Det koster et barn

Tal og statistik viser, at det koster omkring en mio. kr. at opfostre et barn til det fylder 18 år. Det lyder voldsomt, og det er tankevækkende. Artiklen her gør dig klogere på dine udgifter til barnet, og hvordan du kan overskue dette.

Undersøgelser viser, at det koster dobbelt så meget at opfostre et barn i forhold til forældrenes forventninger. Med en kassekredit fra Lendon kan du ligesom mange andre danskere få det ekstra økonomiske råderum, som du har brug for.

Det er allerdyrest i starten, når barnet først kommer til verden, medmindre du har en masse udstyr fra tidligere børn. Du kan forvente at skulle bruge op imod ca. 20.000 kr. i begyndelsen.

Det er ikke altid, at man har den slags penge til rådighed, og selvom et lån koster penge (du skal jo betale renter), så kan det være en god løsning for nybagte forældre, som gerne vil have råd til drømme barnevognen eller den allerbedste autostol.


3 slags udgifter du skal betale

Engangsudgifter er måske det, hvor tallene chokerer allermest. Babyudstyr og barnedåb/navnefest vil inden for de første seks måneder koste over 25.000 kr.  Store ting som fx barnevogn, puslebord, autostol og seng koster mange penge.

Annonce ♥

Så er der andre ting som koster mindre, men som tilsammen også løber op i et højt beløb. Det er fx sengetøj, pude, dyne, blespand, pusletaske, bæresele, sutter, gylpeklude,  sutteflasker, ammeindlæg, skråstol – listen er meget længere end dette.

Derudover er der selvfølgelig al legetøjet, som både skal være sjovt og stimulerende.

Faste udgifter er el og vand, som pludselig stiger. Vaskemaskinen kører oftere og en ekstra person skal i bad – måske flere gange på en dag. Der går også en masse penge til daginstitutionen.

Annonce ♥

Løbende udgifter kan være tricky. Bleer er fx noget, som man køber utroligt mange pakker af. Garderoden skal også løbende udskiftes, da barnet jo vokser og vokser. Legetøj skal skiftes ud og fornyes i takt med at barnets behov for stimulering vokser.

Og sådan noget som fritidsaktiviteter er også dyrt, måske vil dit barn gå til fodbold, håndbold, tennis, badminton eller ridning, ofte er der høje kontingenter, og der skal købes udstyr.

Ferier bliver lige pludselig også dyrere, da I nu også skal betale for barnets rejse.

Annonce ♥


Når guldklumpen bliver større

Når barnet bliver større, stiger det individuelle forbrug. Selvom barnet kan tjene sine egne penge, har det stadig brug for forældrenes hjælp med økonomien. Derfor får de fleste børn lommepenge.

Spillekonsoller, computer og telefon er et par af de ting, som de fleste børn og unge i dag råder over.

Luksussen sniger sig ind. Barnet vil have fat i noget smart tøj af bestemte mærker. Det kan være et par sportssko, en taske eller et par fede jeans. Det kan være svært at sige nej til, hvis dit barn gerne vil have lige så smart tøj som de andre.

Annonce ♥

Så selvom det er dyrt at få børn, vil de fleste forældre dog alligevel (heldigvis) sige, at det er det hele værd.