Beskyt hjemmet mod babys svineri


Som nybagte forældre må man i den grad sige, at hænderne er fulde. At opfostre og opdrage en lille ny kræver en hel del, og derfor sættes mange andre opgaver på pause i hjemmet. Boligen vil for en stund synes som ét stort kaos – og uanset hvor meget du end rydder op, vil rodet blot forekomme på ny.

Beskyt dine møbler

Babyer og børn sviner meget, og det betyder, at det kan gå udover møblerne i hjemmet. Børnene gør det selvfølgelig ikke med vilje, og de skal selvfølgelig også have lov til at være børn – selvom det indebærer skidt og snavs.

Dog er der mange forældre, der mærker, hvordan visse møbler og genstande i boligen rammer et ømt punkt, når maden kastes igen og igen. Du kan her få nogle idéer til, hvordan du bedst muligt passer på dine møbler med en baby i hjemmet.

Køb dækservietter til spisebordet

Nu hvor der er kommet en lille baby i huset, vil I hurtigt lære at sætte pris på at beskytte jeres spisebord. I kan købe en voksdug, som godt nok er praktisk, men kønt er det jo ikke. Hvorfor ikke løse dette behov med nogle dækkeservietter? Dækservietter er både flotte at se på, og så er de praktiske, fordi de kan tørres af og vaskes.

For at få det mest praktiske spisebord i forhold til børn og grisseri, er det en rigtig god idé at vælge et børnevenligt spisebord. Invester ikke i det dyre spisebord i hvidt lakeret højglans – dette vil du hurtigt fortryde. Du kan med fordel købe et brugt spisebord eller et spisebord, som er nemt at rengøre. Uanset hvilket spisebord du vælger, er det i den grad anbefalelsesværdigt at beskytte bordet med dækservietter.


En gulvbeskytter er uundværlig

Slutteligt er det værd at nævne gulvbeskytteren. Faktisk er én eller flere gulvbeskyttere uundværlige i hjem med børn, da de simpelthen fungerer genialt. En gulvbeskytter er typisk en stor plastikplade, som du lægger på gulvet i de områder, der er ekstra udsat for snavs. Det kan fx være under barnets højtstol ved spisebordet.

Annonce ♥

Nu kan du hurtigt og nemt fjerne skidt og madrester fra gulvet, uden at gulvet suger store pletter til sig. Står barnevognen eller klapvognen indendørs, er en gulvbeskytter ligeledes et must. Her vil gulvbeskytteren beskytte gulvet mod regnvand, skidt og småsten. Dette kan hindre gulvet i at tage permanent skade, hvilket er en kæmpe fordel.

Og en lille gulvbakke til de møgbeskidte vinterstøvler og gummistøvler i entréen, vil også hurtigt vise sig at være din bedste ven.

Plastbakke til våde sko

Plastbakke til våde sko og støvler, her en model fra XL byg

Annonce ♥

Dæk stofoverfladerne til med et tæppe

En super effektiv løsning til at passe godt på dine møbler er simpelthen at dække dem til. Dette lyder umiddelbart underligt, men det giver faktisk rigtig god mening. Især bløde materialer og stofoverflader er sarte overfor barnets beskidte hænder. Dette gælder fx sofaen, bilsædet og lænestolen. Her kan du med fordel lægge et tæppe henover. Nu kan barnet gøre tæppet beskidt uden problemer, da du blot kan smide tæppet i vaskemaskinen.

Udover at beskytte fladerne mod genstridige pletter er et tæppe også hyggeligt for barnet. Tæppet afgiver en dejlig varme, og vælger du tæpper i bløde materialer, vil det især være rart for barnet.