Tinuviel

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    29
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

About Tinuviel

  • Status
    Medlem

Profile Information

  • Status
    Er mamma - gravid igen
  • Terminsdato
    18-08-2014
  1. Og husk, at hvis de ikke heler i løbet af MAX en uge, så har dig og baby sandsynligvis fået svamp. Det har jeg selv døjet enormt meget med. Svamp eller trøske ses i babys mund som hvide belægninger på tungen/ i ganen. Gå til lægen, hvis det ikke er helet. Og husk også at vaske brystvorterne en gang om dagen for at undgå, at der går betændelse i det - det har jeg også prøvet! De skal bare skylles med rent vand og ikke sæbe med mindre der allerede er betændelse, da sæbe udtørrer huden. Ammeindlæg skal også skiftes ofte for at undgå betændelse. Derudover kan det være en god ide at give baby sut, hvis I ikke allerede gør det, sådan at baby kun sutter, når han/ hun rent faktisk er sulten og ikke for at få tryghed. Men snak evt. med sundhedsplejersken om det. Ammebrikker kan desværre være vanskelige at bruge med en helt nyfødt. Det er ikke sikkert, de har kræfter nok til at få mælken ud. Men prøv endelig, for det tager meget af smerten.
  2. At det er normalt at tude og tude i nogle uger efter fødslen og at føle, at éns liv er slut, men at man får et liv igen på et tidspunkt. At man stort set ikke kan komme uden for en dør uden baby i 6 måneder, hvis man ammer (og baby nægter flaske). At hvis man tager baby MED ud af døren og ned i byen, fx, så har man sådan cirka to timer fra baby vågner, indtil baby bliver ulykkelig af søvnmangel. Og at den første halve time af de to timer er gået allerede inden, man kommer ud af døren! At nogle babyer ikke kan holde til både mødregruppe og babysvømning hver uge, og at det kan være derfor, de ikke kan sove.
  3. Hej. Vil bare sige, at der er noget, der hedder "økonomisk friplads" til daginstitution - hvis I har en lille samlet indtægt, så kan I få (delvis) friplads. Undersøg det endelig. Det kan jo være, at det godt KAN hænge sammen økonomisk. Måske kunne det være en mulighed, at du går på deltid i nogle år eller går hjemme, mens børnene stadig kan komme i institution i nogle timer hver dag pga. at I får friplads? (jeg tænker, at det kan være svært at arbejde fuld tid med tre små børn). Jeg ved heller ikke hvor I bor, men hvis det er en større by, så findes der nogle ordninger, hvor man er flere om at dele en bil eller flere biler. Det kan være en mulighed, hvis I kun har brug for en bil engang imellem. Her er lidt om økonomisk friplads: "Samlet aktuel husstandsindkomst omregnet til årsindtægt på under 158.801 kr. berettiger til 100% økonomisk friplads. Samlet aktuel husstandsindtægt omregnet til årsindtægt mellem 158.801 kr. og 493.299 kr. berettiger til delvis økonomisk friplads. Er der mere end ét barn under 18 år i hjemmet, forhøjes de nævnte indtægtsgrænser med 7.000 kr. for hvert barn ud over det første."
  4. Tak for svarene. Nu hælder jeg mest til at undvære hjælper. Tror jeg skal sætte mig lidt mere ind i, hvad det egentlig er, de skal lave. Jeg kan heller ikke se, der bliver behov for så meget - hvis fødslen kun tager 3 timer, så er der jo ikke behov for mad undervejs, for eksempel. Hmm.
  5. Jeg har besluttet, at jeg gerne vil føde hjemme med barn nr. 2, bl.a fordi min første fødsel gik meget hurtigt, og jeg synes det blev alt for hektisk at skulle afsted til sygehuset, vente på fødestue, hilse på mange forskellige personer osv. alt imens, man havde meget kraftige veer. Jordemødrene anbefaler så, at man har en hjælper med til fødslen, udover sin mand, som kan tage sig af nogle af de praktiske ting. Det synes min mand er en god ide, så han ikke skal stå med det hele selv, og jeg vil jo også gerne have ham ved min side så meget som muligt. Hjælperen bliver højst sandsynligt min svigermor, fordi hun bor tættere på end min egen mor (og første fødsel gik meget hurtigt). Hun vil helst ikke køre selv, så hun tager min svigerfar med. Jeg har det ikke så godt med at min svigerfar skal være der, når jeg er i fødsel, men vi har aftalt, at jeg holder mig til soveværelse og badeværelse, når først fødslen er rigtigt i gang. Men alligevel synes jeg, det kommer lidt for tæt på, at han skal sidde lige uden for døren. Jeg synes også, det er lidt ærgerligt, at jeg ikke "har adgang" til hele huset, for det er jo netop en af fordelene ved at føde hjemme, at man kan gå frit rundt i huset og føle sig hjemme. Vi har franske døre mellem køkkenalrum og stue, så det er ikke muligt, at jeg kan gå ud i køkkenalrummet uden, at svigerforældrene kan se og høre det hele. Min mor tager fri nogle dage omkring terminsdatoen og kommer på besøg, så hun evt. kan klare hjælperrollen, men det er jo ikke sikkert, det sker lige i den periode. Jeg har ikke nogen veninder, der bor tæt på, som jeg synes, jeg kender godt nok til at have dem med til min fødsel. Hvad tænker I om det? Hvem ville I vælge som hjælper og hvorfor? Er der nogen erfaringer med at undvære en hjælper til en hjemmefødsel? PS. storesøster bliver nok passet hos en veninde, så hjælperen behøver ikke tage sig af hende.
  6. Måske er det fordi, hun selv følte, at hun var blevet en rigtig hval, da hun var gravid, og så har hun brug for at blive bekræftet i, at der er andre gravide, der også fylder meget. På den måde hævder hun sig selv lidt på din bekostning. Og så er der sikkert ikke engang ret meget om det - 8 kg efter 25 uger er nogenlunde, hvad sundhedsstyrelsen anbefaler, især når man tænker på, at der jo altså er stor variation inden for det "normale" (sundhedsstyrelsen har lavet en graf, der viser en "normal" vægtstigning i løbet af graviditeten. Den siger ca. 6 kg efter 25 uger). Og der er altså meget forskel på, hvordan 8 kg fordeler sig, alt efter hvordan livmoderen udvider sig, og om man har toptrænede mavemuskler eller ej. Jeg synes godt, du kan tillade dig at sige fra, når nu hun har sagt det gentagne gange. Bare sig helt kort "ved du hvad, jeg synes, det er enormt træls at få kommenteret min størrelse hele tiden. Så det må du gerne lade være med fremover". Det tror jeg, hun vil acceptere, for hun ved nok godt, at hun ikke opfører sig helt pænt.
  7. Min datter var heller ikke særlig glad for havregrød, men med godt med frugtmos i og kanel ovenpå, så spiste hun det. Nu behøver vi ikke længere tilsætte noget, men hun får frugtmos engang imellem alligevel, da det jo er sundt med frugt. Og så får hun masser af sovs til aftensmad, så ryger det meste ned. Der bør være fint med energi i øllebrød, for resten. Min sundhedsplejerske anbefaler det tit. Og min datter får også det samme hver morgen (det er så havregrød) - tror ikke, det gør så meget. Hvis de kun får ét ordentligt måltid mad, hvis de får lov at få grød, så lad dem da endelig få den grød :) Vil hun spise kartoffelmos? Det er jo nemt at blande lidt blomkål, broccoli, ærter, rodfrugter eller andet i (jeg laver altid en stor portion, så vi har noget i fryseren, der er nemt at tø op).
  8. Min datter havde også en favoritside. Jeg fik at vide af sundhedsplejersken, at jeg skulle vende hendes hoved, hver gang hun var faldet i søvn. Og så prøvede jeg så vidt muligt at kigge til hende en gang i timen og vende hendes hoved, hvis hun havde vendt det tilbage igen (men selvfølgelig ikke, når jeg selv sov). Jeg skulle også forsøge at få hende til at kigge så meget som muligt til den anden side, når hun var vågen (ved at vise legetøj til den side og ved at sørge for, at der fx var noget spændende til den side på puslebordet). Det hjalp meget på det. Men hvis det er meget slemt, kan det være nødvendigt med en kile, de kan ligge på, som de andre også skriver. Og hvis hovedet er decideret låst i musklerne, så de slet ikke KAN vende hovedet ordentligt til den anden side, så er det nødvendigt med kiropraktor eller fysioterapeut. Hvis hovedet er låst, kan det gå ud over muskler og sener, så de får ondt, fordi de bliver for korte. Men derudover er det mest et kosmetisk problem, og det er nok derfor, at lægen ikke tager det så tungt. Men hvis jeg kunne undgå det, ville jeg da helst ikke have, at mit barn skulle have det ene øre siddende lavere end det andet, når det blev stort!
  9. Dejligt... Min datter har simpelthen fået så meget risgrød. Det var det eneste, hun ville have lige i starten :( Det værste er også, at når man køber "trekornsgrød", så viser det sig, at det fx indeholder 70 % ris! Ris må åbenbart være billigt. Men nej, man kan ikke undgå det ved at bruge økologiske fødevarer, som man selv laver til grød, for som I har været inde på, så optager grøntsagerne det fra jorden. Jeg kan se på den liste, som SaraLE har lagt op, at to af produkterne er økologiske. Men man undgår jo stadig pesticider, når man køber økologisk, så helt spildt er det jo ikke. Det bedste er nok bare at sørge for, at de små får varieret mad. Jeg tror, det kan være fint nok at købe færdigprodukter engang imellem - så er man fx sikker på, at de får alle de vitaminer, de skal have. Og jeg tror som sådan ikke, at der er hældt en masse skidt i, så jeg tror ikke, man skal være så bange for det. Men man skal bare være opmærksom på, hvad det egentlig er for fødevarer, der er i, så man fx ikke får købt tre forskellige slags risgrød og ikke andet.
  10. Jeg kunne godt forestille mig, at grunden til, at du har svært ved at putte ham om aftenen er, at han er lige der, hvor han er på nippet til at kunne nøjes med to lure om dagen, som I også har været inde på. Vi oplevede præcis det samme med vores datter, at hun egentlig var træt rimeligt tidligt, men hun kunne bare ikke sove, før det blev rigtigt aften. Så havde vi lige et par måneder, hvor man nogle gange var nødt til bare at gå en tur eller et eller andet for at hun kunne slappe af, indtil det blev puttetid. Som udgangspunkt tror jeg, at du skal prøve at putte ham, når han viser tegn på træthed og ikke forsøge at skubbe rytmen for meget - men, som sagt, hvis du oplever, at han aldrig kan falde i søvn på et bestemt tidspunkt, så kan det være godt bare at prøve at aktivere ham i stedet, indtil han KAN sove. Jeg tror ikke, det hjælper noget i sig selv at forsøge at etablere en fast rytme. Det er bedre at lade dem sove, når de er trætte. Men når det er sagt, så har min dagplejer løst problemet med at få en fast rytme sådan, at han går ud og pusler lidt omkring barnevognen, når han synes, det er tid til at vågne, og så vågner hun ofte af sig selv, fordi hun ikke sov ret tungt. Men når hun er herhjemme, så tager hun snildt 4 timer i træk og så kun tre kvarter senere på dagen, fordi hun har fuldstændig ro, når hun sover. Så det kan du da prøve, hvis du vil :) Jeg synes også, at de nogle gange kan se trætte ud og gnide øjne, når de i virkeligheden bare er sultne. Så det kan godt snyde. Jeg har en bog om børns søvn, og der står, at det er normalt med 2 lure om dagen på i alt 3-4 timer og i alt 14-15 timer i døgnet, når de er 6 mdr. Men det kan variere ret meget.
  11. Min datter spiser generelt rigtigt fint, men vi havde også nogle problemer efter influenza hen over julen, hvor hun kun ville spise grød, hvilket hun så åbenbart syntes skulle fortsætte, efter hun var blevet rask. Det endte med, at jeg sagde til min mand, at nu måtte han stå for fodringen, for jeg blev også frygtelig frustreret af det. Og så gjorde han faktisk lidt det modsatte af det, "Gittepit" beskriver - han blev ved med at tilbyde hende skeen (hun får det med ske, men det er små stykker kartofler osv.), og efter et stykke tid spiste hun af det, selvom det var med voldsom protest. Hele måltidet igennem råbte og smågræd hun, og jeg kunne slet ikke holde det ud, men min mand mente, at hun bare var stædig, og han ville signalere, at der altså ikke kom andet mad. Og det skal understreges, at hun altså helt frivilligt åbnede munden og spiste det, selvom hun ikke var tilfreds med det. Siden den aften har hun bare spist fantastisk, og været glad og tilfreds :) Så måske var det fordi, jeg for hurtigt syntes, at det var synd for hende, og gav hende grød i stedet. Jeg ville selv have svært ved at gøre det samme, men det virkede jo... For resten vil jeg også sige, at jeg startede på arbejde efter 6½ måned, og min datter ville dengang helst heller ikke have andet end mælk, men det tog kun en halv dag, før hun spiste sig mæt i grød. Så jeg tror det hjælper, når først "brysterne" er væk.
  12. Med hensyn til skoene, så er det nok en ide at købe nogle flade back up-sko, for jeg havde meget ondt i bækkenet, da jeg var gravid, og jeg kunne slet ikke holde ud at have højhælede på i flere timer. Men det kan du jo vurdere, når du kommer lidt nærmere på datoen. Og med hensyn til brysterne, så voksede mine ret hurtigt TO bh-størrelser, så det kan godt være, der skal laves godt med plads til dem :)
  13. Prøv og se her: http://www.cdc.gov/growthcharts/clinical_charts.htm Det er godt nok en amerikansk side, men mon ikke de amerikanske børns normale vækstkurver ligner de danskes? Bemærk at der er to slags kurver (set 1 og 2), men man kan bare bruge dem i set 1. Linjerne angiver, hvor mange procent af børn, der er mindre end eller lige så store som linjen - dvs. 95-linjen for vægt angiver, hvor meget man skal veje for at 95 % af alle børn ikke vejer mere. 50-linjen angiver gennemsnittet (det kan godt være, I kunne regne det ud selv, men nu skriver jeg det lige alligevel :)). Bemærk også, at der er forskellige kurver for drenge og piger.
  14. - når du på arbejdet må skrive selv de mest simple beregninger ned på papir, fordi du bare ikke kan gennemskue det i hovedet - når du virkelig forsøger at høre efter, når din mand fortæller om sin pension, men du bare ikke kan lade være med at fnise, selvom det overhovedet ikke er morsomt
  15. Er det kun om aftenen, der er et problem? Hvis det er det, så ville jeg måske ikke være så bekymret. Min oplevelse med min egen datter er, at det simpelthen gik over af sig selv (hun skulle gås en tur med i barnevognen indtil hun var 6 måneder). Det er selvfølgelig ikke sikkert, at du er så heldig, men det kan da berolige én lidt at tænke på. Jeg gjorde selv det, at jeg begyndte at synge for min datter, da jeg puttede hende om DAGEN. Da var der nemlig ikke noget problem med at få hende til at sove, og på den måde fik jeg hende til at forbinde godnatsangen med at være søvnig og gerne ville sove. Da vi så efterhånden kunne nøjes med en meget kort tur i barnevognen, så prøvede jeg at lægge hende i sengen med det samme i stedet for og sang så for hende. I starten kunne det godt være lidt svært (hun skulle ammes og synges for et par gange), men nu, hvor hun er 9 måneder, går det fantastisk. Jeg opdagede også, at det nogle gange hjalp, hvis jeg sang en anden sang for hende først, for så blev hun overrasket, og så fik jeg flyttet hendes opmærksomhed fra, at hun ikke ville ligge i sengen. Når hun så var faldet til ro, kunne jeg synge godnatsangen, som signalerer, at nu skal hun sove. Under alle omstændigheder tror jeg, at det er vigtigt at gøre nøjagtig det samme hver dag (gør det, der virker!), for det giver tryghed. Så kan man langsomt ændre eller forkorte ritualet. Håber, du kan bruge det til noget. PS. min datter har haft meget glæde af sin sovebamse, den er helt uundværlig for hende, og hjælper meget til at få hende til at falde til ro (den bruger hun også om dagen - hun har både en hos dagplejen og en herhjemme :) ).