Sign in to follow this  
Followers 0
Signe Eriksen

Sund livsstil med dit barn

1 post in this topic

Den sunde livsstil er vigtig i forhold til at forebygge livsstilssygdomme og til at styrke din trivsel og energi i hverdagen. Det kan føles som en stor omvæltning at forandre sine indgroede livsstilsvaner, og derfor vil vi præsentere vores bedste tips i forsøget på at opretholde en sundere livsstil.

 

Grov- og fuldkornsprodukter
Uanset om du ønsker at tabe dig eller tage på, er det sundt at implementere grov- og fuldkornsprodukter ind i din hver dag.
Forsøg derfor altid at vælge fuldkornsrugbrødet til din frokost, da det indeholder flere fibre, og vil forlænge din mæthedsfølelse. Samtidig har fuldkorn mange andre sundhedsmæssige fordele idet fuldkorn har en forebyggende effekt på kroniske sygdomme og glukose- og insulinniveauet i blodet. Det samme princip gør sig gældende for grov ris og grov pasta.

 

Varier dit madindtag
At ændre sit madindtag i en sundere retning er en livsstilsændring, og det er derfor vigtigt, at man finder nogle metoder til at undgå at gå død i den sundelivsstil.
En af metoderne til at undgå det, er ved at variere dit madindtag. Det kan hurtigt blive meget kedeligt at lave de samme retter hver eneste dag, og derfor er det kun en fordel med noget variation.
Det er meget tidskrævende at finde på nye retter fra dag til dag, men med ugentlige madplaner slipper du for besværet. Her kan du bruge søndag aften til at finde ud af, hvad du har lyst til at spise den kommende uge. På den måde undgå du de fristende impulskøb og du sparer en masse tid.
Ydermere kan det rette køkkenudstyr gøre din madlavning sjovere og mindre tidskrævende.

 

Gå eller tag cyklen
I disse måneder hvor vejret er varmt og solen skinner, er der ingen undskyldninger for ikke at få sin daglige friske luft. Især hvis du tilbringer det meste af din dag inden døre, vil det være meget opfriskende for dig at tilbringe tid i den friske luft.
En god måde at kombinere den friske luft og motion på, er ved at skære ned på sit forbrug af offentlige transportmidler, og overvej om det er muligt for dig at cykle eller gå til steder, du normalt ville have benyttet din bil eller offentlig transport. 

 

Husk din søvn
Nattesøvn er en vigtig del af den sunde livsstil, da det er om natten, at din krop har tid til at restituere. Hvis du har problemer med at sove minimum 6-8 timer afhængigt af din alder, er der noget tips, du kan benytte.
1. Undgå kaffe efter kl. 16, da det faktisk tager helt op til 6 timer for kroppen at udskille koffeinen.

2. Undgå forstyrrelser fra dit fjernsyn, mobiltelefon, computer og lignende.

3. Bevæg dig i dagtimerne, da dette vil gøre dig mere søvnig i aftentimerne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0