Havbaek

Mousser og lagkagebunde.

3 indlæg i dette emne

Vil lige dele lidt af det jeg har liggende fra mine notes bøger jeg laver med alverdens opskrifter også på desserter :balloons

Mousse opskrifter.

Sød-syrelig vaniljecreme.

Kan laves på råcreme også, men da skal den spises samme dag.

1 vaniljestang.

2,5 dl piskefløde eller creme fraiche 38 procent (dobbelt op efter behag/ønske)

Flormelis efter smag.

Pisk fløden/creme fraiche og vaniljekornene til flødeskum/creme

Smag til med flormelis.

Pynt med brombær eller hindbær efter ønske.

Kagen kan med fordel betrækkes med marcipan, så den får både den syrelige men søde smag.

Kan serveres med lyse lagkage bunde og efter ønske med revet usprøjtet revet lime i.

Vaniljecreme med hyldeblomst.

3 spsk maizena.

2½ dl mælk.

½ vaniljecreme skrabet fri for kornene.

2 hele æg.

2 spsk sukker/rørsukker-plus lidt til drys.

2 spsk koncentreret hyldeblomst, kan dog erstattes af saft fra ananas eller pære.

2 dl piskefløde.

Maizenaen røres ud i mælken og sættes til side. Ved jævn varme piskes æggene og sukker sammen, put både vanijlekornene og stangen ved. Pisk konstant imens mælkejævningen tilsættes.

Gryden skal tykbundet og være af aluminium da cremen ellers bliver grå.

Cremen koges op imens der piskes.

Når cremen er kogt og hvis den er for klumpet så blend den med en stavblender.

Cremen hældes i en skål med sukker drysses over så den ikke trækker skind.

Når den er helt afkølet vendes flødeskummet i cremen.

Lagkage/bunde.

Alle opskrifterne er der nok til en kage med 3 bunde.

Sukkerbrødsbund.

4 æg (5 hvis det er små æg)

1½ dl (120 g) sukker eller rørsukker.

2½ dl (100 g) hvedemel.

1½ spsk (15 g) kartoffelmel.

1 tsk bagepulver.

Lidt smør til formen.

Klip en cirkel ud af bagepapiret der passer til bunden i springformen.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk blommerne og sukker sammen. Bland nu mel, kartoffelmel sammen med æggemassen. Når det er gjort piskes blommerne med sukkeret i, sammen med.

Fordel alt i springformen.

Bag i ovnen på nederste rille på 175 grader i 40-45 minutter (uden varmluft) Dog må ovnlågen ikke åbnes den første ½ time. Prøv undervejs at stikke en strikkepind i, for at se om bunden er færdig.

Tag derefter springformen ud af ovnen og lad afkøle før springformen fjernes, løsne dog først bunden langs siderne med en lille skarp kniv.

Bunden flækkes nu i 3 dele enten med sytråd eller med stor skarp kniv 1/3 del øverst og nederst så man får 3 lige store bunde.

Variationer, fremgangsmåde som øverst.

Den knasende : 2-3 spsk fint hakkede mandler.

De mørke : 2 spsk kakaopulver.

De exotiske : 2 spsk kokosmel.

De kulørte: Lidt frugtfarve efter ønske puttes i før melet.

De fugtige : 2 spsk hyldebærsagt, kirsebærvin eller andet efter ønske puttes på bundene når de er bagt færdige og er skilt af.

De syrelige : Revet citron eller limeskal usprøjtet puttes i dejen.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Spændende opskrifter.. :)

Forstår dog ikke lige meningen æggene i vaniliecremen?? Når du koger en masse op med æg i, får du jo egentlig bare hårdkogt æg. Tænker også det er derfor der kommer klumper i, og der kan være behov for at blende.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lige den opskrift forstår jeg heller ikke, og har jeg faktisk ikke selv prøvet lige netop denne. Jeg hentede den fra en bog der hedder bag med smag- mener jeg den hed. Og der stod den i. Og tænkte den kunne jeg nok bruge når det var.

Men nu kan man jo lave vaniljecreme på andre måder også, så det er jo egentlig bare at prøve sig frem.

fx. kan jeg ikke få citron formage til at lykkes lavet på tærtebund, men når jeg prøver andet af lykkes det sjovt nok næsten lige hver gang ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER