Winnie

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    61
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    2

Indlæg oprettet af Winnie


  1. skal i ikke også lave en efter 10 år??? nu er vi jo heldige at kunne følge jer herinde, men tænker også lidt hvad med de andre familier :D

    Nix... Hvis flere af de andre havde adopteret igen, måske. Men det har de ikke. Og vores børn er også så store nu. Jeg tror ikke, at de ville have lyst til at deltage.


  2. Herhjemme faldt valget på Sydafrika, og det har vi ALDRIG fortrudt.

    Vores primære kriterier, var at:

    - ventetiden ikke skulle være for lang.

    - Børnehjemmene skulle være så gode som mulige ( tror ikke der er mange andre lande der har så gode børnehjem :loveshower )

    - Kort tid til udrejse ( Vi fik 9 dages varsel, og det var RIGELIGT)

    Vi vidste jo´, at uanset hvilket land vi valgte ville barnet aldrig komme til at ligne os, derfor var det underordnet om barnet kom fra Europa, asien, sydamerika eller afrika. Desuden kommer der nu flest adoptivbørn fra afrika.

    Bl.a Kina, Vietnam, Colombia og Bolivia frigiver ikke ret mange børn mere. Og flere lande lukker nok ned engang i fremtiden.

    Vi ville gerne vælge et land hvor det var rimeligt sikkert, at kunne få en lillesøster el. bror engang i fremtiden.

    Efter vi fik vores datter i forslag og fik pædiatervurderingen af hende, ringede vi til den pædiater som havde vurderet hende. Og han fortalte, at de mest grundige lægepairer faktisk ofte kom fra sydafrika. Det tror vi bestemt også han har ret i.

    hilsen Ulla

    Præcist de samme grunde, der gjorde, at vi valgte Sydafrika i sin tid!


  3. Dejligt at du skriver det, men bliver lige nødt til at spørge om du eks. fremhæver det hvis du sidder i en forsamlig af kvinder og der bliver snakket fødsel. Ikke tag det her negativt, jeg er bare nysgerrig og det er helt ok hvis du ikke har lyst til at svare.

    Nej, jeg fremhæver det ikke. Det er der ingen grund til...


  4. Jeg er vildt stolt over, at jeg fødte uden smertelindring. Sådan urkvinde-agtigt: Jeg gjorde det naturen havde bestemt mig til (så ser vi lige bort fra, at det var en igangsat fødsel :whistling ). Det er ikke fordi jeg synes det er forkert med smertelindring, slet ikke. Men jeg synes da, at det var sejt, at jeg kunne uden :-)


  5. Synes ikke rigtig der er noget at vise frem Winnie - det er vist ikke så mange kilo siden sidste billede :)

    Og så har jeg den vildeste krise over påsken!!

    Har ganske vist tabt 0,5 kilo hvilket er helt tilfredsstillende, men jeg har til min gru opdaget at jeg så udemærket tåler slik!

    Påskeæg i chokolade og de dersens likøræg er kørt ind i stor stil, og jeg kan overhovedet ikke finde stopknappen igen <_<

    Jeg er faldet i et hul med en skovl i hånden og jeg bliver bare ved med at grave......

    :(

    Det er træls. Håber, at du formår at stoppe dig selv :kram:


  6. Mine de store er 9 og 6½ og de skal gøre det, jeg beder dem om. Det kan være borddækning, bordafrydning, oprydning i bryggers, oprydning af egne værelser, oprydning af stue, gå ud med skrald, hjælpe med madlavning, støvsugning af enkelte, overskuelige rum(mest den store).


  7. Tak Winnie - og tak for at du spørger :kram2

    Jeg tror jeg er ved at finde mig selv igen. Det har været en lang tur op ad bakke selv om jeg i det store hele ikke kan tillade mig at klage. Mit største problem er at jeg er meget let påvirkelig overfor hvad jeg læser og hører, og desværre er jeg typen der fanger alt det negative og helt overser de positive ting .. eller de falder i hvert fald langt i baggrunden :rolleyes

    Der er meget at arbejde med endnu .. oppe i hovedet primært ^_^

    Den der TV-udsendelse var altså også :blabla <_< Ensidigt negativ!

    Godt at du er på vej :kram :kiss


  8. Man betaler for barnets mad mens det er på børnehjemmet, personale på børnehjemmene, medicin, advokater, læger, administration. Hvis man betalte for barnet ville det være menneskehandel. Det er som bekendt forbudt.

    Og ja, jeg bliver bidsk, når folk kalder adoption for menneskehandel. Jeg kæmper for mine børns ret til at blive set som ligeværdige børn.

    At sammenligne med reagensglas holder ikke. Her betales for en medicinsk ydelse. Barnet eksisterer ikke på forhånd. Det er ikke allerede blevet valgt fra. Forældreløse børn har brug for beskyttelse mod at blive handlet. Det er usammenligneligt.


  9. Jeg tillader mig lige at quote dig, selvom vi til dels er enige.

    Jeg er enig med dig langt hen ad vejen :)

    Dér hvor jeg synes det er "forkert" er, at der i mange tilfælde skæres over én kam.

    Lad os sige, at et adopteret traumatiseret barn nu er blevet voksen, og selv ønsker børn, men ikke kan få det på naturlig vis. Hun bliver afvist som adoptant, fordi der ligger en gammel diagnose på PTSD.

    Ville den ansøger være et dårligt valg som forælder til et adopteret barn fordi hun/han har haft et traume selv? Var der måske en mulighed for, at nogle af tingene faktisk ville være lettere at håndtere, hvis man vidste hvad det handlede som- har kunnet mærke på egen krop?

    Jeg ved godt det er en sandsynliggørelse, men jeg tillader mig alligevel at sætte spørgsmålstegn ved det. Jeg synes man skærer mange over én kam- der bliver ikke nødvendigvis set på de enkelte tilfælde. Jeg kan godt forstå, der er nogen der bliver sårede over at få stemplet som "ikke eget forælder" til et adoptivbarn de ønsker at kaste alt deres kærlighed og energi på skal få det godt og trygt.

    Min pointe er nok bare, at jeg ikke synes det giver nogen garanti for noget som helst. Og det kan godt være det blev opfattet som en "jeg kender én som..." - måske var det lidt mere end det ;) Spørgsmålet om hvem der er de bedst tænkelig forældre synes jeg bare er svært at afgøre på basis af de kriterier man stiller i dag.

    Og til dét i rødt; nej, der er ingen der siger rygning er sundt, men der var heller ingen der sagde at Sofies bedstefar var en dårlig eller uegnet far ;)

    (Vanni- har du set mit første indlæg? Var skrevet meget til dig, bare for at give dig lidt debat og måske anderledes syn som du efterlyste :) )

    Nej, der er ingen garantier. Sådan er det jo med sandsynliggørelser og statistikbaserede regler. Jeg har ved vores godkendelser været ved speciallæge, og tro mig, det var ikke sjovt... At skulle vurderes på den måde. Men jeg synes det er ok.


  10. Det er åbenbart ikke tilladt at sige noget med et skråt smil. Uha, hvor føler man sig velkommen i dette forum når det er den første kommentar man får.

    Tror ikke det her er et sted for mig, nu er det pludselig mig der får kvalme....

    Nu er jeg jo ikke admin på dette sted, og jeg bestemmer ikke, hvad man må skrive.

    Men det ER min reaktion. Man kan ikke købe børn. Det er ulovligt. Og jeg reagerer på den udtalelse. Smiley eller ej. Jeg synes det er usmageligt at joke med det.

    Så kan du da godt blive sådan passivt-aggresivt fornærmet. Det er helt op til dig. Du kunne også vælge at se det sådan, at du nok finder MEGET få adoptivforældre, der ikke vil reagere PROMPTE på udtalelser, som den du kommer med.


  11. Det her handler slet ikke om, hvorvidt overvægtige kan være gode forældre.

    Det handler om børn, der allerede ER traumatiserede. De har mistet det vigtigste i deres liv, de har oplevet svigt og tab. Danmark (og alle andre lande, der har skrevet under på Haagkonventionen) har forpligtet sig til at SANDSYNLIGGØRE, at disse børn får forældre, der kan give en stabil og tryg barndom - i mindst 18 år.

    Denne sandsynliggørelse (at forældrene lever og kan deale med barnets traumer i mindst 18 år) gør at man skal være sund og rask, psykisk stabil og have et godt helbred. Så har man lavet nogle kriterier, som rent statistisk sandsynliggør dette.

    Og det er jo fint nok, at man kender nogen, der.... Sådan er det jo altid. Men bare fordi Sofies Bedstefar røg 40 cigaretter om dagen og blev 100 uden en sygedag, synes folk jo ikke, at rygning er sundt, vel?!

    Og der er IKKE mange børn til adoption. Der er lange ventelister. Så klart - børnene skal have de bedst tænkelige forældre. Dem der med størst mulig sandsynlighed lever længe og er stabile. Og adoption handler om at give børn forældre. Ikke at skaffe forældre børn. Derfor giver en udtalelse a la at købe et par kinesiske piger mig kvalme.

    Og så til barnløshed og arvelighed. PCOS er fx arveligt. Jeg mener også dårlig sædkvalitet er.