Trives dine børn heller ikke under lockdown?

Der har det sidste års tid, været en masse fokus på børns mistrivsel som et resultat af isolering fra almindelig fysisk undervisning og socialisering med andre børn. Dette er også en svær situation for forældre, som sidder tilbage med en følelse af magtesløshed over denne mistrivsel som deres børn føler. Især i medierne har dette emne fyldt en del, hvor flere eksperter og forældre har udtrykt sig om bekymringen af dette. 

Mangel på stimulering 

Grunden til, at mange børn føler denne mistrivsel, er helt klart mangel på stimulering. Det er børn som normalt er aktive og fantasifulde, som nu skal sidde koncentreret foran en skærm flere timer om dagen. Børn mangler stimuli, udefrakommende påvirkninger og de savner deres klassekammerater. Mangel på en fast rutine er også det som påvirker en del børn. Børn har en masse krudt og livsglæde som de ikke kommer ud med eller får udtrykt på samme måde. 

Mangel på indlæring 

Online undervisning er bare ikke det samme som almindelig fysisk undervisning, hvor undervisere bedre kan hjælpe deres elever og afkode deres kropssprog. Mange forældre har også udtrykt deres bekymring omhandlende deres børns indlæring. Mange forældre har under denne lockdown måtte tage underviserens plads og udføre en form for hjemmeundervisning med deres børn, samtidig med at forældrene selv skulle passe deres eget job. Hvis du føler, at dit barn er begyndt at halte i skolen og udtrykker usikkerhed, kan du se mere her om lektiehjælp og tutoring. En tutor kan være lige netop det, som fremmer indlæringen og motivationen hos dit barn. 

 

Mere frihed 

På trods af flere måneders lockdown er samfundet nu så stille begyndt at åbne op igen og flere klassetrin har fået lov til at komme tilbage i skole fysisk, ihvertfald noget af tiden. Det går altså den rigtige vej og langsomt vil man mærke effekten på sine børn. Det at være aktiv, både fysisk og mentalt, styrker motivationen hos børn i en meget høj grad. Børnene vil falde tilbage i deres gamle rutiner, hvor de kan være sociale med andre børn, som har gennemlevet det samme. Rigtig mange børn har allerede udtrykt deres glæde over at være tilbage i skole og, at de er parate til at lære en masse. 

Annonce ♥

Som forældre er det vigtigt, at man er støttende og sørger for, at sine børn får den støtte og den stimuli de har brug for i hverdagen. Nu når vejret er blevet bedre, er det vigtigt, at børn kommer ud og får en masse frisk luft og motion og ikke længere sidder foran en skærm.