Gør hverdagen nemmere

Når realiteten med småbørn banker på, og vuggestue, fuldtidsjob, og indkøb skal gå op i en højere enhed, kan hverdagen hurtigt blive et kompliceret puslespil. Her får du et par små fif til at gøre hverdagen nemmere.

Markér børnenes tøj med navnemærker

Hvis du har oplevet at dit barn har mistet tøj i fx institutionerne, er du langt fra den eneste. Hele 88% af danske børnefamilier har nemlig oplevet, at deres barn har mistet tøj, ifølge en undersøgelse foretaget af Webpol.

Undersøgelsen viser derudover at det kun er hver anden børnefamilie der anvender navnemærker i sit barns tøj, hvilket jo er helt skørt. For det er både dyrt og møg irriterende når tøjet forsvinder fra børnehaven eller skolen.

Navnemærker til tøj er en lille ting, der gør en travl hverdag en anelse nemmere. For at gøre det endnu nemmere, kan du købe strygefri navnemærker, der tåler maskinvask og er mere holdbare, og er derved perfekt egnet til hverdagstøj.

Find evt. en unik og sjov figur til navnemærket og sæt det i alt dit barns tøj, så barnet kan være med til at læse mærket og derved finde sit eget tøj nemmere.

Annonce ♥

Optimér familiens indkøb

Børnefamilier handler i helt op til 30 gange om måneden. Der kan derfor frigives en masse tid i løbet af ugen ved at optimere familiens indkøb. Dette kan fx gøres ved at planlægge indkøbene grundigt. En times planlægning kan opleves at komme tifold igen.

Dette er både i form af den tid, det tager at køre ud og købe ind, stå i kø, køre hjem og pakke ud, såvel som den tid det tager at konstant skulle tage stilling til, hvad familien mangler og skal have at spise. Her kan du fordelagtigt planlægge at handle fast ind én gang om ugen, og så nøjes med få småindkøb på de vigtigste dagligvarer så som mælk, brød, osv.

Derudover kan du overveje at få leveret dine dagligvarer direkte til døren via sider som Nemlig.com. Eller endda at få leveret et par dages middag fx via Aarstiderne, hvor du her kan vælge imellem mange forskellige sunde alternativer.

Annonce ♥

På den måde undgår du de lange køer i supermarkederne og de (til tider) dyre impulskøb. Ved at optimere familiens indkøb, får du hurtigt hverdagen til at hænge bedre sammen, og vil opleve at du får foræret mere dyrebart tid med din familie.


Få en mindre stresset morgen

De fleste kan nok nikke genkendende til, at de her stressede morgener, hvor man 10 gange har råbt “kom nu vi kommer for sent” er noget af det mest hæslige. Det lyder jo helt banalt, og det er det faktisk også, men hvis I altid er for sent på den, så sæt uret til at ringe et kvarter tidligere.

Vi ved godt, at mange prioriterer at sove så længe som muligt, men de her 15 minutter er virkelig givet godt ud, den lille ekstra tid vil gøre, at det ikke bliver helt så presset. Der er ingen, der har godt af at starte morgenen med stress i maven. Prøv det en uges tid I kan jo altid gå tilbage til normalen, hvis det alligevel ikke virker for jer.

Annonce ♥

Sørg også for at eget tøj og børnenes tøj ligger klar til at hoppe i, at skoletasker og madpakker er pakket og smurt aftenen før, det sparer også tid om morgenen.

Få hjælp til at hente børnene

Har du små børn som ikke selv går hjem, så kan du engagere en til at hente dem en gang om ugen og være sammen med børnene et par timer om eftermiddagen inden maden. De timer kan du bruge til at være praktisk og fx lave dit ugentlige store indkøb, som jo i den sidste ende vil spare dig for tid.

Og så kan du have forberedt aftensmaden til denne dag ved at have lavet en dobbelt portion mad dagen før, så er der hurtig mad.

Annonce ♥

Fokusér på familien

Fjernsyn, mobiltelefoner og iPads fylder rigtig meget i de fleste børnefamiliers hjem. Det er vores tids største nærværs- og tidsrøver, som gør både forældrene og børnene mere stressede. Tag derfor et aktivt valg om at lade elektronikken fylde mindre, og sluk for mobiltelefonen, computeren, tv’et, iPad ‘en, osv. når I har overstået dagens pligter.

Dette giver mulighed for at have mere tid til at være sammen, hvilket vil give en ro til at vide at et bestemt tidsrum, fx kl. 18-20 er forbeholdt familien og intet andet.

At vælge at fokusere mere på din familie og jeres tid sammen, vil uden tvivl give dig en oplevelse af, at hverdagen hænger bedre sammen, da dette ultimativt skaber et tættere bånd mellem forældre og barn og også jer som forældre.

Annonce ♥