Kviklån til familieøkonomien

Står du foran en familieforøgelse, så gør du dig helt sikkert en masse overvejelser om fremtiden. Hvad der kommer til at ske, er der ingen, der kan fortælle dig. Men ét er sikkert – der er masser af udgifter at se frem til, både før og efter barnets ankomst.

Har du brug for et hurtigt kviklån til en barnevogn, et autosæde eller en af de mange andre nyanskaffelser? Så sørg for at sikre dig og din familie bedst ved grundigt at sætte dig ind i, hvordan du finder det bedste lån til din situation. Og husk at ingen lån er gratis, der løber altid renter på.

Hvordan ser dit budget ud

En altafgørende ting, når du er på jagt efter et godt kviklån, er at starte med at lægge et realistisk budget. Det budget, som du har efter at barnet er kommet til verden, vil se helt anderledes ud end det budget, du har nu.

Der følger jo en masse udgifter med det at få et barn, ligegyldigt om det er det første barn I får, eller om I har prøvet det før. Prøv derfor at lave et overslag over udgifter til babymad, bleer, tøj, legetøj, institution osv., og tag dem med i budgettet.

Budgettet skal sikre, at du ikke kommer til at låne flere penge, end du får brug for. Låner du flere penge, end du skal bruge, skal du betale flere renter end det, du egentlig havde behøvet, hvilket i sidste ende resulterer i et dyrere lån.

Annonce ♥

Budgettet bruges også til at se hvor meget, du har råd til at afdrage på dit kviklån hver måned.


Hvad betyder ÅOP og løbetid

Begreberne ÅOP og løbetider vigtige at forstå, hvis du overvejer at optage et kviklån. De fortæller dig nemlig, hvor meget lånet kommer til at koste dig i alt. ÅOP betyder ’Årlige Omkostninger i Procent’, og det fortæller dig, hvad lånet koster, inklusiv renter og låneomkostninger.

Har du denne oplysning, ved du altså på forhånd hvor meget, du kommer til at give for at låne pengene. Løbetiden har også stor indflydelse på lånets samlede pris.

Annonce ♥

Er du ikke klar til at betale et stort beløb af på lånet hver måned, så vælg et lån med en lang løbetid. Herved bliver det månedlige afdrag mindre. Oftest vil en kort løbetid være det klogeste valg i forhold til dine udgifter, men du skal selvfølgelig være klar over, at det medfører et større månedligt afdrag.

Er lånet fleksibelt

For dig som stifter familie er det ekstra vigtigt at vælge et lån med stor fleksibilitet. Det kan være, at du kommer på nedsat indkomst under din barsel, og så er det vigtigt at kunne justere afdragene på lånet tilsvarende.

Her kan der også nemt blive brug for at kunne planlægge afdragsfrie måneder, så du ikke pludselig står og mangler penge igen. Mange lånevirksomheder tilbyder heldigvis denne form for fleksibilitet.

Annonce ♥

Føler du dig godt rustet til at finde det rigtige kviklån nu? Så tag vejen forbi hjemmesiden kviklaan-guide.dk, hvor du finder et bredt udvalg af kviklån på det danske lånemarked.