Tinuviel

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    29
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af Tinuviel

  1. Og husk, at hvis de ikke heler i løbet af MAX en uge, så har dig og baby sandsynligvis fået svamp. Det har jeg selv døjet enormt meget med. Svamp eller trøske ses i babys mund som hvide belægninger på tungen/ i ganen. Gå til lægen, hvis det ikke er helet. Og husk også at vaske brystvorterne en gang om dagen for at undgå, at der går betændelse i det - det har jeg også prøvet! De skal bare skylles med rent vand og ikke sæbe med mindre der allerede er betændelse, da sæbe udtørrer huden. Ammeindlæg skal også skiftes ofte for at undgå betændelse. Derudover kan det være en god ide at give baby sut, hvis I ikke allerede gør det, sådan at baby kun sutter, når han/ hun rent faktisk er sulten og ikke for at få tryghed. Men snak evt. med sundhedsplejersken om det. Ammebrikker kan desværre være vanskelige at bruge med en helt nyfødt. Det er ikke sikkert, de har kræfter nok til at få mælken ud. Men prøv endelig, for det tager meget af smerten.
  2. Jeg har besluttet, at jeg gerne vil føde hjemme med barn nr. 2, bl.a fordi min første fødsel gik meget hurtigt, og jeg synes det blev alt for hektisk at skulle afsted til sygehuset, vente på fødestue, hilse på mange forskellige personer osv. alt imens, man havde meget kraftige veer. Jordemødrene anbefaler så, at man har en hjælper med til fødslen, udover sin mand, som kan tage sig af nogle af de praktiske ting. Det synes min mand er en god ide, så han ikke skal stå med det hele selv, og jeg vil jo også gerne have ham ved min side så meget som muligt. Hjælperen bliver højst sandsynligt min svigermor, fordi hun bor tættere på end min egen mor (og første fødsel gik meget hurtigt). Hun vil helst ikke køre selv, så hun tager min svigerfar med. Jeg har det ikke så godt med at min svigerfar skal være der, når jeg er i fødsel, men vi har aftalt, at jeg holder mig til soveværelse og badeværelse, når først fødslen er rigtigt i gang. Men alligevel synes jeg, det kommer lidt for tæt på, at han skal sidde lige uden for døren. Jeg synes også, det er lidt ærgerligt, at jeg ikke "har adgang" til hele huset, for det er jo netop en af fordelene ved at føde hjemme, at man kan gå frit rundt i huset og føle sig hjemme. Vi har franske døre mellem køkkenalrum og stue, så det er ikke muligt, at jeg kan gå ud i køkkenalrummet uden, at svigerforældrene kan se og høre det hele. Min mor tager fri nogle dage omkring terminsdatoen og kommer på besøg, så hun evt. kan klare hjælperrollen, men det er jo ikke sikkert, det sker lige i den periode. Jeg har ikke nogen veninder, der bor tæt på, som jeg synes, jeg kender godt nok til at have dem med til min fødsel. Hvad tænker I om det? Hvem ville I vælge som hjælper og hvorfor? Er der nogen erfaringer med at undvære en hjælper til en hjemmefødsel? PS. storesøster bliver nok passet hos en veninde, så hjælperen behøver ikke tage sig af hende.
  3. At det er normalt at tude og tude i nogle uger efter fødslen og at føle, at éns liv er slut, men at man får et liv igen på et tidspunkt. At man stort set ikke kan komme uden for en dør uden baby i 6 måneder, hvis man ammer (og baby nægter flaske). At hvis man tager baby MED ud af døren og ned i byen, fx, så har man sådan cirka to timer fra baby vågner, indtil baby bliver ulykkelig af søvnmangel. Og at den første halve time af de to timer er gået allerede inden, man kommer ud af døren! At nogle babyer ikke kan holde til både mødregruppe og babysvømning hver uge, og at det kan være derfor, de ikke kan sove.
  4. Hej. Vil bare sige, at der er noget, der hedder "økonomisk friplads" til daginstitution - hvis I har en lille samlet indtægt, så kan I få (delvis) friplads. Undersøg det endelig. Det kan jo være, at det godt KAN hænge sammen økonomisk. Måske kunne det være en mulighed, at du går på deltid i nogle år eller går hjemme, mens børnene stadig kan komme i institution i nogle timer hver dag pga. at I får friplads? (jeg tænker, at det kan være svært at arbejde fuld tid med tre små børn). Jeg ved heller ikke hvor I bor, men hvis det er en større by, så findes der nogle ordninger, hvor man er flere om at dele en bil eller flere biler. Det kan være en mulighed, hvis I kun har brug for en bil engang imellem. Her er lidt om økonomisk friplads: "Samlet aktuel husstandsindkomst omregnet til årsindtægt på under 158.801 kr. berettiger til 100% økonomisk friplads. Samlet aktuel husstandsindtægt omregnet til årsindtægt mellem 158.801 kr. og 493.299 kr. berettiger til delvis økonomisk friplads. Er der mere end ét barn under 18 år i hjemmet, forhøjes de nævnte indtægtsgrænser med 7.000 kr. for hvert barn ud over det første."
  5. Tak for svarene. Nu hælder jeg mest til at undvære hjælper. Tror jeg skal sætte mig lidt mere ind i, hvad det egentlig er, de skal lave. Jeg kan heller ikke se, der bliver behov for så meget - hvis fødslen kun tager 3 timer, så er der jo ikke behov for mad undervejs, for eksempel. Hmm.
  6. Måske er det fordi, hun selv følte, at hun var blevet en rigtig hval, da hun var gravid, og så har hun brug for at blive bekræftet i, at der er andre gravide, der også fylder meget. På den måde hævder hun sig selv lidt på din bekostning. Og så er der sikkert ikke engang ret meget om det - 8 kg efter 25 uger er nogenlunde, hvad sundhedsstyrelsen anbefaler, især når man tænker på, at der jo altså er stor variation inden for det "normale" (sundhedsstyrelsen har lavet en graf, der viser en "normal" vægtstigning i løbet af graviditeten. Den siger ca. 6 kg efter 25 uger). Og der er altså meget forskel på, hvordan 8 kg fordeler sig, alt efter hvordan livmoderen udvider sig, og om man har toptrænede mavemuskler eller ej. Jeg synes godt, du kan tillade dig at sige fra, når nu hun har sagt det gentagne gange. Bare sig helt kort "ved du hvad, jeg synes, det er enormt træls at få kommenteret min størrelse hele tiden. Så det må du gerne lade være med fremover". Det tror jeg, hun vil acceptere, for hun ved nok godt, at hun ikke opfører sig helt pænt.
  7. Min datter var heller ikke særlig glad for havregrød, men med godt med frugtmos i og kanel ovenpå, så spiste hun det. Nu behøver vi ikke længere tilsætte noget, men hun får frugtmos engang imellem alligevel, da det jo er sundt med frugt. Og så får hun masser af sovs til aftensmad, så ryger det meste ned. Der bør være fint med energi i øllebrød, for resten. Min sundhedsplejerske anbefaler det tit. Og min datter får også det samme hver morgen (det er så havregrød) - tror ikke, det gør så meget. Hvis de kun får ét ordentligt måltid mad, hvis de får lov at få grød, så lad dem da endelig få den grød :) Vil hun spise kartoffelmos? Det er jo nemt at blande lidt blomkål, broccoli, ærter, rodfrugter eller andet i (jeg laver altid en stor portion, så vi har noget i fryseren, der er nemt at tø op).
  8. Min datter havde også en favoritside. Jeg fik at vide af sundhedsplejersken, at jeg skulle vende hendes hoved, hver gang hun var faldet i søvn. Og så prøvede jeg så vidt muligt at kigge til hende en gang i timen og vende hendes hoved, hvis hun havde vendt det tilbage igen (men selvfølgelig ikke, når jeg selv sov). Jeg skulle også forsøge at få hende til at kigge så meget som muligt til den anden side, når hun var vågen (ved at vise legetøj til den side og ved at sørge for, at der fx var noget spændende til den side på puslebordet). Det hjalp meget på det. Men hvis det er meget slemt, kan det være nødvendigt med en kile, de kan ligge på, som de andre også skriver. Og hvis hovedet er decideret låst i musklerne, så de slet ikke KAN vende hovedet ordentligt til den anden side, så er det nødvendigt med kiropraktor eller fysioterapeut. Hvis hovedet er låst, kan det gå ud over muskler og sener, så de får ondt, fordi de bliver for korte. Men derudover er det mest et kosmetisk problem, og det er nok derfor, at lægen ikke tager det så tungt. Men hvis jeg kunne undgå det, ville jeg da helst ikke have, at mit barn skulle have det ene øre siddende lavere end det andet, når det blev stort!
  9. Dejligt... Min datter har simpelthen fået så meget risgrød. Det var det eneste, hun ville have lige i starten :( Det værste er også, at når man køber "trekornsgrød", så viser det sig, at det fx indeholder 70 % ris! Ris må åbenbart være billigt. Men nej, man kan ikke undgå det ved at bruge økologiske fødevarer, som man selv laver til grød, for som I har været inde på, så optager grøntsagerne det fra jorden. Jeg kan se på den liste, som SaraLE har lagt op, at to af produkterne er økologiske. Men man undgår jo stadig pesticider, når man køber økologisk, så helt spildt er det jo ikke. Det bedste er nok bare at sørge for, at de små får varieret mad. Jeg tror, det kan være fint nok at købe færdigprodukter engang imellem - så er man fx sikker på, at de får alle de vitaminer, de skal have. Og jeg tror som sådan ikke, at der er hældt en masse skidt i, så jeg tror ikke, man skal være så bange for det. Men man skal bare være opmærksom på, hvad det egentlig er for fødevarer, der er i, så man fx ikke får købt tre forskellige slags risgrød og ikke andet.
  10. Jeg kunne godt forestille mig, at grunden til, at du har svært ved at putte ham om aftenen er, at han er lige der, hvor han er på nippet til at kunne nøjes med to lure om dagen, som I også har været inde på. Vi oplevede præcis det samme med vores datter, at hun egentlig var træt rimeligt tidligt, men hun kunne bare ikke sove, før det blev rigtigt aften. Så havde vi lige et par måneder, hvor man nogle gange var nødt til bare at gå en tur eller et eller andet for at hun kunne slappe af, indtil det blev puttetid. Som udgangspunkt tror jeg, at du skal prøve at putte ham, når han viser tegn på træthed og ikke forsøge at skubbe rytmen for meget - men, som sagt, hvis du oplever, at han aldrig kan falde i søvn på et bestemt tidspunkt, så kan det være godt bare at prøve at aktivere ham i stedet, indtil han KAN sove. Jeg tror ikke, det hjælper noget i sig selv at forsøge at etablere en fast rytme. Det er bedre at lade dem sove, når de er trætte. Men når det er sagt, så har min dagplejer løst problemet med at få en fast rytme sådan, at han går ud og pusler lidt omkring barnevognen, når han synes, det er tid til at vågne, og så vågner hun ofte af sig selv, fordi hun ikke sov ret tungt. Men når hun er herhjemme, så tager hun snildt 4 timer i træk og så kun tre kvarter senere på dagen, fordi hun har fuldstændig ro, når hun sover. Så det kan du da prøve, hvis du vil :) Jeg synes også, at de nogle gange kan se trætte ud og gnide øjne, når de i virkeligheden bare er sultne. Så det kan godt snyde. Jeg har en bog om børns søvn, og der står, at det er normalt med 2 lure om dagen på i alt 3-4 timer og i alt 14-15 timer i døgnet, når de er 6 mdr. Men det kan variere ret meget.
  11. Min datter spiser generelt rigtigt fint, men vi havde også nogle problemer efter influenza hen over julen, hvor hun kun ville spise grød, hvilket hun så åbenbart syntes skulle fortsætte, efter hun var blevet rask. Det endte med, at jeg sagde til min mand, at nu måtte han stå for fodringen, for jeg blev også frygtelig frustreret af det. Og så gjorde han faktisk lidt det modsatte af det, "Gittepit" beskriver - han blev ved med at tilbyde hende skeen (hun får det med ske, men det er små stykker kartofler osv.), og efter et stykke tid spiste hun af det, selvom det var med voldsom protest. Hele måltidet igennem råbte og smågræd hun, og jeg kunne slet ikke holde det ud, men min mand mente, at hun bare var stædig, og han ville signalere, at der altså ikke kom andet mad. Og det skal understreges, at hun altså helt frivilligt åbnede munden og spiste det, selvom hun ikke var tilfreds med det. Siden den aften har hun bare spist fantastisk, og været glad og tilfreds :) Så måske var det fordi, jeg for hurtigt syntes, at det var synd for hende, og gav hende grød i stedet. Jeg ville selv have svært ved at gøre det samme, men det virkede jo... For resten vil jeg også sige, at jeg startede på arbejde efter 6½ måned, og min datter ville dengang helst heller ikke have andet end mælk, men det tog kun en halv dag, før hun spiste sig mæt i grød. Så jeg tror det hjælper, når først "brysterne" er væk.
  12. Med hensyn til skoene, så er det nok en ide at købe nogle flade back up-sko, for jeg havde meget ondt i bækkenet, da jeg var gravid, og jeg kunne slet ikke holde ud at have højhælede på i flere timer. Men det kan du jo vurdere, når du kommer lidt nærmere på datoen. Og med hensyn til brysterne, så voksede mine ret hurtigt TO bh-størrelser, så det kan godt være, der skal laves godt med plads til dem :)
  13. Prøv og se her: http://www.cdc.gov/growthcharts/clinical_charts.htm Det er godt nok en amerikansk side, men mon ikke de amerikanske børns normale vækstkurver ligner de danskes? Bemærk at der er to slags kurver (set 1 og 2), men man kan bare bruge dem i set 1. Linjerne angiver, hvor mange procent af børn, der er mindre end eller lige så store som linjen - dvs. 95-linjen for vægt angiver, hvor meget man skal veje for at 95 % af alle børn ikke vejer mere. 50-linjen angiver gennemsnittet (det kan godt være, I kunne regne det ud selv, men nu skriver jeg det lige alligevel :)). Bemærk også, at der er forskellige kurver for drenge og piger.
  14. - når du på arbejdet må skrive selv de mest simple beregninger ned på papir, fordi du bare ikke kan gennemskue det i hovedet - når du virkelig forsøger at høre efter, når din mand fortæller om sin pension, men du bare ikke kan lade være med at fnise, selvom det overhovedet ikke er morsomt
  15. Er det kun om aftenen, der er et problem? Hvis det er det, så ville jeg måske ikke være så bekymret. Min oplevelse med min egen datter er, at det simpelthen gik over af sig selv (hun skulle gås en tur med i barnevognen indtil hun var 6 måneder). Det er selvfølgelig ikke sikkert, at du er så heldig, men det kan da berolige én lidt at tænke på. Jeg gjorde selv det, at jeg begyndte at synge for min datter, da jeg puttede hende om DAGEN. Da var der nemlig ikke noget problem med at få hende til at sove, og på den måde fik jeg hende til at forbinde godnatsangen med at være søvnig og gerne ville sove. Da vi så efterhånden kunne nøjes med en meget kort tur i barnevognen, så prøvede jeg at lægge hende i sengen med det samme i stedet for og sang så for hende. I starten kunne det godt være lidt svært (hun skulle ammes og synges for et par gange), men nu, hvor hun er 9 måneder, går det fantastisk. Jeg opdagede også, at det nogle gange hjalp, hvis jeg sang en anden sang for hende først, for så blev hun overrasket, og så fik jeg flyttet hendes opmærksomhed fra, at hun ikke ville ligge i sengen. Når hun så var faldet til ro, kunne jeg synge godnatsangen, som signalerer, at nu skal hun sove. Under alle omstændigheder tror jeg, at det er vigtigt at gøre nøjagtig det samme hver dag (gør det, der virker!), for det giver tryghed. Så kan man langsomt ændre eller forkorte ritualet. Håber, du kan bruge det til noget. PS. min datter har haft meget glæde af sin sovebamse, den er helt uundværlig for hende, og hjælper meget til at få hende til at falde til ro (den bruger hun også om dagen - hun har både en hos dagplejen og en herhjemme :) ).
  16. Hej igen. Ved godt, at jeg er lidt sent ude, men jeg ville bare lige tilføje, at hvis man har for meget mælk (overproduktion), hvilket det lyder til, at du havde, så kan man indføre såkaldt "blokamning", som kan få mælkeproduktionen ned. Prøv at se her: http://www.ammenet.dk/wiki/overproduktion (Kan være, at andre hvis baby har grøn afføring, også skal læse linket :) )
  17. Det med at "misse chancen" skulle have noget at gøre med, at babyerne har fokus på forskellige ting på forskellige tidspunkter. Man siger, at omkring 7-8 mdr begynder de at have fokus på grovmotorikken, dvs. at rulle, kravle, komme op at stå, mens fokus på finmotorikken, dvs. at pille ved ting og også mundbevægelser, mindskes. Dermed får de ikke så stor en lyst til at eksperimentere med at lære at spise. Derudover så siger man også, at de efter ca. 9 mdr bliver mere kræsne og generelt kun kan lide de ting, der smager henad noget, de har smagt i forvejen. Derfor har man en periode mellem 6 mdr (eller hvornår man nu starter) til 9 mdr, hvor det gælder om at give dem alt muligt forskelligt, så de bliver vænnet til forskellig slags mad. Men angående opstart, så er jeg helt sikkert også tilhænger af at vente til 6 mdr. Det er så meget nemmere (det med at stå med tonsvis af gryder, tallerkener, tøj og hår, der bliver snasket ind i grød er ikke specielt ophidsende :) ), og så er der jo også de argumenter, der allerede har været nævnt: amning så længe som muligt mindsker risikoen for allergi, for maveproblemer, for overvægt og diabetes (det har man for nyligt fundet ud af). Derudover tror jeg også, at der er en psykologisk effekt i amning - det er trygt og giver god kropskontakt. Og så skal man også være meget opmærksom på, at der er mange ting, de ikke kan tåle før de er 6 mdr. Men det er da klart, at det med at kunne forlade hjemmet i nogle timer ad gangen er enormt dejligt. For mit eget vedkommende, så startede jeg på arbejde efter 6½ måned. Vi forsøgte derfor at starte op med grød, da Sofie var 5 mdr, men det gik overhovedet ikke. Hun fik et par skefulde ind to gange om dagen, men der skete overhovedet ingen fremskridt, før hun var 6 mdr. Hun syntes, det var spændende nok at få skeen i munden, men hun fattede ligesom ikke, at det kunne spises. Det fattede hun først, da hun var 6 mdr. og jeg var ved at være rimeligt stresset :) Og hun gad også først spise større mængder grød, da jeg var ude af døren hele dagen hver dag. Så det sker altså også tit, at de slet ikke er klar før 6 mdr.
  18. Kunne det være fordi, mælken strømmer hurtigere, nu hvor du ikke længere bruger suttebrik? Og at han så enten har svært ved at følge med, eller at han er mæt og bliver irriteret, fordi han gerne vil hyggesutte uden at være nødt til at spise samtidig? Har du lagt mærke til, om han har grøn afføring? Det kan nemlig være et tegn på, at du producerer for meget mælk, hvilket kan give problemer med, at mælken strømmer for hurtigt til, at den lille kan følge med. Afføringen bliver grøn, fordi babyen kun får den første meget sukkerholdige mælk, som tarmene har svært ved at omsætte (laktoseintolerans). Andre tegn på for meget mælk kan være, at babyen er ved at kløjs i mælken, og gylper og bøvser meget, og at mælken stadig strømmer af sig selv, når barnet slipper. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er det, men det var da en mulighed.
  19. Hej. Ville bare lige sige, at jeg synes, at du skal prøve at ringe til din sundhedsplejerske eller deres telefonvagt, før du giver dig til at "selvmedicinere" din datter med de der bio gaia-dråber. Det kan jo godt være, at det ikke så meget er maven, det er galt med. Og det kan også godt være, at der skal noget andet til end bio gaia-dråber. Det kunne måske være, at hun har vænnet sig til at falde i søvn ved brystet, og at hun så bliver utryg, når hun vågner og opdager at du er væk. Bare et gæt. Da min egen datter var knap to uger gammel, begyndte hun også at få problemer med at sove. Det var så kun om aftenen, og det var sådan en slags kolik eller utryghed, som startede på klokkeslæt hver dag. Vi kunne slet ikke få hende til at falde til ro om aftenen, så jeg fik en snak med den sundhedsplejerske, der var på vagt, og hun gav nogle gode råd til, hvad vi kunne gøre. Det var ikke noget mirakelmiddel (hun kunne stadig ikke sove før kl. 22, men hun græd i det mindste ikke mere). Men det vigtigste var, at vi fik nogle ting, vi kunne afprøve, så vi ikke følte, at vi famlede i blinde. Men anyway, det er vist meget normalt, at der kommer nogle problemer mht. søvnen, når de er ca. to uger gamle, fordi de begynder at være lidt mere bevidste. Så før du giver hende alle mulige kosttilskud, synes jeg virkelig, at du skulle få snakket med sundhedsplejersken om, hvad hun mener der kan være galt/kan hjælpe. Er sikker på, det også vil gøre dig meget mere tryg med det. Håber det bliver bedre hurtigt :) PS: Min datter havde tynd mave og grøn afføring og lavede stort hver eneste gang, hun var blevet ammet (der var altid lort i bleen) helt indtil hun blev omkring to måneder, men det generede hende overhovedet ikke, og sundhedsplejersken sagde, at det ikke gjorde noget, når hun ellers trivedes. Så måske skal du ikke være alt for bekymret mht. afføringen.
  20. Hej, Tillykke med lille Astrid. Jeg kan ikke lade være med at tilføje, hvor mærkeligt det er, at fødsler kan være så forskellige. Min fødsel (førstegangsfødsel) gik super hurtigt. Jeg kom til tjek hos jordemoderen, som kunne konstatere, at jeg allerede var 3 cm åben uden at jeg overhovedet havde mærket noget andet end lidt slemme plukveer to dage før (sådan nogle plukveer hvor man får lyst til at trække vejret tungt, men godt kan gå rundt og lave noget alligevel). Hun lavede så en hindeløsning, og jeg havde "plukveer" hele dagen, men de "rigtige" veer, som var tiltagende og gjorde virkeligt ondt, kom først som et lyn fra en klar himmel om aftenen. Vi tog så hurtigt som muligt på fødegangen og jeg var da 5 cm åben. To timer senere fik jeg - igen som et lyn fra en klar himmel - presseveer. Det kom som et chok, for jeg havde jo regnet med en laaang fødsel, så jeg gik helt i panik et øjeblik. Min krop reagerede nemlig helt anderledes - den gik nærmest i krampe og pressede nærmest helt af sig selv. Så der var der tale om bare at gøre som ens krop ville. Derefter tog det kun få presseveer før min datter var født. Fordi min fødsel gik så hurtigt, nåede jeg slet ikke det der med at have en måde at håndtere veerne på (som du skriver med fx at skulle kigge din mand i øjnene). De overvældede mig bare. Der kunne jeg måske godt have tænkt mig, at der havde været en lidt mere langsom opstart. Jeg tror, den optimale fødsel måske er en mellemting mellem din og min. Selvom jeg da vil foretrække en hurtig fødsel en anden gang også, det er klart. Så jeg er da nok lidt heldig :) Men det vigtigste er jo, at der kommer en dejlig baby ud af det :loveshower
  21. Fødevarestyrelsen har lavet en piece omkring kost og motion, når man er gravid. På en af siderne er der en kurve, der viser, hvordan man sådan nogenlunde skal tage på/normalt tager på i løbet af en graviditet. Jeg har faktisk selv fuldt kurven for en person med normal BMI næsten fuldstændigt. Dog begyndte jeg først at tage på i uge 14, hvor man gennemsnitligt set normalt har taget ca. 2 kg på, men dem indhentede jeg så hurtigt. Og så har jeg også haft op til tre uger i træk, hvor jeg ikke har taget noget på, men det "hævner" sig så i ugen efter. Piecen kan findes her: http://www.fodevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle_publikationer/2009/222.htm Jeg kan i øvrigt også anbefale sundhedsstyrelsens udgivelser til gravide, fx "barn i vente" eller "sunde børn" (sidstnævnte handler om børn i alderen 0-3 år). De kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside under graviditet (www.sst.dk).
  22. Jeg kan godt forstå, at man kan være bekymret for, om der nu sker noget ved at have sex. Men langt de fleste læger siger, at der ikke kan ske noget som helst ved det. Der er nogle, der fraråder det lige efter ægoplægning, hvis der har været tale om det, og der er også nogle der mener, at hvis man i forvejen har stor tendens til abort, så kan det måske øge risikoen. Jeg fik selv lagt æg kunstigt op, og i Skejbys informationsfolder, står der, at der ifølge en undersøgelse er lidt større sandsynlighed for at blive gravid, hvis man har sex lige før og/eller lige efter ægoplægning. Det giver jo god mening, eftersom det jo er vha. sex, at man normalt bliver gravid! Hvis sex giver pletblødning, der kommer fra skeden, sker der ikke noget ved det. Det skyldes rifter i skeden, som ikke på nogen måde skader livmoderen og fosteret. Hvis man har pletblødning efter sex, som ikke holder op igen i løbet af måske et døgns tid, så bør man måske få det undersøgt. Men det gælder også, hvis man ikke havde haft sex. Ved godt det kan være svært, men jeg synes simpelthen, I skal prøve at slå angsten ud af hovedet og så "hit the madresses!" :badgirl Og så er der det med, om sex er godt, når man er gravid. Hvis I spørger mig, så er det! Det er ligeså godt som ellers, nogen synes endda det er bedre. Jeg har dog selv haft lidt problemer med, at livmoderen fyldte lidt for meget, så det gjorde ondt, når han trængte helt ind. Tror det var omkring uge 12-15 stykker. Det varede kun et par uger, så var det ovre. Nu (uge 27) døjer vi mere med, at variationsmulighederne ikke er helt så store, fordi maven fylder lidt :) Så man(d) skal nok være indstillet på at tage lidt mere hensyn og være lidt mere forsigtig end ellers, men så kan man også godt få rigtig god sex ud af det. Det er bare med at komme i gang ;)
  23. Tillykke :) Vil også lige i kø til et gavekort :)
  24. Jeg blev gravid via kunstig befrugtning på Skejby, og de frarådede mig alle former for såkaldt vægtbærende motion - løb, fodbold, badminton, osv. I deres patientinformation om IVF, som kan findes på fertilitetsklinikkens hjemmeside står der at: "Flere undersøgelser tyder på, at risikoen for ufrivillig abort tidligt i graviditeten øges, hvis man dyrker bestemte former for motion, eller hvis man belaster kroppen mere, end man plejer. Jogging, boldspil, workout/fitness og ketchersport synes at give en særligt øget risiko. Svømning og rolig fysisk aktivitet, som f.eks. cykling og gang/vandring og ridning kan du udmærket fortsætte med. Vi synes, at du skal have dette i tankerne, hvis du motionerer fra ægoplægningstidspunktet og ved opnået graviditet frem til omkring 18. graviditetsuge." Jeg er klar over, at det er stik imod hvad man hidtil har sagt og hvad mange læger stadig siger - og at mange gravide selvfølgelig løber uden at abortere, selvom risikoen er større. Men jeg ville i hvert fald ikke løbe under graviditeten. I øvrigt så holdt jeg selvfølgelig selv op med at løbe under min behandling og graviditet, men jeg har prøvet en enkelt gang at løbe ca. 200 m fordi det regnede, og da fik jeg så frygteligt ondt i musklerne omkring bækkenet, at jeg næsten ikke kunne gå i flere dage. Vildt. Så jeg kan i hvert fald ikke løbe for tiden :) Jeg cykler og svømmer i stedet for.
  25. Jeg tror det vil være spild af tid at forsøge at måle temperatur, tage ægløsningstests eller lignende, mens du ammer. Sandsynligvis kommer du bare til at bruge nogle måneder på at kigge på nogle temperaturkurver, som du ikke kan finde hoved og hale i, fordi du ikke har ægløsning. Det bedste er nok bare at vente til din cyklus starter op igen og er stabil. Først da giver det mening at forsøge at forudsige ÆL. Desuden hvis det er fordi, du vil undgå at blive gravid, kan du ikke bruge temperaturmålinger, for temperaturen stiger først, når du HAR haft ægløsning. Så man kan kun bruge det til at forudsige næste ægløsning. Omvendt, hvis det er fordi, du gerne vil være gravid igen, så er der ikke andet at gøre end at dyrke regelmæssig lagengymnastik og håbe på det bedste :rolleyes