lpd

Fryseegnede retter

9 indlæg i dette emne

Hej BK.

Min kæreste arbejder offshore så jeg er meget alene hjemme, og hader at lave mad til mig selv. Har I nogle gode forslag til retter, som er nemme og gerne billige at lave en stor røvfuld af og så fryse ned i portioner? Jeg må jo hellere få noget ordentligt mad nu jeg er gravid.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Lasagne. Kød/grønsagssauce. Hummus. Hmm, det var vist hvad jeg kunne komme i tanke om lige nu. Det eneste andet der dukker op er Sun Lolly, men det går vist ikke helt som aftensmad :D

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mørbradgryde, boller i karry, spaghettikødsovs

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg laver også altid kun mad til mig selv, da min mand i perioder også har været længe væk hjemmefra, plus at vi bare aldrig rigtig har kunnet lide de samme ting. Vores smagsløg er vist for forskelligt indrettede. I hvert fald når det ikke lige gælder pizza og burger og sådan noget som jeg ikke burde spise så tit alligevel ;) Samtidig har jeg selv nogle lange dage væk hjemmefra når jeg arbejder og altid for lidt tid, så jeg er også stor fan af hjemmelavede færdigretter til fryseren. Lige pt. indeholder min egen fryser:

 

  • kyllingelasagne - som jeg oftest bare spiser med en halv pose færdigblandet salat til
  • spaghetti med 'kødsovs' (soyasovs) - spiser jeg bare med lidt parmesanost fra køleskabet
  • kartoffelpandekager - jeg steger bare en pakke kalkunbacon til og spiser det med lidt kvarg
  • paprikagryde (noget sammenrodet noget med ris, kalkun, champignon, perleløg og cocktailpølser)
  • en pokkers masse muffins (mad/proteinmuffins, ikke kagemuffins :p ) - æggemuffins er i øvrigt også særdeles velegnede til frysning og gode til morgenmad
  • en masse fiskefrikadeller - kan spises med en masse forskellig salat eller blot til et stykke rugbrød
  • protein/hytteostpandekager - som jeg spiser med lidt kvarg, honning og bær. Fungerer perfekt både som morgenmad og dessert
  • blomkålspizzabunde - så skal man bare skære lidt fyld ud og komme på, det tager ikke mange sekunder
  • en masse portionsstørrelser med tilberedt fisk. Jeg fylder gerne en masse fade og laver en masse på en gang. Så skal jeg ikke til at stå og rode med det, hver gang jeg skal spise, men igen skal jeg blot tænke på tilbehøret.

Og så har jeg ellers bare en masse poser med frosne grøntsager osv. Hvis jeg virkelig mangler tid og/eller kreativitet en dag, så plejer jeg bare at stege et stykke laks og spise med et halvt kilo grønner bønner, ærter, broccoli eller lignende. Ikke super inspirerende, men det virker for mig :D 

 

Det er så ikke lige en fryseret, men kan anbefale pastasalater også, det spiser jeg selv meget for tiden. Sørger oftest for at lave nogen der fungerer både som varme og kolde, alt afhængig af hvor jeg skal have det med og hvad jeg lige har lyst til. Man kan variere det rigtig meget og kan også godt lave en stor portion på en gang. Hvis man ikke er bleg for at spise det samme et par dage i træk (og det er jeg ikke selv), så kan man hurtigt få lavet mad til de næste mange dage på en gang.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Boller i karry

Tærter med alle mulige grøntsager

Kødsovs

Pizzasnegle og pølsehorn - ikke rigtig aftensmad, men lækkert supplement til rugbrød

Mørbradgryde

Supper - spinatsuppe feks.

Lasagne

Grøntsagslasagne

Kyllingelasagne

Wokretter

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Diverse gryderetter

Boller i karry

Kødsovs

Lasagne

Frikadeller (fiske, fjerkræ, svine)

Supper

Tærter

Wokretter

Ellers have fx hakkebøf der er formet og frosset enkeltvis, små poser med grønt der er inddelt - nærmest alt grønt kan fryses. Fløde, bouillon mv kan med fordel fryses i terninger (du ved de der isterningeposer) så kan man nemt hive en klump eller to op når de skal bruges :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har lige stået og lavet en stor portion tortillafyld (noget med hønsefars, gulerod og chili) til fryseren. Så er det bare at fylde lige i en tortilla sammen med lidt ost og så noget salat til, evt. bare sådan en færdigkøbt blanding, super nemt. Kunne fungere lige så fint til taco's eller lignende, tænker jeg, så det kan varieres en smule. 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kyllingelasagne med spinat og hytteost (http://www.louisesmadblog.dk/kyllingelasagne-med-spinat-og-hytteost/

Spagetti Bolognese (http://gourmand.dk/opskrift-paa-spaghetti-bolognese/)

Boller i karry (http://www.dr.dk/levnu/mad/saadan-laver-du-den-skaldede-koks-boller-i-karry-med-smuglergroentsager)

Kyllingefrikassé (http://bobedre.dk/hovedret/kyllinge-frikasse-med-grontsager)

Mørbradgryde (https://www.bilka.dk/raad-inspiration/foedevarer-og-kolonial/opskrifter/hovedret/gd/100062887)

Gullasch (http://www.magasinetmad.dk/hovedret/gryderetter/gullasch-med-peberfrugt-og-rodfrugtmos)

Frikadeller af enten torsk/laks, fjerkræ, oksekød eller svin

Farsbrød

Forårsruller

Italienske kødboller i tomatsauce

Forbagte pizzabunde med tomatsauce - lige til at tage op, komme fyld på og bage færdige

Forskellige slags supper - jeg har pt. minestronesuppe, græskarsuppe, ravnesuppe (middelalder inspireret) og alm. klar suppe liggende.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvor er I bare gode, tusind tak!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER