Camillat

Amning i DK-traaden

142 indlæg i dette emne

Det er virkelig et ømtåleligt emne det her! Og det er jo i bund og grund lidt underligt at det skal spille så stor en rolle, men det gør det bare af en eller anden grund.

Der er, som Majs skriver, skrevet et hav af pjecer, artikler mv. om hvor godt amning er, og jeg er absolut ikke i tvivl om, at indholdet i disse er baseret på et meget videnskabeligt grundlag. Det gør bare "nas" at læse, når man virkelig gerne ville amme sit barn og bare ikke kunne få det til at fungere. Få dage efter at jeg var stoppet med at amme, læste jeg en artikel i et af de hersens mor-magasiner, der endnu engang beskrev hvor godt amning er for et barn og hvad barnet "går glip af", når det ikke bliver ammet. Det resulterede i at jeg gik hjem og tog tøjet af min overkrop, lagde mig i sengen med min søn hud mod hud i håb om at han ville tage fat og jeg alligevel kunne få det amning op at køre. Han kunne selvfølgelig (stadigvæk) ikke få fat, og da jeg så (endnu engang) tog suttebrikken på, og han fik fat, kom der (stadigvæk) ikke andet end et par dråber ud. Så lå jeg der og græd lidt over at jeg frarøvede mit barn alt det gode ved amning og tænkte på, om han mon var død af sult, hvis vi havde boet i et land, hvor det ikke var adgang til modermælkserstatning og suttebrikker. Derefter tog jeg mig sammen og accepterede at min søn nu var flaskebarn, og så gik der jo heldigvis ikke mange dage før jeg forenede mig med det, men det er da lidt skørt at det for nogle mødre (bl.a. mig selv) skal føles som så stort et nederlag, selv når man ovenikøbet kun møder forståelse fra omverdenen.

Aktiviteten i denne tråd viser jo virkelig, hvor stort et issue det her med amning vs. flaske er.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Vil lige tilføje, at det ikke er fordi jeg mener, der er noget galt i at den slags artikler findes. De er bare ikke sjove at læse for en flaskemor...

Jeg føler nu faktisk at jeg vil alverdens støtte og vejledning af jordemødre, sundhedsplejersker mv. om hvordan jeg skulle få amningen igang. Det hjalp bare ikke rigtig for mig, da der var lidt flere faktorer, det spillede ind. Da jeg gik over til flaske var det også med fuld opbakning fra SP og min jordemoderveninde, men derfor kan det godt være lidt svært alligevel :-/

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nu kaster jeg nogle flere halv provokerende spørgsmål ind i debatten:

Hvor meget skal man kæmpe og er det nogen som helst kamp værd?

Hvad er konsekvensen af svær amning fremfor flaske?

Hvor meget bliver psyken påvirket?

hvordan skal man prioritere - er MM virkelig så vigtig at man lader sit barn sulte indtil det kommer op og køre, eller er det i virkeligheden latterligt overvurderet?

Hvad er fordelene ved MME? Vi kender jo fordelene for MM - men er det ikke i virkeligheden lige godt? Hvad kan MME som MM ikke kan?

Jeg kæmpede intensivt i ca en uge, og så kæmpede jeg vel lidt en måneds tid derudover. For mig var det absolut kampen værd, men jeg mener ikke at alle nødvendigvis skal kæmpe lige så længe.

For mig har der ikke været nogen langtidskonsekvens af en svær amning. Konsekvensen var vel, at jeg tit var ked af det og usikker den første uge, men det tror jeg, at jeg havde været uanset hvad. Konsekvensen ved flaske ville for mit vedkommende have været en følelse af at både mit barn og jeg gik glip af goderne ved amning.

Jeg tror ikke, at min psyke blev påvirket. Mit humør gjorde, for jeg var både ked af det og glad (når det gik godt, altså). Men min psyke er grundlæggende den samme.

Jeg synes ikke, at amning er "latterligt overvurderet". Jeg tror på at MM grundlæggende og som udgangspunkt er det allerbedste for en baby (men at MME er et udemærket alternativ).

Mht. at lade sit barn sulte, så må man jo mærke, hvor grænsen er. Der er vel forskel på at være sulten (ønske sig mere mad) og at sulte (slet ikke få noget). Jeg tænker, at vi har vel alle prøvet at være gnavne fordi vi ikke lige fik morgenmad uden at blive syge af det. Og en læge på neo sagde til mig, at babyer er bygget til ikke at få så meget de første par dage. Og flaske eller bryst, så er det jo en ny måde at få næring på, som de skal vende sig til. Det jeg vil frem til er nok, at jeg måske synes, at det kan lyde lidt for dramatisk at sige, at man sulter sit barn mens man etablerer en amning. Forstå mig ret, et barn skal ikke mangle føde i en længere periode, selvfølgelig ikke! Men min prioritet har været at etablere amningen, hvilket for mig har været en langsigtet gevinst, fremfor at stille enhver sult 100% i starten, hvilket for mig at se ville være en kortsigtet gevinst.

Fordelene ved MME kunne f.eks. være at man i højere grad har føling med hvor meget barnet spiser, og at pasning er lettere. Jeg kender ingen fordele indenfor sundhed, men kan da ikke afvise, at de findes.

Jeg tror ikke som sådan, at MME "kan" noget som MM ikke kan, ej heller omvendt. Begge dele kan mætte spædbørn, det er funktionen og det kan begge dele. Så i dén forstand er det vel "i virkeligheden" lige godt. I "min virkelighed" er der dog alligevel forskel, da jeg tror på at MM ernæringsmæssigt er en lille smule bedre end MME. Ikke mere end at flaskebørn sagtens kan være lige så sunde eller sundere end ammebørn (da jeg tænker, at mm/mme ikke er den eneste faktor i forhold til sundhed), men alt i alt. + jeg tror på mange af de andre fordele ved MM.

Nu skrev du, at du spurgte provokerende og jeg vil derfor tillade mig at knytte en ekstra kommentar, selvom den muligvis kan virke provokerende: Jeg er pro amning. Jeg tror på, at amning isoleret set er den bedste måde at fodre et spædbarn. Men kodeordet her er "isoleret set", og sådan fungerer virkeligheden jo netop ikke. Vi har alle forskellige situationer og udgangspunkter og derfor kan flasken imo sagtens være det bedste (og det eneste) valg for den enkelte. Men isoleret set, så tror jeg stadig på, at amning er bedst.

(Ps. Er på fra mobilen, så undskyld evt rod og manglende smileys. Intet er ment ondt eller som stikpiller eller hentydninger, men egentlig bare meget konkret. Jeg håber ikke, at jeg gør nogen kede af det, det er ikke min mening, og jeg håber, at det skinner igennem, at man sagtens kan være pro amning og samtidig anerkende, at der findes fantastiske mødre, der giver mme :balloons)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har fuldt lidt med i denne tråd, og den rammer sgu et eller andet i mig. Måske fordi Albert blev flaske barn efter 2 1/2 måned på trods af, at mit drømmesenarie var at langtidsamme. Jeg sidder som de andre med følelsen af, at jeg ikke havde noget valg. Vi kom dårlig fra start, Albert tabte sig for meget, han suttede forkert pga for kort tungebånd, som dog blev opdaget på barselsgangen, jeg fik ammebrikker som han ikke formåede at have nok kræfter til at spise igennem, og tog derved ikke nok på, jeg sad til hver amning, med tårene løbende ned at kinderne, fordi amningen gjorde ondt. Albert græd 20-30 min efter hver amning, fordi han ikke var mæt, indtil han faldt sammen af træthed.

I 2 1/2 måned sultede jeg min søn, fordi at jeg gerne ville have amingnen op at køre, jeg gjorde alt for at få det til at lykkedes (følte jeg). Men alligevel skal jeg "dunkes" oven i hovedet med at: Alle burde kunne ernære sit eget barn, man skal bare kømpe lidt hårdere.

Jeg må sige at jeg var og er glad for min SP, der har 20 års erfaring på bagen, det var hende der hjalp mig igennem, hende der sagde at hun havde set mig kæmpe hårdt nok. Det var hende der fik mig til at gå helt over til flasken, for som hun sagde: du har ikke nrnæring nok til Albert og du er dage fra at ende i en fødselsdepression pga. det. Hun har flere gange efterfølgene sagt at det var så godt Albert kom på flasken, pludselig voksede han, udviklede sig, og blev åben overfor verden.

Det var først da Albert begynde at få flaske, at han livede op, at der kom lys i han øjne, at han ikke var ligbleg længere. Flasken var det rigtige valg og alligevel sidder jeg her med dårlig samvittighed over for den såkaldte ammemafia, for jeg er jo ikke rigtig "kvinde" for de kan jo ernære deres babyer.

Men skal man kømpe så længe at det er påbekostning af barnets udvikling? med risko for fødselsdepresion? Skal Man underernære sit barn for amningens skyld? Skal man bare bide smerten i sig og have tårende trillende ved hver amning? hvor langt skal man gå?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er (var) ammemor og vil da gerne komme lidt på banen så ;)

Er egentlig ikke helt sikker på hvad debatten egentlig går på? Hvorfor så mange vælger flasken? Hvorfor danskere ikke kan lide offentlig amning?

Nå men jeg freestyler lidt ;)

Jeg var indlagt to dage på Riget. Var slet ikke i tvivl om at jeg ville amme. Det føltes bare naturligt for mig. Men jeg fik faktisk ingen info om at jeg skulle amme ham hver 3. time, så den første nat sov vi bare igennem begge to og han var hjerteskærende sulten, da vi vågnede. Mælken var ikke løbet til endnu og ingen havde vist mig teknikken, så jeg prøvede mig lidt frem selv. Han fik åbenbart forkert fat, hvilket resulterede i voldsomt ømme bryster den første uges tid. Det føltes som om at der var en der skar i mine brystvorter :(

Jeg bad om hjælp til amningen og fik ret hurtigt bemærkningen at der nok skulle suttebrikker til. Til mit store held kom en meget dygtig sygeplejerske forbi. Hun var netop stoppet på afdelingen. De sagde at hun var den bedste ammevejleder og spurgte om hun ville kigge til mig. Hun var iskold og sagde at ammebrikkerne slet ikke var nødvendige og så viste hun mig med hård hånd, hvordan jeg skulle lægge ham til. Var først lidt paf, men hold da op hvor der gik et lys op for mig der! Hun var knalddygtig og havde jeg ikke fået så god vejledning, hvem ved? Så var amningen måske ikke lykkedes for mig.

Fordi han havde suttet skævt i starten blev det jo bed med at gøre ondt i noget tid. Det var frygteligt. Jeg græd hver gang jeg lagde ham til. Min kæreste kunne slet ikke tåle at være der når jeg gjorde det. Jeg frygtede hver gang han vågnede, for så vidste jeg jo at smerten ville komme igen :( Det var så hårdt mens det stod på, men man fik jo at vide af det ville blive det værd. Og det var det! :)

Jeg ammede i 8 mdr. til Theo selv sagde stop og det løb ud i sandet.

Jeg forstår godt at det som flaskemor må være hårdt konstant at blive mødt af anbefalinger, der går imod hvad de selv har valgt for deres barn. Men det ændrer jo ikke på at det nu engang er det, der er anbefalingerne (lige for tiden) og det synes jeg altså er helt fair at oplyse om. Flere skriver at det ved de jo godt, men det ved vi jo også kun fordi vi får det anbefalet. Anbefalinger fra sundhedsstyrelse kan vel ikke tage hensyn til folks følelser? Der bliver jo også skrevet anbefalinger vedr. fx alkoholindtag. Det skal man vel ikke fjerne for ikke at såre alkoholikerne? (Ikke for at sammenligner de to slags flasker ;) Det er bare et eksempel)

Nå men jeg ser ikke ned på kvinder, der giver flaske. Der kan jo være tusind forskellige grunde til det. Og mht. det der med at 99 % rent biologisk kan amme, så kan det da godt være at det er sandt, men psyken er vel også en del af biologien og når psyken ikke er med, ja så fungerer det altså bare ikke. Synes bestemt ikke at det er nogen skam :)

Offentlig amning støder mig på ingen måde. Brød mig ikke selv om at gøre det i offentligheden og tror faktisk aldrig jeg har gjort det på en cafe. Hvis jeg skal amme en to'er, tror jeg dog at jeg vil have en mere afslappet holdning til det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er rigtig godt listet op!

Camilla jeg tror problemet bunder i at lige meget hvad du skriver positivt om amning og ligegyldig hvordan du formulerer dig så ændrer det ikke ved det faktum at mange flaskemødre (læs mig) føler det som en kold klud i ansigtet når den mulighed vi ikke har, endnu engang bliver prist og rost.

Jeg BEHØVER ikke få endnu en liste over positive ting ved amningen, dem har jeg rigeligt af i pjecer, bøger og indoktrineret fra fødselsforberedelsen.

Måske er listerne stillet for skarpt op, som om der kun er et facit, og det er det der får flaske mødre til at føle sig som en fiasko.

Hvorfor må jeg ikke stille de provokerende spørgsmål? Jeg ved godt det ikke er meningen med tråden at dishe det ene frem for det andet, og det er heller ikke min hensigt (jeg er ked af hvis det opfattes sådan). jeg mener bare at MME er et lige så godt alternativ - for det er hvad MME er, et alternativ! Men er det fair at man skal have det SÅ svært med at skifte til flaske at mødre stadig sidder og føler de har svigtet? Er MM så meget bedre at det er alle fortrydelserne værd? Det var ikke myntet på amme mødre som om jeg mener amning er skidt, det syntes jeg jo ikke det er. Det var ment som en lille tanke vækker - er det vitterligt kampen værd? Og ligger der nogen undersøgelser til grund for hvornår nok er nok og om det gavner mere end det skader? (Jeg spørger undrene ikke fordømmende). (syntes Fister påpeger den løftede pegefinger fra alle kanter så godt)

NU syntes jeg jo ikke det er kampen værd, men hvad fik mig til at kæmpe SÅ længe? Hvorfor kunne jeg ikke indse at det var til vores bedste før jeg var på vej ned i et stort sort hul. Det var fordi amning er bedst.

Jeg vil ikke spilde et sekund på en kamp igen - mit barn trives og har det godt og fik al den næring og vitaminer og fedtstoffer og mælk hun havde brug for og så fik hun sågar endnu mere kærlig intimitet med mig (ikke om andre end Anders og jeg gav flaske før hun var godt over 6 mdr. vi valgte ikke flasken så andre kunne overtage) og som bonus havde både mor og far overskud igen.

Men det var og er ikke mit første valg, og det bliver det aldrig.

Jeg kan i øvrigt tilføje at Anders (som oplevede det hele på første parket) ikke syntes vi skal give flaske til den næste. Hans argument: "du overbeviste mig om at det er det bedste at amme" - den bemærkning ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre med!

Det er jeg slet ikke i tvivl om, men et eller andet sted, saa tages uskyldige ord om amning saa personligt, at jeg haaber de paagaeldende faar deres oplevelser bearbejdet.

Jeg husker engang at have skrevet - endda i en meget neutral sammenhaeng - at amning er billigere end modermaelkserstatning. Det er det jo.... Men hold nu op, taenkte jeg, da der lynhurtigt derefter var en, der skrev "Ikke hvis man ikke kan amme, og det kan alle altsaa ikke!". Laes dog det, der staar og ikke det, der er behov for at laese, fordi vedkommende har et traume, eller hvad jeg maa kalde det...Det er i hvert fald ikke negativt ment, for det lyder virkelig ikke som rare foelelser hos nogle af jer, der har staaet i i overgang til flaske.

En "flaskemor"(bryder mig ikke om hverken ammemor eller flaskemor som ord, men ok..), der ikke kan "taale", at jeg siger noget positivt om amning herinde, maa da laere at saette sig ud over det. Eller i hvert fald forsoege at se det, der staar skrevet og ikke noget forsoeg paa at ramme nogen, hvor det goer allermest ondt. Det synes jeg er lidt at personliggoere det den anden vej, men pyt med det, jeg kan klare det.

Jeg er sgu ked af, at du har det saadan... Fister siger det ret fint, ja, og saa kort og godt kan det siges. men det behoever jo ikke vaere paa banen i enhver lille eller stor snak om amning, flaske eller, der maaske kunne ligne det. Det er nok det, der i virkeligheden er min anke.

Nu er det jo dine bryster, saa dig, der siger ja eller nej til at amme med dem. Men det lyder som om, I skal have den oplevelse bearbejdet uanset hvad.

Jeg har personligt ikke haft problemer med at vælge flasken frem for amning og jeg har absolut intet imod at man taler for amning, for man taler jo for den side man vælger, jeg tænker det er måden man vælger at gøre det på? HVIS jeg nu stod i den situation at jeg mega gerne ville amme, men at jeg ikke kunne så ville ovenstående nyhedsbrev da sende mig lige direkte ned i kulkælderen. "jeg" må så være en del af denne 1% = "jeg" er dårlig fysiologisk indrettet og "jeg" må ha små bryster. (nu bruger jeg selv en str.70G og kan stadig ikke amme ;) ) og når "jeg" nu ikke er en del af de 99% så kan mit barn nok ikke tage stødt på i vægt og få kærlighed nok. Jeg vil skyde på at de mødre der giver flaske giver barnet lige så meget kærlighed, som dem der ammer. Der er stadig tæt kontakt, der er stadig øjenkontakt og tosomhed etc. Kan du følge min tankegang?

Nyhedsbrevet er jo et, man vaelger til og man kender deres synspunkt, hvis man er tilmeldt deres. Jeg er helt med paa, at et barn, der faar flaske kan have et mindst ligesaa taet baand til sin mor OG far(Bling, en til positivlisten!). Det er ogsaa bare traels, altid at blive punket for at heppe paa amning...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg er (var) ammemor og vil da gerne komme lidt på banen så ;)

Er egentlig ikke helt sikker på hvad debatten egentlig går på? Hvorfor så mange vælger flasken? Hvorfor danskere ikke kan lide offentlig amning?

Nå men jeg freestyler lidt ;)

Jeg var indlagt to dage på Riget. Var slet ikke i tvivl om at jeg ville amme. Det føltes bare naturligt for mig. Men jeg fik faktisk ingen info om at jeg skulle amme ham hver 3. time, så den første nat sov vi bare igennem begge to og han var hjerteskærende sulten, da vi vågnede. Mælken var ikke løbet til endnu og ingen havde vist mig teknikken, så jeg prøvede mig lidt frem selv. Han fik åbenbart forkert fat, hvilket resulterede i voldsomt ømme bryster den første uges tid. Det føltes som om at der var en der skar i mine brystvorter :(

Jeg bad om hjælp til amningen og fik ret hurtigt bemærkningen at der nok skulle suttebrikker til. Til mit store held kom en meget dygtig sygeplejerske forbi. Hun var netop stoppet på afdelingen. De sagde at hun var den bedste ammevejleder og spurgte om hun ville kigge til mig. Hun var iskold og sagde at ammebrikkerne slet ikke var nødvendige og så viste hun mig med hård hånd, hvordan jeg skulle lægge ham til. Var først lidt paf, men hold da op hvor der gik et lys op for mig der! Hun var knalddygtig og havde jeg ikke fået så god vejledning, hvem ved? Så var amningen måske ikke lykkedes for mig.

Fordi han havde suttet skævt i starten blev det jo bed med at gøre ondt i noget tid. Det var frygteligt. Jeg græd hver gang jeg lagde ham til. Min kæreste kunne slet ikke tåle at være der når jeg gjorde det. Jeg frygtede hver gang han vågnede, for så vidste jeg jo at smerten ville komme igen :( Det var så hårdt mens det stod på, men man fik jo at vide af det ville blive det værd. Og det var det! :)

Jeg ammede i 8 mdr. til Theo selv sagde stop og det løb ud i sandet.

Jeg forstår godt at det som flaskemor må være hårdt konstant at blive mødt af anbefalinger, der går imod hvad de selv har valgt for deres barn. Men det ændrer jo ikke på at det nu engang er det, der er anbefalingerne (lige for tiden) og det synes jeg altså er helt fair at oplyse om. Flere skriver at det ved de jo godt, men det ved vi jo også kun fordi vi får det anbefalet. Anbefalinger fra sundhedsstyrelse kan vel ikke tage hensyn til folks følelser? Der bliver jo også skrevet anbefalinger vedr. fx alkoholindtag. Det skal man vel ikke fjerne for ikke at såre alkoholikerne? (Ikke for at sammenligner de to slags flasker ;) Det er bare et eksempel)

Nå men jeg ser ikke ned på kvinder, der giver flaske. Der kan jo være tusind forskellige grunde til det. Og mht. det der med at 99 % rent biologisk kan amme, så kan det da godt være at det er sandt, men psyken er vel også en del af biologien og når psyken ikke er med, ja så fungerer det altså bare ikke. Synes bestemt ikke at det er nogen skam :)

Offentlig amning støder mig på ingen måde. Brød mig ikke selv om at gøre det i offentligheden og tror faktisk aldrig jeg har gjort det på en cafe. Hvis jeg skal amme en to'er, tror jeg dog at jeg vil have en mere afslappet holdning til det :)

Fuldstændig enig :ditto Jeg har dog ammet ret offentlige steder og selvom jeg foretrækker ammerum så generer det mig heller ikke at amme offentligt :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg var amme-mor og har læst denne tråd, men vidste ikke helt hvordan jeg ku bidrage.

Inden jeg fødte Lasse, tænkte jeg meget frem og tilbage om jeg ville amme eller ej. Jeg er ret blufærdig og ville ikke amme foran alle mulige. Sygehuset havde en aften med amme-tema, som vi deltog i og det var virkelig relevans og lærerig.

Jeg besluttede mig for at amningen skulle prøves og flaske sku være aller sidste udvej.

Lasse blir født og amningen starter - jeg følte at det var det naturligste i verden jeg lavede, da jeg lå der og gav min søn mad. Personalet på barselsgangen var flere gange inde for at høre til amningen og se om han gjorde det rigtig. Det kørte som det skulle, men grundet Lasse var så stor ved fødslen og mælken ikk var løbet til, så fik han supplerende mme i kop. Dette var noget vi gjorde indtil amningen var oppe og køre.

Ved 6,5 mdr havde jeg ikke den store lyst til amningen mere pga jeg følte mig som en sut og jeg kunne heller ikke mætte ham ordentlig nok. Så vi besluttede at stoppe og så indførte vi flaske og endelig lærte han at bruge sut (ergo var jeg hans sut dengang med amningen).

Jeg endte faktisk med at amme offentlig et par gange, bl.a. På en bænk i den gamle by, men med dynen/tæppe omkring og i diverse ammerum.

Jeg har det sådan lidt svært med den her debat for der vil jo være flaskebørn og ammebørn ligemeget hvad. Men jeg mener bare at man bør gi amningen et forsøg. Sygehuset sagde til ammeaften, at det normalt tog 6-8 uger før amningen kører som den ska. Jeg er Pro-amning og vælger til enhver tid at amme. Men jeg ser ikke ned på flaske-mødrene overhovedet. Jeg synes bare at man bør prøve det og gi det en chance inden man vælger flaske.

Jeg ka kun takke for god ammevejledning og personale for at ha hjulpet mig igang uden de store problemer.

Ang debatten om at amme offentlig, så synes jeg at folk kan gå i for små sko. Ammebilleder blir anmeldt på facebook, mens billeder af store bryster eller hva ved jeg får lov at blive. Jeg synes at det er dem der ikk kan lide det, der gør det til så stort et problem og ikke de ammende selv.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fuldstændig enig :ditto Jeg har dog ammet ret offentlige steder og selvom jeg foretrækker ammerum så generer det mig heller ikke at amme offentligt :)

Ditto ogsaa her :ditto

Ammerum findes ikke i Italien. Kun i IKEA, men noah hader det rum, fordi der er IKEA-radio ret hoejt derinde :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Må ærligt indrømme at jeg ikke forstår det kan rammer dem der ikke ammer så hårdt med alle de anbefalninger, håber selv jeg kan amme men der er jo så mange personlige ting der kan spille ind, vælger jeg at opgive amningen og tager flasken i stedet for så vil jeg da skide hul i om hele verden så fortalte hvor godt amning er, det er ikke fordi jeg sulter mit barn så fordi man giver det 2. bedste så er man ikke en dårligere mor, og hvad nytter det at have det dårligt over sit eget valg, man ved selv bedst hvor meget eller lidt man har kæmpet med det, så for mig virker det mere som man ikke er sikker i sit valg eller at man måske selv føler/ved man kunne have gjort mere for at opretholde amning?

Jeg synes dog at den holdning at man fravælger amning fra start (uden at have prøvet det før) er plat, der er ingen tvivl om hvor godt ammemælk er og vil man ikke sit barn det allerbedste? ikke at flaske er det allerværste, men faktum er at ammemælk er det bedste, sådan er det jo med alt føde vi indtager det mest naturlige er det bedste, forstår ikke hvorfor verden skal være så sort og hvid når det kommer til det her punkt, det som om at amning er godt og MME er dårligt, barnet får jo mad og det er det aller vigtigeste i sidste ende.

Det virker også som om mange flaske mødre ikke vil høre den nøgne sandhed om hvor godt amningen er, det er måske et problem i burde gøre op med jer selv? i steder for at skylde skylden på ammemafiaen??

Personligt så synes jeg det er en sørgelig tendens at flere og flere springer på flasken, det er ikke fordi kvinden er blevet dårligere til at amme i nyere tid end i gamle dage, så uden tvivl ville der være nogle der muligvis opgiver for let? Men kan nu ikke se hvad det vedkommer andre hvad man som mor vælger, MME er også næring til barnet punktum.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg synes ikke, der er nogen der skal punkes for at heppe på amning. Jeg hepper også selv på amning, selv om det ikke fungerede for mig. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det ernæringsmæssigt bedste for et spædbarn og at der er et hav af fordele forbundet med amning. Det var jo også derfor, jeg var ked af at det ikke ville fungere for mig. Jeg føler dog ikke at jeg er traumatiseret af den grund, og jeg synes måske også nok at nogle få flaskemødre er lidt (for) nærtagende omkring amning og ikke-amning. Mest af alt er jeg måske en lille smule misundelig på ammende mødre, fordi jeg ville ønske at jeg selv havde været en af jer :rolleyes. Jeg synes, amning er helt vildt kvindeligt og moderligt og egentlig bare ret sejt, men det var heldigvis ikke jordens undergang, at min egen søn måtte "nøjes" med det næstbedste i form af modermælkserstatning. Det tog bare lige lidt tid at nå til den konklusion :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg synes ikke, der er nogen der skal punkes for at heppe på amning. Jeg hepper også selv på amning, selv om det ikke fungerede for mig. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det ernæringsmæssigt bedste for et spædbarn og at der er et hav af fordele forbundet med amning. Det var jo også derfor, jeg var ked af at det ikke ville fungere for mig. Jeg føler dog ikke at jeg er traumatiseret af den grund, og jeg synes måske også nok at nogle få flaskemødre er lidt (for) nærtagende omkring amning og ikke-amning. Mest af alt er jeg måske en lille smule misundelig på ammende mødre, fordi jeg ville ønske at jeg selv havde været en af jer :rolleyes. Jeg synes, amning er helt vildt kvindeligt og moderligt og egentlig bare ret sejt, men det var heldigvis ikke jordens undergang, at min egen søn måtte "nøjes" med det næstbedste i form af modermælkserstatning. Det tog bare lige lidt tid at nå til den konklusion :)

:super

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg forstår godt at det som flaskemor må være hårdt konstant at blive mødt af anbefalinger, der går imod hvad de selv har valgt for deres barn. Men det ændrer jo ikke på at det nu engang er det, der er anbefalingerne (lige for tiden) og det synes jeg altså er helt fair at oplyse om. Flere skriver at det ved de jo godt, men det ved vi jo også kun fordi vi får det anbefalet. Anbefalinger fra sundhedsstyrelse kan vel ikke tage hensyn til folks følelser? Der bliver jo også skrevet anbefalinger vedr. fx alkoholindtag. Det skal man vel ikke fjerne for ikke at såre alkoholikerne? (Ikke for at sammenligner de to slags flasker ;) Det er bare et eksempel)

Jeg har sakset i dit indlæg, fordi jeg gerne lige vil kommentere på denne del. Min mening er: anbefalinger er cool! Ja, for dælen. Det er ofte bare en oplysning til folket. Drink responsibly...på alle måder :) selvfølgelig skal mødre gøres opmærksomme på at amning er en god ting; sygt samfund, hvis det pludselig blev klamt eller dumt at amme. Og det ER jo godt...det er derfor naturen har fikset det på den måde. Det må man gerne ANBEFALE!

Den slags er jo også til for, at folk som ikke vil tage ansvar for noget, ikke bare kan rende rundt og sige: jamen jeg vidste ikke at det var usundt at ryge. Niksen...i Danmark tager vi heldigvis generelt stilling på et oplyst grundlag, og sådan må det meget gerne forblive.

Jeg føler mig egentlig heller ikke jagtet af ammesnak. Overhovedet. Har det fuldstændig fint med vores valg. Men jeg synes stadig ikke det var en ok oplevelse jeg havde, og jeg synes stadig at mængden af proamning-"propaganda" er i overkanten. For det MÅ også være ok at tage en neutral snak om alternativet. Det må kunne gøres og oplyses om på en smidigere måde. Jeg taler selvfølgelig ud fra min egen oplevelse igen.

Det er altså også lidt hul i hovedet, at man ikke må reklamere for MME eller sætte det på tilbud. Come on! Det ER altså ikke nikotin vi hælder i vores børn;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Faktum er at de som ikke har det svært med flasken aldrig kommer til at forstå de som har det.

Enten fordi de er afklarede med valget eller fordi de aldrig har stået der hvor det gør ondt (altså psykisk) fx fordi de ammer.

Jeg syntes jeg har forsøgt at give et billede af hvad der er på spil for mig, hvilket nok var en fejl for det KAN ikke forklares.

JEG har det godt med mit valg, jeg ville kun gøre en ting anderledes hvis jeg kunne gøre det om, og det ville være at stoppe amningen før.

Der er så vidt jeg ved ingen i tråden der ikke syntes at anbefalingerne er fine, jeg tror de færreste er 100% sikre på deres "valg" af flasken og da vores børns ve og vel er vores højeste prioritet vil usikkerheden derfor skinne igennem. Selvom man har gjort alt man syntes man magtede.

Det er let at mene at amning er bedst (det gør de fleste af os) og det er endnu lettere for dem hvor det bare kører - det der er svært er at mene at amning er bedst og putte en flaske i munden af sit dyrebareste. Hvilken trøst er der til os?

Jeg har sagt det jeg vil sige og har læst de meninger der er, det er super spændende, men da der er 2 lejre og vi aldrig kommer til at forstå hinanden så takker jeg for spændende diskussion og stor indsigt :lovebk

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kæmpede intensivt i ca en uge, og så kæmpede jeg vel lidt en måneds tid derudover. For mig var det absolut kampen værd, men jeg mener ikke at alle nødvendigvis skal kæmpe lige så længe.

For mig har der ikke været nogen langtidskonsekvens af en svær amning. Konsekvensen var vel, at jeg tit var ked af det og usikker den første uge, men det tror jeg, at jeg havde været uanset hvad. Konsekvensen ved flaske ville for mit vedkommende have været en følelse af at både mit barn og jeg gik glip af goderne ved amning.

Jeg tror ikke, at min psyke blev påvirket. Mit humør gjorde, for jeg var både ked af det og glad (når det gik godt, altså). Men min psyke er grundlæggende den samme.

Jeg synes ikke, at amning er "latterligt overvurderet". Jeg tror på at MM grundlæggende og som udgangspunkt er det allerbedste for en baby (men at MME er et udemærket alternativ).

Mht. at lade sit barn sulte, så må man jo mærke, hvor grænsen er. Der er vel forskel på at være sulten (ønske sig mere mad) og at sulte (slet ikke få noget). Jeg tænker, at vi har vel alle prøvet at være gnavne fordi vi ikke lige fik morgenmad uden at blive syge af det. Og en læge på neo sagde til mig, at babyer er bygget til ikke at få så meget de første par dage. Og flaske eller bryst, så er det jo en ny måde at få næring på, som de skal vende sig til. Det jeg vil frem til er nok, at jeg måske synes, at det kan lyde lidt for dramatisk at sige, at man sulter sit barn mens man etablerer en amning. Forstå mig ret, et barn skal ikke mangle føde i en længere periode, selvfølgelig ikke! Men min prioritet har været at etablere amningen, hvilket for mig har været en langsigtet gevinst, fremfor at stille enhver sult 100% i starten, hvilket for mig at se ville være en kortsigtet gevinst.

Fordelene ved MME kunne f.eks. være at man i højere grad har føling med hvor meget barnet spiser, og at pasning er lettere. Jeg kender ingen fordele indenfor sundhed, men kan da ikke afvise, at de findes.

Jeg tror ikke som sådan, at MME "kan" noget som MM ikke kan, ej heller omvendt. Begge dele kan mætte spædbørn, det er funktionen og det kan begge dele. Så i dén forstand er det vel "i virkeligheden" lige godt. I "min virkelighed" er der dog alligevel forskel, da jeg tror på at MM ernæringsmæssigt er en lille smule bedre end MME. Ikke mere end at flaskebørn sagtens kan være lige så sunde eller sundere end ammebørn (da jeg tænker, at mm/mme ikke er den eneste faktor i forhold til sundhed), men alt i alt. + jeg tror på mange af de andre fordele ved MM.

Nu skrev du, at du spurgte provokerende og jeg vil derfor tillade mig at knytte en ekstra kommentar, selvom den muligvis kan virke provokerende: Jeg er pro amning. Jeg tror på, at amning isoleret set er den bedste måde at fodre et spædbarn. Men kodeordet her er "isoleret set", og sådan fungerer virkeligheden jo netop ikke. Vi har alle forskellige situationer og udgangspunkter og derfor kan flasken imo sagtens være det bedste (og det eneste) valg for den enkelte. Men isoleret set, så tror jeg stadig på, at amning er bedst.

(Ps. Er på fra mobilen, så undskyld evt rod og manglende smileys. Intet er ment ondt eller som stikpiller eller hentydninger, men egentlig bare meget konkret. Jeg håber ikke, at jeg gør nogen kede af det, det er ikke min mening, og jeg håber, at det skinner igennem, at man sagtens kan være pro amning og samtidig anerkende, at der findes fantastiske mødre, der giver mme :balloons)

Tak :) det fik jeg rigtig meget ud af at læse. Jeg lærte noget nyt. (Har fx. aldrig haft et sultent barn - så jeg aner Intet om det og biologien omkring det)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har sakset i dit indlæg, fordi jeg gerne lige vil kommentere på denne del. Min mening er: anbefalinger er cool! Ja, for dælen. Det er ofte bare en oplysning til folket. Drink responsibly...på alle måder :) selvfølgelig skal mødre gøres opmærksomme på at amning er en god ting; sygt samfund, hvis det pludselig blev klamt eller dumt at amme. Og det ER jo godt...det er derfor naturen har fikset det på den måde. Det må man gerne ANBEFALE!

Den slags er jo også til for, at folk som ikke vil tage ansvar for noget, ikke bare kan rende rundt og sige: jamen jeg vidste ikke at det var usundt at ryge. Niksen...i Danmark tager vi heldigvis generelt stilling på et oplyst grundlag, og sådan må det meget gerne forblive.

Jeg føler mig egentlig heller ikke jagtet af ammesnak. Overhovedet. Har det fuldstændig fint med vores valg. Men jeg synes stadig ikke det var en ok oplevelse jeg havde, og jeg synes stadig at mængden af proamning-"propaganda" er i overkanten. For det MÅ også være ok at tage en neutral snak om alternativet. Det må kunne gøres og oplyses om på en smidigere måde. Jeg taler selvfølgelig ud fra min egen oplevelse igen.

Det er altså også lidt hul i hovedet, at man ikke må reklamere for MME eller sætte det på tilbud. Come on! Det ER altså ikke nikotin vi hælder i vores børn;)

I Italien maa man godt reklamere for MME :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Faktum er at de som ikke har det svært med flasken aldrig kommer til at forstå de som har det.

Enten fordi de er afklarede med valget eller fordi de aldrig har stået der hvor det gør ondt (altså psykisk) fx fordi de ammer.

Jeg har sagt det jeg vil sige og har læst de meninger der er, det er super spændende, men da der er 2 lejre og vi aldrig kommer til at forstå hinanden så takker jeg for spændende diskussion og stor indsigt :lovebk

Det er fint, at du har delt din oplevelse og tak for det. Jeg foeler dog ikke, at jeg ikke forstaar dig og aergrer mig over det med 2 lejre... jeg har saa ammet, ja, men jeg har haft adskillige ammestrejker med Noah, som har vaeret en anden form for uddfordring. Graesset er jo naeppe saa meget groennere hos naboen, men fred med det. Selv mange tak.

:balloons

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mht. at lade sit barn sulte, så må man jo mærke, hvor grænsen er. Der er vel forskel på at være sulten (ønske sig mere mad) og at sulte (slet ikke få noget). Jeg tænker, at vi har vel alle prøvet at være gnavne fordi vi ikke lige fik morgenmad uden at blive syge af det. Og en læge på neo sagde til mig, at babyer er bygget til ikke at få så meget de første par dage. Og flaske eller bryst, så er det jo en ny måde at få næring på, som de skal vende sig til. Det jeg vil frem til er nok, at jeg måske synes, at det kan lyde lidt for dramatisk at sige, at man sulter sit barn mens man etablerer en amning. Forstå mig ret, et barn skal ikke mangle føde i en længere periode, selvfølgelig ikke! Men min prioritet har været at etablere amningen, hvilket for mig har været en langsigtet gevinst, fremfor at stille enhver sult 100% i starten, hvilket for mig at se ville være en kortsigtet gevinst.

Hvor lang tid skal man prøve at etablere en amning? Er man i etableringsfasen indtil amningen kører? For så giver langt de fleste vel egentlig op i etableringsfasen eller?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Gad egentlig vide hvordan denne tråd opfattes af de mødre som gik direkte på flasken uden at give amning et forsøg?

Personligt forstår jeg ikke hvorfor man ville træffe det valg, men sådan er der jo så meget :-) bliver bare lidt nysgerrig fordi der snakkes meget om det at vælge. Jeg fik ikke valget, men hvad gør at man vælger helt fra start at sige at man ikke vil forsøge at amme? Og hvordan opleves denne diskussion i det lys?

Det har jeg også tænkt, tråden her kan da nemt opfattes som et slag i ansigtet til dem. Jeg forstår nu godt valget og overvejede det selv, men valgte at forsøge med amning, nok derfor det heller ikke var det store tab for mig da det ikke lykkedes.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det må man ikke i DK og hvorfor man må i Italien ved jeg ikke. Det er et intanationalt kodeks /resolution

http://www.dr.dk/Nyh.../0402152013.htm

jeg ved det ikke. Der er en reklame for Mellin-produkter, som omfatter alt fra MME til pulvermad og mad paa daase. Men nu du siger det, saa kan det faktisk godt vaere, at de viser en mor amme og siger bla bla indtil en vis alder og SAA kommer Mellin paa banen...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det har jeg også tænkt, tråden her kan da nemt opfattes som et slag i ansigtet til dem. Jeg forstår nu godt valget og overvejede det selv, men valgte at forsøge med amning, nok derfor det heller ikke var det store tab for mig da det ikke lykkedes.

Det tror jeg faktisk ikke. Jeg synes at have fornemmet en virkelig sikker og ok tilfreds beslutning hos dem, jeg har fulgt herinde, som har fravalgt amning fra starten. De har jo netop taget et valg, hvor en mor med ammeproblemer ikke noedvendigvis foeler, at de har noget valg, som jeg har forstaaet det.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og forresten :yay til tysk sundhedssystem! har selv boet i Berlin i 5 aar og det var jo ganske fortrinligt med medlemskab af Barmer Krankenersatzkasse og fri tandlaege :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det tror jeg faktisk ikke. Jeg synes at have fornemmet en virkelig sikker og ok tilfreds beslutning hos dem, jeg har fulgt herinde, som har fravalgt amning fra starten. De har jo netop taget et valg, hvor en mor med ammeproblemer ikke noedvendigvis foeler, at de har noget valg, som jeg har forstaaet det.

Jeg har også taget et valg, et oplyst valg, et valg jeg er rigtig godt tilfreds med og et valg jeg er 100 % sikker på er det bedste for mig og mine børn. Jeg gjorde det bare ikke fra start af, men da de var nogle uger.

Jeg har altså ingen skrupler ved, at jeg har givet flaske. Når det så er sagt, så føler jeg stadig jeg skal forsvare mit valg. Det kan godt være det er en følelse og det kan godt være det kun er hos mig, men sådan har jeg det. På trods af jeg mener jeg har gjort det rette.

Jeg kan ikke lade være med, at blive ramt af sætninger alla " jeg er pro amning, men det fint med mig du har givet MME" For mig kunne der ligeså godt stå, " jeg har givet mit barn den bedste ernæring, det er fint for mig du ikke har" Det er muligt det ikke er hensigten, det er muligt den ligger hos mig, men sådan er det. Så på trods af jeg er fuldt ud tilfreds med mit valg, kan jeg ikke lade være med at føle mig ramt.

Oplysningen om MME må jeg ingengang rigtig få (min viden stammer fra min mand som har arbjedet med det, hvor gerne jeg end ville, kan jeg ikke linke til hans hoved ;)), så jeg kan ingengang "give igen" for det er jo korrekt ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger så er MM det bedste til dit/mit barn. Men det er anbefalinger der er mange faktorer der spiller ind og jeg kan nogen gange ikke lade være med at tænke om de ikke er lidt gamle de anbefalinger og hviler de egenligt på den længere oppe nævnt kodeks om at man skal fremme MM. Der er sket meget med MME siden 1981 hvor det kodeks er fra.!

Jeg synes det er sørgeligt at man ikke må oplyse mere om MME. Jeg siger ikke at MM er dårligt slet ikke, det har nogle gode egenskaber, men det har MME også.

Jeg mener man bør kunne få en oplysning både om MME og MM, på godt og ondt. Jeg synes der skal være de oplysninger nu som der er om MM, men også stå om de miljøpåvirkninger der er i modermælken og som nogle mener ikke er gavnlige - hvorfor ikke også lytte på dem og så træffe et valg. Hans Bisgaard som er en af de førende læger indenfor astma og allergi er medforfatter til en artikel om mm øger risiko for børneeksem http://www.ugeskrift...012_174_35_2027 hvor er den info ellers henne. Og jeg kan desværre så heller ikke komme ind til den da jeg ikke har adgang til ugeskrift for læger, så kan kun læse teaseren. Jeg har dog hørt ham udtale sig i fjernsynet for nogle år siden, hvor han sagde at for at MM havde en gavnlig effekt mod allergi og astma, så skulle moderen stort set have levet isoleret i 3 år.! - pga miljøpåvirkningen. Man høre ellers kun om det gavnlige, ikke om denne opfattelse, som vel også dækker over noget videnskabeligt.

Jeg er dog også af den opfattelse, at der mangler oplysning om MME og dens gavnlige effekter, ikke derved sagt man ikke skal fortælle om ulemperne, det skal man. Fortæl om begge ting i et neutralt billede.

Alt i alt, mener jeg nok ikke der er den store forskel på MME og MM, jeg mener det er 2 rigtige gode ernæringsmuligheder til dit barn, den ene alternativ til den anden, men et godt alternativ. Som sagt mener jeg miljøpåvirkningen er skadelig i MM, så kan MM være nok så naturlig det er miljøgifte ikke. Der er så nogle gavnlige ting som antistoffer - disse findes dog også i MME, men måske ikke i en lige så høj grad.

Hvis amningen bliver en kamp og man vil tage den, fred være med det, det er op til en selv. Jeg synes dog det er utrolig synd for de der tager kampen og føler de har tabt og får det skidt over det som man kan læse mange har det i denne tråd. Hvorfor have det så skidt, når MME er godt og en god ernæring og min tro er, at hvis man måtte informere lidt mere, så ville færre måske have det dårligere med det når amningen af den ene eller anden grund ikke lykkes, så kunne det være mange ikke følte samme behov for at skulle forsvare sig.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og forresten :yay til tysk sundhedssystem! har selv boet i Berlin i 5 aar og det var jo ganske fortrinligt med medlemskab af Barmer Krankenersatzkasse og fri tandlaege :loveshower

Ja ik :) Dejligt med en der også har oplevet de gode sider :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER