Gode råd til dig med børn med tandlægeskræk

For mange børn kan tandlægeskræk være en stor del af hverdagen. Tanken om at blive set i munden og potentielt at skulle have opereret noget eller måske bedøves kan være skræmmende, og det kan derfor hurtigt lede til, at barnet ikke vil afsted eller bliver meget utilpas inden aftalen.

Der er dog råd at finde, og du kan nu som forældre få hjælp hos Godt Smil, som kan hjælpe dig med dit barns tandlægeskræk. Du kan også finde råd i denne artikel, som kan hjælpe på barnets fobi for tandlæger, så både du og dit barn kan lægge bekymringen fra jer og sørge for, at mundhygiejnen er i top.

Tænk over, hvorfor barnet er bange

Et godt råd til at komme sig over sin tandlægeskræk er at tænke over, hvorfor barnet egentlig er bange i første omgang. Er barnet bange for de mange instrumenter, kan det måske hjælpe, at de er pakket lidt væk, indtil han eller hun skal i stolen.

Er barnet bange for en større operation, så kan I sammen spørge ind til proceduren, og hvordan alt foregår, så barnet er helt klar over, hvordan tiden inde hos tandlægen skal gå.

Det kan altså hjælpe at få bugt med frygten for det ukendte. Hos Godt Smil kan du finde eksperter i tandlægeskræk, og på denne måde kan du sikre dig, at dit barn får den bedste behandling af professionelle, som forstår, at tandlægefobi er en ganske normal frygt at have.

Annonce ♥


Alternative behandlinger

Er barnet virkelig bange for tandlæger, og er du bekymret for, at han eller hun aldrig kommer i stolen igen, så kan du overveje hypnose mod tandlægeskræk. Har barnet haft en ubehagelig oplevelse første gang, det var i stolen, kan det stadig sidde i sind og krop.

Derfor kan en hypnotisør måske være svaret på din søn eller datters tandlægeproblem, da de går ind og “afprogrammerer” den frygt, som sidder i hjernen, og på denne måde kan barnet altså komme omkring sin frygt.

Tag et skridt af gangen

Husk på, at det er de små skridt som tæller. Dette betyder, at når barnet giver udtryk for, at de gerne vil til tandlæge, så er det stadig et stort skridt, selvom I kun ringer op og aftaler en tid. Succesoplevelsen behøver ikke først være, når barnet sidder i stolen. Det kan også sagtens være, når barnet tager det første skridt imod indgangen.

Annonce ♥

Som professionel tandplejer er de fleste uddannede i at kunne hjælpe dit barn med at tage det første skridt mod flotte og plejede tænder, og der er ingen skam i at tage det roligt i starten. Det vigtige er, at man i denne process får det godt og naturligt med at komme til tandlægen, så man i fremtiden ikke behøver at bekymre sig om at pleje sine tænder.