Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse er vigtigt. At være vel forberedt hjælper dig til en og nemmere og bedre fødsel. Læs her hvordan du kan bruge venner og familie og hvordan motion kan være en vigtig faktor, når vi snakker om at forberede dig til fødslen.

Det er helt normalt at se frem til din fødsel med en vis spænding, der er jo mange følelser, tanker og ukendte faktorer involveret, specielt hvis du er første gangs fødende.

Derfor er fødselsforberedelse vigtigt

Et rigtig godt råd til dig er: Vær velforberedt til din fødsel. Læs så meget du orker om graviditet og fødsel, så du mentalt er vel oplyst og forberedt, når selve fødslen går i gang.

Gå på et kursus om fødselsforberedelse, da det vil styrke din viden og din styrke i forhold til de strabadser, som du skal igennem ved selve fødslen. Vi er meget overbeviste om, at det vil give dig en nemmere og bedre fødsel.

Brug familie og venner til at forberede dig

Det kan være en god idé at tale med venner, kollegaer eller familie og få deres erfaringer omkring en fødsel. Spørg ind til hvad de gjorde i deres graviditet, som gjorde deres fødsel nemmere. Eller hvad de ville gøre anderledes, hvis de havde chancen for at være gravid og føde et barn igen.

Vi anbefaler her at man kun taler med glade og positive mennesker. Husk at alle oplever en fødsel meget forskelligt, du kan derfor risikere at tale med en, som har haft en meget dårlig oplevelse i forbindelse med en fødsel.

Annonce ♥

Her er det vigtigt, at du husker på, at langt de fleste fødsler i dag heldigvis går godt og helt ukompliceret og derfor er en kæmpestor og glædelig oplevelse for forældrene.

Sådan bruger du motion som forberedelse

Motion spiller helt sikkert en vigtig rolle i forbindelse med dine forberedelser inden fødslen. Fysisk styrke og god form vil uden tvivl gøre graviditeten og fødslen meget nemmere og mere smidig.

Læs også: Derfor er motion vigtig under graviditeten

Annonce ♥

Derfor er det er en rigtig god idé at være i top form inden den forestående fødsel. Desværre undervurderer mange kvinder værdien af at være i fysisk topform inden en fødsel.

Du kan komme i god form ved at dyrke motion jævnligt.

Vigtigt kursus om fødselsforberedelse

Du kan vælge at gå på et kursus, der omhandler fødselsforberedelse. Din jordemoder ved hvilke tilbud, der er i din kommune.

Annonce ♥

Du kan selvfølgelig også selv kontakte en privat underviser eller en aftenskole, på den måde kan du helt frit vælge en gruppe eller privat underviser og forberedelses type, som du føler dig godt tilpas med.

Borger.dk kan du finde kurser på dit fødested. Vi synes at det er vigtigt at have din kæreste med til dette, da det også omhandler lidt om, hvor I skal henvende jer, når I ankommer til hospitalet, så I nemmere kan finde fødeafdelingen osv.

De forberedende øvelser

De øvelser der ofte bliver gennemgået er øvelser, der styrker dine muskler, knogler og led, så du meget nemmere kan klare den store vægtstigning og belastning af ben og ryg.

Annonce ♥

Du vil også lære afslapningsmetoder, vejrtrækningsøvelser og afspændingsøvelser samt forskellige pressepositioner.

Hvis du skal føde i vand

Hvis du skal føde i vand, er det også muligt, at der bliver taget hensyn til dette på visse undervisningssteder. Forhør dig på det pågældende kursus inden tilmelding.

Læs også: Sådan foregår en normal fødsel

Annonce ♥

Tag din fødselshjælper eller mand med

På de fleste kurser er det muligt at tage din fødselshjælper med. Det betyder, at din mand, veninde eller hvem du nu vælger at have med til fødslen også kan være med til undervisningen.

Det er dog ikke alle mænd, der er lige begejstrede for at deltage i forberedelserne, så hvis du gerne vil have din mand med så fortæl ham, hvor meget det betyder for dig, at han deltager.

Tag et kig ind i vores fantastiske babyforum – herinde er der så meget information som kan forberede dig og give dig indsigt i ting, du ikke anede eksisterede.

Annonce ♥