Oprettet December 9, 2010 Hejsa tøser :balloons Er der nogle af jer der har en god opskrift på chokolade specier? :) Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2010 nope køber dejen færdiglavet ligesom min mor gjorde men her er et link specier kunne være jeg skulle prøve at bage dem selv Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2010 Hmmm... Mette Blomsterberg fra det søde liv, lavede disse citronspecier sidste gang.... Hendes opskrifter plejer at være SUPER gode... Så kan du jo bare putte 200 g. hakket chokolade i dejen :) Citronspecier Ca. 25 stk. ½ stk. vaniljestang 300 g. hvedemel 225 g. smør, saltet 125 g. flormelis 1 stk. Revet skal fra vasket citron Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm. Læg den i køleskabet en times tid og skær den herefter i ¾ cm. tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 12 - 15 minutter. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2010 Jeg kan kun sige at jeg købte en pakke færdig dej til dem i Fakta, og den smager overhovedet ikke af noget og så da de var bagt, faldt de helt fra hinanden som smulder Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 10, 2010 Hos min lokale brødpusher - aka Bavinchi bageren, kan jeg købe frossen småkagedej i forskellige udgaver. En rulle koster 35 og der er 3 ruller for 90 mener jeg, og det er bland andet citron chokoladespeciere. Dem kan jeg doh ikke så godt lide, så jeg holder mig til Anne Marie småkagerne, for de er gode. Men jeg har en opskrift, hvis du stadig mangler en. Dog uden citron... Del dette indlæg Link to post Share on other sites
Besvaret December 17, 2010 håkonskager jeg bruger denne her og kommer fint hakket chokolade i istedet for marcipan.... mums Del dette indlæg Link to post Share on other sites