Faith_2012

Raw food, veganer, vegetar osv.

30 indlæg i dette emne

jeg har læst lidt om raw food.... og kan forstå at det går ud på at man ikke må spise mad som er opvarmet eller på anden måde behandlet..?? er det rigtig forstået..?? så må man heller ikke spise noget brød..?? vil du gerne leve udelukkende på raw food eller blande det lidt med anden kost..?? jeg spørger kun fordi jeg er nysgerrig og faktisk slet ikke har hørt om det før nu.... :) :)

Super at du viser interesse! :)

RawFood, går ud på at du spiser din mad rå og uforarbejdet- for at bevare så stort et næringsinhold i maden som muligt- man skal tænke helt tilbage i tiden fra før vi begyndte at stege alt vores mad over ild. Der er flere "grene" inden for RawFood. Fx. er der mange der spiser forskellige "retter" lavet på nødder og frø, "dressinger" og olier osv. Maden har generelt et højt fedtindhold, men dog stammer fedtet fra planterolie og nødder. Jeg tror personligt mere på 80/10/10 som er en High Carb Low Fat Raw Vegan Diet (pyh det er langt) som nærmest er stik modsat de gængse kostanbefalinger i dag (som jeg ikke giver det store for i forvejen). Jeg spiser til nød lidt kornsorter/ris her i starten for at beholde mit kalorieindtag hvor det bør være, på omkring det 2000+ om dagen, men ellers er ideen at få alle sine behov dækket igennem primært modne frugter, grøntsager og lidt nødder. Med denne type diet, skal man glemme alt om at begrænse sine Kcal og tvært imod fylde godt på igennem hele dagen. Vi har igennem mange mange år fået tudet ørene fulde med, at kulhydrater er dårlige og dem skal vi undgå, pga. blodsukkerudsving, fedme osv. og det er også rigtigt når man taler om forarbejdet mad og rafinerede kulhydrater som fx brød, pasta, ris, sukker. Men når maden kommer i sin "originale" form, så får man igennem fx frugt, en masse vitaminer og fiber med i købet, som mætter og holder blodsukkeret stabilt og ens energiniveau højt. Husk at kulhydrat faktisk er både hjernens og kroppens primære energikilde :) Det hjælper hvis man kan "juice" nogle af sine grøntsager- så slipper man for lidt fibre og kan derfor få flere vitaminer og mineraler indenbords uden at man behøver at tygge sig igennem 5 gulerødder og et kålhovede om dagen- bare sådan sat lidt på spidsen :)

Men som sagt så er der mange mange variationer og grene inden for RawFood- ideologien er at leve bæredygtigt (for hele kloden) og med optimalt helbred via vitamin/mineral og fedtstofferne kommer fra så rene kilder som muligt. Personligt vil jeg ikke opgive sushi- jeg elsker det, og det skal være min syndige mad som jeg engang imellem "skejer lidt ud" med :D

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Hejsa denne her opskrift ér super nem g lækker fra Martin Rode

Den har godt nok æg men måske duer den stadig :goodluck

Brød uden så meget som en knivspids mel.

100 g græskarkerner

100 g solsikkekerner

100 g mandler

100 g valnødder

100 g hørfrø

100 g sesamfrø

5 æg

1 dl olie

2 tsk. salt

Sådan gør du

Bland det hele sammen, kom massen i en smurt form - gerne en silikoneform.

Bages 1 time ved 160 grader i en forvarmet ovn.

Et andet super link er

http://mynewroots.blogspot.com.br/

:balloons

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Aii sikke en super opskrift! Tak for den :)

Lige nu lever jeg som vegetar og delvist raw- jeg spiser nogen gange æg, fisk og skaldyr og min aftensmad er ikke altid Raw- resten af dagen består kun af frugt og grønt- så den er super, og den vil jeg prøve :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jaaa jeg er måske lidt udenfor hér...

Jeg lever lidt på må og få, og spiser hvad jeg har lyst til, så længe jeg har det godt og trives med det.

jeg går op i, at min mad er ordentlig og godt tilberedt, råvarerne er ordentlige og friske... Men hvem siger de er ordentlige bare fordi de er øko? Og jo, jeg spiser også helst kun øko, men allerhelst tager jeg ud og køber det ved landmanden.

Eksempelvis æg, honning, tomater, kartofler, krydderurter, løg etc. etc. køber jeg ved gårdsalg - NÅR JEG KAN KOMME TIL DET. Ind imellem må jeg ty til min lokale grønthandler, der specialiserer sig i, at råvarerne skal være danske.

Og det er hér min "last" ligger, tingene skal være danske. Jeg ved ikke hvorfor, jeg har fået det trip, men tror "desværre" jeg blev tæsker igennem det, da jeg stod i lære som kok....

Jeg tager hatten af for dem, der kan holde sig til, at være veganer, raw-food spisende og andet godt. Jeg tror bare på, at det er vigtigst, at have det godt med det man spiser, og spise varieret....

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER