Cybex Solution X2 autostol

Test af Solution X2-Fix autostol fra tyske Cybex. Denne autostol er en testvinder med flotte testresultater. Autostolen er let at montere og barnet sidder rigtig godt og sikkert i den.

Valg af autostol – en tillidssag

Når det kommer til sikkerhed for mit barn, vil jeg ikke gå på kompromis og derfor kan indkøb af nye produkter i den kategori normalt være lidt af et omfattende projekt.

Efter lidt hurtig research dukkede Cybex op gang på gang i søgeresultaterne med imponerende testresultater og flotte brugeranmeldelser, og så var valget ikke så svært.

Utroligt nok har jeg aldrig tidligere stiftet bekendtskab med Cybex, så autostolen Solution X2-Fix er mit første møde med brandet. Men jeg kan allerede afsløre, at det ikke bliver mit sidste!

Klasse 3 stol – brug af bilens egen sele

Når dit barn skal rykke videre til en autostol i str. 3-12 år (15-36 kg), betyder det blandt andet, at dit barn nu skal spændes fast i stolen med bilens sele og ikke længere med en integreret sele, som du tidligere har kendt det.

Læs også: Derfor elsker vi Flexa sengen

Annonce ♥

Solution X2-Fix – ”montering” af junior

På trods af det ”nye” selesystem, sidder min 3 ½ årige krudtugle solidt placeret i Solution X2-Fix.

Røde farvemærkninger på selve stolen gør det nemt at se, hvordan bilens 3-punkts-sele skal placeres korrekt, så junior bliver holdt godt og trygt på plads.

Han ser ud til at sidde meget komfortabelt, og han udtrykker også selv, at han er meget glad for sin nye stor-dreng-autostol.

Annonce ♥

Solution X2-Fix – montering af stolen med ISOFIX connect

Som ”Fix´et” i stolens navn antyder, er der mulighed for at forankre stolen i ISOFIX-beslag, hvis din bil er i besiddelse af disse. ISOFIX giver en lav risiko for fejlmontering og er med til at øge stolens stabilitet og sikkerhed yderligere.

Vores oplevelse er, at stolen er særdeles nem at installere, og det kræver hverken teknisk snilde eller særlige håndværksevner. Bare et enkelt ”klik”.

cybex solution isofix funktionen

Annonce ♥

Solution X2-Fix – kan også bruges i biler uden ISOFIX

Du vælger formentlig ikke at investere i en Solution X2-Fix, hvis du ikke selv har ISOFIX i bilen, men stolen kan også monteres i biler uden ISOFIX beslag.

Læs også: Sådan undgår du søskende jalousi

Dermed har du mulighed for at låne den ud til fx bedsteforældre eller andre, som skal ud og køre med din øjesten. Her bliver junior fastspændt på akkurat samme måde som beskrevet herover ved hjælp af bilens 3-punkts-sele.

Annonce ♥

Justerbar hovedstøtte med vippefunktion

Stolens hovedstøtte er justerbar i hele 11 højdetrin, og den kan således tilpasses dit barn løbende for optimal sikkerhed og komfort.

Hovedstøtten har 3 vippepositioner, hvilket blandt andet er med til at modvirke, at dit barns hoved falder forover, hvis søvnen overmander.


På denne måde forbliver dit barns hoved i ”sikkerhedszonen”, hvor det er optimalt beskyttet ved en sidekollision.

Autostolens justerings muligheder

Annonce ♥

Her ses justeringsmuligheder for hovedstøtte på Solution X2 fra Cybex

Lineær sidekollisionsbeskyttelse – L.S.P-system

Via en mavepude samt side- og hovedbeskyttere absorberer autostolen kraften ved en sidekollision allerede på et meget tidligt stadium.

De ekstra L.S.P.- sidebeskyttere fungerer nemlig som airbags og er med til yderligere at styrke stolens sikkerhed.

Annonce ♥

Læs også: De bedste råd til børnepasningen

Lækkert design

Mindre videnskabeligt må jeg tilføje, at jeg virkelig er positiv over stolens design og materialer. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle kalde en autostol for lækker – men det er denne virkelig!

Lækker finish, lækkert materialevalg og dejligt stilrent og ikke mindst let design.

Annonce ♥

cybex solution i grå, rød, blå

Her ses autostolen Cybex Solution i farverne Grå, Rød og Blå

Denne autostol er en testvinder

Cybex brandet har vundet over 150 priser for sikkerhed, kvalitet og design, hvilket må siges at være lidt af en blåstempling.

Annonce ♥

Solution modellen ligger blandt andet i top med 5 stjerner i FDM´s test fra både 2011 og 2012. I 2012 skriver de sågar direkte ”Kvalitets autostol der er testens bedste i sin klasse”.

Babyklar´s konklusion

Med både testresultater, venner og bekendtes udtalelser og ikke mindst vores skribents erfaringer, synes vi Cybex fortjener et stort skulderklap for deres Solution X2-Fix model.

Sikkerheden er i top, og det samme gælder komfort (for barnet) og design (for morens ellers kritiske øjne). Respekt, Cybex!

Læs også: Sådan undgår dit barn huller i tænderne

“Vi tester og skriver kun om produkter, som vi selv vil eje, eller som vi er begejstrede for. Derfor vil alle vores produkt vurderinger bære præg af “det her er fedt” eller “det her er et must have”.

Fakta omkring Cybex Solution X2 autostol

• Aldersgruppe: Ca. 3-12 år / 15-36 kg.
• Stolens vægt: 7 kg.
• Stolens mål: Længde 45 cm, bredde 55,5 cm, højde 66 cm-82 cm
• Vejledende udsalgspris: 1.999 kroner
• Producent: cybex-online.com/dk