lenats31

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    17
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

About lenats31

  • Status
    Medlem
  • Fødselsdag 07/05/1972

Contact Methods

  • Hjemmeside
    http://www.sikkerautostol.dk og http://childrestraint.net

Profile Information

  • Status
    Er mamma
  • Lokation
    Næstved
  • Interesser
    Sikkerauostol er min hobby. jeg deler gerne ud af mine erfaringer og råd fra eksperter om bagudvendte autostole. jeg tager gerne ud og monterer og fremviser dem. Folk kan osse komme til mig. Jeg har hele 11 styks - snart 12. De rangerer mellem 0-18 kg, 9-18 kg, 0-25 kg og 9-25 kg Og de er alle supersikre - ca 5 gange mere sikre end de fremadvendte løsninger. for børn op til mindst 4 år
  1. Vi har den samme afstand til sygehuset (Næstved). os ville de ikke se før til sidst. Første gang kom vi lige ind først på aftenen, og blev sendt hjem igen. Afstanden til sygehuset har meget at sige hvornår de beder dig komme ind og om du må blive. Det også om der ellers er nogle særlige omstændigheder eller ej. Sådan har det været begge gangene her. Datteren blev født omtrent to timer efter vi kom ind anden gang. Knægten kom til verdenen en time efter ankomst. Det havde betydet rigtig mange mange ture nedad på vejen derud hvis vi havde været på gåben. Det er fedt hvis du kan. men jeg må indrømme, jeg tror ikke du kan.
  2. Nej det skal de ikke. det er ene og alene dit ansvar som mor eller far at barnet er ordenligt spændt fast i taxaen.
  3. Den ville jeg vende med en jordmor. der er nemlig noget med infektionsrisiko når vandet er gået. Man skal ihvert fald ikke vove sig ud i at gå til sygehuset hvis hovedet ikke står fast og vandet går.
  4. Desværre ikke i en taxa. Det er skrækkeligt fordi det kan forlede nogle til at tro at der ikke kan ske noget ved det - specielt hvis det er en lille tur. der dem der tror at en vikle eller en babybjørn er rigeligt godt. Det er fuldstændigt hen i vejret, da børnene kan blive klemt ihjel blot for at nævne en ting. Siger ikke du kunne finde på det. men der er desværre nogle som gør. Når det gælder Taxa, så har man som forældre ikke meget at komme efter hvis det går galt og barnet kommer til skade. man har jo selv valgt ikke at spænde det forsvarligt fast.
  5. Jeg tror ikke du skal regne med, du er i stand til at gå til sygehuset når tid er
  6. Jeg har haft 3 store stole på bagsædet i en Peugeot 307SW. Den har 2½ sæde bagi.
  7. Der følger en billiste med alle autostole når man køber. der kan du se hvor din stol må monteres i bilen. billisten er ikke en facit liste men blot en indikation for i hvilke biler fra et givent produktionsår, stolen kan monteres sikkert i. de fleste af de biler der nævnes her har rum i gulvet ved bagsæderne. Det er noget fanden har skabt, for hvis en stol med støtteben placeres der kan benet brase igennem med mindre man fylder rummene ud med styrophor eller telefonbøger for at sprede det enorme tryk lågene udsættes for i en kollision. jeg ved at mange af dem er lavet af træ.
  8. Hejsa jeg har 6 års erfaring indenfor børns sikkerhed i bilen. og har eksperter med på sidelinjen som har crashtestet, produceret osv autostole i ikke under 17 år At fødderne rammer ryglænet sker der ikke noget ved. det er alt nord for navlen der skal beskyttes - specielt hoved og nakke. Alt syd for navlen er ikke vigtigt. der sidder hverken nakke, hoved eller vigtige organer der. At baby sidder med let-bøjede ben - hun kan formenligt sidde op selv nu eller er tæt på det. prøv at se hvordan han sidder: Hun sidder med bøjede ben. Sikkert det samme når han ligger ned. Afstanden til ryglænet kan og bør du heller ikke ændre på. At sætte en babystol som denne længere ud på sædet for at skabe et hul mellem stol og ryglæn på bagsædet er både en fejlmontering og kan være farligt for baby. Meget mindre stabilitet i stolen, både sidevejs og fra bagenden mod fronten af bilen. For at kunne skabe sådan et mellemrum skal stolen være udstyret med to ekstra seler som fastgører stolen til enten forsædet eller forsædeskinnerne. Disse findes ikke på babystolene. De ses kun ved større bagudvendte autostole. Babyindsatsen skal fjernes omkring 4 måneders alderen med mindre der står noget andet i manualen der fulgte med stolen. At hun rutscher rundt i den kan skyldes at selen i stolen skal strammes noget mere. Den må ikke være løs hverken hen over lårene eller på overkroppen. Du må højest kunne få to fingre imellem selen og hans skuldre. Nogle stole har 3 punktssele så derfor ikke en sele hen over lårene. Loven siger lige pt 9 kg for fremadvendt og det er endda temmeligt lavt sat. Der er en lovændring på vej på netop det område. mange vejer 9 kg ved 6 måneders alderen. men at de vejer 9 kg er IKKE ensbetydende med at de passer godt i en større stol. dette gælder primært de fremadvendte stole. For de bagudvendtes vedkommende er det oftest anderledes fat. der er retningslinjer for hvordan selen skal sidde på barnet. Og er er forskel på hvor godt de hver især er polstrede oppe ved hovedet.
  9. jeg synes ikke det er så smart at vente på busser og tog med en syg baby. Så hellere en lånt bil eller en taxa, barnet i autostolen også hurtigt og nemt afsted.
  10. Det kan være en god ide at have en autostol alligevel, hvis man skal på sygehuset, hurtigt til vagtlæge osv osv - situaioner hvor det er nødvendigt at køre i bil eller taxa
  11. Nej, det vil jeg fraråde dig ligesom flere af de andre. man ved aldrig hvad en brugt autostol har været udsat for. At kunden hos Babysam siger der ikke er sket noget kan man aldrig vide sig sikker på. Ikke alle skader ses - feks på låsesystemer. de kan have skjulte skader. det er en anden snak hvis man kender sælger og ved hvad solen har været udsat for. Det er desuden en RIGTIG god ide at få stolen prøvemonteret i egen bil inden. der kan sagtens være forskel på biler år for år selv om de har samme fabrikat og samme model. - det være sig at en model har lange bæltespænder og den anden ikke har. Dette har betydning for om en selemonteret stol overhovedet kan monteres forsvarligt i bilen. Autostole testes i biler fra et vidst årstal. Så selvom Ford Mondeo St står på listen. Så kan det dreje sig om Ford Mondeo fra 2008 og ikke den man selv har fra 2004. Og/Eller den ene har meget hældende bagsæder og den anden ikke har, dette har betydning for stolens hældning i bilen og barnets komfort. Der ud over kommer anvendelsen af den. det lyder måske altsammen som en værre smøre. men fejlanvendelsesprocenten ligger ret højt på trods af at stolene sælges med brugermanualer. Jeg skal id en forbindelse indskyde at Harald Nyborg, Føtex, Bilka og diverse andre varehuse IKKE har den fornødne ekspertise.
  12. Når nu jeg roder lidt i huskeren, så mener jeg at nogle cykeltrailere har indlæg o.lign til nyfødte. Prøv at lede på Dolphin cykeltrailer feks.
  13. Jeg tror du skal regne med , at det drejer sig om cykelstole, som monteres bagpå en cykel. det går ikke til børn under 1 år.
  14. Tillader mig at svar selvom tråden er gammel. Tykt overtøj er en rigtig skidt ide. Selen kan simpelthen ikke spændes ordenligt om barnet, stolenes synes at være udvokset længe inden de rent faktisk er det, dermed skiftes de hurtigere og for tidligt over i den næste størrelse og sidst men ikke mindst, så sidder selen helt forkert på barnet. Prøv at lave en test ved at sætte barnet ind i autostolen med sin flyverdragt eller vinterjakke på, spænd selen så meget som I kan. Mærk derpå efter hvor skulderselen sidder (gøres ved at sætte en finger ind på barnets skuldre udefra og se hvor langt ind under fingere kommer. tag barnet ud af stolen uden at løsne selen. Tag overtøjet af og sæt barnet tilbage i autostolen og luk selen uden at stramme den. SÅ LØS kan selen nemt blive hvis uheldet er ude. Merevbehøver jeg nok ikke at sige :)