Ønskebarn85

Medlemmer
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About Ønskebarn85

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Status
  Andet

Recent Profile Visitors

1,283 profile views
 1. Hej Jeg kunne egentlig af nysgerrighed og interesse tænke mig pænt at spørge om jeres (forskellige) synspunkter vedr. vores dejlige søns fornavne. Sidste efterår blev han døbt og fik to fornavne, dog uden bindestreg. Vilhelm Helge, hvoraf jeg mest bruger begge fornavne eller kun hans andet fornavn Helge. Min søde kæreste bruger mest det første fornavn, Vilhelm. I vores søns vuggestue siger pædagogerne næsten kun Helge, men på hans billede og i garderoben står der Vilhelm Helge. Jeg kender flere folk, som har to fornavne og hvoraf det ofte kun er nr. 2 fornavn, der siges. Min venindes mand - som er i 40'erne hedder fx Jan Erik og han er opvokset med, at hans mor primært sagde Erik til ham og hans far sagde mest bare Jan eller Jan Erik. Hvad tænker I om fornavnene: Vilhelm Helge og, at vi hver især bruger dem forskelligt? Tak på forhånd for jeres svar.
 2. KatGSH Navnet Thorvald bevæger vi os længere og længere væk fra. De navne det er blevet kogt ind til er enten: Sigfred Helge Littau Absalon Eller: Vilhelm Helge Littau Absalon Jeg er bare lidt ambivalent mht. navet "Vilhelm" da jeg er i tvivl om det læner sig FOR meget op ad Viktor/Victor + William. Og det ønsker jeg ikke, da disse (og ikke et ondt ord om navnene), men de er ultrapopulære og gennembrugte navne - og jeg forbinder dem umiddelbart ikke med gode, gamle danske/nordiske navne. Jeg er betænksom ved om et navn, som fx Vilhelm (skal i øvrigt staves med V), at det fremstår lidt for moderne og ikke klæder det andet mellemfornavn Helge? Hold op hvor det er vanskeligt!
 3. Hej Jeg skal den 10. april føde ved kejsersnit på Svendborg Sygehus. Det er et planlagt tidligt hud-mod-kejsersnit forstået på den måde, at vi ser baby komme ud af mig og straks efter bliver han lagt op til mig INDEN han måles og vejes. Præcis som ved en vaginal fødsel. Jeg kunne meget godt tænke mig at høre fra andre kvinder, der inden for de sidste 1-2 års tid har født på Svendborg Sygehus og meget gerne født ved kejsersnit. Hvilke erfaringer/oplevelser har I haft med jeres kejsersnitfødsel i Svendborg? Grunden til jeg nævner det meget gerne må være fornylig, er fordi, at tingene på Svendborg Sygehus jo kan ha forandret sig en del siden 5-6-7 år. Glæder mig til at høre fra nogle fynske kejserinder!
 4. Hvordan tænker du ift. L i begge navne? At det måske vil lyde for tungt. Jeg fandt disse interessante oplysninger om navnet. Det viser sig faktisk at Sigfred ikke er af tysk oprindelse. www.navnebetydning.dk/drengenavn/Sigfred.shtml
 5. Så du ville også udtale navnet "Tår-vald"? Mht. Sigfred tænker du at det virker mere internationalt og mindre dansk end Thorvald? Mellem-fornavnet (hvis der noget som hedder det) er jo Helge opkaldt efter min skønne, godmodige og højtrespekteret morfar. Vi kommer nok ikke til bruge det meget i daglig tale, men det er lidt som om jeg umiddelbart synes, at Sigfred Helge på en måde klæder hinanden bedre end fx: Thorvald Helge... Hvad synes du om det?
 6. Tak for dine fine kommentarer. Kan man da kun blive glad for. Det, jeg tænker omkring disse to navne, er om fx Thorvald fremstår mere dansk i det end navnet Sigfred, hvis du kan følge mig? Jeg er ikke til de der internationale/ amerikansk-engelsksklingende navne. Og for mig er det fuldkommen underordnet om navnet kan udtales på engelsk og lyder godt på engelsk. Tværtom foretrækker jeg, det modsatte. Jeg er bestemt heller ikke til den der nye-nordiske navne trendbølge med mytologiske navne såsom Birk, Tjalfe, Aske ect. Selvom Thorvald på ingen på (mener jeg) falder i den kategori så er jeg alligevel nervøs for om andre vil få associationer til dette.
 7. Hvad gør, at du hælder mest til dette? Jeg er nok en smule usikker på om et navn som netop Sigfred virker for moderne og "popsmart", hvilket jeg ikke ønsker. Og så tænker jeg (lyder måske lidt fjollet) men om det risikerer gi associationer til et hundenavn? Det vil jeg være meget ked af.
 8. Grunden til jeg skrev "Tår-vald" er fordi det er, mener jeg, den klassiske traditionelle udtalemåde af navnet. Jeg kan personligt ikke lide udtalen Thoor-vald, da jeg i forvejen ikke er særlig positiv stemt for navnet Thor.
 9. Om blot 6 uger kommer vores baby til verdenen. Vi har snakket navne og det er noget vi også har haft næsten ubehagelige og ophedet diskussioner omkring. Men for at gøre en lang fortælling kort, så er der to navne, jeg både nu og tidligere har haft luftet, som kæresten er ok med. Hhv. Navnet Thorvald (udtales "Tår-vald") og navnet Sigfred. Min navnesmag er funderet i gode, gamle og solide navne, der er rodfæstet i den dansk-nordiske kultur. Jeg ville gerne have vores barn skullet ha heddet Svend, men næh nej, det ville kæresten ikke bryde sig om. Jeg vil hjertens gerne høre, hvilket af de to fornavne I synes bedst om og lige passer bedst til de øvrige navne lillemanden skal have: Thorvald Helge Littau Absalon. Eller: Sigfred Helge Littau Absalon? Tak på forhånd!