Mødregruppe

En mødregruppe er en gruppe af ca. 6-8 kvinder fra samme lokalområde, der har født indenfor nogenlunde samme periode. Det er et gratis tilbud til dig, og det er helt frivilligt, om du ønsker at deltage i en mødregruppe.

Du vil også få tilbudt at deltage i en mødregruppe, selvom du ikke er førstegangsfødende, ligesom der er særlige mødregrupper for unge mødre.

Hvem arrangerer gruppen

Det gør din sundhedsplejerske. I takt med at flere og flere kvinder fra dit område får overstået deres fødsel, vil sundhedsplejersken løbende tilknytte de nybagte mødre til en eller flere mødregrupper.

Det sker altså helt automatisk og det er meget normalt at du bliver tilmeldt en gruppe, når din baby er et par måneder gammel.

En særlig gruppe kun for unge mødre

Er du ung mor får desuden tilbudt en særlig mødregruppe kun for unge mødre. Normalt skal du være under 22 år for at være i sådan en gruppe. Du får desuden lov at deltage i en almindelig gruppe også.

Læs også: Alt om sundhedsplejersken

Annonce ♥

Hvad laver man i en mødregruppe

Det er jer mødre selv, der selv skal planlægge og bestemme, hvad der skal foregå, når I mødes. Oftest mødes man hos hinanden på skift, spiser lidt frokost eller også bare en kop kaffe og kage.

Og så kan I jo supplere med en spadseretur i den lokale park. Måske er der en hyggelig café i nærheden, hvor I kan mødes.

Det betyder ikke så meget, hvad I gør, men det er rigtig dejligt at kunne snakke med andre i samme situation, der ved lige præcis, hvad det er for tanker og bekymringer, du har.

Annonce ♥

Hvad taler man om

Emner der ofte bliver snakket meget om i mødregrupper er problemer med amning, ømme brystvorter, røde numser, motoriske færdigheder,  fast føde, træthed og sygdom.

Der er ingen dumme spørgsmål, og de andre bliver ikke trætte af at høre om dit barn og dine bleskift modsat dine barnløse veninder. Så det er altså i dette fora du skal tale om alt dette.

Læs også: Sådan kommer du godt i gang med at amme

Annonce ♥

Sådan for du mest glæde ud af din mødregruppe

Mange kvinder og særligt førstegangsfødende har et stort behov for at snakke om de følelsesmæssige oplevelser omkring graviditet, fødsel eller tiden lige efter barnet er kommet.

Hvis du har behov for at komme af med noget eller tale om mand, hus hjem og følelser, så gør det. På den måde får du nemlig mest muligt ud af at være i gruppen.

Og det er lige præcis her at en mødregruppe er suveræn, da der sidder andre mødre i samme situation som dig.

Annonce ♥

Aldersforskel og frafald i gruppen

Nogen gange fungerer en mødregruppe ikke. Det kan være, at der efter de første par møder er frafald. Måske er der stor aldersforskel, eller også svinger I bare ikke sammen.

Men det betyder ikke, at du ikke kan få et godt netværk, måske er der en enkelt eller to i gruppen, som du bare hygger dig rigtig godt sammen med, og så kan I jo lave jeres egen gruppe.

Hvad sker der når I starter arbejde igen

Efterhånden som I starter på arbejde igen, så vil intensiteten falde, og I vil selvfølgelig ikke have tid til at mødes lige så ofte, som da I gik hjemme på barsel.

Annonce ♥

Men I kan jo stadigvæk godt ses fx en gang om måneden til en tøseaften nede på caféen eller søndag eftermiddag sammen med alle ungerne.

Det er hyggeligt at holde kontakten med dem i gruppen, du svinger med og følge deres børns udvikling.

Prøv Babyklar’s populære online mødregrupper

Vores online mødregrupper  er en del af vores super hyggelige babyforum. Her kan du skrive sammen med andre kvinder, som har børn på samme alder som dig selv.

Annonce ♥

Du kan vælge at deltage aktivt med emner og besvarelser, eller du kan læse med helt anonymt.

Pigerne i vores babyforum er super flinke, så du har kun alt at vinde ved at kigge ind i forummet.