PiaColette

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    61
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Indlæg oprettet af PiaColette


  1. Vi gjorde det til en vane, at hver gang vi lagde hende lagde vi hende på maven. Så vendte vi hende bare når hun ikke

    gad mere. Men på den måde lå hun rigtig mange gange om dagen lidt på maven og blev rigtig glad for det.


  2. Halløj

    Jeg fødte med voldsom bækkenløsning.

    jeg fik løsnet hinder hod jordemoder 2 dage før fødsel og blev sat i gang for at aflaste mig bækken.

    Igangsætningen bestod af en stikpille om aftenen og jeg fik taget vandet næste morgen - det var nok til at mine veer selv gik i gang og fødslen forløb helt naturligt.

    Nogle jordemødre tillader ikke, at man føder i vand når kvinden har bækkenløsning, da de er bange for, at man ikke kan komme hurtigt nok op af karret hvis situationen kræver det (de må af hensyn til deres arbejdsstilling ikke hjælpe én med det).

    Min jordemoder var dog med på den da hun mente vandet kunne hjælpe mig.

    Jeg vil rigtig meget anbefale dig at komme i vand - måske bare under ve arbejdet da du meget lettere kan vende og dreje dig så du kan arbejde med veerne.

    Det varme vand var dejligt lindrende!

    Jeg selv var hundrede år om at vende mig i sengen derhjemme (kender du det <_< ?), så ville slet ikke kunne skifte stilling på et fødeleje med veer, kvalme osv.

    Jeg ved ikke om bækkenløsningen gjorde fødslen nemmere, men alt gik i hvert fald rigtig fint og jeg fødte uden smertelindring.

    Selvfølgelig gjorde det ondt i skambenet og bækkenet, men jeg tror ikke det var hverken mere eller mindre end hvis jeg ikke havde haft bækkenløsning.

    Det skal nok gå rigtig fint for dig!

    Glæd dig og rigtig meget held og lykke med din baby! :goodluck


  3. Uh jeg er ret hellig med det

    Jeg laver al maden selv

    Af grød har han fået 'Holle' som er økologisk spelt og de har en hirseudgave også som kun skal have kogt vand i (mælkefri) og så kan man komme hjemmelavet frugtmos i. Det er det primære grød han har fået og så har jeg selv kogt boghvedegrød også. Havregrød laver vi selv (fra 6 mdr), til at starte med kværnede jeg det i en foodprocesser så det var mere finvalset, nu får han det alm. Hver morgen er der noget nyt i, f.eks. revet æble og kanel, sveskemos, most banan eller kiwi/melon eller hjemmelavet jordbær/solbær/hindbær-pure.

    Til frokost får han rugbrød eller pandekager lavet på rugmel og havregryn med broccoli, kartoffel, gulerød eller squash/græskar - med forskelligt pålæg som f.eks. laksepate/torskerogn fra glas (super at have da det også kan puttes i aftensmadsgrøntsagerne), smøreost, leverpostej, port salut ost eller karrysild (Som han elsker:))

    Så får han ostehapsere og frugt ti..

    Mellemmåltider er meget forskelligt men gerne 'smoothie' af sødmælksyoughurt og frugtmos af alt muligt forskelligt - varierer det en del.

    Til aften har jeg lavet en del forskellige grøntsagsmos (samt ærte og majsmos) som er ret groft nu her og frosset det i en plade i fryseren som jeg så brækker et stykke af. Nu spiser han jo hvad vi spiser men det er dejligt at have lidt i fryseren :) Han har aldrig fået et glasmåltid - de lugter SERIØST dårligt. Har prøvet Lovemades fordi vi fik det til at teste i mødregruppen og det er lækkert men MEGET vandet/tyndt og portionen var LIDT lille til Carl. (nettovægt 190 gr) Det er så nemt selv at lave mad og fryse og tage op efter behov og så ved man 100% hvad de får.

    Du er en skrapsak Anna :) meget inspirerende...skal da prøve laksepaté!

    Kram


  4. Gaia har endnu ikke i en alder af 8 mdr prøvet at få færdiglavet mad. Jeg har lavet grød, mos og små retter selv hele tiden og jeg syntes ikke det tager så lang tid.

    På den måde ved vi hvad hun får og sparer en masse penge som vi sagtens kan bruge på noget andet.... :whistling


  5. vi prøvede biostrat en kort periode med Silke, men damn hun nærmest kastede op når hun fik dem. Det kunne da ikke være så slemt tænkte mor her og smagte på det og JO det smager afskyeligt!

    Hæ hæ lyder ikke rart, men fedt du lige testede på dig selv.

    Jeg har prøvet at give hende 2 gange nu og de ryger da ned når bare der er en mundfuld grød lige i kølvandet ;)


  6. Her har vi haft kogt kartoffel/gulerod og ærter sammen og blendet og det var et hit.

    Du kan også prøve med pastinak for variationens skyld.

    Af frugtmos hitter æble/pære, pære/mango, æble/brombær...anything faktisk. Vi bruger det som topping ovenpå grød.

    :mam


  7. Gaia havde et ekstremt suttebehov og hun fik en sut allerede 2-3 dage gammel. I starten kunne hun ikke holde den i munden så der måtte vi støtte den lidt. Efter et par dage kom jeg i tanke om, at jeg selv og min lillebror altid har haft en nulleklud trukket igennem sutten og det hjalp Gaia til at kunen holde den i munden. Desuden syntes hun vist også at det er super dejligt at nuldre næse med den bløde klud :)

    Forestiller mig, at når hun skal vænnes fra sutten så beholder hun kluden.


  8. Halløj :)

    Så er der ikke længe til at Gaia skal være en vuggestue-pige ;)

    Vi er inviteret ned til møde om 14 dage hvor vi også skal være med til at fejre fødselsdag for et af børnene dernede - det bliver bare så hyggeligt!

    Til det møde får vi helt sikkert at vide hvad hun skal have med, men hvad er jeres erfaringer?

    Vi har købt noget regntøj og gummistøvler så hun kan sidde bag på cyklen i al slags vejr.

    HOV - iøvrigt - hvornår begyndte i at cykle med jeres små?

    hejsa;)


  9. Når din datter er så lille vil jeg anbefale en strækvikle der støtter hele babys ryg uden at belaste. Babys hoved er tungt og bærer du i en bæresele kommer al vægten til at påvirke hele babys ryg ligesom det kan være angstprovokerende for små børn at deres ben dingler frit i luften.

    (det samme ses når de bliver store nok til at sidde i indkøbskurv - de fleste vil hellere sidde nede i kurven end at have benene dinglende frit)

    I strækviklen er hele baby pakket tæt ind til dig som i livmoderen og der er flere forskellige måder at bære på så viklen "vokser" med barnet. Du får selv en fantastisk støtte på hele ryggen så du undgår at gå at spænde og få ondt.

    Det kan se indvilet ud at få den på de første gange men man lærer det hurtigt!

    God fornøjelse med det!


  10. Vi mødes 1 x om ugen på skift hos os og af og til tager vi ud og laver noget: Planlægger en fælles gåtur eller som på tirsdag hvor vi skal på baby picnic. Det er meget rart at komme ud og se lidt andet end de samme stuer hele tiden.


  11. Da Gaia var hels spæd syntes jeg hele dagen gik med at amme og sidde med hende i favnen :)

    Et godt råd!

    Gaia kan være vågen flere timer i træk og når hun er puslet, har spist, fået mange kys osv så bruger jeg tiden på praktiske ting så jeg kan hvile mig mens hun sover.

    Hun syntes det er en fest at ligge i en bunke vasketøj mens jeg lægger det sammen og finder det meget interessant, at nedstire mig mens jeg spiser frokost osv.

    I starten gjorde jeg de ting når hun var puttet, men fandt hurtigt ud af, at man sagtens kan lave ting mens baby er vågen.

    Vi købte "babykalenderen" og den brugte jeg rigtig meget i starten til at få et overblik over noget der mindede om en rytme i hendes dage.

    Som der er skrevet tidligere er en god rytme alfa og omega og giver både baby og dig en bedre dag og nat.

    Ønsker dig alt mulig held og lykke.


  12. Neej hvor sjovt - vores hedder også nuller!

    Vi bruger en alm stofble der er vasket mange mange gange så den er rigtig blød - og den er altid bedst når den virkelig trænger til at blive vasket igen :D


  13. Vi blev skrevet op allerede få dage efter hun var født og blev skrevet op til samtlige pasningstilbud i kommunen - også nogle private.

    Blev ringet op for et par dage siden at vi kunne få hende i vuggestue (byens eneste kommunale) pr 1/9.

    Er blevet enige om at vi takker ja til den plads frem for til en dagplejeplads.

    jeg var nede og få en rundvisning samme dag de ringede og det var fint lige at få et billede på hvilke rammer ens barn skal færdes i. Nogle ting var slidte men de havde fin lejeplads og ungerne er jo ligeglade om stolene er blevet brugt til et hav af unger før dem :)

    Det vigtigste for mig var, at personalet virkede søde og der var en rar stemning.

    :)


  14. Vi er tilbudt plads til Gaia i vuggestue pr 1/9 hvor hun er lidt over 9 mdr.

    Vi har drøftet frem og tilbage og er kommet frem til at vi takker ja til pladsen.

    Hvilke erfaringer har i med vuggestue?

    Der er jo altid fordele og ulemper ved alt - håber lidt på nogle positive tilbagemeldinger nu hvor beslutningen er taget :)


  15. Hej!

    Nogle der ved hvilke isterningbakker der egner sig til frysning af varm babymad?

    Ved at det ikke er alle plastformer der egner sig til at hælde varme ting i, da plasten afgiver ting og sager til maden.

    Hvis nogle ligger inde med gode fifs til nem og sund hjemmelavet babymos er jeg lutter øre!


  16. jeg ville holde mig fra diverse sølv-sager, man får så meget af det og det bruges ikke rigtig.. Så er det sagt :)

    Vi fik Piet Hein bordflag i stort med navn og fødselsdato indgraveret i, det er jeg SÅ glad for! :) Ellers fik vi en sansegynge, også mega hit.. Ellers ville jeg også sige bObles... Vi fik også Sigurds børnebibel med DVD og den er jeg også super glad for! Noget vi ikke fik men som vi ønskede os var 'A hobbits tale' eller 'Hobitten'. :)

    Jeg må tilslutte mig Anna - alt det der sølv-glitter-hejs kommer ofte til at stå til pynt og ungerne har ingen glæde af det.

    Udover penge og gavekort til div. fik vi: gå-vogn, bogen "Vi er alle født frie" menneskerettighederne i billeder, en bondegård med dyr, lækkert sengetøj, lamaze legetøj, CD´er med klassisk musik, lilla trip trap stolbørneopsparing, Georg Jensen bestik....og meget andet.


  17. Nogle der kan anbefale en god klapvogn?

    Vi skal kunne køre i skov og ujævnt terræn og der må gerne være plads til en madpakke mm nedenunder.

    Og så er det nok smart at hun kan ligge sådan rimeligt i den og snuppe en lur.

    ???


  18. En lille opfølgning:

    Gaia blev navngivet d. 2/4 og det var fantastisk vejr.

    Jeg havde fået flettet en blomsterkrans til hende og hun så bare SÅ kær ud med den på!

    Alle gæster tegnede en tegning til hende og skrev en lille hilsen/digt/livsråd/historie og det hele blev samlet i en flot mappe.

    Vi havde bestemt, at Gaia ikke skulle gå fra arm til arm og jeg tror det bla var med til, at hun havde en rigtig god eftermiddag - og smilede eksemplarisk til flere af sine gæster :P

    Vi havde lånet et gæsteværelse i det fælleshus vi havde lejet og der satte jeg mig ind når hun skulle ammes så hun lige fik en lille pause i ny og næ og det fungerede rigtig godt.

    Vi havde sat nogle kasser med dublo og andet lejetøj til ungerne og printet mandalaer ud de kunne farvelægge så de var godt underholdt.

    Alt i alt en rigtig dejlig dag :hurra