Klar til sneakerssæsonen: Sådan vælger du de rette sneakers til dit barn

Når vinterstøvlerne og efterfølgende gummistøvlerne kan sættes på hylden og erstattes med sneakers, plejer det at betyde, at foråret og også sommeren er på vej.

Efterhånden er sneakers til børn blevet det foretrukne fodtøj hos de yngste og også hos flere voksne. Men sneakers er ikke bare sneakers, især ikke hvis alt fra mærket til stilen og andre ting spiller ind.

Hvordan rammer du så de rette sneakers? Her får du fem tips til at vælge de rette sneakers til børn, så du kan skabe glæde derhjemme ved at ramme lige netop de sneakers, som får smilet frem hos husstandens mindste.

#1 – Vælg den rette størrelse

Et par sneakers kan være nok så smarte, men hvis de har den forkerte størrelse, så hjælper det ikke ret meget. Derfor er det første skridt på vej mod at købe et par sneakers til dit barn, at du finder den rette størrelse.

Hvor store de forskellige størrelser er, er desværre ikke universalt. Du kan derfor godt komme ud for, at der er 0,5-1 centimeters forskel på samme størrelse alt efter, hvilket mærke skoene kommer fra.

Sørg derfor at måle dit barns fødder, inden du shopper. Det er især vigtigt, hvis du køber skoene online, hvor du ikke har samme mulighed for at prøve dem, inden du køber dem.

Annonce ♥

Husk også at måle bredden på dit barns fød, da det ikke kun er længden, der spiller ind og har betydning for, om skoene klemmer eller ej.

#2 – Lyt til dit barn

Lad være med at trumfe en beslutning igennem og køb et par sneakers til dit barn, som du selv er vild med, men som skaber sure miner hos den, der skal gå med dem.

Det betyder, at hvis det skal være sneakers i bestemte farver, så er det en god ide lige at få en tommelfinger op eller ned – eller et godt eller dårligt like, som de fleste børn nok kender fra Youtube.

Annonce ♥

#3 – Komfort over design

Det kan godt være, at skoene ser smarte ud og måske kan blinke eller noget andet smart, men hvis de ikke giver den støtte og komfort, som et par sneakers ofte er kendte for, så er det ikke altid en god ide.

Husk også at se på sålen her. Giver den støtte? Absorberer den stød optimalt? Er der en hælkappe, som giver støtte til anklen og dermed også hele fodstillingen?

Mange af disse ting har betydning for, hvordan barnets ben og ryg bliver belastet af gang og løb. Effekten kommer først mange år senere, men et rigtigt valg af fodtøj i de første år kan være med til, at dit barn får lettere ved et aktivt liv mange år frem.

Annonce ♥

Hvilke ting du skal lægge vægt på her, kommer selvfølgelig an på dit barns fodstilling. Det kan derfor være en god ide at observere gangen derhjemme, når der ikke er fodtøj på. Dermed kan du hurtigt se, om du for eksempel skal have sneakers, hvor der er ekstra støtte bestemte steder.

#4 – I tvivl, så vælg neutralt

Hvis du er i tvivl om, hvilket look det nye par sneakers skal have, så er det en god tommelfingerregel at vælge et par sneakers i en neutral farve. På den måde kan de ofte bruges til langt flere sæt tøj og bliver dermed meget mere funktionelle.

Hvide sneakers er rigtig pæne. Men hvis det er et par sneakers, som skal bruges udenfor på legepladsen eller i frikvartererne i skolen, så er det en god ide at vælge et par mørke sneakers, idet du derved lettere undgår et slidt og ødelagt look, som hvide sneakers kan få.

Annonce ♥

#5 – Populære mærker

I takt med at børnene bliver ældre og nærmer sig teenageårene, bliver de også mere modebevidste og ikke mindst bevidste om, hvilke mærker der er seje at have.

Blandt de mest populære mærker indenfor sneakers finder du ofte danske Hummel, Puma, Adidas og Fila. Derudover er flere high end-mærker også begyndt at lave sneakers til børn, så du efterhånden kan få samme mærker indenfor sneakers til børn, som du også kan få til voksne.