Joxi

Spørgsmål om mine rettigheder igen nyt i #15

25 indlæg i dette emne

Ja.. Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal starte eller formulere mig, så jeg undskylder på forhånd hvis det bliver lidt rodet.

Alt rodet startede da jeg skiftede sagsbehandler.

Min gamle sagsbehandler havde glemt at fortælle mig at jeg skulle søge kontanthjælp igen efter endt løntilskudsforløb. samtidig med det missede jeg en aktivering på jobnet, som hun også havde glemt at fortælle at jeg skulle til at gøre igen. Det resulterede i at jeg gik helt uden penge hele juni, fordi jeg så skulle søge forfra igen.

Så fik jeg den nye sagsbehandler.

Jeg døjer med depression, social angst og stress, og var sygemeldt da jeg fik hende. Hun fejer min forespørgsel om hjælp til psykolog, og arbejdsprøvning til side, raskmelder mig promte, og sender mig via telefonisk aftale i aktivering. Jeg orker ikke at tage kampen, og gør alt hvad hun beder mig om.

Fik så kontanthjælp i juli, men i august udebliver pengene.. Min sagsbehandler fortæller at det er fordi der ligger en sanktion på min sag tilbage i juni, og at der ikke er noget at komme efter - Jeg kan ikke få de penge, trods jeg har gået på aktivering, hver dag i en fuld måned. Dette er noget jeg stadig slås med dem om, for jeg har jo gået uden penge EN gang for det der skete i juni - trods det ikke var min fejl.

Så startede jeg uddannelse.

Jeg startede uddannelse i august, og troede sådan set at su satsen, ville gælde på lige fod med kontanthjælpen, altså set på den måde, at jeg troede at satsen ville gælde for udeboende ( jeg bor på adresse med mine forældre, men i separat lejlighed)Men nooo.. det gjorde den ikke, og jeg havde ingen mulighed for at opdage det før lige før udbetalingen.. på 2700 kr. kontaktede derfor min sagsbehandler, for at høre om det var muligt med supplerende SU, da jeg vidste at der gik en på skolen, som også er enlig mor.. og som fik fuld kontanthjælp. Men nej det kunne ikke lade sig gøre - jeg måtte tilbage på kontanthjælp, og aktivering - der var intet at gøre.

Jeg kommer så i strafaktivering i køkkenet på jobcenteret- Hvilket ikke ses som en straf fra min synsvinkel, de er alle super søde, og jeg elsker faktisk at være der. MEN.. Trods jeg har gået på aktivering, frem til min skolestart, og igen efter ( gik kun en uge på skolen) Så kunne jeg ikke få noget udbetalt fra dem her til den 1/9, supplerende kunne heller ikke komme på tale. de 2700 kr. jeg har fået udbetalt, skal tilbagebetales igen, fordi jeg stoppede på skolen i august - så altså går jeg IGEN uden penge. Min sagsbehandler er ikke til at skære igennem, hun sender mig videre til afdelingen for kontanthjælp, som igen sender mig tilbage til hende, og sådan leger de ping pong - jeg kommer ikke videre.

Resultatet af det hele

  • Jeg sulter for at mine børn kan blive mætte.
  • Jeg har ikke råd til min medicin, så jeg er på et sted nu, hvor en indlæggelse på Psyk. afdeling er MEGET tæt på.
  • Jeg SKAL have råd til at fylde diesel på den bil jeg - efter kæmpe skænderi, har fået lov at låne, for kommer jeg ikke til aktivering, får jeg heller ingen penge NÆSTE måned.
  • Inkassofolk, og RKI registreringer vælte ned om ørerne på mig, fordi jeg ikke kan betale.
  • Jeg har idag siddet til møde i retten, og har med NØD OG NÆPPE undgået FÆNGSELSSTRAF, for at skulle sidde gæld af jeg jo ikke kan afdrage på.
  • Jeg er nødsaget til igen at melde mig syg i længere tid, fordi det hele bare vælter.

Og der er ingen hjælp at få!

Hvad Hulan gør jeg? Efter hvad jeg har lært om, har vi et sikkerhedsnet her i Danmark, til at hjælpe de svageste.. Kan det virkelig være rigtigt, at jeg ingen hjælp kan få.. slet ingen? Om mit liv skal ødelægges. tja det må jeg tage med.. med hvad med mine børn.. skal deres liv ødelægges fordi jeg ikke kan få hjælp af min sagsbehandler? Hvad hvis jeg var blevet dømt til at sidde i fængsel for den gæld jeg ikke kunne afdrage på - hvad så med mine piger?m Havde jeg været en snyder og bedrager, kriminel eller ugidelig kontanthjælpsmodtager, kunne jeg måske forstå det.. Men jeg har gjort ALT hvad de har bedt mig om, og fulgt deres mindste vink. Jeg har endda ladet fejlene fra tidligere og nuværende sagsbehandler gå forbi.. Og så bliver jeg efterladt i rendestenen?

Jeg beder jo ikke om en masse, bare en smule hjælp, så vi i det mindste kan få mad på bordet, og vaskepulver, så mine børn ikke skal gå beskidte i børnehave og skole.

Jeg er virkelig ved at være sur på min sagsbehandler. Og NU vil jeg altså finde ud af hvad JEG har ret til.. for mine pigers skyld! Og når dét er ordnet, vil jeg skifte sagsbehandler -Dét ved jeg da at jeg har ret til! Og så skal jeg finde ud af noget hjælp til min depression, for mine piller alene hjælper ikke på det.

Den eneste tilbagemelding jeg har fået fra min sagsbehandler er at jeg skal i uddannelse, hurtigst muligt. Jamen HALOO.. har jeg ikke lige haft plads på en skole? HAR jeg måske ikke lige fået 2x 12taller? Fandt DU måske ikke lige ud af at jeg ikke kunne få hjælp under uddannelse? - hvad er så pointe

Mit problem er bare at jeg ikke aner hvor jeg skal starte. Jeg har kikket på diverse sider, men de får det hele til at snurre rundt for mig, og jeg kan ikke samle mig om, at få listst op, hvad jeg egentlig her ret til.. eller hvem jeg kan få hjælp ag.. What to doo?? :boo

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Jeg aner ikke hvad du har ret til, men du får et kæmpe kram :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg ved desværre ikke hvad dine rettigheder er, men du får lige et kæmpe :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

For fanden hvor lyder det bare hårdt!!!

du får lige de her :kram :kram :kram :kram :kram

Dine sagsbehandlere (både tidligere og nuværende) lyder godt nok ikk særlig menneskelige!

Har du evt snakket med din læge? forældre? veninder?

Har ikke så meget forstand på det sociale system, men det lyder virkelig vildt at du ikke kan få penge når du knokler R*ven ud af bukserne for at tilfredsstille dem.

Håber nogle af de skønne piger herinde kan hjælpe dig mere end jeg kan. :kram :kram :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg vil meget gerne se på det, men jeg kan slet ikke forstå dit indlæg. Men jeg synes du skal tage kontakt til kommunen, troppe op og forklar hende at du ikke forstår hvorfor det hele kører som det kører.

Derudover, så hvor gammel er du?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg skal heldigvis til lægen på onsdag - så det glæder jeg mig til. jamen alle siger at de ikke kan forstå at det skal være sådan.. at jeg slet ingen hjælp kan få.

Der skal også lige siges at der ikke er noteret i min sag at jeg har været sygemeldt med dep. i over et år.. der står kun at jeg har "sociale barrierre". der er hverken lagt lægeerklæringer eller noget ind.. Og det trods jeg har spurgt om hjælp til psykolog, da psykiater ikke er hvad jeg skal have, da de "bare" udskriver medicin.

Og selvom jeg ikke kan klare et arbejde på særlig mange timer, kan jeg ikke få lov til at på en eller anden måde, få prøvet HVOR meget jeg kan arbejde. Jeg bliver bare sendt fra det ene sted til det andet.

(Edit) Det ene sted, sagde de fra, og fortalte sagsbeh. ( den gamle) at de ikke ville være med til at ødelægge mig, så enten skulle jeg have færre timer, eller også skulle jeg ikke være hos dem - jeg blev sendt videre til et andet sted.

Jeg har haft en tråd før herinde, hvor jeg har spurgt om hjælp, netop med dette.

Jeg HAR været deroppe.. flere gange. men får at vide hver gang at jeg skal snakke med min sagsbehandler, som så siger at jeg skal snakke med kontanthjælp, som så understreget at NEJ.. jeg -skal-tale-med-min-sagsbehandler.. som afslutter med at sige, jamen der er ikke noget at komme efter, det løb er kør - punktum.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

for i øvrigt er jeg 30 år

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg går sammen med en anden, der har gået sygemeldt efter en påkørsel. Hun har også samme sagsbehandler, som også uden videre har raskmeldt hende, selvom hun har 3 operationer tilbage. Hun siger at sagsbehandleren virker fraværende til møder, og virker til ikke at kunne finde ud af noget. Men hun har været heldig.. jeg har ikke engang MØDT min sagsbehandler, eller været til møde med hende.. Jeg kender kun hendes stemme, ud fra de telefonsamtaler vi har haft.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan for i øvrigt se at der IGEN, kun står at jeg har været ledig i mange år - der står intet om sygdom <_< Føler at folk ser på mig som en eller anden doven person!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

jeg kender desværre heller ikke så meget til alle de regler. Men desværre er der nogen, som falder igennem sikkerhedsnettet, og det er ofte mennesker, som har nogle psykiatriske problematikker, som ikke bliver samlet op. Det er jo også stadig ret tabubelagt, at fejle noget psykisk, og det er meget nemmere, at snakke med en, som har brækket benet end en som har ar på sjælen...

Øv hvor er det træls

:kram :kram :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kan for i øvrigt se at der IGEN, kun står at jeg har været ledig i mange år - der står intet om sygdom <_< Føler at folk ser på mig som en eller anden doven person!

Forstår godt du er fustreret, tror jeg alle ville være og ville da i den grad be din sagsbehandler om at registrere at du har været sygemeldt, selvom det for nogen også bliver set negativt på. Jeg er af den holdning, at sygdom kan man ikke gøre ved, og slet ikke når det er psykisk.

Ville helt sikkert snakke med din læge (selvom han/hun måske ikke kan hjælpe så meget igen, så ser han/hun mange folk)

For kan høre at det stresser dig meget ikke at blive hørt af din sagsbehandler, ikke at vide om du får penge eller ej osv.. (hvilket alle ville føle sig stresset over)

:kram :kram :kram :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kære Joxi, først og fremmest :kram :kram :kram :kram

Jeg kender ikke kontanthjælpsreglerne særlig godt, men, jeg ved hvordan man skal navigere i det sociale system, fordi det er det jeg laver til daglig: Guider folk til hjælpemuligheder i det sociale system!

Det først du skal gøre er - selvom det lyder uoverskueligt - er at samle alle de papirer omkring hele dette forløb - dvs afgørelser, indkaldelser osv. Hvis du har breve omkring "Hvis du ikke... så...", Breve hvor der står at "Du får ikke kontanthjælp" osv osv. ALT hvad der har været af kommunikation imellem dig og "systemet". Og så skal du - med fokus på de sidste 4 måneder - se om du har fået brev om at de fratager dig kontanthjælp HVER gang du ikke har fået noget (Dvs juli, august og september, ikk?) Har du fået brev om hvorfor du ikke kan få supplerende hjælp (som jeg tolker som det der hedder enkeltydelse?)? Hvis der er noget af dette du IKKE har fået brev på, så skal du lave dig en liste over det du ikke har fået brev på. Loven siger at du har KRAV på en skriftlig afgørelse på ALLE ansøgninger og ALLE afgørelser kommunen træffer. Hver gang de tilbageholder din kontanthjælp er det en afgørelse - derfor skal de skrive et brev til dig om hvorfor.

Hvis du har fået brev på det hele, så skal du overveje om der er noget af de som du mener er forkert. Dvs, er der nogen af de afgørelser eller beslutninger de har truffet, som ikke har været korrekte? Fx omkring at du blev frataget kontakthjælp i både juni og august på grund af den samme sanktion - er det rigtig forstået? Får hvis de straffer dig 2 gange for det samme, så vil jeg tro at der er grobund for en klage. HVIS der er noget som du mener er forkert, og hvis du har fået brevet om det indenfor de sidste 4 uger - så klag!

En klage behøver ikke være noget stort og forkromet - det er nok at du simpelthen sender en besked til din sagsbehandler "Jeg klager over den og den afgørelse, fordi...." Reelt set er det nok bare at skrive "Jeg klager" og ikke mere, men det gør det sværere for andre at se hvorfor kommunen har lavet en fejl. Hvis du klager skal kommunen indenfor 10 dage sende dig en kvittering på din klage - skriftligt. Derefter har de 4 uger til at genbehandle klagen, dvs undersøge om de holder fast i deres originale afgørelse, og hvis ikke, så har DE ansvaret for at sende den videre til næste klageinstans, som i forhold til kontanthjælp vidst er Beskæftigelsesankenævnet. Desværre går der gerne omkring 6 mdr før ankenævnet har behandlet klager, men det kan være det værd for dig.

Når du får en afgørelse som du mener er forkert, så bed om en uddybning på almindelig dansk. Ikke for at forklejne dig overhovedet - men fordi man som sagsbehandler har en tendens til at bruge fagudtryk som altså ikke nødvendigvis giver mening for andre. Bed gerne - hvis du kan overskue det - om at få et møde omkring det, og ellers bed om en skriftlig uddybelse. Det kan hjælpe dig til at gennemskue hvorfor de mener hvad de gør, og finde ud af om de har deres lovgrundlag i orden.

Og, måske det aller vigtigste, når du er til møder med kommunen, så tag en bisidder med. Du har ret til selv at vælge din bisidder, som dog ikke må blande sig i mødet som sådan, men som må hjælpe med at tage noter, spørge om du har forstået hvad der er blevet sagt, om du har brug for at sagsbehandleren forklarer noget igen, og en som du bagefter kan snakke med om hvad der blev sagt. Der er flere organisationer som tilbyder at være bisidder for folk. Jeg kender desværre kun de organisationer som har specialiseret sig i børnesager, fordi det er det jeg arbejder med, men jeg ved de eksisterer. Ellers tag en veninde med. En som du ved kan holde hovedet koldt, som kan se om du har forstået hvad der er sagt, og en som er god til at huske. Så er i 2 som har hørt det samme.

Jeg tror på at de fleste sagsbehandlere dybest set gerne VIL gøre det godt stykke arbejde, og jeg ved at de også ofte har deres ledelse på nakken som presser dem, men det er IKKE en undskyldning for ikke at behandle dig pænt.

Vær aldrig bange for at bede folk forklare dig noget på en anden måde, at gentage noget og at skrive noget ned. For hvis du ikke forstår hvorfor kommunen gør som de gør, så har du ikke en jordisk chance for at undgå at falde i samme fælde igen.

Og så vil jeg anbefale at du hvis du har nogle papirer på dine sygdomme, ex. fra lægen, sygehuset el.lign., så tag en kopi med ned til din sagsbehandler og bed hende / ham vedlægge dem sagen.

Til sidst vil jeg igen sende end masse :kram :kram :kram

Jeg vil meget gerne hjælpe med at undersøge konkrete problemstillinger hvis du har brug for det, men jeg må også indrømme at jeg er ikke 100% inde i reglerne omkring kontanthjælp.

:super

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sikke noget møg. Det skulle vel aldrig være Gribskov kommune vel?? Jeg startede også på uddannelse i august..

Med FULD kontanthjælp.. Men måtte desværre sygemeldes med bækkenløsning efter 1 uge.. :( og de kan ikke tvinge dig i uddannelse når du er over 25 (eller under 25 og forsørger) så forsvinder uddannelsespålæget nemlig. Jeg ville virkelig gå videre med det og evt skrive en klage til kommunen.. Håber virkelig snart der kommer styr på det :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jup det er Gribskov. Jeg har ellers altid været tilfreds med mine sagsbehandlere.. til jeg fik hende jeg har nu. Siden da har der ikke været andet end problemer.

Hun sagde til mig igår at hun ikke troede på at jeg var det mindste syg, og at der ikke var dokumenter på at jeg havde været syg siden en sygemelding tilbage 09. Det kunne jeg selvfølgelig ikke forstå, da både lægen og jeg har fremsendt dokumentation, og endda flere gange fordi der EN gang blev noget væk.

Jeg sagde så at jeg da sagtens kunne give hende alle dokumenterne, men NEJ det ville hun ikke høre tale om, desuden skulle der nyt til.

Jeg fortalte hende også igår at jeg virkelig har brug for at se en psykolog, for jovist sørger min medicin for at jeg ikke går HELT ned, men mit problem består ikke i at hjernen ikke producere lykkestoffet, men i et traume jeg oplevede som 14 årig, en fødselsdepression og så det jeg har nu.

Til det svarede hun at jeg kunne få lov at tale med en psykologuddannet konsulent ...(!) Jeg var sådan lidt :blink Men eeeh de må jo ikke behandle? og hun svarede bare at det havde jeg ganske ret i.

I dag var jeg så ved lægen og fik snakket det hele igennem. Lægen vurdere at jeg ikke er i stand til at varetage et job før jeg er blevet behandlet af en psykolog og SLET ikke før jeg igen har fået den optimale virkning af mine piller.. hvilket tager 4-6 uger.. når jeg engang får penge.

Jeg fortalte om min sagsbehandler, som ikke vil have dokumenter men udelukkende samtykke erklæring så hun kan indhente oplysninger ( fordi hun ikke tror på mig siger hun). Lægen siger at hun slet ikke kan se nok på den måde, og tilbyder at sende en blanket til sagsbehandleren så hun kan få selvsyn for hvor galt det egentlig er.

Efter endt konsultation ringer jeg til sagsbehandler. Jeg fortæller om den blanket lægen nævnte, men DET vil hun ikke, hun nøjes bare med at indhente oplysnineger SELV. og SÅ bliver overdrevet RASENDE på mig, da jeg fortæller at lægen gav mig en lægeerklæring på sygemeldelse. Hendes stemme sank helt ned i en gruttal hvæsen, og hun siger at jeg bare møder op i MORGEN. Jeg svarer at hun da ikke kan forlange dét af mig, når jeg står her med en lægeerklæring, hvor lægen udtrykkeligt siger at jeg er for syg til aktiveringen. " Ja DEN lægeerklæring skal JEG nok liiiige ringe til din læge og snakke om" Hvæser hun tilbage - " Du møder i morgen - FARVEL".

Og så var den samtale åbenbart slut :blink

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nåja og så nægter hun i øvrigt at skrive noget om min sygeperiode i min sag.. så det ser ud som om jeg har "bare" har været ledig længe, og ikke syg i størstedelen af den periode, som er sådan virkeligheden er.

Altså jeg ved ikke hvad jeg skal gøre altså.. Man må vel ikke tvinge folk ud i arbejde når man har en gældende lægeerklæring - må man?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sidder selv som kommende socialrådgiver og er fuldstændig blaf over den behandling. Altså nu er der to sider af samme sag og er sikker på at spørger man hende så er det ikke sådan hun har behandlet dig, men det er jo underordnet.

Jeg tænker at du virkelig skal bede om en ny sagsbehandler. Jeg ved ikke om hende du har nu "bare" er sagsbehandler eller hun rent faktisk er socialrådgiver??

Men jeres kemi passer slet ikke sammen og I vil intet få ud af et samarbejde (som det virkelig heller ikke lyder til at I på nogen måde kan få).

Mit råd er at bede om en ny.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vil også på baggrund af dagens hendlelse bede om en ny da hun ikke vil DIT bedste og det jo er det du har brug for.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har i dag skrevet til chefen for jobcenter Gribskov, og har på en pæn måde bedt om at få skiftet til en anden sagsbehandler. Jeg har også fremlagt alle de problemer der har været mv. - også det med at hun vil have at jeg skal tage på arbejde selvom jeg er sygemeldt. så må vi se hvad der sker.. Men jeg håber i det mindste at blive hørt i forhold til at få skiftet sagsbehandler

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ellers må du jo hive medierne ind over. Det plejer at hjælpe

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er heller ikke sagsbehandlerens opgave at vurdere, om du er syg. Basta - det er hun altså ikke uddannet til!!!!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nej vel - Men jeg nåede ikke at sige noget, efter hun havde sagt at hun ville ringe og snakke med min læge, oga t jeg bare havde at møde i morgen. det var vildt .. mærkeligt.. at hun blev SÅ sur over den lægeerklæring :o

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hun lyder som en, der er træt af dem, som udnytter systemet og kommer til at kaste sin vrede over på dem, der ikke gør.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Puh ha.. Gribskov kommune har ikke ry for at være hurtige eller dygtige. Jeg var kun sygemeldt med depression i 1 måned da min sagsbehandler så mente at jeg skulle starte til samtaler med en af de der psykologuddannede konsulenter.. Jeg begyndte så efter et par uger at gå til gruppesamtaler (1 gang om ugen fra 8.30-11.30)..

Så nåede jeg at komme på uddannelsen i 1 uge og er nu sygemeldt med bækkenløsning indtil jeg går på barsel i november.

Men min svoger har også været ude for at hans sagsbehandler ikke ville godtage lægeerklæringen og Så mistede han bare sin kontanthjælp indtil han mødte op igen. De er SÅ svinske nogle af dem.. I starten var min sagsbehandler også bare en kost, men det ændrede sig da hendes egen datter selv gik ned med en depression.. Så blev hun mere menneskelig og hun har hjulpet mig rigtig meget. Jobcenteret er allerede blevet truet med medierne af min kæreste i februar da de jo er 6-8 uger om at behandle sager omkring enkeltydelse til boligindskud (også selvom man står uden tag over hovedet) Men det skete der ikke en skid ved, for chefen er ligeså hjernedød som alle de andre der sidder der..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er SÅ vigtigt at få ALT på skrift!

Hver gang jeg er i kontakt med kommunen, så ringer jeg og beder om at få det på skrift - jeg sender også altid selv en mail.

Udover det, så er det en god ide at møde personligt op, og få en kvittering på at man har afleveret de papirere man nu skal aflevere....

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER