Guide: De tre bedste klapvogne på markedet lige nu

Dette indhold er sponsoreret

Det er svært at undvære en klapvogn, hvis man har et lille barn. Sammenlignet med en barnevogn er en klapvogn meget nemmere at pakke sammen i bilen, når man skal på tur, og den vejer derudover også en del mindre. I en klapvogn kan barnet sidde op og følge med. Nogle bruger endda klapvognen til barnets lur, så det altid er nemt at få passet barnets middagslur ind, selv når man er på farten. Der findes mange forskellige klapvogne på markedet, som alle kan noget forskelligt, og derfor kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. I denne guide får du en oversigt over de tre bedste klapvogne på markedet lige nu. Vurderingen er baseret på en lang række klapvogn test, brugertilfredshedsundersøgelser og eksperters anmeldelser på nettet. Klapvognene er ikke rangeret, da de alle kan noget forskelligt, så du kan helt sikkert finde en klapvogn, som passer lige præcis til dine behov. 

For dem på farten og i byen: Baby Jogger City Mini GT 2

Kigger man rundt i bybilledet, vil man se mange forældre gå rundt med denne trehjulede klapvogn. Klapvognen har mange tilfredse brugere og klarer sig godt i de mange tests. Klapvognen er især et godt valg, hvis du bor inde i byen eller ofte tager på tur, for den er meget nem og hurtig at klappe sammen. Med lidt træning kan det faktisk gøres med en hånd, hvilket er en fordel, hvis man har et barn i den anden hånd. Derudover vejer den heller ikke særlig meget. At klapvognen er let at klappe sammen er en af de helt store fordele ved Baby Jogger City Mini GT 2. En anden fordel er køreoplevelsen, som er i top. Det kan være lidt svært at styre klapvognen i starten, hvis man ikke er vant til at køre med tre hjul, men når man først har vænnet sig til det, er den nem at manøvrere rundt på fortovet. Dækkene kan ikke punktere, hvilket er en ekstra bonus. Klapvognen kan desuden lægges helt ned, hvis barnet har brug for en lur. Klapvognen kan bruges i mange år, for den kan klare helt op til 30 kilo i belastning. Denne klapvogn er et godt valg til dem, der ofte på farten og dem, der bor i byen. Bor du derimod ude på landet og har behov for at køre i bakket terræn, er denne klapvogn måske ikke det bedste valg.

For dem på landet: Emmaljunga NXT90F

Denne kombinerede klap- og barnevogn hører til i den lidt dyrere klasse. Til gengæld får du både barnevogn og klapvogn i en samlet vogn af høj kvalitet og med en god køreevne, både i byen og i mere udfordrende terræn. Emmaljungas vogne er især kendt for deres høje sikkerhedsniveau og for at være langtidsholdbare. De har været på markedet i mange år og har efterhånden bevist, at de er et godt valg, når det kommer til både barnevogne og klapvogne. Selvom vognen er en lidt større udgiftspost end mange andre klapvogne, er du sikker på et produkt, der holder i mange år. Med en klapvognsdel transformerer du let barnevognen til en klapvogn. De fire punkterfrie hjul sikrer dig en god køreoplevelse og gør også, at vognen er meget svær at vælte. Der er flere liggeindstillinger, så du kan tilpasse vognen til det, I har brug for. Skal dit barn have en middagslur, kan den naturligvis også lægges fladt ned. Skal I på tur, kan vognen nemt klappes sammen, men husk at måle jeres bagagerum, inden I køber denne model, for det er ikke alle bagagerum, hvor der er plads til vognen. Denne klapvogn er et godt valg, hvis I bor på landet. Den er også et godt valg for dem, der går op i høj kvalitet, og som ikke har noget imod at betale lidt ekstra for det.

For dem, der går op i miljø og økologi: Naturkind Klapvogn Varius Pro

Går du op i økologi og miljø, bør du helt sikkert kigge nærmere på denne klapvogn, som er en af de mest miljøvenlige på markedet. Denne lækre klapvogn er med fyld, der er lavet af hundrede procent uld. Bomulden, der er brugt, er naturligvis GOTS-certificeret. Du finder heller ingen brug af flammehæmmere, formaldehyd eller lignende kemi i denne klapvogn, hvilket ellers hyppigt bliver brugt i produktionen af klapvogne. Klapvognen er stabil og har mange lækre detaljer, som du kommer til at sætte stor pris på i hverdagen. Ryglænet kan indstilles i flere positioner, og du kan medkøbe smarte, punkterfrie dæk. Der er drejehjul på vognen, men de kan låses, hvis dette er hvad, du foretrækker. Derudover er selen en fempunktssele, så du kan sikre dit barn bedst muligt i vognen. Der er desuden et udluftningssystem i kalechen. For dem, der går op i miljøvenlighed, er denne klapvogn et must, for her er ikke gået på kompromis med noget.