Et hus er ikke bare et hus, men familiens trygge rammer. Derfor kan mange familier få følelsen af, at alt skal være på plads, inden babyen bliver født. Et trygt hjem er nemlig der, hvor jeres første minder med den nye baby bliver skabt.
Der er bare lige én udfordring: At finde den helt rigtige bolig og håndtere de praktiske aspekter ved et boligkøb. Snørklede kontrakter, praktiske opgaver og en labyrint af forsikringer. På samme tid gør I klar til et nyt familiemedlem. Lyder det som et uoverskueligt arbejde? Her kommer husforsikring ind i billedet.
Få tryghed og ro i familien
I denne artikel kan I få gode tips til, hvad I bør kigge efter for at beskytte jeres familie og det fælles hjem. Få styr på tingene og få tid til det kommende familieliv. Det kan være svar på:
• Hvilke skader og uheld dækker husforsikring?
• Hvad bør I som nybagt familie være opmærksomme på?
• Bør I vælge ud fra beliggenhed, hustype eller økonomi?
Derfor er en husforsikring vigtig
Oversvømmelse i kælderen, kortslutning i stuen eller et væltet træ på taget. Alle skader kan koste jer og familien dyrt, hvis I har hus og selv skal betale for omkostningerne. Er der tilmed en lille ny i familien, kan trangen til et trygt og sikkert hjem vokse til en endnu stærkere følelse. Her er husforsikring alfa og omega, når I bliver husejere. Er uheldet ude, kan den nemlig hjælpe jer mod voldsomme udgifter.
Annonce ♥
De fleste husforsikringer består af en basisdel og ekstra dækning, I kan vælge til. Normalt er alle bygningsdele i selve huset forsikret. Det gælder ofte også i garagen, carporten, udestuen og udhuset. Vil I for eksempel gerne undgå at stå med babymad og regninger på svamp i huset, kan en svampedækning være et godt tillæg.
Gør også hjemmet sikkert for jeres barn ved at børnesikre vinduer, døre, ovne, brændeovne, etc. Har jeres hjem en indvendig trappe, så kan I spærre begge ender af med en låge eller et børnegitter.
Det her bør du tænke på, når du tegner husforsikring
Læs det med småt: Om I har en baby på vej eller allerede er en familie, så er der mange ting, I skal være opmærksomme på. Det samme gælder med husforsikring. Sørg for altid at læse det, der står med småt, når I undersøger de forskellige forsikringer. Det vil være ærgerligt at stå med en skade, som viser sig, at forsikringen ikke dækker.
Annonce ♥
Mindsk skaderne: Er skaden sket, så begræns omfanget af skaderne. Bagefter anmelder I skaden til forsikringsselskabet – så hurtigt som muligt. Husk også at vedligeholde huset, både indvendigt og udvendigt.
Saml det i ét: Ved at samle forsikringerne til ét kan I ofte få mere i rabat, og I får et bedre overblik over alle jeres forsikringer.
Giv besked hurtigst muligt: Vælger I at lave ændringer i huset – for eksempel bygge et nyt soveværelse til en kommende baby – så giv husforsikringsselskabet besked.
Annonce ♥
Hustype, beliggenhed eller økonomi: Overvej tillæg til netop jeres typehus. For eksempel kan gamle huse ofte være plaget af fugtige kældre. Andre tillæg kan være afhængige af, hvor I bor henne. Er der ofte oversvømmelse eller stor risiko for mus og rotter? Endelig bør I vælge forsikring ud fra økonomi. Læs om selvrisiko og snak om, hvor meget I selv kan reparere ved bestemte skader.