Undgå fælder ved boligkøb

En baby kommer sjældent alene. Familieforøgelsen resulterer nemlig ofte i en flytning fra lejlighed til hus, og nu er det med at holde tungen lige i munden, inden I sætter jeres underskrift på købsaftalen.

Hvis I bor i en lille lejlighed, så vil I hurtigt opdage at med den nye baby, som er kommet til, så er pladsen pludselig trang. For ikke alene skal babyen installeres i hjemmet, men også dertilhørende grej i store mængder.

Hvor skal vuggen stå, hvad med barnevognen skal den stå nede i opgangen, eller kan I tage den med op i lejligheden, og er der i virkeligheden det ekstra rum i lejligheden, som skal blive til et børneværelse på sigt, når I også gerne vil bibeholde kontoret?

Eller også er det drømmen om en have og en græsplæne hvor junior kan boltre sig, der trækker jer i retning af huskøb.

For mange par går jagten på hus og have for alvor igang i denne fase af livet, jeres behov ændres i takt med at to bliver til tre.

Annonce ♥

Selve processen kan gribes an på flere måder. I kan kaste jer ud i det – sådan lidt hovedkulds – og så håbe på det bedste. Nogle gange lykkes denne strategi, men oftest slår den totalt fejl.

Hvad der typisk fungerer bedre er at lave en grundig research først, inden I forelsker jer i og lægger pengene for det ”karismatiske hus med mange muligheder”. At købe hus er for mange den allerstørste investerering i livet, og derfor anbefales det selvfølgelig, at I laver det forberedende arbejde grundigt.


Gode råd når I skal købe hus

BRFkredit har lavet en liste over typiske fælder, man meget nemt kan falde i under sin husjagt. Nogle af rådene til at undgå netop disse fælder lyder sådan her:

Annonce ♥

Få et lånebevis
Med et lånebevis ved I præcis, hvad I kan købe bolig for. På den måde undgår du at forelske dig i boliger, du alligevel ikke har råd til og I er klar til at slå til, når drømmehuset kommer til salg

Benyt egne rådgivere
Ejendomsmægleren er sælgers mand, og derfor kan det være en rigtig god idé at alliere jer med uvildige rådgivere inden for fx jura og byggeteknik.

Læg et fornuftigt budget for dit huskøb
I skal naturligvis have råd til jeres kommende bolig, men I skal også have råd til at leve og have det sjovt. Derfor gælder det om at finde ud af, hvor mange penge I vil og kan afsætte til bolig hver måned.

Annonce ♥


Vælg det rigtige lån
Det er på ingen måde ligegyldigt, om I vælger et lån med afdragsfrihed eller ej. Sørg derfor for at sætte jer ordentligt ind i det finansieringsforslag, I får fra jeres bank eller realkreditinstitut.

Regn med uforudsete fejl og mangler
Der dukker stort set altid ekstraregninger op i forbindelse med et huskøb. Sørg derfor for at have afsat et beløb til uforudsete udgifter altså en slags buffer.

Det var fem gode råd at starte ud med. Gør dig selv og familiefreden en tjeneste og læs flere gode råd – se mere her.

Annonce ♥

Køb nye ting til hjemmet

En ting som I med garanti skal købe, hvis der ikke allerede er en velfungerende en af slagsen er: En vaskemaskine. Og sikkert også en tørretumbler. I vil lynhurtigt blive meget overraskede over de uanede mængder af bodyer, hagesmække, stofbleer, sengetøj m.v. som skal vaskes – hele tiden.

Og uden at male fanden på væggen, så kunne det også være en super god idé at købe jer en god kaffemaskine, I får nemlig brug for det. Dette er skrevet med et smil på læben men alligevel i ramme alvor, for søvn er og bliver en mangelvare med en baby i huset.

Besøg www.punkt1.dk og lad jer blive inspireret til både vaskemaskiner og kaffemaskiner og andre lækre ting, som I gerne vil have i jeres nye hjem.

Annonce ♥