Alura

Medlemmer
 • Content count

  7,116
 • Joined

 • Last visited

About Alura

 • Rank
  Mamma - nu også med baby <3

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 • Interesser
  Min mand og alle vores dyr, naturen, træning, litteratur, alt kreativt.

Recent Profile Visitors

2,382 profile views
 1. Hvis jeg eksempelvis søger på mit trådnavn, så dukker de første ca. 50 billeder af M. fra min, nu slettede, tråd op som det første på side 1 i Google. Nu har jeg med vilje aldrig skrevet hendes fulde navn herinde, men hvis jeg skriver hendes to fornavne for eksempel, dukker der også billeder op, om end der er noget større 'konkurrence' fra andre billeder her. Her er du heldig, fordi dit profilnavn jo har 'konkurrence' fra den faktiske karakter det er taget fra og dine børns navne er 'udkonkurreret' af diverse konger og dronninger Jeg havde engang et profilbillede på et forum, som jeg mange år efter blev træt af dukkede op på Google, når man søgte på mit navn. Jeg fik derfor slettet min profil på det pågældende forum, men der gik flere år, før mit billede ikke længere dukkede op på Google, når man søgte på mit navn. Hvilket er derfor at jeg tillader mig at forholde mig meget skeptisk til udmeldingen om, at alt vil være væk fra Google indenfor max. 14 dage. Jeg siger ikke at jeg ved bedre - bare at jeg skal se det, før jeg tror det. Den eneste forskel det gør at mine tråde nu er slettet, er at hvis man klikker på det pågældende billede i søgeresultatet, så får man at vide, at siden ikke kunne finde det, som man søgte efter. Men man kan stadig se billedet på Google i fuld størrelse. Og hvis man holder musen over billedet, så står der "babyklar.dk", så man kan også se, hvor billedet har ligget henne Lige nu er jeg glad for at jeg i det mindste vandmærkede mine billeder af M. Jeg havde virkelig store overvejelser omkring, hvorvidt jeg skulle lægge billeder af min datter herind, da jeg startede min tråd og hele grundlaget for min beslutning om at gøre det, var netop at de var lukket af og at billeder ikke ville figurere frit tilgængeligt på diverse søgemaskiner. For det er jo ikke kun Google, selvom det er den største.
 2. Det var bestemt ikke en beskyldning om, at det er det I gør. Jeg spurgte som jeg gjorde, fordi jeg ved, at det er kutyme at gøre på nogle fora. På forums som f.eks. Enjin, justeres antal af besvarelser nemlig, når tråde slettes. Jeg kan jo ikke vide om det også er tilfældet eller ej her, uden at spørge. Selv hvis det blev gemt, har jeg ikke gjort mig nogen spekulationer om hvad motivet bag så eventuelt skulle være. Jeg ønskede blot at vide, hvad der reelt set blev af mine informationer. Jeg har fuld forståelse for, at bølgerne går lidt højt lige nu og at I er lidt i defensiv, men det var et helt reelt og oprigtigt spørgsmål fra min side, ikke anlæg til konspirationsteorier eller lignende. Og tak for svar på spørgsmålet, både her og fra Martin i PB, det værdsætter jeg
 3. Altså jeg aner det ikke. Det var bare min Hr. mand der spurgte til, om det egentlig blev slettet eller arkivet. Han har administreret et forum tidligere, hvor de netop havde mulighed for at arkivere gamle emner 'usynligt', med det formål at brugernes antal post og aktivitetsniveau kunne forblive intakt, selv hvis de blev nødt til at fjerne emner, der ikke længere var relevante. Han testede det lige for sjov med at slette et af hans gamle indlæg på det forum og der faldt hans antal af besvarelser rent faktisk med en, da han gjorde det. Selvfølgelig kan der være forskel på forums, men det var derfor jeg undrede mig. Synes egentlig bare at det var rart at vide, hvis der rent faktisk blev gemt en kopi et sted. Nå, jeg hører Martin ad, det må være den bedste måde at få vished på.
 4. Jeg tænker lidt; bliver det reelt set slettet eller blot gemt i en usynlig del af forum og 'arkiveret'? Er der nogen der ved det? Bed blot mærke i, at mit antal af besvarelser under min profil nu er det samme, her efter at jeg har fået slettet mine syv personlige tråde, som inden. Det burde vel så justere sig, når en masse af mine besvarelser er blevet slettet, tænker jeg. Samtidig kan jeg se på forsiden, at antallet af besvarelser i det specifikke underforum er faldet. Så forummet har altså registreret at mine tråde er blevet slettet fra et bestemt underforum - men mit personlige antal af besvarelser er stadig uændret efter sletningen
 5. Jeg har også tidligere haft foreslået at man selv skulle kunne sætte en form for grænse på sine egne personlige tråde, lidt som der er på fortroligt forum. Altså med X antal besvarelser, før man kunne læse med. Netop fordi jeg oplevede, at en i min IRL omgangskreds faktisk oprettede en bruger herinde for at læse mine tråde og det var lidt for sårbart, syntes jeg. Og lidt for nemt for vedkommende og det bliver jo så kun endnu lettere fremadrettet, når der nu ikke engang er den barriere længere. Det blev så pure afvist at lave den funktion, men ønsket er der jo så for nogen af os, om at det faktisk kunne være endnu mere lukket end hidtil. Ikke hele forummet - det ville jeg også synes var synd og unødvendigt - men bare de private tråde. Men det er så måske os gamle, der er lidt mere privat anlagt Jeg tænker så blot, at jo mere åbent - des mere upersonligt. Og det synes jeg er en ærgerlig byttehandel.
 6. Ok, den har jeg så ikke hørt. Men kan i så fald blot konstatere, at jeg ikke er en af 'de nye unge'. Ikke at der vist nogensinde har hersket nogen tvivl om det
 7. Jamen det bliver jo sikkert også den langsigtede konsekvens her desværre. Jeg kan sikkert sagtens lure lidt med i noget smalltalk lidt tid, men om det bliver ved at være interessant nok til at bebeholde interessen i længden, kan jeg også godt betvivle.
 8. Nej hvis man kan leve med at de bliver åbnet op for folk uden login, så er der ingen grund til at gå i panik For mig er det mest af alt nok noget principielt. Ja, der kan ske fejl for selv den bedste, men sådan som det blev fremlagt i den anden tråd, så tvivler jeg stadig på, om det reelt set er dét det er (og nej, det har intet at gøre med at ville skabe drama, det er blot en tør konstatering). Jeg bryder mig samtidig ikke om måden som det er blevet håndteret på og de to ting kombineret gør nok, at jeg personligt har mistet den der følelse af, at det her er et 'trygt' sted for mig at udlevere en masse personlige ting. Af den grund kommer jeg til at slette mine personlige tråde, for jeg har mistet lysten og tilliden til at have dem liggende herinde. Det betyder ikke at jeg dropper forummet helt, men en naturlig konsekvens af førstnævnte bliver jo nok, at jeg fremover kommer til at bruge det meget anderledes og meget mindre. Og ja, jeg synes også at det er hamrende ærgerligt, BK har længe været et specielt forum for mig.
 9. De har lukket for de personlige tråde (vil gerne, gravid, mor) igen midlertidigt. De er lukkede indtil de har fået alle de indekserede sider slettet fra Googles søgeresultater igen. Dette giver de udtryk for vil ske senest i løbet af fjorten dage, det må tiden jo vise om det gør. Jeg vil opfordre folk til selv at tjekke at deres tråde forsvinder fra Google, hvis det er vigtigt for jer. Når Google ikke længere indekserer de personlige tråde, vil de åbne op for personlige underfora (vil gerne, gravid og mortråde) igen. De vil sørge for at de ikke kan indekseres af Google og blive vist i søgeresultater, men alle vil kunne gå ind og læse i trådene, også uden at have en bruger på BK og uden at være logget ind. Det er sådan jeg har forstået det og synes, at det fremgik rimelig klart af deres skriv.
 10. Her er en gennemgang af hvordan jeg har gjort fra PC og i Chrome: Find første side i den tråd du gerne vil gemme. Vær obs på, at når man springer videre til næste side i tråden, så har (i hvert fald min) browseren en tendens til at springe til første post i tråden og altså ikke vise toppen af siden. Sørg for at scrolle helt op til toppen af siden, inden du gemmer den, ellers vil BK's topmenu lægge sig ind over nogle af indlæggene og skjule noget af teksten i din PDF. Som Pumpkins nævnte, kan det også være en god idé at trykke på krydset ved folks signaturer og vælge at fjerne alle signaturer, så man ikke har dem til at fylde en masse i det gemte dokument. Når du er på den side du gerne vil gemme, evt. har fjernet signaturer og har scrollet helt op til toppen trykker du på CTRL + P eller CMD + P. Nu får du en side op, der ser sådan her ud (forudsat at du bruger Chrome ligesom jeg gør): Hvis du fjerner fluebenet ud for 'Sidehoveder og -fødder' (se den røde pil), så får du lidt mindre støj på de sider du gemmer. Du behøver kun at klikke det væk én gang, herefter huskes det hver gang du gemmer en side. Nu trykker du på 'Gem' (se den røde pil på billedet herunder) og vælger hvor du vil gemme din fil. Opret gerne en mappe til dem på skrivebordet f.eks., det gør det lettere senere, hvis man har mange sider. Dette gør du nu med alle siderne i din tråd (det tager ikke nær så lang tid, som man skulle tro). Hvis man har mange sider i sin tråd, får man mange PDF filer. Dem kan man samle til én PDF ved at bruge for eksempel denne side. Mange af de sider der tilbyder at merge PDF'er på nettet kræver betaling, hvis man har meget data eller mange sider. Den side jeg linkede til, har et max. på at merge 15 PDF'er ad gangen, men så er det også gratis. Jeg valgte at merge mine PDF filer 15 og 15 ad gangen. Da jeg havde gjort det med dem alle, mergede jeg så igen de filer med hinanden, til hele tråden var samlet i ét PDF dokument. For at begynde at merge dine PDF filer, trykker du på 'select PDF files' (se den røde pil): Du behøver ikke at sidde og vælge alle 15 (eller hvor mange du nu skal merge) enkeltvis. Du kan i stedet holde CTRL nede og markere 15 ad gangen med musen, sådan her: Når du har markeret de filer du vil åbne, trykker du på 'åbn' (se den røde pil foroven). Nu får du en oversigt frem over de filer du har valgt og kan trykke på den sorte 'merge PDF' knap længere nede på siden (se den røde pil): Så snart siden har sammenføjet dine filer, vil du kunne trykke på 'Download merged PDF' (se den røde pil): Nu ligger den mergede PDF på din computer, der hvor du har valgt at downloade den til. Og så fremdeles kan man så blive ved, til man har fået gemt alle de tråde, som man vil. Håber at det gav mening, ellers spørg
 11. Det synes jeg egentlig ikke at det er. Når bare man ikke først opdager det, efter at man har kopieret i nærheden af 100 sider og så skal starte forfra Men kan nu konstatere, at det ikke har noget at gøre med sidehovede og -fødder, som først antaget (men der bliver mindre rod på siderne, hvis man fjerner det dog), men at det alene afhænger af, om der er blevet scrollet helt op på siden, inden man trykker Ctrl + P. Det har nok bare været et tilfælde, at jeg fik scrollet op samtidig med at jeg fik fjernet fluebenet og så troede jeg, at det var det, der havde gjort udslaget. Og det var så lidt da. Der er ingen grund til at flere skal sidde og få hovedpine over det, hvis det kan undgås
 12. Nope, det blev så alligevel ved med at drille efter jeg gjorde det ovenstående I hvert fald var problemet der fortsat på nogle sider og ikke på andre. Har nu fået indkredset problemet til åbenbart at handle om, at jeg ikke har fået scrollet helt op på siden, før jeg har trykket Ctrl + P i mange af tilfældene. Da jeg først scrollede helt op inden jeg gemte, holdt det op med at drille. Go figure, det var så dagens hovedpine
 13. Så fandt jeg løsningen på ovenstående problem. Inden man trykker 'gem' skal man fjerne fluebenet ud for 'Sidehoveder og -fødder' (har gemt i Chrome, kan ikke se lignende mulighed når der gemmes i Firefox og IE bruger jeg ikke, så den har jeg ikke tjekket). Se den røde ring: EDIT: det her er alligevel ikke løsningen, se de nedenstående posts.
 14. Har selv overvejet at gemme mine tråde i lang tid, blot for at have en back-up selv, hvis der nu skulle ske noget med forummet. Et andet forum jeg har været medlem på i mange år, er for nylig lukket ned, så der mistede jeg også en del indhold. Har aldrig rigtig fundet en god måde at gøre det på dog. Syntes at Pumpkins råd om at gemme som PDF var godt og det så ud til at fungere fint. Er dog lige blevet opmærksom på, at BK's øverste menulinje (med "INDKØB", "DEBATFORUM", "BLIV GRAVID" osv.) sniger sig ind over dele af nogle af indlæggene, så det skjuler en del af teksten i indlægget i PDF'en Så vil lige råde folk til at tjekke det gemte igennem, inden I evt. får slettet noget. Bare så der ikke går noget tabt, som I ville være kede af.
 15. Stieg Larssons "Mænd der hader kvinder" og hvad de nu i øvrigt hedder