Oprettet January 12, 2014 Skal bage kage til mine dejlige kolleger på torsdag, men er helt tom fir ideer udover "det sædvanlige" Så kom frisk med jeres bedste bud på lækre kager Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 12, 2014 Så kan jeg anbefale min "sædvanlige". :p Bananmuffins med chokolade: http://www.charites-madblog.com/2013/05/bananmuffins-med-chokolade.html?m=1 Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 12, 2014 Kanelkage? Mener dk-kogebogens er rigtig god! Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 12, 2014 Jeg har bagt chokoladeroulade 2 gange inden for de sidste 2 uger, og det er forbavsende nemt (og smager i øvrigt fremragende, især med en klat flødeskum med lidt vanilie :))Og bananer i :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 13, 2014 Citronmåner.... Eller brownie cheesecake med hindbærskum... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 13, 2014 Jeg har bagt chokoladeroulade 2 gange inden for de sidste 2 uger, og det er forbavsende nemt (og smager i øvrigt fremragende, især med en klat flødeskum med lidt vanilie :))Gris :P Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 13, 2014 Uh, hvor bliver jeg lækkersulten. Måske jeg er nødt til st bage to kager.... Men hvor bliver selve opskrifterne af? Har da ingen anelse om hvordan man laver de kager i nævner Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret January 13, 2014 Gateau marcel er også et rigtig godt valg! Den er nem at lave og bliver bedst af at være lavet dagen før. Hapset fra en tilfædlig hjemmeside (http://rigeligtsmor.dk/opskrift-gateau-marcel/) En gateau marcel er ikke særlig svær at lave, men man skal huske at være opmærksom på, at den skal laves dagen før, så den har tid til at sætte sig i køleskabet natten over. Der skal bruges en springform på 24-26 cm i diameter og kagen passer som dessert til ca. 8-10 personer. Ingredienser: 1 vaniljestang 200 g sukker 250 g god mørk chokolade (f.eks. Valrhona Caraïbe 66%) 200 g smør 210 g past. æggehvider 140 g past. æggeblommer 2 spsk. hvedemel Lidt smagsneutral olie til formen Lidt kakaopulver til drys Forberedes dagen i forvejen Start med at pensle en springform med lidt smagsneutral olie. Herefter skal formen fores med bagepapir. Klip en cirkel bagepapir til bunden og én lang strimmel til siden – på denne måde undgår man folder. Hak chokoladen og smelt den i en lille gryde sammen med smørret ved meget lav varme. Tag det af varmen så snart, at det er smeltet. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. For at skille kornene ad kan du mase dem sammen med en smule af sukkeret. Sukker, vanilje og alle æggene (det vil sige både de pasteuriserede æggehvider og de pasteuriserede æggeblommer) piskes i en skål til en tyk æggesnaps. Chokoladesmørret vendes forsigtigt sammen med den tykke æggesnaps i skålen. Nu skal du dele dejen i to. I den ene del af dejen sigtes 2 spsk. hvedemel i og vendes forsigtigt med. Fyld denne dej ned i den forede springform. Bunden bages ved 165 grader i ca. 30-35 minutter. Lad bunden blive i formen og afkøl den kort i fryseren. Herefter fyldes den anden halvdel af ”dejen” ovenpå den afkølede bund. Dæk din gateau marcel til og stil den i køleskabet til næste dag. Server kagen kold og evt. med brombærcoulis eller lignende til. Del dette indlæg Link to post Share on other sites