også en bagudvendt, den går op til 25 kg. Det er en Britax HiWay, købt brugt, som vi kun gav 600 kr for og den er til sele (ikke isofix). Den kræver lidt arbejde når man sætter den i, men min søn sidder SÅ godt i den :) så den vil jeg gerne anbefale. Jeg tror desværre kun den kan købes i Sverige, men kan bestilles hjem på nettet. Den har sådan en stang bagpå, som støtter på gulvet, så den skal passe i højden. Vi tog chancen og den passer i alle de tre biler vi bruger den i.
  8. Samuel numsede også rundt, han har slet ikke kravlet. Jo nu hvor han kan gå er han begyndt at øve sig i at kravle. Han begyndte at gå da han var 19 mdr. Han holdt os længe i hænderne før han turde slippe og havde 2-3 mdr. før da rejst sig op af ting. Han har meget bløde led, men som tiden er gået og han har trænet sig op er han blevet stærkere, men hans ben var ikke i stand til at gå før de der knapt 1,5 år. Han hadede også at ligge på maven, men det gør han også fint nu, så det hele kommer snigende selvom det tog længere tid end gennemsnittet :)
  9. Rasmus Klump og Dr. panda. Der er også nogle hvor man kan lave mad med den der Panda restaurant. Vi har også nogle forskellige bage-kage-apps, der hitter, hvor man først rører dejen sammen, bager og så pynter og "spiser". Ellers er det Barney, Teletubbies, Masha og Bjørnen (søg på Masha Misha, den er russisk, men ungen er ligeglad) og Mickey Mouse film på YouTube :)
  10. Jeg stoppede amningen efter ca. 10 mdr. Først dem om dagen og så dem om natten. Det gik egentlig ret hurtigt, da jeg først havde besluttet mig. Jeg fungerede som sut for ham og gad ikke mere. Han suttede også kun max 5 min, så det var ikke for mælkens skyld. Det hang sammen med, at han blev ammet i søvn, så jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle lave dét om, men pludselig en aften ville han bare i seng og sove uden bryst og det benyttede jeg mig af og stoppede godnattåren dér. Han fik den en enkelt gang nogle dage senere fordi han var meget ked, men ellers ikke. Den sidste faste amning, jeg fjernede, blev den kl. 5 om morgenen, hvor jeg bare tog ham op af sengen og lagde ham og puttede imellem os og så holdt han op med at vågne kl. 5 efter ca. 2 uger på denne måde.
  11. Jeg er fint tilfreds med Vyssa Somnat. Den føles stadig som ny, selvom den er knap 2 år gammel nu. (Vi havde den fra starten og Samuel sov så i liften ovenpå madrassen og madrassen har på ingen måde lidt overlast.
  12. Ej hvor er det et fedt tema Anna og fine idéer :) den invitation er bare SÅ sød! I IKEA har jeg set disse glas http://www.ikea.com/...ducts/50235831/ som du måske kunne være interesseret i :)
  13. Vi har købt denne Me Too-jakke til Samuel, vi fik 100 kr. rabat på den ifb. med den der mail som BabySam nogle gange sender ud. Den sidder godt på ham og der er sådan noget stof inde i ærmerne, der lukker tæt ved håndleddene. Den er vind- og bygetæt. Derudover har vi købt en softshelldragt fra Name It, som han kan tonse rundt og lege i :)
  14. Min mor gik til læge med mig omkring hvor lidt jeg spiste da jeg var barn. Lægen sagde at børn spiser det de har brug for og hun ikke skulle bekymre sig. Men det kan man jo ikke lade være med. Men hvis man nu går ud fra at børn stadig reagerer på kroppens instinkter meget mere end os voksne, så regulerer de det nok selv langt hen ad vejen. Samuel spiser heller ikke voldsomt meget til aften. Måske et par dage om ugen. Men han spiser meget om morgenen og til eftermiddagsmad. Og han vokser da som han skal. Og sover fint, så jeg tror det meget er noget de selv regulerer. Men ja, jeg er også bekymret hver gang han ikke vil spise.
  15. Husk at en bagudvendt autostol er det sikreste for et barn helt op til 4 års-alderen :) bl.a. Römer/Britax laver dem.