Bliv sommerklar med sandaler til børn

Bliv sommerklar med sandaler til børn

En ting der nærmest altid hører sig til om sommeren, så er det, udover korte bukser og t-shirts, sandaler til børn.

Når der er fart over feltet på legepladsen eller i haven, når sommeren rammer, så kan et par sneakers, selvom de er luftige og lette.

Sandaler er dog ikke bare sandaler. Der er stor forskel på dem, så du kan med fordel vælge flere former for sandaler til børn, når de skal være klar til sommeren.

Få her et indblik i, hvilke former for sandaler du kan få, samt hvad fordelene og ulemperne ved de enkelte sandaler er.

Skal dit barn være aktiv?

Det er ikke lige meget, hvilke sandaler du vælger, hvis du har et barn, der skal bruge sandalerne til at løbe rundt og lege i, eller om de skal bruges som et alternativt til varmere fodtøj, når det bliver varmt.

Bruges sandalerne til blandt andet leg på legepladsen, gåture i skoven eller andre steder, hvor det ikke bare er flad overflade, som der bliver gået på, så kan det være en god ide at vælge lukkede sandaler.

Annonce ♥

Lukkede sandaler er sådan set den klassiske sandal, der oftest lukkes med en rem over vristen – enten med en spænde eller velcrorem. Fordelen ved en lukkede sandaler til børn er, at de beskytter tærerene og dermed giver samme effekt, som man kender det fra for eksempel sneakers.

Sommer og frihed

Skal sandalerne derimod bruges til at have på, når I skal på ferie og nyde dagene ved enten poolen eller på stranden, så kan et par åbne sandaler være et bedre bud på de sandaler, som du skal se på til dit barn.

Som navnet indikerer, så er de åbne sandaler meget mere åbne end de lukkede. Det betyder, at de ikke tilbyder samme beskyttelse for tærerene som de lukkede. Derfor skal du også kun vælge de åbne sandaler, hvis det ikke er med henblik på et lettere alternativ til sneakers.

Annonce ♥

De åbne sandaler, især til piger, kan være med til at give et rigtigt let og elegant look om sommeren, hvor varmen ikke ligefrem indikerer til brugen af lukket fodtøj.

I modsætning til at gå med bare tær giver åbne sandaler en beskyttelse af især fodsålen og trædepuderne, så du kan bevæge dig rundt med samme lethed og åbenhed, som havde du bare tær, samtidig med at du får beskyttet fødderne lidt hos dit barn fra de ting, der kan ligge på jorden eller fra stenene i asfalten.

Husk pasformen

Når du vælger et par sandaler til dit barn, så er det vigtigt, at du sikrer, at de sidder korrekt, især fordi mange børn har bare tærer i deres sandaler.

Annonce ♥

Sidder sandalerne forkert, eller er pasformen dårlig, så kan du nemt komme til, at remmene giver slidsår på vristen eller hælen. Hvad der ellers kunne have været en behagelig ting i løbet af sommeren, bliver dermed nemt til et irritationsmoment og noget ubehageligt. Og så forsvinder hele ideen med sandaler som fodtøj jo.

Det er ikke kun fødderne hos børnene, der skal vaskes, det skal sandalerne også fra tid til anden. Den direkte kontakt med huden gør, at sandalerne løbende bliver udsat for en blanding af både sved, solcreme, støv og skidt. Du kan dermed nemt forlænge dine børns sandalers levetid, hvis du løbende vasker og vedligeholder dem.